MEB tabletleri hack 'leme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan rawkid
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
Bildiğiniz üzere çoğu liseye tabletler dağıtılmaya başlandı. bize verilen tablet General Mobile E-tab 4
tabletlere oyun felan yükleniyor. bunda bir sorun yok fakat internet konusunda biraz sorunumuz var. facebook twitter youtube ve diğer sitelere karşı güvenli internet var. bu yüzden bunlara girilmiyor. fakat Free VPN programı ile bu sorun ortadan kalkıyor. İşte linki:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cx.GN0201W0101&hl=tr

fakat bu programı sonradan yükleyemebilirsiniz çünkü general mobile ekipi forumları takip ediyor. Mesela DNSet programını yüklediğinizde anında tabletten kaldırıldığı göreceksiniz.

tabletin kablosuz ağı açık kalıyor kapatma şansınız yok. ayarlar bölümünden de kablosuz ayarları kaldırılmış. bugün biraz uğraştım ve ayarlar menüsünde kablosuz ayarlarını göstermeyi başardım fakat wifi yi kapattıktan sonra açılmasında sorun çıkıyor.tableti yeniden başlatmak gerekiyor . tam olarak sorunu düzelttiğimde sizlerle paylaşacağım.

birde tabletler bilgisayara bağlanmıyor. usb sürücüsünü yüklememe rağmen MEB bu konuda sıkı bir güvenlik almış. tablet açılırken tablet algılanıyor fakat açıldığı anda bağlantı gidiyor. bu da sanırım içindeki EBALock programından kaynaklanıyor. bu programı durdurabilirsem bu sorunda ortadan kalkıcak gibi.

bir sorunuz olursa sorabilirsiniz.

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
hiç bişey olmaz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Beleşten tablet dağıtıyorlar vay be biz 1 tl dürüm parası bulamazdık dolmuşa para vermeden okula gidebilirsek o paraya dürüm yerdik internet kafe bile hayaldi şimdiki bebelere bak. Tablet mablet.Eskileri bilmezler buyrun duyun ve öğrenin. (2001-2004 Mezunu)

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
O önlemler neden alınmış hiç düşündün mü?

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,863
Heker çocuk aramıza katılmış.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
alacaksın tableti bu gibilerin ellerinden, çözülecek sorun.

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Devlet veriyor bunlara ders çalışsınlar teknolojik açıdan geri kalmasınlar vs (Avrupa birliği standartları çerçevesinde) ama bizimkiler hemen oyun ve internet.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
devlet sizin gibilere daha iyi bir eğitim sunmak gibi bir hata yapıyor...

sana tablet veriliyor, akıllı tahta veriliyor, öğretmen veriliyor, kitaplar veriliyor... ders çalış diye. facebook la ne işin var la* :cursing:

sizin gibi bi şeylere zarar vermeyi hedef edinen insanları mağaralara kapatmalı... kendi kendinizi eğitin. tablet verelim onu hackleyin hemen.

nede olsa facebook çok faydalı öğrencilerin hoca ders anlatırken uğraması gereken bi yer... sıra altında mesajlaşmalar... :hammer:

yaptığınız şeyin özeti şu:
anneniz cebindeki son parayı karnını doyur diye sana veriyor. sen gidip sigara alıyorsun... bilmem anlatabildim.

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
DEVLET'in senin gibilere o tabletleri verirken kullanım amacını gözönüne alarak ona uygun şekilde dizayn edip sizlere sunmuş. Ne gerek var böyle şeylere ? Sen sanmıyor musunki bunları daha önceden düşünüp ona göre önlemlerini almadılar ?

Gerçekten sizin gibilere göre değil o tabletler. Asalak bi beyin olunca ne yapsan nafile. Hep akıl kul hakkı yemeğe, birşeylere zarar vermeye yöneliyor.

Daha programlama dili nedir bilmezsiniz, hacker adını bi b.k bilip öyle hayallerde yaşarsınız. Google çöpçülüğü yapıp yabancı sitelerden veya aşırma başka yerlerden bakıp gördüğünüzü almaya heveslisiniz.

Sizler gibiler bu ülkenin geleceği falan olamaz...

