iPhone 6s Plus Hakkında Bir Kaç Soru

OnuncuTorun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar herkese iyi forumlar,

Aralık ayı ortası civarlarında mevcut telefonum Note 3'ten vazgeçerek iPhone 6s Plus almayı planlıyorum. Bu konuda sizlere bir kaç sorum olacak, bilenler yardımcı olabilirse sevinirim.

1.) Aralık ayına kadar 6s Plus'ta istediğim renk ve istediğim depolama alanına sahip ürünlerin stokları bitmiş olmaz değil mi? Yani bitse bile tekrar getirilir?
2.) Teknosa veya Vatandan almayı düşünüyorum telefonu sizce nerden almalıyım?
3.) Sizce almalı mıyım? Fiyatına değer bir telefon mu?

4.) En önemlisi ve merak ettiğim soru bu aslında. Bazı modellerde samsung'un ürettiği bazı modellerde ise diğer üreticinin ürettiği işlemcilerin olduğu ve Samsung'un ürettiklerinin performansının kötü olduğu söyleniyor. Aldığım telefon Samsung'un ürettiği işlemciye denk gelirse ciddi bir performans farkı ve sorunu yaşar mıyım? Özellikle bu soru hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

YupPieE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
1) o zamana istediğin modelin istediğin depolama ve rengi bulursun çünkü rekor satış yapıyor.
2)Nereden aldığının pek önemi yok çünkü kapalı kutu oluyor ve sen açıyorsun
3)Bence o fiyata değmez appstoredeki uygulamalar daha onun gücünü kullandıracak kadar güçlü değil Ip6 ve diğerlerinide düşünmesi lazım
4)Türkiye'ye tahminimce tek model işlemcili gelecek o yüzden pek bi anlam ifade etmiyor bu sorun ama 14 nanometre biraz fazla güç tüketiyor bu doğru ama öyle büyük bir sorun yaşamazsınız.

Ö

Ölümün nefesi

SDN Okuru
fiyat dışın terslik yok artık bükmek için daha fazla güç gerekiyor sert sakız olmuş ama çene kıran türden...

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
1- o tarihlerde istedigin istedigin renk secenegi ve depolamayi bulabilirsin. iphone lar ulkemizde tutulan bir urun.
2- eger istanbulda yasiyorsaniz ve alcaginiz zaman heryerde ayni fiyatsa apple store dan almaniz en dogrusu. Fakat istanbulda yasamiyorsaniz ikiside ayni diyebilirim.
3- en ucuzu yani 6s 16 gb 3.099 tl oldugunu dusunursek. daha ucuza ve daha iyi ozelliklerde alternatif cok. Ornegin note5 kamerasi daha iyi. Islemcisi suanda olan herseyi en hizli bir sekilde calistiriyor. veya sony z5. Kamerasi icin cok iyi seyler soyleniyor. Ulkemize gelmesini bekledigimiz bir model. Fiyatina deger mi ? Paraniz varsa deger. Ama tenik olarak cok yuksek bir fiyat. Bence urun olarak deger ama teknik ozellikler olarak degmez.
4- cok bir performans farki yasamazsiniz. Iki islemci aradindaki performans farki %3 tur. Bu nedenle bu farki hissetmezsiniz. En fazla siz pil yonunden bir fark hissederseniz. Oda ornegin onunuzde bir samsung uretimi olan birde tsmc uretimi islemcili iki cihaz yoksa bunu pek performans olarak hissetmezsiniz. Ikisi arasindaki en buyuk fark nm yani uretim yari iletken teknolojileri. Biri 14 nm biri 20 nm. Buda performanstan cok pilde anlasilir.

OnuncuTorun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1) o zamana istediğin modelin istediğin depolama ve rengi bulursun çünkü rekor satış yapıyor.
2)Nereden aldığının pek önemi yok çünkü kapalı kutu oluyor ve sen açıyorsun
3)Bence o fiyata değmez appstoredeki uygulamalar daha onun gücünü kullandıracak kadar güçlü değil Ip6 ve diğerlerinide düşünmesi lazım
4)Türkiye'ye tahminimce tek model işlemcili gelecek o yüzden pek bi anlam ifade etmiyor bu sorun ama 14 nanometre biraz fazla güç tüketiyor bu doğru ama öyle büyük bir sorun yaşamazsınız.

Türkiye'ye hangi modeli gelecek biliyor musunuz? Kesin tek model mi gelecek?

