TFF Başkanlık seçimi ne zaman, kimler aday? 2015

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2014-2015 dönemiyle ilgili Olağan Seçimli Genel Kurulu, 25 Haziran Perşembe günü Ankara'da yapılacak.

29834812.jpg

Bu tatil ve yaz dönemde Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) seçim yapılacak.

27 Şubat 2012'de TFF'nin 41. başkanı olarak koltuğa oturan Yıldırım Demirören, daha önce yeniden aday olacağını açıklamıştı.

TFF'nin olağan seçimli genel kurulu 25 Haziran Perşembe günü saat 11.00'de Ankara'da yapılacak. Çoğunluk sağlanamadığı takdirde bir gün sonra yine aynı yerde aynı saatte toplantı gerçekleştirilecek. Bu birleşimde de yeterli katılım sağlanamadığı takdirde 3 Temmuz'da yine aynı şartlarda bir araya gelinecek. Seçimde, TFF'nin yeni başkanı, yönetim kurulu ile denetleme kurulu üyeleri belirlenecek.

KAYNAK

Yıldırım Demirören'e destek çığ gibi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na yeniden aday olan TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e destek çığ gibi büyüyor.

535251fd32dc9f187cc0d8e8.jpg

İçlerinde Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın da bulunduğu 15 Süper Lig kulübünden sonra, PTT 1. Lig'de mücadele eden 13 kulüp de seçimde Yıldırım Demirören'i destekleyeceklerini açıkladılar.

Yıldırım Demirören'in başkanlığı için imza atan PTT 1. Lig kulüpleri şöyle: Adana Demirspor, Elazığspor, Yeni Malatyaspor, Giresunspor, Boluspor, Karşıyaka, Göztepe, Altınordu, Albimo Alanyaspor, Şanlıurfaspor, Samsunspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Balıkesirspor.

Daha önce Kulüpler Birliği Vakfı'ndan da Yıldırım Demirören'e destek kararı çıkmıştı. İstanbul'da toplanan kulüplerden 15'i, yeniden aday olan TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in arkasında olduğunu açıklarken, Trabzonspor, Kasımpaşa ve Gençlerbirliği ise çekimser kaldı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, kulüplerin rüzgarını arkasına aldı. Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig kulüplerinin büyük çoğunluğu, Yıldırım Demirören'in yanında olduğunu deklare etti.

OSMANLISPOR DA "DEMİRÖREN" DEDİ

Süper Lig'in yeri takımı Osmanlıspor da TFF seçimlerinde Yıldırım Demirören'i destekleyeceğini açıkladı.

Kulüp Başkanı Ahmet Gökçek, "Biz kulüpler birliği toplantısına katılmadık. Öncesinden de sayın Göksel Gümüşdağ ile görüşme fırsatımız olmadığı için görüşümüzü bildiremedik. Bu nedenle bizim için çekimser açıklaması yapıldı. Oysa bu doğru değil. Biz Osmanlıspor olarak sayın Yıldırım Demirören ve ekibini destekliyoruz. Bunu da sayın Demirören'i telefonla arayarak bizzat kendisine ilettim. Türk futboluna hayırlı olsun" dedi.

KAYNAK

HALUK ULUSOY

Ulusoy, yaptığı yazılı açıklamada, Türk futbolunun iyi yönetilemediğini savunarak, "Türk futbolunu hak ettiği seviyeye tekrar çıkarmak, ileriye götürmek ve Türk futboluna hizmet etmek için göreve hazırım ve adayım" ifadelerini kullandı.

patron.jpg

Yaklaşan Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulu öncesinde, kaygıların çok geniş bir kitle tarafından paylaşıldığını gördüğünü kaydeden Ulusoy, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün, maalesef Türk futbolunun iyi yönetilemediği gerçeği ve geldiği vahim durum her türlü gösterge ile apaçık ortadadır. Ülkemi çok seviyorum, Türk futbolunu çok seviyorum. Bana her ihtiyaç duyulduğunda Türk futboluna en iyi şekilde hizmet etmek için taşın altına sadece elimi değil, yüreğimi de koydum. Her zaman futboldan bir şeyler almak isteyenlerden değil, aksine futbola bir şeyler katmak isteyenlerden oldum. Bu nedenlerle; Türk futbolunu hak ettiği seviyeye tekrar çıkarmak, ileriye götürmek ve Türk futboluna hizmet etmek için göreve hazırım ve adayım."

