iPhone 6s Ve iPhone 6s Plus Kullananlar Kulübü

6262

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Samsung'un iPhone 6S modelleri için ürettiği A9 işlemci batarya düşmanı çıktı! Burdan bılgılere ulasabılırsın

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Yeni iPhone 6S veya iPhone 6S Plus'ınızın hangi işlemciye sahip olduğunu anlamanın ise kolay bir yolu var. Lirum Device Info Lite uygulamasını cihazınıza kurun ve çalıştırın. Ana sayfadaki model numarası N66AP (6s Plus) veya N71AP (6s) ise Samsung işlemciye (dolayısıyla iddialara göre daha kısa pil ömrüne), N66MAP veya N71MAP ise TSMC'nin işlemcisine (yani iddialara göre daha uzun pil ömrüne) sahipsiniz demektir.

Senınkı Samsung dostum üzülerek söylüyorum :(

kemal_ksk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ya boşver pek bi fark yok takmayın bu kadar 9da tam oturmadı.

herkes farkı sey soyluyor, samsung bence de kotudur de kımısıde o daha ıyı dıyor degısık ben memnunum suanlık sıkıntı yok olursa ıade eder yenısını alırım ..

ıos 9 harıka 6s ıcın 6 larda bıle kasıyordu arkadasımda vardı ..

Samsung'un iPhone 6S modelleri için ürettiği A9 işlemci batarya düşmanı çıktı! Burdan bılgılere ulasabılırsın

Yeni iPhone 6S veya iPhone 6S Plus'ınızın hangi işlemciye sahip olduğunu anlamanın ise kolay bir yolu var. Lirum Device Info Lite uygulamasını cihazınıza kurun ve çalıştırın. Ana sayfadaki model numarası N66AP (6s Plus) veya N71AP (6s) ise Samsung işlemciye (dolayısıyla iddialara göre daha kısa pil ömrüne), N66MAP veya N71MAP ise TSMC'nin işlemcisine (yani iddialara göre daha uzun pil ömrüne) sahipsiniz demektir.

Senınkı Samsung dostum üzülerek söylüyorum :(

aynı sıtede samsungu ovuyordu bırısı bakalım1 hafta kullanayım ne olacak ama 2 saat 1 saat fark ımkansız olamaz hıc sanmıyorum bu kadar para verıyorsun baskası alıcak benden 2 saat fazla kullancak apple bole bır sey asla yapmaz..

6262

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Zaman gecdıkce ıos 9 9.1yenı telefonlara göre ayarlandığı ıcın eskı telefonlar Zaman'la eskır yani ıphone 7 çıkınca 6s de çok ağır ağır yavaşlar ama 3 4 sene gideri var Ben LG g Pro 2,5 sene kullandım ılk ıphonum ..

Zaman gecdıkce ıos 9 9.1yenı telefonlara göre ayarlandığı ıcın eskı telefonlar Zaman'la eskır yani ıphone 7 çıkınca 6s de çok ağır ağır yavaşlar ama 3 4 sene gideri var Ben LG g Pro 2,5 sene kullandım ılk ıphonum ..

kemal_ksk

Asistan
Reaksiyon puanı
1

bende 5s var hıc takılma yok ama ıos 8 de ...
yanı guncellemıceksın hemen bısey varmıs gıbı adamda 4 var yuklemıs 9 tabıkı kasar telefon akıl var mantık var :)

bende 5s var hıc takılma yok ama ıos 8 de ...
yanı guncellemıceksın hemen bısey varmıs gıbı adamda 4 var yuklemıs 9 tabıkı kasar telefon akıl var mantık var :)

ahmetal16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
beyler şu samsun işlemci hakkında şimdii biz mağzaya gitsek ve ben samsung işlemci istemiyorum desek yardımcı olurlarmı ben daha almadım almayı düşünüyorum

kemal_ksk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
beyler şu samsun işlemci hakkında şimdii biz mağzaya gitsek ve ben samsung işlemci istemiyorum desek yardımcı olurlarmı ben daha almadım almayı düşünüyorum

sans kardes bana dedıklerıne gore samsung var da her kafadan farkı ses cıkıyor her sıtede farklı ben amerıkan arastırdım bazısı samsung ıyı bazısı tms ıyı dıyor
sana tek dıcegım apple kotu olsa ve 2 ıslemcı arasında 2 saat lık pıl sure fark olsa satar mı ? yanı 2 sıde ıyıdır..
ben cok memnunum ve sorun olursa buraya da yazarım 14 gun ıcınde degıstırırım de

buda sarz sonucu... bence cok ıyı bır sure ve fıfayı 1 saat aralıksız oynadım 3G , wifi acık.

