Blackberry tüm sorunları

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende bold 9900 varda telefon kendiliğinden kapanıp açılıyor bazen çok uzun sürüyor açılması ne yapmam gerekiyo

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim bbm internet paketim vardı sonra paketin miktarı bitti sonra telefon internete girmemeye başladı wifiye bağlı olduğum halde internete giremiyorum ne yapabilirim?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
blackberry 9790 kullanıyorum wifi dan bağlı oldu halde whats app ım çalışmıyo neden

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba blackberry 9000 var şarja takıyorum 1 dk kırmızı ışık yanıyo sonra sönüyo telefon açılmıyo şimdi lütfen yardımcı olun

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Telefonum torch 9800. Benim şöyle bir sorunum var telefon hafıza kartını görmüyor ancak pcye bagladıgımda görüyor bi cok sey denedim ama olmadı ne yapmalıyım?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Blackberry bold 9900 sık sık takılıyor ve uzun süre açılmıyor nedeni ne olabilir ve nasıl düzeltebilirim ??

queensyche

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bb 9900 kullanıyorum görüşme esnasında bekletmeye alıp bir başkasını arıyor. ekran hassasiyetini nasıl yok edebilirim.?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
blackberry 8520 kullanıyorum hata verdı bende bataryayı cıkartıp taktım reset atarken bellı bıyerde dondu ılerlemıyo kapanmıyodu napmam gerekıyor yardımcı olurmusunuz ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Blackberry tabletee sadece blackberry word deki oyunları indiremiyorum. Subway sürdü indirmek istemiyorum ama ındırmek istiyorum ama iniyor yardımcı olurmusunuz lütfen.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ben de yaklaşık 1 yıldır BB kullanıcısıyım. Telefonum son zamanlarda kafayı yedi gibi. Şarjı 20lerdeyken flaşı kullanamıyorum, ki önceden kullanabiliyordum, daha flaş patlar patlamaz telefon kendini yeniden başlatıyor. Bazen yüzde 1deyken interneti kullanabiliyorum, bazen 20lerdeyken şebekeyi kapatıp açmıyor, bazen 50lerdeyken şebekeyi kapatıyor ama daha sonra tekrar açabiliyorum. Basit gibi görünse de önemli sorunlar bence.

Her ne kadar sizin sorunlarınıza çözüm olmasa da bir kaç püf nokta keşfettim ve bunları paylaşmak isterim:
  • Şarjın daha çabuk dolması için şarja taktığınızda şebekeyi kapatın. Normalinden daha hızlı dolduğunu göreceksiniz.
  • Eğer evde wifi, dışarıda BIS/BES kullanıyorsanız evdeyken veri servislerini (şebekeler ve bağlantılar>mobil şebeke>veri servisleri>kapalı) kapatın ki paketiniz bitmesin. (ben mb yetmezliğini çok çekiyorum)
  • App worldden "canım sıkılınca oynarım, kullanırım" diyerek indirmeyi düşündüğünüz uygulamaları indirmeyin. Telefonun kasılması, donması bu yüzden kanımca.
  • Yine şarj ve donma konusunda; ana ekrandayken BB seçenek tuşuna basılı tutup oradaki kullanmadığınız ve gereksiz yere açık olan uygulamaları CLOSE (program açık ama kullanılır vaziyette değil) ya da EXIT (tümden kapalı) yapın. Oradaki tüm uygulamalardan çıkış yaptığınızda geriye 5 kapanmaz uygulama kalıyor. Bunlar; mail kutusu, ana ekrana dönüş imgesi, arama, browser (internet tarayıcısı) ve BBM. Bunları istesenizde kapatamazsın, sadece CLOSE yapmanız yeterlidir.
  • Yine en önemli konuya değineceğim; şarj. Yeni öğrendim ben de. Lithium ion pil kullandığımız için şarjın yüzde ellinin altına düşmeden şarja takmamız bataryanın ömrünü uzatma açısından çok önemliymiş. Eski pillerde şarj full bitince şarja takmak daha iyiyken şimdi tam tersi geçerli. Denemeye değer.
  • Bildirim ışığından ilk aylar sıkılmaya başladım. Bir türlü kapanmayıp gözüme çarpıyordu ve haliyle dikkat dağıtıcıydı. ADVANCE OS AND LED indirip bu sorunu çözdüm. Program kurulduktan sonra herhangi bir ekranda seçenek tuşuna basıp STOP LEDe basmak yeterli. Özellikle ardarda yanan mail ve bbm ışıkları...
  • Telefonu yeniden başlatmak için: alt+shift(aA)+del
  • Dil değiştirmek için (EN ya da TR yapmak için): alt+enter
  • Kullandığım uygulamaları da paylaşmak istiyorum. Belki henüz keşfetmemiş veya uzun süredir arıyor da olabilirsiniz:
*Mesajlaşma
BBM
Whatsapp

