LoL TR Neden çocuk dolu?

Kilavuzer

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Screenshot.49685.1000000.jpg
League of Legends (LOL) oynayanlar bilir yada oynamayanlar oynayanlardan duymuştur.

Oyun başlangıçta iyiydi ve pek fazla çocuk oyuncu yoktu.Fakat özellikel son zamanlarda

çocuk oyuncuların fazla olmasıyla beraber birçok eski büyük oyuncuların bir kısmı bıraktı bir

kısmıda kendi aralarında oyun atıyorlar.Çocukların birden bu oyna rabet göstermesinin

sebebi öncelikle yapılan reklamlar.Nerdeyde hemen hemen tüm reklamalr ilkokulların

çevresinde yapıldı.Bu oyunun bukadar çok tutmasının ve dolmasının diğer bir nedeni ise;

Metin 2'yi bırakan cocukların hemen hemen hepsinin LoL'a başlaması.

Ve çocuk oyuncuların oyunda istenilememesinin sebebi ise oyunda küfürlü ve saygısız

davranmalarının diğer oyuncuların hoşuna gitmemesi.Bu çocuk oyuncuların oyunlarda

feedlemesi,ks atması,afk kalması gibi sorunlardan dolayı diğer oyuncuların mağdur olması.

Bu sorunlarla başa çıkmak için riot report sistemi yapmış.Fakat report sistemi malesef ki TR'de pek çalışmıyor.Çalışmadığı içinde sorunlar artıyor.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Türk oyuncularının kanayan yarası :) Hemen hemen her biraz popüler bedava oyunda olan şeyler.

digger13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
CS GO da bile az da olsa var yani her oyunda en az 1 2 tane geliyor.Benim için küfretmediği ve saygısızlık yapmadığı sürece sıkıntı yok.ama mikrofondan konuşup o ince sesle milletin anasına bacısına sövmesi beni dellendiriyor."CS GO her indirime girdğinde çocuk sayısı artacaktır."

Kilavuzer

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Türk oyuncularının kanayan yarası :) Hemen hemen her biraz popüler bedava oyunda olan şeyler.

Evet.Fakat mesela Metin2'De bir ara popülerdi ve çocuk çoktu.Fakat Lol'daki kadar değildi.

CS GO da bile az da olsa var yani her oyunda en az 1 2 tane geliyor.Benim için küfretmediği ve saygısızlık yapmadığı sürece sıkıntı yok.ama mikrofondan konuşup o ince sesle milletin anasına bacısına sövmesi beni dellendiriyor."CS GO her indirime girdğinde çocuk sayısı artacaktır."

Haklısınız.Her oyunda var.Fakat lolda bir başka var.Nerdeyse bana gelenlerin hepsi çocuk.Birde sürekli küfür ediyorlar.Ana avrat artık insan dayanamıyor.

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
İnternet cafeye gittiğimde sırf lol için masalar ayırmış internet cafe sahibi oynayanları görüyorum 10 yaşında çoğu ilginç çok ilginç...

Kilavuzer

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İnternet cafeye gittiğimde sırf lol için masalar ayırmış internet cafe sahibi oynayanları görüyorum 10 yaşında çoğu ilginç çok ilginç...
Kesinlikle.Bende Ankaradayım ve birçok internet cafede artık cs yada Metin2 oynanmıyor.Önceden bu oyunlar çok oynandırdı.Bu yaşı dediğiniz gibi 10,15 gibi çocuklar ise gta,nfs gibi oyunlar oynarlardı.Fakat artık ne olduysa lolde çocuk oyuncuların sayısı bir hayli arttı.Aslında lol ekibi riotlar report sistemini halletseler çocukların sayısı düşer.Şöyle düşünün.30 levelde 10 yaşındaki bir çocuk.Oyunda feedliyor,ks atıyor,küfür ediyor.Bu yapıldıgında report ediliyor.Fakat bir ceza almıyor.Ceza alamadıgı içinde bu tutumunu devam ettiriyor.Bu kişi bu durumdan dolayı sürekli ceza alsa uzun süreli eminim bu hareketlerini yapmas ve çocuk oyuncuların oyunda bulunmasınında bir sakıncası kalmaz diye düşünüyorum.Fakat bir arkadaşımızın dediği gibi hepsini incelemeleri elbette imkansız.Fakat dediğim gibi bir sistemle incelemeye bile gerek kalmadan sorun hallolur.