yorum sizlerin... yani samsung ıslemcı ama sonuc hıc fena degıl bence

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Fiyatlar çok pahalı. 2200 yada 2500 olsa eyvallah (yine çok pahalı olurda) şu anki fiyatlar çok fazla, hele faturaya ek alırsanız yandınız yani 5'e katlanıyor.

S'ler her zaman daha performanslı olurlar 6 plus alıcak kişi üzerine 3-5 fazla koyup 6s alabilir öneriyorum fakat bütçe sıkıntısı varsa 6 alın derim.

Bunların haricinde ben s'den çok şey beklerken bana göre boş telefon olarak geldi.

2 Özellik şişirip 6 ve 6plus'ın tasarımının arkasına S yazarak yeni telefon diye piyasaya sürüldü.

kemal_ksk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Fiyatlar çok pahalı. 2200 yada 2500 olsa eyvallah (yine çok pahalı olurda) şu anki fiyatlar çok fazla, hele faturaya ek alırsanız yandınız yani 5'e katlanıyor.

S'ler her zaman daha performanslı olurlar 6 plus alıcak kişi üzerine 3-5 fazla koyup 6s alabilir öneriyorum fakat bütçe sıkıntısı varsa 6 alın derim.

Bunların haricinde ben s'den çok şey beklerken bana göre boş telefon olarak geldi.

2 Özellik şişirip 6 ve 6plus'ın tasarımının arkasına S yazarak yeni telefon diye piyasaya sürüldü.

fıyatlar baya pahalı ancak kur arttıgı ıcın normal ben balkanlardan almıstım 5s fıyatı 550 euro idi yanı o zamanın euro kuruyla 1300 tl ye denk gelmıstı herseyıyle 1500 tl , bunuda oyle yapıcaktım ama 200 tl gıbı bır ucuzluk var kayıt ettırme falan derken 50 tl kara gecmıs olcan ama 1 yıl da garantı eksık olacak ve satarken sıkıntı olcak bu yuzden turkıyeden aldım yanı amerıka harıc gordugum kadar avrupa da da fıyat baya pahalı ozellıkle ıtalyada ve fransa da turkıyeın uzerınde fıyatlar..
yanı kur arttıgı ıcın ne yazık kı fıyatlar normal ınsallah kur eskısı gıbı olurda bızde ucuza alabılırız

aynen bende 4s ten baslayarak s serılerını alıyorum ve en sorunsuz ıphone oluyorlar..

2 ozellık sısırıp koydu demıssınız de herkesın gorusu farklı
kamera, on kamera flash, vıdeo 4k 3d touch touch id ( parmagınızı degdırdıgınız an anında acılıyor ) 6 da bıle boyle degıl cozunurluk a9 chıp (şarz suresi ve stabilite yukselmesi)
bunllara sısırme dıyorsanız saygı duyarım baska ne dıyebılırım kı ama benı kesınlıkle tatmın edıyor bu ozellıkler..
sadece apple'dan ıstedıgım ozellık kablosuz sarz cıhazı (samsung bıle yaptı sızın neyınız eksık)
bırde kulaklıgın degısmesıydı onlar da artık 7 de gelır

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
fıyatlar baya pahalı ancak kur arttıgı ıcın normal ben balkanlardan almıstım 5s fıyatı 550 euro idi yanı o zamanın euro kuruyla 1300 tl ye denk gelmıstı herseyıyle 1500 tl , bunuda oyle yapıcaktım ama 200 tl gıbı bır ucuzluk var kayıt ettırme falan derken 50 tl kara gecmıs olcan ama 1 yıl da garantı eksık olacak ve satarken sıkıntı olcak bu yuzden turkıyeden aldım yanı amerıka harıc gordugum kadar avrupa da da fıyat baya pahalı ozellıkle ıtalyada ve fransa da turkıyeın uzerınde fıyatlar..
yanı kur arttıgı ıcın ne yazık kı fıyatlar normal ınsallah kur eskısı gıbı olurda bızde ucuza alabılırız

aynen bende 4s ten baslayarak s serılerını alıyorum ve en sorunsuz ıphone oluyorlar..