Kaynak

DUYGUN YARSUVAT

Galatasaray eski başkanı Duygun Yarsuvat, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlığına aday oldu.

duygun-yarsuvat-01_Q09OP.jpg

Galatasaray eski başkanı Duygun Yarsuvat, Türkiye Futbol Federasyonu'nun 25 Haziran'daki Seçimli Genel Kurulu'nda başkanlığına adaylığını açıkladı.

Yarsuvat adaylığını açıkladığı basın toplantısında mevcut yönetimi eleştirirken, "Futbolda barışın, sevginin ve bu güzel oyunun kazanması için, topu taca atmayarak arkadaşlarımla bu isyana kulak verilmesini istiyoruz" dedi.

KAYNAK

TFF Başkan adayları listesi

1. Yıldırım Demirören
  2. Bülent Gürkut
  3. Ayhan Sağaltıcı
  4. Ümit Sırakaya
  5. Haluk Ulusoy
  6. Duygun Yarsuvat
  7. Adil Yazıcıoğlu

Adaylardan hangisini destekliyorsunuz?

dreamhunter

Asistan
Reaksiyon puanı
0
En uygun aday Haluk Ulusoy , Erdal Alkış geldiği an Türk futbolunu berbat eder. Demirören'i söylemeye bile gerek yok , Türk futbolunda kara bir leke sadece.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
18 Süper Lig kulübünün 14'ü Demirören'i destekliyor. Trabzonspor, Genclerbirligi, Kasimpasa ve Osmanlispor cekimser kaldi.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Demirören çok kalın bir adam.

sigara

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
demirören kendi takımı ve özellikle fb'yi aklamak için gelmiş bir projeydi futboldan zerre anlamayan bir kişiliktir klüp başkanı iken tek takımını mahvetti şimdi turk futbolunu mahvediyor...

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Demirören döneminde en çok zararı Beşiktaş gördü. Aklanacak bir durumumuz da yoktu.

TFF Başkanlığını da yine Demirören alır.

erenazar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Haluk Ulusoy'un neler yaptığını çok iyi biliyoruz Allah Türk futboluna bir daha böyle bir adam gösteremesin inş

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Süper Lig'in yeri takımı Osmanlıspor da TFF seçimlerinde Yıldırım Demirören'i destekleyeceğini açıkladı.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Eski Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, "Kimse bana aday olabilir misin demedi. Türk futbolunu birleştiren mesajlar verebilirim. Herhalde kulislerde bu konu konuşulmuş. Düşünmek başka bir şey aday olmak başka bir şey ama adaylığı düşünüyorum açıkçası" ifadelerini kullandı.

Pilot Kalem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Duygun yarsuvat bence tadında bıraksın. TFF ona iki gömlek büyük gelir.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Haluk Ulusoy kesin kazanır hayırlı olsun haluk amca....

dreamhunter

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Haluk Ulusoy Türk milli takımına ve futboluna hayal bile edemeyeceği başarıları kazandırmıştır. Ondan sonra gelen vasıfsız kişilerin nasıl ülke futbolunu berbat ettiğini gördük o bakımdan en uygun aday Haluk Ulusoydur.
Duygun Yarsuvatta gitsin bir kumda oynasın ya , Galatasaray taraftarı olarak utanç duydum yönetimlerinde bu zatlardan birde Tff'den tamamen uzak dursun.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Futbol Federasyonu Başkan adaylığı için ismi geçen Duygun Yarsuvat, saat 15.00'te düzenleyeceği basın toplantısı ile konuyu resmiyete kavuşturacak.LİG TV

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Galatasaray Kulübü yaptığı yazılı açıklama ile sarı-kırmızılı kulübün eski başkanı Duygun Yarsuvat'ı TFF başkanlık seçiminde desteklediğini belirtti.

