Optimus ve Cloudy G3 rom arasında ki farklar nelerdir?

alimmm78

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu ikisinin farklarını bulamadım araştıryorum bulamıyorum. Farkları neler yazar mısınız? Hangisini tavsiye edersiniz

alimmm78

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=380082]Vikings[/MENTION] hocam siz hangisini öneriyorsunuz

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Merhaba,

Cloudy romu Optimus romuna göre daha kötü diyebilirim.

Optimusta olup Cloudy'de olmayan veya kullanılmayan belirli özellikler kullanılabiliniyor. Ram temizleme widgeti, kilit ekranına widget ekleme gibi vs.

Lütfen bu tarz soruları Cloudy yada Optimus G3 rom konularına sorabilirseniz diğer üyelerinde merağını gidermiş olursunuz.

Kısaca optimus şu anlık Cloudy'e göre cok daha iyi.

Başlık düzeltilmiştir.

alimmm78

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=380082]Vikings[/MENTION] teşekkürler hocam bu forumda yeni bir şeyler yamaya başladım o yüzden bilmiyorum. Dh forumu kullanıyordum. Orada her şeye yeni konu açılıyordu. Burası daha düzenli olacak gibi
İkiside birbirinden güzel forunlar

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende optimus rom saçmaladı. Açıkçası 2-3 kere daha telefonu tamamen sıfırlayıp yükledim. Ama navigasyon çalışmadı. Ne zaman açmaya kalksam kilitlendi. Yer bulamadı. Quick circle çalışmadı. Ekran kilitleniyordu. Ara ara yavaşlamalar, takılmalar yaşadım. Dolayısı ile cloudy yükledim. Şimdi çok memnunum. Hiç sorunum yok. Telefon resmi ithalat, başarının garantisinde.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Optimus 1.2 de ve cloudy 1.2 de G2 kamerasında ayarlarda sesli çekim aktif edilince kamera çalışmayı durdurdu hatası veriyor. G2 kamerası bir daha açılmıyor...

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Bende optimus rom saçmaladı. Açıkçası 2-3 kere daha telefonu tamamen sıfırlayıp yükledim. Ama navigasyon çalışmadı. Ne zaman açmaya kalksam kilitlendi. Yer bulamadı. Quick circle çalışmadı. Ekran kilitleniyordu. Ara ara yavaşlamalar, takılmalar yaşadım. Dolayısı ile cloudy yükledim. Şimdi çok memnunum. Hiç sorunum yok. Telefon resmi ithalat, başarının garantisinde.

Bu tarz hatalar olabilir evet sonuçta rom tamamen hatasız hale getirilmedi ne yazık ki.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Optimus 1.2 de ve cloudy 1.2 de G2 kamerasında ayarlarda sesli çekim aktif edilince kamera çalışmayı durdurdu hatası veriyor. G2 kamerası bir daha açılmıyor...

Full wipe yapıp romu tekrar kurmayı denermisiniz? genelde kamera durdu veya kamerayı açınca telefonun donması romdan kaynaklanıyor tekrar yüklenildiğinde büyük ihtimal düzeliyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kamera ayarlarından (g2 kamera) tekrar sesli komut (cheese shutter) açık yapınca sürekli hata veriyor. Tekrar kamerayı flashladım yine aynı. Her iki romda da aynı sorun var. Arkadaşta da cloudy 1.2 yüklü onda da aynı oldu.

hayals

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
TR Garantili telefonumu rootlama sebebim bu g3 romları..
Seneye Mayısta G2 ye geleceği filan söyleniyor. Ben Bekleyemedim. Pişman değilim :)

Çok araştırdım ancak bu iki romla ilgili sağlıklı bir kıyas bulamadım..
Optimus G3 1.4.1 ve Cloudy G3 2.0 romlarını 2şer Gün test ettim.

Genel olarak çok bariz farklar olmasa da hızlı ve stabil kullanım, daha hoş grafikler, ram ve batarya kullanımının düşüklüğü gibi alanlarda Cloudy G3'n daha iyi olduğunu düşünüyorum..

Kullanım kolaylıkları ve grafikler ile telefonum yeniden doğdu :)

mrtengn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Birkaç haftadır g3 cloudy kullanıyorum. genel olarak hayatımda ilk kez telefonumdan memnunum. (G2)
Aslında g2 4.4.2 stock rom la bir derdim yoktu. ama işte şeytan dürtüyor. verdim romu
Denediğim romların bir kısmı aşağıda ve kullanım olarak 10 üzerinden verdiğim puanlar.
MIUI v5 8.5
AOKP 9.0
Paranoid 8.5
GPE (Saf android) 9.0
ColorOs 7.5
Cloudy G3 9.5
Optimus G3 9.0

Cloudy biraz daha ram kullanımı düşse ve fotograf kalitesi en azından coloros gibi 50 mp sanal çözünürlükler desteklese tadından yenmez 10 üzerinden 11 alır.