Yeni kart için yardım!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TBM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Gtx660 nasıl? İşlemcime gider mi?

R9 270x öneriyorum eğer bütçeni biraz daha arttırabilirsen. GTX 660'da iyi kart ama onun yerine r9 270 almanı önerebilirim, bütçeni biraz daha arttırırsan r9 270x al mutlaka.

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
R9 270x öneriyorum eğer bütçeni biraz daha arttırabilirsen. GTX 660'da iyi kart ama onun yerine r9 270 almanı önerebilirim, bütçeni biraz daha arttırırsan r9 270x al mutlaka.

gtx660 için işlemciye oc yapman lazım dedi arkadaş? E senin dediğin kart içinde gerekmez mi?

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
gtx660 için işlemciye oc yapman lazım dedi arkadaş? E senin dediğin kart içinde gerekmez mi?

Gerekir neden gerekmesin. Kendimden örnek veriyim, işlemcim çok eski 5 yılı devirdi amd athlon x3 ve r9 270 ile aldığım fps çok kötü.

İşlemcinin 4cü çekirdeğini açınca bir nevi oc yapmış gibi oluyor '' hız aşırtması yapmadım '' aldığım fps arttı.

Minimum fps'i işlemci, max fps'i ekran kartı belirler diye biliyorum. Ekran kartından tam verim alabilmek için işlemcinin iyi olup rahatça beslemesi lazım.

Oc yap işlemcine 270x al.

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
Minimum fps'i işlemci, max fps'i ekran kartı belirler diye biliyorum. Ekran kartından tam verim alabilmek için işlemcinin iyi olup rahatça beslemesi lazım. Oc yap işlemcine 270x al.

En son yapabildiğim 2.40 başka artmıyor. Bu kadar yetmez galiba,gtx650 mi alsam işlemci kaldırır belki.

AkçakocaLı

Profesör
Reaksiyon puanı
95
En son yapabildiğim 2.40 başka artmıyor. Bu kadar yetmez galiba,gtx650 mi alsam işlemci kaldırır belki.
Asus ' un GTX650Ti modeli vardı 2 Gb 192 Bit onu al derim. Bulabilirsen kaçırma. Zamanında param yetmediği için R7 265DX almak zorunda kalmıştım :mrgreen:

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
Asus ' un GTX650Ti modeli vardı 2 Gb 192 Bit onu al derim. Bulabilirsen kaçırma. Zamanında param yetmediği için R7 265DX almak zorunda kalmıştım :mrgreen:

Bulamadım,bu işlemci iyi bir kart alırsam boğulur mu direk?

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91

Dostum işlemci kaldırırmı diye olay yok. Olay şöyle bir oyun çıktı diyelim ve minimum i5 işlemci istiyor olarak düşünelim. Senin işlemcin i serisinden değil i3'den bile kötü ( örnek veriyorum işlemcin hakkında bilgim yok ). Sen o oyunu oynarsın bilgisayarın açar fakat aldığın fps az olur, ekran kartın 200tl lik olsun yada 1000tl'lik olsun onun pek bir önemi yok. İşlemcin oyunu kaldırabiliyorsa ekran kartında ona göre performans verir.

Benim r9 270 ekran kartım Battlefield 4'de anti alasing açık ultra ayarlarda 40-45fps veriyor 64 serverlarda ( multiplayer'da ).

Fakat benim işlemcim çöp olduğu için 25 29fps alıyorum ben ultrada.

Şimdi işlemci farkını anladınmı? aynı kart fakat biri 25 biri 40 fps veriyor. Fakat aklına şöyle bir düşünce yatmasın ( işlemcim ne kadar iyi olursa o kadar fazla fps alırım YANLIŞ.

Eğer ekran kartını rahatça besleyen bir işlemci varsa örnek i5, sen gidip i7 alırsan 3-5 fps artışı yaşarsın.

Ama 5 yıllık işlemciyi değiştirip i5-i7 alırsan 15-20-30 fps arası bir artısı olur (oyundan oyunada değişir)

Kısaca ekran kartı olarak alabileceğin en iyi kartı al, işlemciyi daha sonradan yükseltirsin.