Galatasaray Spor Kulübü olarak daha önceki açıklamalarımızda da ifade edildiği üzere yakından takip ettiğimiz TFF seçim sürecini Galatasaray değerleri ve doğruları çerçevesinde değerlendirmekteyiz.

Bugüne kadar Türk futbolunda birlik ve beraberliğin tesis edilmesi adına yapıcı katkıları olan Galatasaray Spor Kulübü eski başkanlarımızdan sayın Prof. Dr. Duygun Yarsuvat'ın TFF başkan adaylığını Türk futbolu adına olumlu bir gelişme olarak görüyor ve kendisini bu değerli yarışta destekliyoruz.

TFF seçimlerinin tüm Türk futbolu için hayırlı olmasını temenni ediyor ve başkanlık yarışında mücadele eden tüm değerli adaylara başarılar diliyoruz.

GALATASARAY.ORG

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
HALUK ULUSOY: "Yeni zaferlere birlikte yürüyeceğiz"

Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanlarından Haluk Ulusoy, 25 Haziran'da yapılacak seçimlerde başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Ulusoy, adaylık yolunda zorluklar çıkardıkları gerekçesiyle mevcut yönetimi sert bir dille eleştirirken, "Çok değerli siyasetçilerimizi kendi çıkarlarına alet ediyorlar" dedi. haluk Ulusoy iddialı konuşurken, "Yeni zaferlere birlikte yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı.

haluk-ulusoy-01_ZXCB5.jpg

Sözlerine yaşamını yitiren 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e başsağlığı dilereyek başlayan Haluk Ulusoy, "Ülkemiz adına büyük gururlar sevinçler yaşattık. Şimdi de siz basın mensuplarının aracılığıyla bir gelişmeyi sizinle paylaşmak istiyorum. TFF başkanlığına müracaatımı yaptım. Dün 240 imza ile destek aldık diyenler, bugün bize destek olanlara her türlü baskıyı uyguluyorlar. Çok değerli siyasetçilerimizi kendi çıkarlarına alet ediyorlar. Soruyorum, dün 240 delege imzası ile destek bulduk diyenler, bizi 60 imzanın altına çekmek için neden engel oluyorlar. Futbol ailesine baskı yapmayı, siyaseti ve devleti kişisel hedeflerine alet etmeyi bıraksınlar. Demokrasiye futbol ailesine saygı göstermeden saygı görmeyeceksiniz. Size rağmen çok sayıda futbol dostu ve aşığı var. Bu kişiler yaptığınız anti demokratik baskıları her yerde dile getiriyorlar. Genel kurul salonunda çift imza geçerli imza uygulamalarına kalkışmayın" diyerek sert ifadeler kullandı.

"GENEL KURULDA OLMAYAN FAIR PLAY SAHADA HİÇ OLMAZ"

Genel kurulda olmayan fair play'in sahada hiç olmayacağını vurgulayan Ulusoy, "Ayak oyunlarını bir yana bırakalım da ayakla oynanan biricik aşkımızla ilgili neler yapacağız onları paylaşalım. Mali disiplin, hem TFF'nin hem de kulüplerin olmazsa olmazı. Ayağınızı yorganına göre uzatın denilerek işin içinden çıkılacağını zannediyor. Mali disiplini sağlama konusunda kulüplere yol arkadaşlığı yapacak ve sürecin her safhasında şefkatle yaklaşacağız. Son dönemlerde TFF kadar eleştirilen ve TFF'yi gölgede bırakan federasyon kurulları var. Biz bağımsız isimlerden oluşan kurullar tesis edeceğiz. Kurullara kulüpler kadar uzak olacağız. Bir yanlış varsa müdahele edeceğiz. Türk futbolunda adalet duygusunu yeniden tesis edeceğiz" diye konuştu.