digger13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya riot cocuklar icin hicbir sey yapmaz cunku cocuk=para
Bu olay CS GO dada ayni cocuk 10 yasinda anasinin babasinin zorla kazandigi parayi vermis oyuna cocukda toplam 100$ dolarlik esya var

41atakan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bugün başıma geldi.Support oynuyorum oyun yeni başladı.Rakip takıma bot lanede bastırdı,agresif başladılar.Karşı takımın jungle oyuncusu da geldi bastırıyorlar.Bizim jungle mavide bekliyor.Tek kesmek istedi,öldü.Neden yardım etmiyorsunuz? dedi ve küfür etti,bilerek öldü ve en sonunda afk kaldı.

Kilavuzer

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ya riot cocuklar icin hicbir sey yapmaz cunku cocuk=para
Bu olay CS GO dada ayni cocuk 10 yasinda anasinin babasinin zorla kazandigi parayi vermis oyuna cocukda toplam 100$ dolarlik esya var

Haklısınız.Riot kazandıgı paraya bakar.Dediğiniz oyun hakkında pek fazla bilgim yok.Fakat genelde çocuklar bu tür oyunlara gerçekten çok para harcıyorlar.Harçlıklarını alıyorlar ve direk oyuna yatırıyorlar.Fakat şöyle düşünün.Oyunda çocuk sayısı düşse.Oyunu aklı başında belli bir yaşa ermiş kişiler oynasa.Tabi bu kişilerin bir geliri var.Çocuk olmadıgı için oyunda zevk almaya başlayacaklar.Çocukların haftalık olarak oyuna yatırdıgı paranın daha fazlasını bu insanlar yatıracaklardır.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bugün başıma geldi.Support oynuyorum oyun yeni başladı.Rakip takıma bot lanede bastırdı,agresif başladılar.Karşı takımın jungle oyuncusu da geldi bastırıyorlar.Bizim jungle mavide bekliyor.Tek kesmek istedi,öldü.Neden yardım etmiyorsunuz? dedi ve küfür etti,bilerek öldü ve en sonunda afk kaldı.

Büyük ihtimal çocuktu.Çünkü aklı başında yetişkin birisi küfür etmez ve böyle afk kalarak insaları zor durumda bırakmaz.Bilinçli insanlar oynamıyor ki oyunu.Aslında aklı başında bilinçli çocuk oyuncularda var.

BlitzHan

Doçent
Reaksiyon puanı
18
metin 2'de hesabı soyulan bebeler lol e doldu.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
:D oldu efendim.varmı başka emriniz.siz oynadığınız oyunların listesini verin.hepsine + 18 sınırı gelsin.hatta İQ testi istermisiniz kişilik testi filan.

oynamayın o zaman.

Sansar667

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
526
Çoluk çocuğun olmasını istemiyorsanız free to play oyunlar oynamayacaksınız bu kdr basit ;)

krkmzmrt

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Yaş sınırı değil internet kafelere bayilik vereceksin kafeye gidip kayit olacaksin yoksa oynamayacaksin

vSelmanO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Söylediklerinize katılmıyorum. Çocuk , yetişkin diye ayrım yapmamalısınız. Ben de 14 yaşında bir çocuğum fakat öldüğümde ne bir küfür ettim. Ne adamları besledim ne de elektrikler gitmediği takdirde oyunda afk kalmadım. Küfür edecek insan çocuk olsada yetişkin olsada eder küfürünü. Bu insanın düşüncelerine bağlıdır. Çocuk , yetişkin diye ayrım yapmamalısınız bence.

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Söylediklerinize katılmıyorum. Çocuk , yetişkin diye ayrım yapmamalısınız. Ben de 14 yaşında bir çocuğum fakat öldüğümde ne bir küfür ettim. Ne adamları besledim ne de elektrikler gitmediği takdirde oyunda afk kalmadım. Küfür edecek insan çocuk olsada yetişkin olsada eder küfürünü. Bu insanın düşüncelerine bağlıdır. Çocuk , yetişkin diye ayrım yapmamalısınız bence.