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
[MENTION=380082]Vikings[/MENTION] Dar boğazdan korkuyorum hani iflas eder diye falan. Oc yapamadım. Peki en son önereceğin nedir ? Fps düşük olsun ama ultrada yada high da oynatsın sorun olmaz bildiğim kadarıyla.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
@Vikings Dar boğazdan korkuyorum hani iflas eder diye falan. Oc yapamadım. Peki en son önereceğin nedir ? Fps düşük olsun ama ultrada yada high da oynatsın sorun olmaz bildiğim kadarıyla.

R9 270x öneriyorum. Siz bana bütçenizi söyleseniz ( en fazla ne kadara çıkabilirsiniz ) ona göre bir kart öneririm. Fakat alabiliyorsanız r9 270x alın.

High ultrada oynarsız oyunları fakat tam performans alamazsınız karttan.

İflas falan etmez öyle bişi yok korkmayın, sadece performansı tam olmaz, işlemci besleyemediği için darboğaz olur. Darboğazın zararı yok sadece 50 fps alıcaksanız 30 alırsınız, ileride işlemciyi değiştirince 30 yerine 50 alırsınız işte.

AkçakocaLı

Profesör
Reaksiyon puanı
95

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
ben sana bu kartın gelişmişini önerdim. bazı satış kanallarında temiz ikinci elini bulabilirsin

Bu çift fanlı,benim anakart tekliye anca uyuyor,çiftli koyarsam sataları kaplar kablo takılmaz.

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
GTX 750Ti al :)

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
İşlemcime uyar değil mi sorun çıkarmaz ? Oyunları high yada ultra yapar mı? Peki oc modeli nasıl 16 tl farka değer mi normalle aradaki fiyat? Daha üst modeller ekranda kasılma takılma yapar dediler bu işlemciyle.

AkçakocaLı

Profesör
Reaksiyon puanı
95
http://www.hepsiburada....&SKU=BD304713#Gorseller
http://www.hepsiburada....goryId=204&SKU=BD304766
http://www.eksenbilgisa...-.aspx?ttype=Details#pt

İlki 750 oc, ikincisi normal 750,üçüncüsü 750 ti modeli birini alacağım. Oc olan nasıl peki? Oc ile normal arasında 16 tl fark var değer mi? Daha üst modeller ekranda kasılma takılma yapar dediler bu işlemciyle.
@BadBoy8154 @Vikings
Arkadaş Ti ye alıyor seni boşver , OC modelini al. Msi güç tüketimi bakımından en iyi seçenektir her daim :mrgreen:

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gtx750-oc-gddr5-2gb-128bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti.html

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
[MENTION=375683]BadBoy8154[/MENTION] Neden ti ye alsın beni ?