Mevzuatta ve mevzuata yapılan eklemelerde çok ciddi sorunlar olduğunu dile getiren Ulusoy sözlerine şöyle devam etti, "İşin ehli olmayanlar mevzuatı çözüm değil sorun kaynağı haline getirdiler. Kısa sürede mevzuatı sorun olmaktan çıkartıp yeniden çözüm kaynağı haline getireceğiz. Passolig yüzünden tribünler boşaldı. Sorunlar azaldı mı? Mevcut başkan tribün olaylarının azaldığını söylüyor. Madem azaldı, neden 22 milyon Lira ceza kestiniz? E-bilet'in avantajlarından kaynaklanan olayları çözeceğiz. Hiçkimseye futbol üzerinden haksız ticari kazanç sağlatmayacağız. Kulüp başkanlarını ve yöneticilerini futboldan soğutacak cezalara da karşıyız. Cezalar adil ve makul olacak."

"BİZİM İŞİMİZ DE GÜCÜMÜZ DE FUTBOL"
Kendi dönemlerinde futbolun global patronları UEFA ve FIFA ile birlikte çalıştıklarını vurgulayan Ulusoy, "Türk futbolunu saygın bir yere taşıdık. Ülkemize finaller getirdik. Şimdikiler bırakın çalışmayı yönetmeyi bile beceremiyorlar. FIFA'nın yeni uygulamaya koyduğu transfer yasağına 209 ülkeden 4 takım seçildi, biri Mersin diğeri Buca. Allah aşkına siz kimin federasyonusunuz. Bizim işimiz de gücümüz de futbol. Kendimizi yasama ve yürütmenin yerine koymuyoruz. Biz projeler ortaya koyar doğruları yaparız. Devlet her zaman futbolun yanında oldu. Çünkü futbolda kazanılanlar ülkeyi yönetenleri mutlu eder. Geçmişte hiç bir zaman onları mahçup etmedik, gelecekte de etmeyeceğiz. Nasıl ki ekonomide hedefimiz en iyi 10 ülkeden biri olmaksa futbolda da hedef en iyi 10 ülkeden biri olmaktır.Bizim, Faroe Adaları'yla aynı torbada yer almamız kabul edilemez. Milli Takımı başarılı zannedenler tabloya tersten bakıyor herhalde. Türkiye'de ikinci üçüncü lig kulüpleri İddaa'dan yeterli pay alamıyor; çünkü maç listesinde yer almıyorlar. Bu lig maçlarını hafta içi oynatacağız ve bu maçları yayınlamaya çalışıcağız. Tatminkar teklifler bulamazsak, bu yayını TFF olarak tablet ve bilgasayardan izlettireceğiz" diyerek eleştirilerin sürdürdü.

Yabancı oyuncu sayısının serbest bırakılması konusuna da değinen Haluk Ulusoy, "Yabancı oyuncu sayısını kademeli olarak düşüreceğiz diyorlar. Şimdi yabancı oyuncu sayısı serbest diyorlar. Neye göre serbest, bu da anlaşılır değil. Kendileri çok katı borçsuzluk kuralı getirdiler, yani futbolcu almak için borcunuzun olmaması gerekir. Kaç kulüp borçsuz. 14 yabancı oyuncu için 6 milyon transfer payı ödemesi gerekiyor. Kulüplerimiz yabancı oyuncu sayısının serbest olmasını istiyorsa, bunu onlarla birlikte sağlayacağız, kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

