Android Oyunlarında Maksimum Performans

Yararlı buldunuz mu?

• Kullanılan toplam oy
    10

mustafa06tdu2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar, şimdi sizlere Android oyunlarında nasıl maksimum performans alacağımızı anlatacağım.
Dediklerimi uygularsanız verim alacağınıza eminim.
Ben, Galaxy Mini 2 kullanıyorum, evet çok iyi bir cihaz değil fakat bu kasma olayı bütün Android cihazlarda geçerli bir şey.
Şimdi gelelim yapacaklarımıza;

1) Artık kullanmadığınız uygulama & oyunlara güle güle deme zamanı.
Kullanmadığınız uygulamaları görev yöneticinizden kaldırın. (Görev yöneticisi yok mu? Ayarlara girin, uygulamalar'a dokunun ve uygulamaları yönet'e dokunun.)

2) 'Clean Master' indirin.
Clean Master ile RAM'ı kolayca temizleyebilir, kalıntı dosyaları kolayca temizleyebilirsiniz. Şimdi indirin!
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cleanmaster.mguard&hl=tr

3) Arka planda açık uygulama bırakmayın.
Müzik çalar, İnternet, Takvim vb. hepsini kapatın.

4) Korsana hayır!
Eğer oyunu orijinal satın aldıysanız üretici firma sorunlarınızda size yardımcı olabilir.

5) Uçuş moduna alın.
Oyuna girmeden önce cihazı uçuş moduna almak en az %15'lik bir performans artışı sağlayacaktır. (Güç düğmesine uzun basın ve uçuş modunu seçin)

6) Wi-Fi'yi kapatın.
Wi-Fi açıkken cihazınız arka planda internetle bazı işler yapabilir. Wi-Fi'yi kapatınca bunu yapamayacağına göre, bu da performans artışına yardımcı olur. Üstelik sinir bozucu reklamları görüntülememiş olursunuz!

7) Cihaz şarz olurken oyun oynamayın.
Cihaz şarz olurken onu kullanmak dokunmatik ekranın saçmalamasına sebep olabilir. Hem pili de yıpratmış olursunuz.

8) Canlı duvar kağıtları ve Widget'lar.
Evet, biraz fazla ileri gitmiş olabilirim ama canlı duvar kağıdı yerine normal bir fotoğraf koymak da performans artışına yardımcı olacaktır. Ayrıca ana ekranda fazla Widget kullanmak da performans için çok iyi değildir, kullanmadığınız Widget'lere de güle güle deyin'

9) Facebook uygulaması yüklüyse, silin.
Facebook'un resmi Android uygulaması çok fazla RAM harcıyor ve arkaplanda sürekli açık kalıyor. Bu da oyunlarda, hatta normal kullanımda bile ciddi performans düşüşüne neden oluyor. Benim tavsiyem, onu silmeniz ve Facebook'a tarayıcınızdan girmeniz.

Benim tavsiyelerim bu kadar, herkese teşekkür ediyorum. Bunların hepsini uygularsanız ciddi derecede performans artışı sağlayacaksınız. Android bu, telefonun donanımı ne olursa olsun kasma yapabiliyor. Eğer sizin uyguladığınız ve benim buraya yazmadığım bir şey varsa yorum bırakın. Buraya eklerim.
Herkese iyi günler.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
fakat bu kasma olayı bütün Android cihazlarda geçerli bir şey.
Yanlış. Her android cihaz kasmaz. Böyle bir kaide yok. Zaten ayfonculara da bunu anlatamıyorz. Gidin verin bakim 2200 tl yi Z1'e kasıyor mu ? İphone 5s le aynı hemen hemen dimi ? Hani Z1 kasıyor mu ? 500-600 liralık android kasıyor diye "tüm android cihazlar kasar" denilemez. apple ın 600 liralık iphone u var mı ? Yok. E o zaman..

obmann

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yanlış. Her android cihaz kasmaz. Böyle bir kaide yok. Zaten ayfonculara da bunu anlatamıyorz. Gidin verin bakim 2200 tl yi Z1'e kasıyor mu ? İphone 5s le aynı hemen hemen dimi ? Hani Z1 kasıyor mu ? 500-600 liralık android kasıyor diye "tüm android cihazlar kasar" denilemez. apple ın 600 liralık iphone u var mı ? Yok. E o zaman..