Reaksiyon puanı
16,128
İşlemcime uyar değil mi sorun çıkarmaz ? Oyunları high yada ultra yapar mı? Peki oc modeli nasıl 16 tl farka değer mi normalle aradaki fiyat? Daha üst modeller ekranda kasılma takılma yapar dediler bu işlemciyle.
işlemcin 4 çekirdekli q8200 :
http://ark.intel.com/tr/products/36...rocessor-Q8200-4M-Cache-2_33-GHz-1333-MHz-FSB
[h=3]Teknik Belgeler[/h][TABLE="class: specs infoTable, width: 531"]
[TR="class: infoSection odd"]
[TD="bgcolor: #0071C5 !important, colspan: 3"]-
Temel öğeler[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: lc"]Durum[/TD]
[TD="class: rc"]End of Life[/TD]
[/TR]
[TR="class: tech odd"]
[TD="class: lc"]Piyasaya Çıktığı Tarih[/TD]
[TD="class: rc"]Q3'08[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: lc"]İşlemci Numarası[/TD]
[TD="class: rc"]Q8200[/TD]
[/TR]
[TD="class: lc"]L2 Önbellek[/TD]
[TD="class: rc"]4 MB[/TD]
[/TR]
[TR="class: tech"]
[TD="class: lc"]FSB Hızı[/TD]
[TD="class: rc"]1333 MHz[/TD]
[/TR]
[TD="class: lc"]FSB Eşliği[/TD]
[TD="class: rc"]No[/TD]
[/TR]
[TD="class: lc"]Yönerge Seti[/TD]
[TD="class: rc"]64-bit[/TD]
[/TR]
[TD="class: lc"]Yerleşik Seçenekler Mevcut
[/TD]
[/TR]
[TD="class: lc"]Litografi[/TD]
[TD="class: rc"]45 nm[/TD]
[/TR]
[TD="class: lc"]VID Voltaj Aralığı[/TD]
[TD="class: rc"]0.8500V-1.3625V[/TD]
[/TR]
[TD="class: lc"]Önerilen Müşteri Fiyatı[/TD]
[TD="class: rc"]BOX : $179.00[/TD]
[/TR]
[TR="class: odd"]
[TD="class: lc"]Bilgi Formları[/TD]
[TD="class: rc"]Link[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TABLE="class: specs infoTable, width: 531"]
Başarım[/TD]
[/TR]
[TD="class: lc"]Çekirdek sayısı[/TD]
[TD="class: rc"]4[/TD]
[/TR]
[TD="class: lc"]İşlemci Temel Frekansı[/TD]
[TD="class: rc"]2.33 GHz[/TD]
[/TR]
[TD="class: lc"]TDP[/TD]
[TD="class: rc"]95 W[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Paket Özellikleri[/TD]
[/TR]
[TD="class: lc"]T[SUB]CASE[/SUB][/TD]
[TD="class: rc"]71.4°C[/TD]
[/TR]
[TD="class: lc"]Paket Boyutu[/TD]
[TD="class: rc"]37.5mm x 37.5mm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: lc"]İşlemci Yonga Boyutu[/TD]
[TD="class: rc"]164 mm2[/TD]
[/TR]
[TD="class: lc"]İşlemci Yonga Transistörlerinin Sayısı[/TD]
[TD="class: rc"]456 million[/TD]
[/TR]
[TD="class: lc"]Desteklenen Soketler[/TD]
[TD="class: rc"]LGA775[/TD]
[/TR]
[TD="class: lc"]Düşük Halojen Seçenekleri Mevcut[/TD]
[TD="class: rc"]Bkz. MDDS[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Gelişmiş Teknolojiler[/TD]
[/TR]
[TD="class: lc"]Intel® Turbo Boost Teknolojisi ‡[/TD]
[/TR]
[TD="class: lc"]Intel® Hyper-Threading Teknolojisi ‡
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: lc"]Intel® Sanallaştırma Teknolojisi ‡[/TD]
[/TR]
[TD="class: lc"]Intel® 64 ‡
[/TD]
[TD="class: rc"]Yes[/TD]
[/TR]
[TD="class: lc"]Boşta Bekleme Durumları[/TD]
[/TR]
[TD="class: lc"]Gelişmiş Intel SpeedStep® Teknolojisi
[/TD]
[/TR]
[TD="class: lc"]Intel® Demand Based Switching
[/TD]
[/TR]
[TD="class: lc"]Termal İzleme Teknolojileri[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Intel® Veri Koruma Teknolojisi[/TD]
[/TR]
[TD="class: lc"]AES Yeni Yönergeleri
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Intel® Platform Koruma Teknolojisi[/TD]
[/TR]
[TD="class: lc"]Güvenilir Yürütme Teknolojisi ‡
[/TD]
[/TR]
[TD="class: lc"]Execute Disable Bit ‡[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[video=youtube;2pGJc2DsMCs]https://www.youtube.com/watch?v=2pGJc2DsMCs[/video]
kafana göre takıl.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Belki Nvidia istiyordur :)

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Belki Nvidia istiyordur :)

Nvidia ile alakası yok, arkadaşın derdi küçük olsun kasayı kaplamasın diye ufak modellere bakmış, o yüzden 7xx serisine gitmiş.

R9 270 alsın işte 750 tide kullandım Asus Strix modelini arada ki performans farkını biliyorum.

Zaten 700w psu'su var 300w psu isteyen bir kartı neden alsın ki? 270 varken.

Hem sata kablolarını falan kapatıyor demişsinde, sata kablosunu habire çıkartıp takıcak halin yok ya, işin varsa kapat pcyi sök 2 saniye kartı tak sonra monte et ve aç bu kadar basit.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Nvidia ile alakası yok, arkadaşın derdi küçük olsun kasayı kaplamasın diye ufak modellere bakmış, o yüzden 7xx serisine gitmiş.

R9 270 alsın işte 750 tide kullandım Asus Strix modelini arada ki performans farkını biliyorum.

Zaten 700w psu'su var 300w psu isteyen bir kartı neden alsın ki? 270 varken.

Hem sata kablolarını falan kapatıyor demişsinde, sata kablosunu habire çıkartıp takıcak halin yok ya, işin varsa kapat pcyi sök 2 saniye kartı tak sonra monte et ve aç bu kadar basit.

