Kötü bilgisayara iyi ekran kartı takmak

yigitmemcer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadasla bende su an Toshiba dynabook MX/43 KWH adinda oyun oynamak icin cok kotu bir bilgisayar var. Crysis warhead ,Crysis2 gibi oyunlari oynayamiyorum.hatta minecraft bile en dusuk ayarlarda kasiyo.Ekran kartim Mobile İntel 4 Series Chipset Family bunu ben nvidia ya cevirmek istiyorum.Sizce bu mumkun mu.Mumkunse en azidan crysis gibi oyunlari kasmasiz oynayabilirmiyim?

tarikk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Laptop sa hiç ugrasmayın takılamaz derim.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Arkadasla bende su an Toshiba dynabook MX/43 KWH adinda oyun oynamak icin cok kotu bir bilgisayar var. Crysis warhead ,Crysis2 gibi oyunlari oynayamiyorum.hatta minecraft bile en dusuk ayarlarda kasiyo.Ekran kartim Mobile İntel 4 Series Chipset Family bunu ben nvidia ya cevirmek istiyorum.Sizce bu mumkun mu.Mumkunse en azidan crysis gibi oyunlari kasmasiz oynayabilirmiyim?

Laptopunuzda harici bir ekran kartı yok. O kartta chipsete entegreli. Mxm slotu olmadığı için değiştirmezsiniz.

Daha detaylı bilgileri bu konuda paylaştım.

http://forum.shiftdelete.net/ekran-karti/338938-laptop-ekran-karti-degistirme.html

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Darboğaz yapabilir. Forumdaki konuları dolaşırsanız, işlemciye göre ekran kartı tavsiyesi yapıldığını görürsünüz.
Ayrıca her dizüstü modelde ekran kartı değişimi mümkün olmuyor.

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Şahine Ferrari motoru takmak gibi bişey olur. Uğraşma derim git yeni laptop al yada kasa toplat çünkü arkadaşların dediği gibi tümleşik kullanıyorsun zor.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
Şahine Ferrari motoru takmak gibi bişey olur. Uğraşma derim git yeni laptop al yada kasa toplat çünkü arkadaşların dediği gibi tümleşik kullanıyorsun zor.

teknik olarak mümkün değil mxm slotu yok ekran kartı takmak mümkün değil.

yigitmemcer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben simdi bu chipset family olayini cozemedim.Bu ekran kartindan farkli birsey mi yani.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Peki ben bu bilgisayara format atarsam.İcinede hic bir sey yuklemezsem oyunun fps si artarmi?

Artmaz. FPS yi ekran kartı ve işlemci belirler. Oyunda ki grafik ayarlarını en düşük seviyeye çekerek FPS yi artırabilirsiniz. Böyle ne kadar tat verir bilmem. O ekran kartından da performans beklemeyin.

yigitmemcer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben simdi bu chipset family olayini cozemedim. Ekran kartindan biraz farkli bir sey mi oluyor yani.Peki bu chipset family in daha ust modelleri varmiVarsa nvidia ekran kartlari ile degistiremezsem bunlar ile degistirebilirmiyim?

yigitmemcer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benimkinden daha fazla performans vericek en azidan crysis 3 u oynayabilecegim baska bir chipsete entegreli kart varmi peki?

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Benimkinden daha fazla performans vericek en azidan crysis 3 u oynayabilecegim baska bir chipsete entegreli kart varmi peki?

O laptopda ki işlemci de muhtemelen pentiumdur. O işlemciyle de oyun oynanılmaz. Crysis 3 hiç oynanılmaz. O kart oyun için değil. Ne demek istediğinizi de anlamadım, Yeni bir laptop alacaksanız bütçenizi yazın öneri de bulunuruz. O laptopun ekran kartını değiştiremezsiniz.

yigitmemcer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nvidia Geforce gtx660M ekran kartina sahip en ucuz bilgisayar ne kadar bi bakabilirmisiniz.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47

yigitmemcer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki en azidan crysis oynayabilecegim en ucuz pc ne kadar?

yigitmemcer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tessekurler.Bu bilgisayara bir bakicam.Performans yeterli gelmezse ekran kartini degistirebiliyim peki?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
Tessekurler.Bu bilgisayara bir bakicam.Performans yeterli gelmezse ekran kartini degistirebiliyim peki?

gtx660m ve üstü kartlar mxm oluyor gt640m mxm değil o yüzden mümkün değil ama gt640m hd7670m'den daha iyi bu arada bu hd7670m de mxm değil hd8970m mxm olmalı.

yigitmemcer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yani ekran karti performansi yuksek degistimeye ihtiyac yok

yigitmemcer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sizi bu kadar ugrastirdigim icin ozyr dilerim ama minecrafti max ayarda fraps ile video cekerek oynayabilirmiyim?

yigitmemcer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Oyle diyorsunuzda minecraft en iyi donanimlara sahip bilgisayarparda bile kasabiliyor.yani normal bilgisayarlarin video cekerek kasmadan oynayabilecek bir oyun degil

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Oyle diyorsunuzda minecraft en iyi donanimlara sahip bilgisayarparda bile kasabiliyor.yani normal bilgisayarlarin video cekerek kasmadan oynanabilecek bir oyun degil

Oyunun optimizasyonu ile alakalı olabilir. Şu an piyasa da performansı belirleyen iki oyun var Crysis 3 ve Battlefield 4.

yigitmemcer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Crysis 3 en sevdigim oyunda biraz eskimedimi

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Oyun bana hitap etmediği için oynamadım :) 1 yıllık.

yigitmemcer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Genellikle hangi tarz oyunlar oynarsin ben fps tarzi oyunlar oynarim crysis gibi (su anki pc ile pek mumkun degil ama :) )

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Genellikle hangi tarz oyunlar oynarsin ben fps tarzi oyunlar oynarim crysis gibi (su anki pc ile pek mumkun degil ama :) )

FPS'lerin modası geçti. Yerini hayatta kalma oyunları aldı. Eskiden bende FPS oyunlarını oynardım. Özellikle call of duty'nin eski modern warfare serilerinin hepsini oynadım. Modern warfare 2'den sonra oyun bozulduğu için oynamayı bıraktım. Oynasam da online battlefiled 4 oynarım.

Tomb raider, Uncharted, The last of us ve benzeri oyunları oynuyorum. The last of dan sonra hiç bir oyun sarmadı :)