ALT LİGLERE YATIRIM SÖZÜ
Süper Lig'in gözbebekleri olduğunu kaydeden eski TFF Başkanı Ulusoy, "Ama taban olmadan tavan ayakta olabilir mi? Biz tavanı ayakta tutmak için tüm imkanları seferber edeceğiz. Bu sayede transferlerini yapabilsinler diye sezon başında 3. ligde mücadele eden kulüplere 600 bin TL ödeme yapacağız. Ayrıca deplasman maçları için 150 bin tl yol parası vereceğiz. Hangi takımın sezonda kaç km yol yaptığına bakıp, ona göre kulüplere ek ödeme yapacağız. Sezon başlamadan 600 milyon tl peşin olarak her kulübe verilecektir. Hedef sponsor gelirlerini de devreye sokarak rakamı 1.200 bin tl seviyesine çıkarmaktır. Bugüne kadar Haluk Ulusoy olarak kendime kimseden bir talebim olmadı. Ama Türk futbolu için istedim ve aldım. 2. Lig'deki tüm takımlara ise sezon başında 700 bin TL, deplasman masrafları için de 150 bin TL garanti ödeme yapacağız" ifadelerini kullandı.

Kulüplerin TFF'yi cezaları tahsil etme konusunda eleştirdiklerini kaydeden Ulusoy, "kulüpler, cezaları peşin peşin tahsil ediyorsunuz, paraları neden taksit taksit veriyorsunuz diyorlar' haklı olarak. Türkiye Futbol Federasyonu'nun en önemli görevlerinden biri de eğitimdir. TFF akademisini hayata geçireceğiz. Profesyonelleri yetiştireceğiz. Kulüplerimiz hiçbir konuda sürprizle karşılaşmayacak. Gerekli bilgilerin zamanında onlara ulaştırılmasını garanti edeceğiz. Kulüplerimiz şu anda sporcular için en üst kademeden sosyal güvenlik prim ödemesi yapıyor. Oysa en az geri dönüş alanlar ftubolculardır. Bir futbolcunun sadece kariyeriyle emekklilik hakkı kazanmadığı gözönünde bulundurulduğunda durumun adil olmadığı ortadadır. Bunu en adil şekilde çözeceğiz" mesajlarını verdi.

"YENİ ZAFERLERE BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ"

Futbolu, Türk futbol ailesiyle birlikte yöneteceklerini kaydeden Ulusoy, "Derdinize birlikte çözüm arayacağınız bir federasyon bulacaksınız. Kapımız 24 saat açık olacak. TFF, futbolun evi olacak. TFF herkesin kolay ulaşabileceği bir yere taşınacaktır. Riva tesisleri, milli takım ve kulüplerin hizmetinde olacak, atıl kalmayacak. Yeni zaferlere hep birlikte el ele yürüyeceğiz. Futbol kazanacak. Yarın başlayacak mübarek ramazan ayının ülkemizdeki ve bütün dünyadaki müslümanlara hayırlı olmasını diliyorum. Geçmişte başkanlık yaptığım dönemde Dünya Kupası'ndan döndükten sonra Taksim'de sahneye çıktığımda söylemiştim. Analar, babalar kardeşler, bu çıktığımız yolda dualarınızı bizden esirgemeyin. Allah yardımcımız olsun" diyerek sözlerini bitirdi.

KAYNAK

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
Demirören'in başkanlığında hem Türk Futbolu hem de Beşiktaş büyük zarar gördü. Böyleyken Beşiktaş bu adama nasıl destek verir anlaşılır gibi değil. Herhalde seçilemezse tekrar Beşiktaş'a musallat olur diye korktuklarından destek veriyorlar. Trabzon da çekimser kalmış. Niye direk karşı olmadıklarını anlayamadım.
Haluk Ulusoy Türk futbolu için çok şey yaptı ancak onun da çekemeyeni çok. Bizim Duygun başkan aslında bu iş için biçilmiş kaftan. Hem hukukçu kimliği ile hem de başkanken Fener lehine yaptığı konuşmalarla tarafsız bir yönetim göstereceğini belgeledi. İnşaallah seçilir ama Demirören belası çabuk gidecek gibi görünmüyor Türk futbolundan.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Fikret Orman: "Demirören bizim eski başkanımız. Biz tabii ki kurum itibari ile Beşiktaş'ta hizmet etmiş birinin TFF Başkanı olarak devam etmesini isteriz.

Demirören'in hataları var mıdır, vardır. Demirören haricinde çıkan adayların yönetimin şu hataları var, biz bu hataları yapmayacağız dediklerini duymadım. Bunları duyalım değerlendiririz.