Haklısın. Konunun başında vardım ama hiç hakim değilim. Ama senin dediklerin doğru :)

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Nvidia, amd'ye göre daha kaliteli daha iyi fakat 750 ti ile 270 denk kartlar değiller. Kalite olsun daha az performans olsun diyorsa Strix 750 ti alsın.

Yüksek performans güzel soğutma istiyorum diyorsa ve Battlefield falan oynuyorsa mantle'dan yararlanmak istiyorsa amd alsın.

Ben olsam düşünmeden 270 alırdım.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Haklısın. Konunun başında vardım ama hiç hakim değilim. Ama senin dediklerin doğru :)

Ben arkadaşı en doğuru şekilde yönlendirmeye çalışıyorum. 750 Ti güzel bir kart ama çoğu insan amd'yi kötülediği için herkes nvidia almaya çalışıyor.

Bütün testlere bakın 270 hep önde hemde ucu ucunada değil bariz fark atmış. Nvidia yazılım olarak ve malzeme kalitesi çip mimarisi cart curt iyi olabilir fakat aşırı pahalı.

O kart R7 260x yada R7 265 fiyatında olmalı. 500TL'leri geçmemeli.

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
350-400 den fazla veremem maalesef.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
[MENTION=47121]TMac1[/MENTION] Dostum sen hala darboğaz saçmalığına takılı kalmışsın. Darboğaz işlemcinin ekran kartını düzgün besleyememesi sonucunda olur.

Ekran kartını düzgün besleyemiyorsa mesela 50 fps alıcakken 40 alırsınız. Fakat daha ucuz ve daha kötü bir ekran kartı aldığınız sonuç yine aynı olucak.

Darboğaz olmadıktan sonra daha fazla performans alıcağınızı sanıyorsanız çok yanlış düşünmüşsünüz.

Darboğaz'ı engellemek için işlemciyi değiştirmeniz lazım, en iyi yada en kötü ekran kartını alarak bir şey yapamazsınız her türlü o işlemci darboğazı yaşatır yeni nesil oyunlarda.

Darboğaz dediğim gibi fps'i düşürür, ekran kartından tam verim alamazsın. İleride işlemciyi değiştirince performans patlaması yaşarsın.

Bu kadar basit, R9 270 al 520TL civarında. Bütçeni dahada arttırabilirsen R9 270x alırsın.

Nvidia ile uğraşma şimdi, bütçen olduğu için nvidia önermiyorum, kaliteli ama çok pahalılar ve o fiyata daha performanslı kartlar var yani amd'nin.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Nvidianın belli bir kalitesi var. Performansları eşit veya biri birbirinden yüksek olabilir. Ama biliyoruz nvidia kalitesi daha başka. Bütçe düşük olunca zaten AMD almalıyız. Bütçe 400'ü geçemiyorsa gtx 750ti de alamaz r9 270'de. 400 liraya kadar 420 filan yapabiliyorsa R7 260x O.C alır bence.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
350-400 den fazla veremem maalesef.

Yorumunu şimdi gördüm.

400'den fazla veremiyorsan şunu alıcaksın:

http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r7-260x-gddr5-2gb-128bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html

Sapphire modelinin çekirdek ve bellek hızları asus modeline göre daha yüksek, daha iyi performans vericektir kısacası.

Ben asus modelini kullanmıştım zamanında.

http://www.vatanbilgisayar.com/asus...-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html#ozellikler

Asus modeli çift fanlı daha iyi soğutmaya ve 3 yıl garantiye sahip.

Eğer dersen daha performanslı olsun ama soğutması daha kötü olsun, sapphire al.

Ama yok soğutma iyi olsun garantide önemli diyorsan ve performansı biraz daha az olsun dersen asus al.

Benim tercihim asustan yana.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Nvidianın belli bir kalitesi var. Performansları eşit veya biri birbirinden yüksek olabilir. Ama biliyoruz nvidia kalitesi daha başka. Bütçe düşük olunca zaten AMD almalıyız. Bütçe 400'ü geçemiyorsa gtx 750ti de alamaz r9 270'de. 400 liraya kadar 420 filan yapabiliyorsa R7 260x O.C alır bence.

Bende şimdi onu önerdim zaten :D

Aynen öyle, düşük bütçe varsa her zaman amd tercih edilmeli. Ama bütçeyi arttırdığın zaman İntel Nvidia yap kafan rahat olsun :)