Hocam 600 lirasliık ıphoneye de gerek yok gidiyosun ıphone 4/4s e 1000 1500 lira para veriyosun sonuç ortada.Androide applecıların attığı laflardır bunlar dikkate bile alınmaz.Androıdın 600 liralık cihazına bile yap root ve tweak kasmada büyük azalmalar oluyor.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Ah hocam gel de onu ayfonculara anlat...

ss1984

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hocam bilgiler için teşekkürler ama bu kadar işlemi yapıp oyun oynamanın ne anlamı var . Ayrıca arkadaşa kesinlikle katılıyorum . Düzgün bir android cihazla hemen hemen hiç bir oyun kasmaz. Örneğin ; Z1 , Note 3 , G2 vb... üst segment telefonlar. Ayrıca Android oyunların kasması veya anlık takılmaların yaşanması oyun yapımcılarının tembelliği. İOS işletim sistemine oyun yapmak ve bunu optimize etmek daha kolay. Nedeni cihaz sayısının azlığı. 10 veya 15 cihaza oyun portlamak mı kolay yoksa 100-200 cihaza mı ? Burada oyun yapımcıları işin kolayına kaçıyorlar ve bazı oyunlar son sistem Android telefonlarda bile saliselik takılmalara sebeb oluyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
S3 de kullandım S4 de kullandım, ikisinde de ara sıra kasmalar oldu. Ben zaten sürekli kasar diye bir şey söylemedim.

mustafa06tdu2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
S3 de kullandım S4 de kullandım. İkisi de ara sıra kasma yaptı. Ben zaten sürekli kasıyor diye bir şey söylemedim.

obmann

Asistan
Reaksiyon puanı
2
S3 de kullandım S4 de kullandım. İkisi de ara sıra kasma yaptı. Ben zaten sürekli kasıyor diye bir şey söylemedim.
Sen daha s3'deki performansla note 3 deki performansı bir mi tutuyorsun. Ozaman ıphone 4 ile 5s deki performansı da bir tutman lazım.Iphone 4 un performansına bakarak ıos hakkında böyle saçma sapan yorumlar yapalım ozaman.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Merhaba arkadaşlar, şimdi sizlere Android oyunlarında nasıl maksimum performans alacağımızı anlatacağım.
Ben, Galaxy Mini 2 kullanıyorum, evet çok iyi bir cihaz değil fakat bu kasma olayı bütün Android cihazlarda geçerli bir şey.

Kullanmadığınız uygulamaları görev yöneticinizden kaldırın. (Görev yöneticisi yok mu? Ayarlara girin, uygulamalar'a dokunun ve uygulamaları yönet'e dokunun.)

Clean Master ile RAM'ı kolayca temizleyebilir, kalıntı dosyaları kolayca temizleyebilirsiniz. Şimdi indirin!

4) Korsana hayır!
Eğer oyunu orijinal satın aldıysanız üretici firma sorunlarınızda size yardımcı olabilir.

5) Uçuş moduna alın.
Oyuna girmeden önce cihazı uçuş moduna almak en az %15'lik bir performans artışı sağlayacaktır. (Güç düğmesine uzun basın ve uçuş modunu seçin)

6) Wi-Fi'yi kapatın.
Wi-Fi açıkken cihazınız arka planda internetle bazı işler yapabilir. Wi-Fi'yi kapatınca bunu yapamayacağına göre, bu da performans artışına yardımcı olur. Üstelik sinir bozucu reklamları görüntülememiş olursunuz!

Cihaz şarz olurken onu kullanmak dokunmatik ekranın saçmalamasına sebep olabilir. Hem pili de yıpratmış olursunuz.

Evet, biraz fazla ileri gitmiş olabilirim ama canlı duvar kağıdı yerine normal bir fotoğraf koymak da performans artışına yardımcı olacaktır. Ayrıca ana ekranda fazla Widget kullanmak da performans için çok iyi değildir, kullanmadığınız Widget'lere de güle güle deyin'

Facebook'un resmi Android uygulaması çok fazla RAM harcıyor ve arkaplanda sürekli açık kalıyor. Bu da oyunlarda, hatta normal kullanımda bile ciddi performans düşüşüne neden oluyor. Benim tavsiyem, onu silmeniz ve Facebook'a tarayıcınızdan girmeniz.

Benim tavsiyelerim bu kadar, herkese teşekkür ediyorum. Bunların hepsini uygularsanız ciddi derecede performans artışı sağlayacaksınız. Android bu, telefonun donanımı ne olursa olsun kasma yapabiliyor. Eğer sizin uyguladığınız ve benim buraya yazmadığım bir şey varsa yorum bırakın. Buraya eklerim.
Herkese iyi günler.
her android telefon kasmaz bunu bir kere kafana yer et mesela note 3 yada z1 yada z ultra vb cihazlar kasmaz. ama alt seviye telefonlar kasabilir onlar için iyi bir tavsiye....