UNBAHTIBIL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
DEVLET'in senin gibilere o tabletleri verirken kullanım amacını gözönüne alarak ona uygun şekilde dizayn edip sizlere sunmuş. Ne gerek var böyle şeylere ? Sen sanmıyor musunki bunları daha önceden düşünüp ona göre önlemlerini almadılar ?

Gerçekten sizin gibilere göre değil o tabletler. Asalak bi beyin olunca ne yapsan nafile. Hep akıl kul hakkı yemeğe, birşeylere zarar vermeye yöneliyor.

Daha programlama dili nedir bilmezsiniz, hacker adını bi b.k bilip öyle hayallerde yaşarsınız. Google çöpçülüğü yapıp yabancı sitelerden veya aşırma başka yerlerden bakıp gördüğünüzü almaya heveslisiniz.

Sizler gibiler bu ülkenin geleceği falan olamaz...

• Aynen hocam.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Amaç tablet verip çocukların ufkunu genişletmek değil zaten hiçbiri kitabı açıp ders çalışmıyor ben lisede bir gram okulun kitabını açıp bakmamıştım.Amaç kağıt israfını önlemek zaten herkezin evinde laptopu bilgisayarı son model cep telefonu var bunu bir kenara koyacak işte 4-5 sene idare edecek tabletler maliyetleri daha ucuza gelecek ağaç katlini önleyecek.

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Sonra devlete suç buluyolar , malzeme bozuk imkan sunsan ne olur :) bunun gibi kaç binlerce var.

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Ağır liseli senin gibiler. :P

Tüm suç devlette. Dağıtmayın abi, tabletle ders mi işlenir sanki?

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Devlet sana tableti facebook da cirit atasin diye vermiyor. Elindekinin degerini bil, bos islerle ugrasma.

realzed2001

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sen hile hurda ile tabletten Face'e girmeye çalışırken suriyeliler sınavsız özel konterjanlarla üniversitelerimize yerleşecek. Sınav bu haftasonu ve artık kitapçıklar sorular açıklanmayacak kimse tepki veremiyor eee adamlar da bundan güç alıyor.

SARKAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
Tablet egerksiz bişey, resmen oyuncak. O kadar tablet vereceklerine akıllı tahta uygulamasına ağırlık versinler.

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
ülkenin seviyesi ortada iken bu şekilde tüm öğrencilere tablet dağıtmak zaten normal birşeymi?

avrupa ile yarışmaya kalkıyorsun ama senin ülkende daha doğru dürüst eğitim sistemi bile oturmamış.

çocuklar okulun eğitimin ne olduğundan bile bihaber teneffüs olsada sigara içsek flört yapsak derdinde.

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
ülkenin seviyesi ortada iken bu şekilde tüm öğrencilere tablet dağıtmak zaten normal birşeymi?

avrupa ile yarışmaya kalkıyorsun ama senin ülkende daha doğru dürüst eğitim sistemi bile oturmamış.

çocuklar okulun eğitimin ne olduğundan bile bihaber teneffüs olsada sigara içsek flört yapsak derdinde.

Eğitim sistemi oturmadı diyosun da , şuan 4+4+4 sistemini getirdiler iyi bişey olarak demiyorum bu sistemi koymuşlar acaba sistem mi deniyolar belki bu şekil de daha verimli olurlar öğrenciler gibi bi mantıkla mı gidiyolar ? Bu ayrı bişey , bu sistemi getirdiler diye millet niye isyan ediyo hani oturmadı diyolar ya farklı bi sistem gelmiş eskiden olan bi sistem di sanırım deniyolar yani. Peki isveç de eğitim sistemi nasıl , amerikadaki orta oğretim suresi 12 sene.

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2

.
Ülke Allah'a çok şükür seviyeli kardeş :) Avrupa ne seviyede onu sorgulamalısın bence,yalan dolan kandırmacayı bu millet maalesef oradan öğrendi de o yüzden diyorum.Senin ülken derken kimin ülkesi ? Siyaset mi var acaba :))

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Ülke Allah'a çok şükür seviyeli kardeş :) Avrupa ne seviyede onu sorgulamalısın bence,yalan dolan kandırmacayı bu millet maalesef oradan öğrendi de o yüzden diyorum.Senin ülken derken kimin ülkesi ? Siyaset mi var acaba :))

İşi hemen siyasi yönden görmeseniz olmaz.

