Sizce bu bilgisayar nasıl?

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
arkadaşlar sadece internette gezinme amaçlı ikinci el kasa aramaktayım.işlemcisinin hızlı olmasını isterim,telefonumun interneti kullanacağım.bunun içinde sanırım wifi adaptörde gerekli.araştırma yaptım bütçeme uygun böyle bir kasa buldum.sizce nasıl, işimi görür mü,herhangi bir sorun yaşarmıyım?

http://www.sahibinden.com/ilan/alis...0-kasa-klavye-mouse-hediyeli-176521808/detay/

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
kasa kasa chromede dolşırsın hurdalık bu

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Tarihi eser kacakciligindan yargilanirsin :)

Bundan hayir gelmez kisacasi.

SpyChef

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Firma pc'si caldigini dusunurler ve seni hapise atarlar :)

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Bu bilgisayar ile yapabileceklerin :

Google Amcaya rahat girersin. Okadar.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Makinenin ramini 1 'e yükseltip xp ile rahat kullanırsın. :wink:

O kadar da düşürmeyin yahu.
Bende bu makinalardan 10 tane var, otomasyon sistemine bağlı halen canavar gibi çalışıyorlar.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
[MENTION=194661]eSa[/MENTION] nın dediğini yap bide benim bir tavsiyem var illa alacağım diyorsan xp sp2 yükle chrome yerine hafif bir tarayıcı kullan safari ve midori mesela. Ancak öyle ramini 1 hatta 1.5 gb a kadar çıkarırsan ram dolduğu zaman kasma yapmaz en azından götürür seni bir türlü

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
@eSa nın dediğini yap bide benim bir tavsiyem var illa alacağım diyorsan xp sp2 yükle chrome yerine hafif bir tarayıcı kullan safari ve midori mesela. Ancak öyle ramini 1 hatta 1.5 gb a kadar çıkarırsan ram dolduğu zaman kasma yapmaz en azından götürür seni bir türlü
bilgisayar donanımında pek anlamam.ram ne işe yarar tam bılmıyorum.şuan normal kullandığım bilgisayarda ram 4096 mb yazıyor.buna göre bayağa düşükmüş

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
konu güncel:tavsiyelerinizi bekliyorum

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
arkadaşlar bu bilgisardan vazgeçtim laptop almaya karar verdim.nette araştırma yaptıöm bütçeme uygun bu bilgisayarları buldum.ikinci el bilgisayarlarda sorun çıkabilir diye vazgeçtim.sizce bunlardan hangisi ?

http://www.vatanbilgisayar.com/asus...ghz-2gb-500gb-156-intel-win81-bilgisayar.html

http://www.hepsiburada.com/liste/ac...spx?productId=bd801859&categoryId=98#Yorumlar

http://www.bimeks.com.tr/urun/145129/grundig-trendbook-1150-b1-n2.aspx#photos

http://www.bimeks.com.tr/urun/144945/acer-aspire-es1-111m-c064-nx-mrsey-001-.aspx

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
KatyPerry
neden peki bunu önerdin?yani diğerlerinin işlemci hızı daha hızlı değil mi?bunun sadece hardiski yüksek.
ben sadece internette rahatca gezinme amaçlı kullanmayı düşünüyorum.aşırı ısınma ,kasılma olmasını istemiyorum

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
KatyPerry
neden peki bunu önerdin?yani diğerlerinin işlemci hızı daha hızlı değil mi?bunun sadece hardiski yüksek.
ben sadece internette rahatca gezinme amaçlı kullanmayı düşünüyorum.aşırı ısınma ,kasılma olmasını istemiyorum
İşlemci hızına okadar takılmayın zaten bu 4 pc dede yapabilecekleriniz az çok belli.
Asusu önermemin sebebi 500 GB HDD olması , 15.6 inc geniş ekranı ve fiyatı tambir multimedya ve internet bilgiyarına eşit oluyor.
Yani bunu alınız. :thumbup1: Isınma , kasılma yapmaz. ( Son çıkan oyunları oynamaya çalışmadığınız sürece ) Zaten pc açmaz :D

_taha

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
17
Sakat PC !!