Biz imzamızı da verdik. Aday olmasını destekledik" dedi. KAYNAK

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Adayı Erdal Alkış, adaylıktan çekildi.

Yazılı bir açıklama yapan Alkış'ın ifadeleri şöyle;

"TFF" nin 2015 yılı Haziran ayı olağan Genel Kurul'unda yapılacak olan BAŞKANLIK SEÇİMLERİNE, uzun bir çalışmanın ardından, Başkan Adaylığımı açıkladım.

Süreçle alakalı projelerimi yazılı olarak kamuoyuyla da paylaşarak deklare ettim.

Ancak adaylığımın önüne engel çıkarılması için özellikle delegeler üzerinde yapılan baskılara rağmen 41 adet imza topladım.

Başkan adayları arasında var olan bu haksız rekabet ortamının yanı sıra hiçbir hukuki temeli olmamasına rağmen 04.06.2015 Tarihinde "Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı arasında, Türk futbolunun bundan sonraki yol haritasında Süper Lig A.Ş'nin kurulması yolunda, iyi niyet protokolü imzalanmış olması, seçim arifesinde özellikle 1. 2. ve 3. Lig temsilcilerine karşı bir algı oluşturma çabası çerçevesinde ortaya çıkarılan bir İLLÜZYON'dan başka bir şey değildir. Bu durumun aynı zamanda demokratik olan seçim sürecini diğer başkan adayları açısından antidemokratik bir duruma getirdiği gibi; kulüplerimize ve kamuoyuna doğru anlatılmadığını biliyoruz.

Yapılmak istenen; bütün kulüplerimizi nefessiz bırakarak Süper Lig A.Ş nin vicdanına mahkûm etme projesinden başka bir şey olmadığını ifade etmek istiyorum.

Hiçbir matematiksel hesaba uymadığı halde bu yapılmak istenen proje zaten kötü yönetilen Türk futbolunu kısa zamanda bitirecektir.

Şüphesiz bu projenin anlatılmayan kısımlarını ve diğer detayları "Cumhurbaşkanı" na en kısa zamanda anlatacağımın bilinmesini isterim.

Aynı zamanda spor kamuoyuna da gerçeklerin anlatılmasına devam edeceğim.

Geçmiş dönemde hiçbir başarılı yönetim anlayışının görülmemesine rağmen hatada ısrar edenlerin "KENDİ KAZDIKLARI KUYUYA DÜŞTÜKLERİNDE" kimseden medet umma haklarının kalmayacağını da bilinmesini istiyorum.

Değerli taraftarlara sesleniyorum! Yarın alkışlayacağınız, bayrağını sallayacağınız bir kulübünüz kalmayabilir... Buna şimdiden hazırlıklı olun ve kulübünüze sahip çıkın.

BU SEÇİM TÜRK FUTBOLUNUN YOK EDİLMESİ İLE YENİDEN KURTARILMASI ARASINDA BİR HAYATİ TERCİH OLACAKTIR.

TEKRAR HATIRLATIYORUM: "TÜRK FUTBOLUNUN EN BÜYÜK 2 PROBLEMİ SAYIN AZİZ YILDIRIM VE SAYIN FATİH TERİM" DİR. SAYIN DEMİRÖREN'in seçim stratejilerinden anladığımız; BU KİŞİLERİN SÖZCÜLÜĞÜNDEN BAŞKA BİR GÖREV İCRA EDEMEYECEĞİDİR...

BANA DESTEK VEREN TÜM DESTEKÇİLERİMİZİN AFFINA SIĞINARAK ADAYLIKTAN BU MAKSATLA ÇEKİLDİĞİMİ; ANCAK TÜRK FUTBOLUNUN BEKASI İÇİN HER AN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİMİ KAMUOYUNA SAYGIYLA ARZ EDİYORUM."