1- o tarihlerde istedigin istedigin renk secenegi ve depolamayi bulabilirsin. iphone lar ulkemizde tutulan bir urun.
2- eger istanbulda yasiyorsaniz ve alcaginiz zaman heryerde ayni fiyatsa apple store dan almaniz en dogrusu. Fakat istanbulda yasamiyorsaniz ikiside ayni diyebilirim.
3- en ucuzu yani 6s 16 gb 3.099 tl oldugunu dusunursek. daha ucuza ve daha iyi ozelliklerde alternatif cok. Ornegin note5 kamerasi daha iyi. Islemcisi suanda olan herseyi en hizli bir sekilde calistiriyor. veya sony z5. Kamerasi icin cok iyi seyler soyleniyor. Ulkemize gelmesini bekledigimiz bir model. Fiyatina deger mi ? Paraniz varsa deger. Ama tenik olarak cok yuksek bir fiyat. Bence urun olarak deger ama teknik ozellikler olarak degmez.
4- cok bir performans farki yasamazsiniz. Iki islemci aradindaki performans farki %3 tur. Bu nedenle bu farki hissetmezsiniz. En fazla siz pil yonunden bir fark hissederseniz. Oda ornegin onunuzde bir samsung uretimi olan birde tsmc uretimi islemcili iki cihaz yoksa bunu pek performans olarak hissetmezsiniz. Ikisi arasindaki en buyuk fark nm yani uretim yari iletken teknolojileri. Biri 14 nm biri 20 nm. Buda performanstan cok pilde anlasilir.

Pilde çok büyük bir fark olur mu? Birde şu Türkiye'ye tek işlemcili gelme olayı nedir biliyor musunuz?

YaseminAlci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben bugün teknosaya gittim. Ve elinde suan silver grey falan hepsi varmış pembe haric. Suan ertelendiginden dolayi cikarip satisa sunmuyorlarmis. Yani suan bulabiliyorsan ozaman rahat bulursun. Ben yarın parayi ödeyip pembeyi getirtcem
23 ünde elinde olur dedi.

OnuncuTorun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben bugün teknosaya gittim. Ve elinde suan silver grey falan hepsi varmış pembe haric. Suan ertelendiginden dolayi cikarip satisa sunmuyorlarmis. Yani suan bulabiliyorsan ozaman rahat bulursun. Ben yarın parayi ödeyip pembeyi getirtcem

Peki diğer problemler hakkında ne düşünüyorsunuz? İşlemci sorunu falan?

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Arkadaş sana sıkmış resmen. Tr de hiçbir yerde stokta yok şu an. Ön sipariş stoğu var.
Onuda kısaca açıklıyım sana ürün gelmeden her renkten ve depolamadan 5 adet stok sınırı belirlenir ön sipariş ile satılırken bu hayali stok göz önünde bulundurulur. Geliş tarihinden önce stok istenir be Apple tarafından gönderilir. Bu Teknosa ile alakalı bir durum değil Apple ile alakalı yani onlar böyle yapılmasını istiyor. Cevahir teknosa mağazasına her renkten 5 tane sınır koyuldu ama müşteri portföyü düşük başka bir mağazada 3 veya 4 tane ön sipariş stoğu koyuluyor.
Yani ilk 2 hafta böyle olacak mecbur yapacak birşey yok. 6s e gelince ben büyük ihtimal ile 21inde teslim alacağım. [emoji1]

YaseminAlci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ve daha şimdi onsiparis verdim. ...
Cuma gunu allahin izniyle alıyorum

OnuncuTorun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar. Az önce Teknosa Bursa Carrefour şubesinden 1 adet 64 GB Plus Space Grey modelini ön sipariş verdim. Bakalım hadi hayırlısı :)

trm

Asistan
Reaksiyon puanı
52
Bende vatandan aldım. Perşembe gecesi teslim edecekler hayırlı olsun sizede

OnuncuTorun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam son bir şey diyeceğim. Ben bu cihaza 360 küsür tl ye teknogaranti yaptırdım bunun gereği var mı apple cihazlar için? Ve silver grey rengi güzel mi sizce?

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Hocam son bir şey diyeceğim. Ben bu cihaza 360 küsür tl ye teknogaranti yaptırdım bunun gereği var mı apple cihazlar için? Ve silver grey rengi güzel mi sizce?
Hiç gerek yok hocam. Boşuna paranızı ziyan etmişsiniz. İade adin bence sigortayı çok geç olmadan.
Cepkask kadar lanet bir sigorta yok

trm

Asistan
Reaksiyon puanı
52
Silver benim favorim. Diğer konuda ise bence gerek yok zaten ekran kırılmasında Apple 300-400 TL arasında bir ücretle size sıfır cihaz veriyor. Ama çalıntı vs diğer unsurlar için değer mi ? Bence değmez, gereksiz.

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Silver benim favorim. Diğer konuda ise bence gerek yok zaten ekran kırılmasında Apple 300-400 TL arasında bir ücretle size sıfır cihaz veriyor. Ama çalıntı vs diğer unsurlar için değer mi ? Bence değmez, gereksiz.
Ekran kırılmasında yan sanayi ekran takıyorlar ayrıca çalındığı zaman polis tutanağı ve darp raporu isteniyor. Bir telefon için canımızı verecek değilizya hayret birşey ya

OnuncuTorun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekran kırılmasında yan sanayi ekran takıyorlar ayrıca çalındığı zaman polis tutanağı ve darp raporu isteniyor. Bir telefon için canımızı verecek değilizya hayret birşey ya

Çalınmayi boş verelimde hocam ekran kirilmasinda yan sanayi ekran taktiklarina emin misiniz? Sırf o yüzden yaptırmıştim çünkü.

YaseminAlci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Banada sordular aynısını yok dedim. Suana kadar telefon kirmadim. Kirilmazda umarım. Diyerek gecistirdim