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
İşlemci hızına okadar takılmayın zaten bu 4 pc dede yapabilecekleriniz az çok belli.
Asusu önermemin sebebi 500 GB HDD olması , 15.6 inc geniş ekranı ve fiyatı tambir multimedya ve internet bilgiyarına eşit oluyor.
Yani bunu alınız. :thumbup1: Isınma , kasılma yapmaz. ( Son çıkan oyunları oynamaya çalışmadığınız sürece ) Zaten pc açmaz :D

yani benim istediğim kullanırken hızlı işlem yapabilmek.örneğin şuan 2.8 işlemcili masaüstü bilgisayar kullanıyorum bazen taraycıların kısa yollarına tıklayıp açmak istediğimde mausun yuvarlak halkası uzun süre dönüyor,geç cevap veriyor.buna sinir oluyorum..benım istediğim anında açılması,cevap verimesi.günde ortalama 10 saat nete takılan birisiyim.oyunlarla falan ilgilenmiyorum.ama ekranın geniş olması daha iyi.ağırlıklarına da bakmam lazım.bu arada goldmasterın kullanıcı yorumlarında bayağa olumlu şeyler yazmışlar :)

en mantıklı seçim bu olur ötekiler netbook ayarında tablet gibi ama tablet değil arafta kalmışlar sony'de yapmıştı böyle bişey 3000 gibi fiyatı vardı paylaşımlı onbord ekran kartı vardı kimse beğenmedi onu alacağnıma macbook air alırım dediler...

bu noteebok ile dizüstü bilgisayarın aynı şey oldunu sanıyordum.aradaki fark nedir ?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
yani benim istediğim kullanırken hızlı işlem yapabilmek.örneğin şuan 2.8 işlemcili masaüstü bilgisayar kullanıyorum bazen taraycıların kısa yollarına tıklayıp açmak istediğimde mausun yuvarlak halkası uzun süre dönüyor,geç cevap veriyor.buna sinir oluyorum..benım istediğim anında açılması,cevap verimesi.günde ortalama 10 saat nete takılan birisiyim.oyunlarla falan ilgilenmiyorum.ama ekranın geniş olması daha iyi.ağırlıklarına da bakmam lazım.bu arada goldmasterın kullanıcı yorumlarında bayağa olumlu şeyler yazmışlar :)

bu noteebok ile dizüstü bilgisayarın aynı şey oldunu sanıyordum.aradaki fark nedir ?
notebook 15,6'' e kadar laptop dizüstü 15,6'' sonrası denebilir temelde aynı ama laf kalabalığı olsun satışta alıcının kafası karşsın pahalı modeli alsın diye yapılan pazarlama numarası i7 cpu'yu koyup yanına gt820m takmalarıda bundan...

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90

Bir işlemcide GHZ önemlidir ama işlemci mimariside ondan daha önemlidir. Sizin pc niz büyük ihtimalle eski bir pc ve kullanılan mimari eskidir. Yani haliyle kasar. Ama bu yeni nesil işlemcilerden yani kasılma falan yapmaz. ( Sadece internete girip film izleyip şarkı dinlerken kasılmaz ) Ağır dereceleri programlar kurmaya çalışırsanız açmadığını göreceksiniz çünkü rami çok az ve işlemcisi yetersiz kalacaktır.Onun haricinde pc de usb 3.0 var bu çok güzel birşeydir yani 600 tl lik pc de olması gerçekten iyi.

Notebook ile Dizüstü aynı şey zaten. Notebook ingilizce bir kelime , Dizüstü ise türkçe bir kelimedir. Tercüme edildiklerinde aynı anlama çıkmazlar ama aynı anlama gelirler :)

Şimdiden Hayırlı olsun güle güle kullanın ( Bu fiyata alabileceğinizin EN iyisi ) :thumbup1:

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Bir işlemcide GHZ önemlidir ama işlemci mimariside ondan daha önemlidir. Sizin pc niz büyük ihtimalle eski bir pc ve kullanılan mimari eskidir. Yani haliyle kasar. Ama bu yeni nesil işlemcilerden yani kasılma falan yapmaz. ( Sadece internete girip film izleyip şarkı dinlerken kasılmaz ) Ağır dereceleri programlar kurmaya çalışırsanız açmadığını göreceksiniz çünkü rami çok az ve işlemcisi yetersiz kalacaktır.Onun haricinde pc de usb 3.0 var bu çok güzel birşeydir yani 600 tl lik pc de olması gerçekten iyi.