Line (telefon yeniden başlatıldıktan sonra otomatikmen açık pozisyona geçiyor, eğer kullanmıyorsanız close yapıp quitleyin.)
Facebook Messenger (çok işe yarıyor, telefon yeniden başlatıldıktan sonra direkt açınca sorun verebilir REFRESH yapmanız yeterli)
*Sosyal ağlar
Facebook (sadece durum ya da fotoğraf paylaşacağım zaman gönderinin altında BLACKBERRY yazısını görmek hoşuma gittiği için kullanıyorum)
Twitter (eğer benim gibi sıkı bir tweetçiyseniz şarjınızın çabuk bitmesinden yakınmanız yüzsüzce olur...)
Foursquare
*Fotoğraf
PhotoCard
Picmix
PicStory
Photo studio: Editor
Tuding
(çok hoş ama hafıza kartı olmadan kaydetmiyor)
*Oyunlar
Free solitaire
Lightbulb
Age of Legends
(aşırı mb yiyor)
*Diğer
Application Resource Monitor (açık olup kullanmadığınız uygulamaları bir süre sonra bildirerek kapattırıyor size, ki bu çok iyi)
Fancy Smiley
Shazam
(o an dinlediğiniz ama ismini bilmediğiniz şarkıyı bulmanızı sağlıyor)
One Touch Flashlight Free
vScreenshot (ekran yakalama-munchtan daha iyi çünkü herhangi bir yerinde amblemi veya reklamı yok)
Navita Translator (çevirisi diğerlerine göre daha düzgün)
Advance OS and LED (şarj yüzdesini gösteriyor, bildirim ışığının kontrolünü sağlıyor ve daha bir çok şey yapıyor)

yagiz2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba kardeşim. Benim blackberry 9700ım var şarjı 3-4 gun gıdıyor dıyemem cunku hıc 3-4 beklemedım ben şöyle sölıyım benım 9700 ın 3gsı acık neredeyse 7/24 ınternetteyım sms yazıyorum konusuyorum bazen face 3gde acık wıfısıde ben 1 gun beklettıgımde sarjı %75 cıvarı oluyor bazen %80-%85

- - - Mesaj Güncellendi - - -

merhaba kardeşim. Benim blackberry 9700ım var şarjı 3-4 gun gıdıyor dıyemem cunku hıc 3-4 beklemedım ben şöyle sölıyım benım 9700 ın 3gsı acık neredeyse 7/24 ınternetteyım sms yazıyorum konusuyorum bazen face 3gde acık wıfısıde ben 1 gun beklettıgımde sarjı %75 cıvarı oluyor bazen %80-%85

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Black berry nin z 10 tavsiye edermisin yoksa nokia lumia 925 mi

Blackberry 10 çok stabil ve düzgün bir işletim sistemi. Herhangi bir sıkıntı yaşamazsın fakat kamera konusu senin için daha önemliyse 925 iyi bir seçim olacaktır.

Tuo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Konu sahibi @şowalye ve diğer arkadaşlar bb 9790 kullanıyorum suan cihazıma OS 7 yüklü bb nin sitesinden ise 7.1 yükseltmesi mevcut sorum şu cihazıma (9790 dokunmatik ) OS10 'na yükseltebilirmiyim ?!.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
9900 da led ışıkta sorun var mesaj bildirimlerinde 5 dk yanıp sönüyor cevapsız çağrılarda hiç yanmıyor fakat çalarken yanıyor telefon bu şekilde mi yoksa sorun mu var cihaz 3 haftalık

S

SDN Okuru

SDN Okuru
blacberry curve 8520 kullanıyorum. fakat blackberry ıd mi unuttum ve işin kötüsü güvenlik sorumun yanıtını da .. ne yapmam gerekir ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hocam benin bb 9900 da kamera sorunu coktı kamera ya basıyorum hiç acılmıyor sorun nerdedir sizce?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
slm arkadaslar torch 9800 kullanıcısıyım black berry ıd programını yanlıslıkla sildım app worlde grdgmde blackberry ıd ın son surumu gerekiyo diyo güncelle dıyorum sunucuya baglanmıyo hata veriyo lutfen yardımcı olun

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar benim de blackberry telefonum var ama müzik klasörü yok lütfen yardımcı olun nasıl indirebilirim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar merhabalar. Blackberry Torch 9800 cihazıma güncelleme yaptım ve sonrasında "Mesaj Kutusu" kısmında sıkıntılar başladı. Mesaj kutularına hiçbir şekilde giremiyorum. Girdiğim gibi atıyor beni. Sürüm düşürdüm, yükselttim, wipe attım yine aynı sorun devam etti. Bu konuda bilgisi olan var mı?