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Amerika da çocuklar 5 yaşına bastığın da anaokula , 6 yaşın da ilk okula başlıyo ve 6.sınıfa kadar ilk okul okuyo. Bizim millet bu çocuk bu yaşta nasıl kalkıcak sabah ufacık çocuk daha eğlence yaşı , gibi şeyler söyleyen anne baba bu yasa kabul edilğinde söyleyen anne babalar. Peki amerikanın çocukları o yaşta okula başlayabiliyo da bizim milletin çocukları niye başlayamıyo...

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Herkes konuyu açanı eleştirmiş; fakat bence eleştirilecek bir tarafı yok. Elbette tableti alan istediği her şeyi yapmak, engelleri aşmak isteyecek; insanın doğasında var bu.

Eleştirilecek nokta devletin tableti kitap-defter yerine koyabileceği sanması. Tabiî ben iktidarın bunu düşünerek tablet aldığını sanmıyorum.

Bu kadar da deli saçması iş yapılmaz. Bundan 5-10 yıl sonra ekran teknolojileri, bilişim ilerler de bu mümkün olabilir; fakat bugün değil.

Ayrıca ne altyapı hazırlandı, ne içerik hazırlandı; aldılar koydular ET'yi, verdiler tableti; al sana bilgisayarlı eğitim. Olur mu; olmadı elbet. Bugün eğlenceden öteye gidemedi. ET'ler de %20-%30 civarı eğitim için kullanılıyor gerisi eğlence.

Bütün bunları pilot okullarda görev yapan BT öğretmenlerine sorabilirsiniz.

krkmzmrt

Doçent
Reaksiyon puanı
2
@İsveçli her siyaset konusunda aktif :) Beyler liseliye fazla yuklenmeyin suç devlette okuyan öğrenciye tabletmi verilirmiş banada tablet verseler bende ugrasirim tableti hacklemeyi kim hacklemek istemezki kankalariniz yaninizda olucakki CS kurar oynar siniz bence fazla yuklenmissiniz

nano6824

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Amerika da çocuklar 5 yaşına bastığın da anaokula , 6 yaşın da ilk okula başlıyo ve 6.sınıfa kadar ilk okul okuyo. Bizim millet bu çocuk bu yaşta nasıl kalkıcak sabah ufacık çocuk daha eğlence yaşı , gibi şeyler söyleyen anne baba bu yasa kabul edilğinde söyleyen anne babalar. Peki amerikanın çocukları o yaşta okula başlayabiliyo da bizim milletin çocukları niye başlayamıyo...
Aile yok ki adamlarda kültür yok birşey yok ne olacak.9000 yıllık türk kültürü ile 300 yıllık abd kültürünü kıyaslamayın lütfen.Ne yapacaklar sadece eğitim veriyorlar millete
Mesela elimizde telefonlar var Türkiyenin ilk 20 bine giren öğrencilerle okey oynuyoruz telefonlarla.Yani bu öğrencilikte var.Bluetooth ile masa kurup oynuyoruz.
Zaten ne yazılım var ne bişi göstermelik bu tablet.Daha akıllı tahtaları hocalar kullanamıyor sadece film izlemeye yarıyor akıllı tahtalar

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
ben hem türkiye hem avrupada eğitim almış birisi olarak bizzat tecrübelerimden yazdım yazdıklarımı
tabi sıkıntının sebebi birazda okul öncesi ailenin yeterli eğitimi verememesindende kaynaklanıyor.

diğer sıkıntı ise
devletinde aileyi eğitmesi gibi uzayıp gidiyor
toplum olarak eğitim şart yani

ohranus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Devlet veriyor bunlara ders çalışsınlar teknolojik açıdan geri kalmasınlar vs (Avrupa birliği standartları çerçevesinde) ama bizimkiler hemen oyun ve internet.
devlet dağıtıyo falan AB falan saçma bence ben devlet lisesinde okuyorum kadıköy anadoluda bizim okulun yanında senjösef var özel fransız okulu biz burda general mobile alırken onlar ıpad alıp apple tv de işliyo derslerini bizim gibi fatih isimli akıllı tahta benzeri televizyonlarda değil