DHA SPOR

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
haluk amcanın yolundan çekildi aferin ona.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
7 Aday var:

1. Yıldırım Demirören

2. Bülent Gürkut

3. Ayhan Sağaltıcı

4. Ümit Sırakaya

5. Haluk Ulusoy

6. Duygun Yarsuvat

7. Adil Yazıcıoğlu

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
5. Haluk Ulusoy

6. Duygun Yarsuvat
bu ikisinin şansları daha yüksek ama Haluk Ulusoy'un potansiyeli daha yüksek.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
'Galatasaray beni desteklemiyor'

TFF başkanlığına aday olan Duygun Yarsuvat, HABERTÜRK TV'de Fatih Altaylı'nın sunumuyla yayınlanan Teke Tek programının konuğu oldu.

23062015_-Galatasaray-beni-desteklemiyor-.jpg

İşte Duygun Yarsuvat'ın açıklamalarından satır başları:

NEDEN ADAY OLDU?
"Türkiye Futbol Federasyonu'na Başkanlığı'na aday olmayı, bir gün sabah televizyonda 14 tane kulübün Yıldırım Demirören için imza verdiğini duyduğumda karar verdim. Bunun bir seçim değil tayin olduğuna kanaat getirdiğim için aday oldum. TFF şu an özerk bir kurum değil. Ben TFF'nin özerk bir kuruluş olarak yoluna devam etmesi için aday oldum. Sonra statüyü açtım baktım, Genel Kurul'u oluşturanların beşte biri kadar imza gerekiyormuş, tamam dedim. Daha sonra altta ufak bir yazı daha gördüm, o yazı diyor ki 'Bir kişi yalnızca bir adaya imza verelbilir'. Yani eğer bir aday 231 imza alırsa bugünkü gibi, seçim başlamadan bitti."

HALUK ULUSOY'UN TEKLİFİNİ NEDEN REDDETTİ?
"Haluk Ulusoy'un da o makama oturduğunda eskiden yaptıklarını yapacağını düşündüğüm için teklifini kabul etmedim. Zaten benim karakterimde de yok başka bir ismin listesinde giremem. Ben buraya bir yenilik getirmek, yeni bir pencere, yeni bir nefes, futbola yeni bir heyecan vermek için başkanlığı istiyorum."

"SÜPER LİG A.Ş KOMİK BİR BİR PROJEDİR"
"Süper Lig A.Ş. diye komik bir şey çıkardılar ve Federasyon Başkanı bunu imzaladı. Bu olmayacak bir projedir. Bu şirketleşmenin sonucu ne olacaktır biliyor musunuz, bir takım insanlar gelip kulüpleri satın alacaktır. Futbol artık bir spor olmaktan çıkıyor, bir para kazanma aracı haline geliyor. Holdingler için bir oyun sahası haline geliyor. Benim aklımdaki kulüpçülükte böyle bir anlayış yok. Bunlar içinden kendileri de nemalanacaklar, hepimiz biliyoruz. Kulüplerin şahıslara geçmesi çok tehlikeli bir durum."

"GEREKEN 60 İMZAYI TOPLAYAMADIM"
"Bana 'Bu Federasyon seçimini Galatasaray işleriyle karıştırma' dediler, açıkcası beni tahrik de etti. Sonra baktım ki imkansızlık var. İnsanlara telefonlar edilerek vaatler verilerek imza toplanmış, ben de kimseye telefon açıp imza istemedim ve gereken 60 imzayı toplayamadım. Arkadaşlarım 20 ila 30 arasında bir imza topladı. Görünen o ki seçime giremeyeceğim. Galatasaray da bu durumda beni desteklemiyor, neden bunu da bilmiyorum."

"DAVA AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUM"
"Yeterli gerekçe toplayabilirsem, Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açmayı düşünüyorum. Çünkü bu tutum, seçilme hakkını ortadan kaldırdığı için dava konusudur. Eğer yaklaşık 1, 1.5 yıl sürecek bu davayı kazanırsak, seçim tekrar edilebilir."

Radyospor

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Haluk amcanın kazanacağını sanmıyorum. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...