2 ozellık sısırıp koydu demıssınız de herkesın gorusu farklı
kamera, on kamera flash, vıdeo 4k 3d touch touch id ( parmagınızı degdırdıgınız an anında acılıyor ) 6 da bıle boyle degıl cozunurluk a9 chıp (şarz suresi ve stabilite yukselmesi)
bunllara sısırme dıyorsanız saygı duyarım baska ne dıyebılırım kı ama benı kesınlıkle tatmın edıyor bu ozellıkler..
sadece apple'dan ıstedıgım ozellık kablosuz sarz cıhazı (samsung bıle yaptı sızın neyınız eksık)
bırde kulaklıgın degısmesıydı onlar da artık 7 de gelır

Hocam şişirme değil de 4k çekim neredeyse 2 yıldır var. 3d touch çok gerekli değildi. Sırf 6s aldıralım diye Apple koymuş özellikleri. A9 güçlü bir işlemci şuan en güçlü exynos 7420 olabilir. Verdiği performans 2k ekranda ve androidde çünkü. Kablosuz şarj cihazı iPhone 7'de ya da iPhone 8'de gelir ona daha var. Ama touch id baya iyi olmuş.

trm

Asistan
Reaksiyon puanı
52
Benim kullanımıma göre 6s ile gelen özellikler çok işimi görüyor. Özellikle 3dtouch çok sevdim onun haricinde ise livephoto çok hoşuma gitti çok güzel anılar yakalıyorsunuz. Şu anda destekleyen yok ama yakında facebook inst gibi sosyal paylaşım sitelerinde livephoto oldukça daha güzel olacak

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
Hocam şişirme değil de 4k çekim neredeyse 2 yıldır var. 3d touch çok gerekli değildi. Sırf 6s aldıralım diye Apple koymuş özellikleri. A9 güçlü bir işlemci şuan en güçlü exynos 7420 olabilir. Verdiği performans 2k ekranda ve androidde çünkü. Kablosuz şarj cihazı iPhone 7'de ya da iPhone 8'de gelir ona daha var. Ama touch id baya iyi olmuş.

A9 şu an en güçlü işlemci konumunda tabi , yeni gelecek olan exynos ve snapdragon işlemci daha güçlü olacaktır.

kemal_ksk

Asistan
Reaksiyon puanı
1

tabıkı oyle haklısınız ben hatta bu yuzden sony z5 pre alıcaktım bır turlu cıkamadı cıksaydı dusunuyordum cunku ozellıklerı ne yazık kı apple a 10 basar ve su gecırmeme ozellıgını cok merak edıyordum apple yagmurda aman su degmesın dıe ya cıkarmıyoruz ya da saklaya saklaya ısımızı goruyoruz..
ve sony samsung cabuk deger kaybedıyor, ben eskı 5s'imi 1500 e aldım dedım ya 1300 tl ye sattım 2 gun once , sen sımdı 2 yıl once cıkan bır samsung'u s4 vardı herhalde o zaman samsung'da satabılırmısın asla satamazsın apple'ın bu yonu cok ıyı zaten adamlar az öz telefon cıkartıyor ve değerı dusmuyor.. suan 0 4s hala 900 tl
ve ben stabılıtesını her zaman korudugu ıcın tercıh ettım yoksa 1k olsa yıne alırdım herhalde bu telefonu 3d touch ıcın apple sırları vermıstır ona gore butun uygulamalar duzenlenecektır ve 2 yıl sonra vazgecılmez olacaktır..
suan daha cok yenı bır sey yınede geıstırıcıler yapmaya calısıyor
ıslemcı tabıkı daha ıyılerı gelıyor ama bunu apple ıos'la ıyı yapıyor stabılıtesını hıc katybetmıyor ılk akıllı telefonum samsung oldugu ıcın, apple ıle ben karsılastırmam
ozelllık olarak samsung ıyı ancak note5 te bıle 1 yıl sonra stabılıte' sı yavaslayacaktır.. Ama ıphone'de oyle bır sey hıc dusunmuyorum..
Tabıkı 5s telefona hemen ıos 9 yuklenırse donmalar kasmalar olur..