İncelikliHayta-1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bb 9900 kullanıyorum telefonyu 3g moduna alınca otomatik olarak sebeke gidiyor hattım üzerinde 3g aktif fakat telefonda 3gh acınca sebeke gelmiyor hep edge hızı ile kullanıyorum heryerde
sebebini bilen varmıdır.

erdiii

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
meraba benim bir sorunum war. bold 9900 kullanıorum.Whatsapp'a wifi ile bağlanmam için telefona sürekli res atmam gerekiyor yani bataryayı cıkartıp takmam gerekiyor. Bağlantı koptuğu zaman tekrar bağlandığında gidiyor ve tekrar res atmam gerekiyor. ve şuan bir problem daha çıktı facebook a bağlanırken "bu uygulamayı desteklemeyen bir veri planı kullanmaktasınız.." gibi. Bu whatsapp'la wifi sorununu çözmem için lütfen bana yardımcı olun çünkü artık telefon bozulacak res atmaktan

webelectronics

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=376439]erdiii[/MENTION] kizacaksin ama sana sunu soyleyeyim. Blackberry nin calisma mantigi BIS dedigimiz pakete bagli.hattinda bu paket yoksa blackberry i yuzde 50 kullanirsin o da sana bu sekilde problem yasatir. Cozumu ne yazik ki yok ama sana tavsiyem kullandigin hattin BIS paketlerinden birini al kullan. Sikinti yasama....

webelectronics

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=323483]inceliklihayta[/MENTION] : muhtemellen bulundugun bolgede 3g sinyali ya yok ya da cok zayif. Ama telefondan olacagini sanmiyorum. Bagli oldugun sebekeyi arayip bu durumu sorabilirsin. 3g heryerde cekecek diye bir sey yok cunku....

webelectronics

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhabalar. Blackberry Torch 9800 cihazıma güncelleme yaptım ve sonrasında "Mesaj Kutusu" kısmında sıkıntılar başladı. Mesaj kutularına hiçbir şekilde giremiyorum. Girdiğim gibi atıyor beni. Sürüm düşürdüm, yükselttim, wipe attım yine aynı sorun devam etti. Bu konuda bilgisi olan var mı?

Servise gidip hard format dedigimiz islemi yaptirin. Tahmini bedeli 25 30 tl arasindadir. Burada dikkat edeceginiz konu servisin bu isi yapabilmesi. Herkes blackberry e surum atamaz. Kolay degildir. Bu bir yol.

Diger yol ise ; bu islemi kendiniz yapmaniz. Bunun icin google dan yardim alabilirsiniz cesitli forumlar var internette. (Kaynak olarak)

Basit bir yontem onereyeyim. Email hesaplarini silip tekrar sil bastan kurun. Bu sekilde deneyin derim.

webelectronics

Asistan
Reaksiyon puanı
0
slm arkadaslar torch 9800 kullanıcısıyım black berry ıd programını yanlıslıkla sildım app worlde grdgmde blackberry ıd ın son surumu gerekiyo diyo güncelle dıyorum sunucuya baglanmıyo hata veriyo lutfen yardımcı olun

Blackberry in kendi sitesine girip appworld program dosyasini pc ye indirip ; ham dosyayi cep telefonu aktarip; cep telefonundan o dosyayi bulup kurabilirseniz belki duzeltebilirsiniz durumu.(duzelme tahminim yuzde 30 40 arasi) Ama yapamazsaniz o zaman size onerim :

Size ayni sekilde hard format yontemini tavsiye edecegim.sil bastan sistem yuklemesini onerecegim. Dedigim gibi maliyeti 25 30 tl yi gecmez.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bb z10 da pop3 mail hesabı eklediğimde mail gitmiyor konfigürasyon nasıl android telefonlarda aynı adımları yaptğımda çalışıyor fakat bb z10da çalışmıyor yardımcı olmanı rica ederim.

webelectronics

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hocam benin bb 9900 da kamera sorunu coktı kamera ya basıyorum hiç acılmıyor sorun nerdedir sizce?

Ayarlar kismindan tuslarin ayarlari degismis olabilir. Genelde her telefonda bu ayar mevcut. Ses acma kapama ya da kamera tusu etkisiz kilma gibi.

Fiziki yonden tusun bozulma durumu mevcut.

Yazilim yonunu soyle test edebilirsiniz ; menulerden kameraya tikladiginiz da kamera aciliyor mu ? Eger acilmiyorsa yazilimsal sorun var demektir. Bu da diger arkadaslara tavsiye ettigim gibi hard format yontemi.

webelectronics

Asistan
Reaksiyon puanı
0
9900 da led ışıkta sorun var mesaj bildirimlerinde 5 dk yanıp sönüyor cevapsız çağrılarda hiç yanmıyor fakat çalarken yanıyor telefon bu şekilde mi yoksa sorun mu var cihaz 3 haftalık

Genelde bu led bildirim olaylari 3. Parti ( disardan bagimsiz birileri tatafindan yazilmis) programlarla oluyor. Appworld de girip "led" diye arama yaparsaniz 10 larca program bulursunuz. Tabi bu noktada kurup test etmek size kalmis.kimisi parali kimisi kismi olarak bedava.

Onemli nokta ; programlari tek tek test etmeniz , programi kurup begenmeyiz ustune ikinci programi kurarsaniz da sorun yasarsiniz. Kaldirip yeni programi kurmanizi tavsiye ediyorum.

Tavsiyem ; sistemi orjinal haliyle kullanmanizdir. ;)