Dikkat edersen her çocuk icin gecerli degil demisler ama dogruya dogru çoğunluğu böyle

ustamani

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
oyunu her kez rahat bir şekilde anlıyor kimse bu ne biçim oyun demiyor çocukların oynadıkları oyunlar wolf team counter metin2 vs vs oyunun grafiklerde çekiyor oyuna yenilik getirilir ve biraz daha zorlaştırılırsa sadece anlayan bilen kişiler yani oyuncular kalır çocuklar aradan çekilir

Spacebear

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Lol fazlasıyla basit bir döngü üzerine kurulu. Bu durumda ''çocuk'' diye tabir ettiğimiz kitlenin rahatça oynayabileceği bir oyun olmasını sağlıyor. Bir diğer neden ise oyunun çok popüler olması. Türkiye'de durum böyledir popüler olan oyuna yığılır herkes. Benim şansımdan heralde hiçbir oyunumda zor durumda kalmadım.

Bu durumdan şikayetçi olan arkadaşlar iki önerim var, birincisi yabancı sunucuya geçin.. ikincisi Dota 2 oynayın. :sleep:

asli09

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Lol dışında başka güzel iyi sağlam bağımlılık yapacak bir oyun bilen varmı arkadaşlar ?

asli09

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
başka var mı onuda oynuyorum zaten kardeşim

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Arkadaşlar 3 yıllık Lol deneyimimde çok insanlarla tanıştım. 40 yaşında oynayan evli barklı cocuklarının karısının yanında ana avrat skypeden küfür edeni gördüm. Normal bildiğiniz oyundayız karşı jungle gank attığında ve öldüğünde ana avrat sövüyor. Kuzenim var 13 yaşında onunla beraber giriyoruz ve hani rahat bir insandır yanımda istediği zaman küfürde eder fakat oyunda kimse ile konusmuyor biri bişi dediyse direk ignorluyor. Şimdi oyunda Cocuk Yetişkin diye ayrım yapmamak gerekiyor. Tamam ufak yaşta olanların bazıları küfür edebiliyor herşeye trip atıp oyundan cıkabiliyor ama inanın bunları 40 yaşında insanlarda yapıyor. Bu tamamen insanın kişiliğine ve oyuna girme amacına bağlı. Oyuna 2 türlü giren insan tipi var:
1. Oyunu kazanmak için giren takım arkadaşlarına faydalı olmaya çalışan kimse ile sataşmayan tartışmaya girmeyen tipler.
2. En ufak sorunda nem kapıp oyundan cıkanlar allah kitap ana bacı sövenler Afk kalırım istersen report et kaybedecek bişiyim yok diye tehtit edenler kısaca kazanıp kaybedeceğini umursamadan girenler.

2 ci söylediğim kişi tipine uygun en iyi harita urf modudur. Tamamen troll modu olduğundan ölsen öldürsen kazansan kaybetsen devamlı eğlence için giriyorsun. Normal veya ranked'e eğlence için değil feedlemek için veya istediği lane bırakılmayınca afk kalmak için bile girenler var. Geçen bir facebook sayfasında paylaşılmış ekran görüntüsü alıp atmışlar. Şuna benzer bir cumle kurmuş:
İstediğim laneyi bırakmazsanız afk kalırım yada trollerim istediğim laneyide söylemiyorum. Gelde küfür etme :)

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Egitim sart. Bu tip oyuncular genelde beles oyunlarda cok sık görülüyor. Gecenlerde L4D2 bedava olmustu, kac senelik oyun resmen coluk cocuk doldu.

bur1515

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Allah'tan wolfteam var o da olmasa hiç oynanmaz.

MyNickname

Asistan
Reaksiyon puanı
0
mesele çocukların bu oyunu oynaması değil. tüm mesele oyunun bireysellikten uzak tamamen grup oyunu olması sizin vereceğiniz 2 free kill bütün takımı etkiliyor. knight ve silkroadda da çok fazla çocuk vardı ama oyunlar lole göre daha bireysel olduğu için bundan etkilenmiyorduk

FideLity

Doçent
Reaksiyon puanı
418
Çocuklardan kurtulmak istiyorsanız bir an önce 30 levele kasıp altın kümeye girin.
Veya eğlenmek için özel oyun oluşturup dilediğiniz kişiyi oyuna sokabilirsiniz.
Çok gıcık olduğunuz bir bebe var diyelim.Arkadaş ekleyin sonrada engelleyin.

Bunlar çözüm yolları :) Çocuklarla oynamak istemiyorsanız oynamazsınız.