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Her android cihaz kasma yapar cümlesi değil de android henüz stabil olmayan bir işletim sistemi ifadesini kullansan iyi olurdu dostum güzel bir inceleme olmuş

mayten

Asistan
Reaksiyon puanı
2
s3 kullanıyorum sarj olayı dışında memnunum

G0LGE

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Onu bunu silin demişsin de telefonun bir mp3ten ne Farkı kalır. Oyun oynuyorum diye bana ulaşmak isteyenler ulaşamayacak mı?
Sonra belki şarjdayken canım oynamak istiyor. Pil Ömrü kısalmasın diye neden o anki isteğime Hayır diyeyim.
Velhasıl ben derim ki ne oynamak istiyorsanız ne zaman hangi durumda oynamak istiyorsanız oynayın.

mustafa06tdu2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Onu bunu silin demişsin de telefonun bir mp3ten ne Farkı kalır. Oyun oynuyorum diye bana ulaşmak isteyenler ulaşamayacak mı?
Sonra belki şarjdayken canım oynamak istiyor. Pil Ömrü kısalmasın diye neden o anki isteğime Hayır diyeyim.
Velhasıl ben derim ki ne oynamak istiyorsanız ne zaman hangi durumda oynamak istiyorsanız oynayın.
İstemezsen yapma kardeşim Allah Allah.

Avenis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Adam yararlanın diye koymuş illa ki yapın diyen yok, olamazda zaten, istemiyorsan yapma kardeş..

Abdüsselam FCB

Doçent
Reaksiyon puanı
1

4) Korsana hayır!

5) Uçuş moduna alın.

6) Wi-Fi'yi kapatın.

Herkese iyi günler.
ram olayı ve tüm androidler kasar dışındakiler doğru. android zaten ram'dan verim alır 4 gb ram koysanız 3 gb tüketir 2gb ram koysanız 1gb tüketir android'in özelliği budur o yüzden android çok ram yiyor diyorlar ama tamamen yanlış. mesela bir oyuna girdiğinizde android'de hemen hafızaya alınır yani ram'e.bu sayede hafızada olan birşeyi (oyun,uygulama vb.)daha hızlı açar ve daha fazla verim alınır. uzun lafın kısası android telefonlarınızın ramlerini temizlemeyin illada temizleyeceğim diyorsanız 6 ayda bir temizleyin

mustafa06tdu2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ram olayı ve tüm androidler kasar dışındakiler doğru. android zaten ram'dan verim alır 4 gb ram koysanız 3 gb tüketir 2gb ram koysanız 1gb tüketir android'in özelliği budur o yüzden android çok ram yiyor diyorlar ama tamamen yanlış. mesela bir oyuna girdiğinizde android'de hemen hafızaya alınır yani ram'e.bu sayede hafızada olan birşeyi (oyun,uygulama vb.)daha hızlı açar ve daha fazla verim alınır. uzun lafın kısası android telefonlarınızın ramlerini temizlemeyin illada temizleyeceğim diyorsanız 6 ayda bir temizleyin
Herşeyi de RAM'a alınca bizim oynadığımız oyun kasìyor ama onu ne yapacağìz?

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Değil androidi bilmek "a"sından anlamıyorsunuz. Sen rami temizlersin iyi tamam. Ama sistem de "Bu benim çalışma mantığıma ters" deyip kapattığın uygulamaları geri açar. Şimdi biz burda ilk olarak ne kaybettik? Zaman. Sistem kapattığınız uygulamaları geri açtı ve zaman kaybınız oldu. İkinci olarak ne kaybettik? Enerji. O kapattığınız uygulamalar nasıl geri açılıyor? İşlemci kullanılarak. Peki işlemci ne tüketir? Enerji. Ne oldu şimdi? Rami temizleyeyim derken zamandan ve enerjiden oldunuz.
Velhasıl ram temizlemek yararınıza değil zararınıza.
Oynadığınz oyun mu kasıyor? Ee o zaman yapacak bir şey yok. Oynayamayacaksınız. Elinizde 500-600 liralık telefon, iphone 5s, z1,g2 vs performansı bekliyorsunuz. Yok öyle yağma. 3 kurula 5 köfte olmaz.
Haa konuyu açan arkadaş yazdığın şeylerin hepsi yanlış değil. Mesela gereksiz dosyaları temizleme, önbellği temizleme,canlı duvar kağıdı bunları ortadan kaldırmak telefonu bir nebze rahatlatır.
Bu arada uygulama olarak "Önbellek Temizleyici" ve "Clean Master" tavsiyemdir

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Adam bir laf söylemiş üşüşmüşler adamın başına, ne çeşitsiniz be.