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
tabıkı oyle haklısınız ben hatta bu yuzden sony z5 pre alıcaktım bır turlu cıkamadı cıksaydı dusunuyordum cunku ozellıklerı ne yazık kı apple a 10 basar ve su gecırmeme ozellıgını cok merak edıyordum apple yagmurda aman su degmesın dıe ya cıkarmıyoruz ya da saklaya saklaya ısımızı goruyoruz..
ve sony samsung cabuk deger kaybedıyor, ben eskı 5s'imi 1500 e aldım dedım ya 1300 tl ye sattım 2 gun once , sen sımdı 2 yıl once cıkan bır samsung'u s4 vardı herhalde o zaman samsung'da satabılırmısın asla satamazsın apple'ın bu yonu cok ıyı zaten adamlar az öz telefon cıkartıyor ve değerı dusmuyor.. suan 0 4s hala 900 tl
ve ben stabılıtesını her zaman korudugu ıcın tercıh ettım yoksa 1k olsa yıne alırdım herhalde bu telefonu 3d touch ıcın apple sırları vermıstır ona gore butun uygulamalar duzenlenecektır ve 2 yıl sonra vazgecılmez olacaktır..
suan daha cok yenı bır sey yınede geıstırıcıler yapmaya calısıyor
ıslemcı tabıkı daha ıyılerı gelıyor ama bunu apple ıos'la ıyı yapıyor stabılıtesını hıc katybetmıyor ılk akıllı telefonum samsung oldugu ıcın, apple ıle ben karsılastırmam
ozelllık olarak samsung ıyı ancak note5 te bıle 1 yıl sonra stabılıte' sı yavaslayacaktır.. Ama ıphone'de oyle bır sey hıc dusunmuyorum..
Tabıkı 5s telefona hemen ıos 9 yuklenırse donmalar kasmalar olur..

Ben de apple ı fiyat politakasından dolayı seçtim. İphone 6'dan önce S6 kullanıyordum. 2300'e almıştım 2 gün sonra 2200'e düşmüştü. Yüzde 15-30 arası zam gelicek dedikleri için önemsememiştim. Ama zam gelmeyince telefondan kurtulamaya çalıştım. Şansıma S6 baya problemliydi iade yapıp iphone 6'ya geçebildim.

6262

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Iphone on numara degısılmez marka hısettırıyo kalıteyı anroıd sen gecen daha ıyı anlar brnım gibi 2,5sene LG g pro kullandım 6s 2 gün önce aldım çok ıyı

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Cihazı 6 gündür kullanıyorum şarjı android telefonlar gibi normal yani günü çıkartıyor ama sizin süreleri gördüğüm Zaman şaşırıyorum acaba bende mi bir sıkıntı var işlemci TSMC üstelik bir de siz bakın bakalım.
Ekran parlaklığı %50 Bluetooth hariç her şey açık. Güç tasarrufu kapalı.
f09205443e0dcdc8798b59cee9945dae.jpg

e1e6abe867cfb5c2a5fabf6da1885062.jpg

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Bu arada seneye çıkacak işlemcilerin A9 dan daha güçlü olacağını söyleyenler için tek bir cümlem var. A9 dan daha iyi bir işlemci üretilebilir ancak 6s den daha iyi bir telefon sadece ve sadece iPhone 7 olabilir.
3D Touch çok gereksiz görenler var ancak birkaç ay sonra zibilyon tane uygulama ile entegre hale gelecek o Zaman siz devrimi göreceksiniz şu an bile her geçen gün uyumlu uygulama sayısı artmakta..

kemal_ksk

Asistan
Reaksiyon puanı
1

samsung ıslemcı benımkı ... hangıısı ıyı anlamadım da bırı bırınden cok kotu degıl dedıgım gıbı apple oyle bır hata yapmaz.