Notebook ile Dizüstü aynı şey zaten. Notebook ingilizce bir kelime , Dizüstü ise türkçe bir kelimedir. Tercüme edildiklerinde aynı anlama çıkmazlar ama aynı anlama gelirler :)

Şimdiden Hayırlı olsun güle güle kullanın ( Bu fiyata alabileceğinizin EN iyisi ) :thumbup1:

son kararımı vermek için teknosa dan araştırma yaptım ayni fiyata iki bilgisayar daha buldum.hatta diğeri daha ucuz ve tablet olarak da kullanılıyormuş.sizce bunlar nasıl?

http://www.teknosa.com/urunler/1250...392845-rk3188-touch-notebook#product-features

http://www.teknosa.com/urunler/1250...392845-rk3188-touch-notebook#product-features

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
son kararımı vermek için teknosa dan araştırma yaptım ayni fiyata iki bilgisayar daha buldum.hatta diğeri daha ucuz ve tablet olarak da kullanılıyormuş.sizce bunlar nasıl?

Bunlar notebook değil tablet. altına sadece kucuk bir klavye koymuşlar ve notebook gibi gözükmesini sağlamışlar. Bundaki işletim sistemi Androiddir. Yani Windows değil. Sakın almayın bundan kazıklanırsınız. Siz Asusu alın başka arayışlar içine girmeyin.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Rica ederim hayırlı olsun :biggrin:
tşk ederim
bu arada aklıma gelmişken birşey daha sormak istiyorum :)
bazı noteeboklarda işlemciler i3,i4,i5...şeklinde devam ediyor.bunda neden böyle?
bu arada benim şuan kullandığım masaüstü bilgisayarın özellıklerı şu şekilde:
işlemci: ıntel core duo2 2.80 ghz
bellek 4096 mb
ekran kartı nvıda ger force 9400 gt
sizce hangisi daha iyi?şuan kullandığım mı yoksa alacak olduğum laptop mu?
bence şuan kullandığım daha iyi gibi gözüküyor:) alacak olduğum laptopta yakın özellıkte olsa iyi olurdu

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
tşk ederim
bazı noteeboklarda işlemciler i3,i4,i5...şeklinde devam ediyor.bunda neden böyle?
bellek 4096 mb
bence şuan kullandığım daha iyi gibi gözüküyor:) alacak olduğum laptopta yakın özellıkte olsa iyi olurdu
i3 , i5 ve i7 işlemci isimleridir. i3 giriş seviyesi , i5 orta seviye , i7 de üst seviye işlemcidir. Yani alınabilecek en iyi i7.
i3 çift çekirdek , i5 çift çekirdek veya dört çekirdek , i7 ise dört çekirdekli işlemcidir. Yani böyle böyle farklı özellikleri var.
Aslında sizin masaüstünüz daha iyi , şuanki masaüstünüze bir SSD disk alıp içine işletim sistemi olarak windows 8.1 kursanız çok daha iyi verim alırsınız. Tabi Raminiz 4 GB sa. Sanırsam bellek dediğiniz Ram oluyo.

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
tşk ederim
bellek 4096 mb

İyi bilgisayarınız var. Bence masraf yapmaya gerek yok w7 yada w8 kurulması yeterli

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
i3 , i5 ve i7 işlemci isimleridir. i3 giriş seviyesi , i5 orta seviye , i7 de üst seviye işlemcidir. Yani alınabilecek en iyi i7.
i3 çift çekirdek , i5 çift çekirdek veya dört çekirdek , i7 ise dört çekirdekli işlemcidir. Yani böyle böyle farklı özellikleri var.
Aslında sizin masaüstünüz daha iyi , şuanki masaüstünüze bir SSD disk alıp içine işletim sistemi olarak windows 8.1 kursanız çok daha iyi verim alırsınız. Tabi Raminiz 4 GB sa. Sanırsam bellek dediğiniz Ram oluyo.

ozman bana orta seviye olan i5 işlemcili noteebok lazım değil mi?
şuan kullandığım bilgisayar iyi ama dediğim gib, bazen geç cevap veriyor.1 yıldır format atmadım belki o yüzden de olabilir
şuan zaten win 8.1 PRO X64 BİT kullanıyorum.ssd disk ne oldunu anlayamadım.normal harici hardiskim var
directX tanı aracından baktım bellek: 4096 MB RAM yazıyor

İyi bilgisayarınız var. Bence masraf yapmaya gerek yok w7 yada w8 kurulması yeterli
bana hafatada 1-2 gün ve tatilde internete girme amaçlı laptop lazım.bunun arayışı içersindeyim.

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
Bütceniz ne kadar