Üst seviye android amiral gemileri 500-600 TL'lik telefonlar gibi hemen kasmaz. En az 1 ay en fazla 1 yılın sonunda kasması kaçınılmaz.

Burdan şunu çıkarıyoruz android'in kendisi kararsız bi sistemken kasması kaçınılmaz. Gelde bunu fandroidlere anlat. Birde 500-600'lük iPhone mu var diyen olmuş. Sen Apple'ı Samsung mu sandın arkadaşım?

Fandroid'lere selamlar! :D

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Afyonculara laf anlatılmadığı için tek söylebileceğim şey
İnş cnm yhaa..

Reaksiyon puanı
2,148
Oyun açıkken eğer ram yetmiyorsa ramde tuttuğu diğer uygulamaları kendi siliyor zaten, sizin yer açmanıza gerek yok yeri kendi açar.

mustafa06tdu2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Değil androidi bilmek "a"sından anlamıyorsunuz. Sen rami temizlersin iyi tamam. Ama sistem de "Bu benim çalışma mantığıma ters" deyip kapattığın uygulamaları geri açar. Şimdi biz burda ilk olarak ne kaybettik? Zaman. Sistem kapattığınız uygulamaları geri açtı ve zaman kaybınız oldu. İkinci olarak ne kaybettik? Enerji. O kapattığınız uygulamalar nasıl geri açılıyor? İşlemci kullanılarak. Peki işlemci ne tüketir? Enerji. Ne oldu şimdi? Rami temizleyeyim derken zamandan ve enerjiden oldunuz.
Velhasıl ram temizlemek yararınıza değil zararınıza.
Oynadığınz oyun mu kasıyor? Ee o zaman yapacak bir şey yok. Oynayamayacaksınız. Elinizde 500-600 liralık telefon, iphone 5s, z1,g2 vs performansı bekliyorsunuz. Yok öyle yağma. 3 kurula 5 köfte olmaz.
Haa konuyu açan arkadaş yazdığın şeylerin hepsi yanlış değil. Mesela gereksiz dosyaları temizleme, önbellği temizleme,canlı duvar kağıdı bunları ortadan kaldırmak telefonu bir nebze rahatlatır.
Bu arada uygulama olarak "Önbellek Temizleyici" ve "Clean Master" tavsiyemdir
Arkadaşım Ram ı temizlemediğim zaman telefon şişiyor neyin kafasını yaşıyorsun?

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Apple'ı samsung mı sandın diyerek ne anlatmaya çalıştığımı anlamamış arkadaşa selam olsun. Çok zekisin bilader...
Tamam arkadaşım rami temizlemeyince telefon şişiyor he. Temizleyin rami. İyilik de yaramıyor yahu. Bildiğinizi okuyun.
Bidaha da alıntı falan yapmayın yazmayacam. Hadi eyvallah.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
yorumları okurken ne güldüm yahu :D

vasooo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
çok büyüttünüz hacı :D androidden memnun olmayan geçsin ios yada wp8 e bu kadar basit :)

ama android şu touchwiz olayından vazgeçmeli orası kesin touchwizden dolayı kasıntı yaşıyor.

Abdüsselam FCB

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Herşeyi de RAM'a alınca bizim oynadığımız oyun kasìyor ama onu ne yapacağìz?
oyunun kasması ram ile alakalı değil telefonun donanımı ile alakalı,oyun oynarken zaten ram yer yoksa gereksiz uygulamaları silip ram'de yer açar.bunun hakkında bir yazı vardı ama link vermek yasak olduğu için link veremeyeceğim

obmann

Asistan
Reaksiyon puanı
2
çok büyüttünüz hacı :D androidden memnun olmayan geçsin ios yada wp8 e bu kadar basit :)

ama android şu touchwiz olayından vazgeçmeli orası kesin touchwizden dolayı kasıntı yaşıyor.
Toucwiz ile androıdın ne alakası var o samsungun arayüzü.

vasooo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
zaten arayüzden kasıyor kardeş :) oda ram harcıyor.
sade kasmayacak arayüz kullanılmalı ;)