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260

kemal_ksk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Samsungun nm si düşük ve işlemci daha küçük de nasıl fazla güç tüketiyor onu anlamadım. Apple öyle hata yapmaz demeyin.

kımısı kucuk ıyı dıyor, daha az guc tuketıyormus falan kımısı buyuk anlamadım cogu amerıkan sıtesınde bunun tartısması mevcut ama gordugum kadar samsunglar daha cok uzun gıdıyor bı 20 dakka fazla gıbı bısey cıkmıs ama bazıları da 2 saat lık farklar var dıyor da yok oyle bır fark ne ıyı yonde ne kotu yonde apple a sordum canlı yardım dan cevap yok hepsı aynı oyle bır sey olabılır mı dıyorlar telefonla da aradım anlattım durumu boyle boyle dıye randevu alın goturun cıhazınızı dedıler randevu aldım bakalım soracagım detaylı bılen bırısı anlatsın ama ben memnunum cıhazdan
ama normal sartlarda samsung un daha cabuk bıtmesı lazım benım mantıgıma göre

Samsungun nm si düşük ve işlemci daha küçük de nasıl fazla güç tüketiyor onu anlamadım. Apple öyle hata yapmaz demeyin.

kımısı kucuk ıyı dıyor, daha az guc tuketıyormus falan kımısı buyuk anlamadım cogu amerıkan sıtesınde bunun tartısması mevcut ama gordugum kadar samsunglar daha cok uzun gıdıyor bı 20 dakka fazla gıbı bısey cıkmıs ama bazıları da 2 saat lık farklar var dıyor da yok oyle bır fark ne ıyı yonde ne kotu yonde apple a sordum canlı yardım dan cevap yok hepsı aynı oyle bır sey olabılır mı dıyorlar telefonla da aradım anlattım durumu boyle boyle dıye randevu alın goturun cıhazınızı dedıler randevu aldım bakalım soracagım detaylı bılen bırısı anlatsın ama ben memnunum cıhazdan

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260

Sizdeki 6s 64 gb mı?

trm

Asistan
Reaksiyon puanı
52
Kullanım süren 5saat41dk ama buna bakma sadece yanında 21saat50dk gibi bi bekleme süresi var. Bak benim konuya gir incele aynı kullanımı aldım ilk gün bekleme süresi yüksek olduğu için. Daha sonra bekleme süreleri düşük kullanım yüksek yaparak 7saatin üzerinde kullanım aldım. [MENTION=416984]CorvoAttano[/MENTION]

Ayrıca şu işlemci hikayesine inanmayın, apple böyle bi salaklık yapacak bi firma değil ben işlemcimi bile bilmiyorum gerek yok çünkü. Böyle küçük şeylere takılmayın artık aşın bunları..

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Kullanım süren 5saat41dk ama buna bakma sadece yanında 21saat50dk gibi bi bekleme süresi var. Bak benim konuya gir incele aynı kullanımı aldım ilk gün bekleme süresi yüksek olduğu için. Daha sonra bekleme süreleri düşük kullanım yüksek yaparak 7saatin üzerinde kullanım aldım. [MENTION=416984]CorvoAttano[/MENTION]

Ayrıca şu işlemci hikayesine inanmayın, apple böyle bi salaklık yapacak bi firma değil ben işlemcimi bile bilmiyorum gerek yok çünkü. Böyle küçük şeylere takılmayın artık aşın bunları..

Yani sorun yok sanırım cihazda?

trm

Asistan
Reaksiyon puanı
52
Yok tabiki çünkü bekleme süren çok fazla buna bağlı olarak kullanımın düşmüş doğal olarak. Bekleme süren 12-13 saat olsaydı kullanımın 1-1,5 saat daha fazla çıkacaktı.

kemal_ksk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kullanım süren 5saat41dk ama buna bakma sadece yanında 21saat50dk gibi bi bekleme süresi var. Bak benim konuya gir incele aynı kullanımı aldım ilk gün bekleme süresi yüksek olduğu için. Daha sonra bekleme süreleri düşük kullanım yüksek yaparak 7saatin üzerinde kullanım aldım. @CorvoAttano

cok haklısın kardesım de 3700 tl odedık cıhaza hakkını almak lazım
pazartesı randevum var apple store'de soracam bakalım ne dıyecekler ne yapacaklar..
o kadar fark yok tabıkı de 10 dakıka ustu fark olmamalı 2 ıslemcı arasında oluyorsa haksızlıktır bır tarafa...