HTC One Kullanıcıları Kulübü

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
1
2
3

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Teşekkür ederim. Tabii ilk iş onu kaldırdım zaten. Yükleyip tekrar kaldırmayı denerim ama fabrika ayarlarına döndürdüğümde bile olmadı. Hard format nedir, nasıl atılır?

Press and hold the VOLUME DOWN button, and then press and hold the POWER button.
Wait for the screen with the three Android images to appear, and then release the POWER and VOLUME DOWN buttons.
Press VOLUME DOWN to select FACTORY RESET, and then press the POWER button.

Telefonu kapat ardından ses kısma tuşuna ve güç tuşuna aynıanda bas.
ekrana android görüntüsü (logo vb). gelecek ardında ses kısma ve güç tuşunu bırak.
ekrana yazılar gelecek ses kısma tuşuna basarak aşagı doğru inip factory reset yazısına gelince güç tuşuna basıp tamam demiş oluyorsun bukadar

akin15

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşla bu gibi sitelerde derdimi aramak yerine facebook sayfa açtım htc one m7 olarak orada daha hızlı sıkıtılarımızı sorunlarımızı birbirimize daha rahat bir şekilde çözüm bulabiliriz sanırım samsung s3 de vardı baya bir ilgi görmüştü çokta faydası var
facebook sayfa:https://www.facebook.com/pages/HTC-ONE-M7/529729887082122

septisil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1
2
3

Press and hold the VOLUME DOWN button, and then press and hold the POWER button.
Wait for the screen with the three Android images to appear, and then release the POWER and VOLUME DOWN buttons.
Press VOLUME DOWN to select FACTORY RESET, and then press the POWER button.

Telefonu kapat ardından ses kısma tuşuna ve güç tuşuna aynıanda bas.
ekrana android görüntüsü (logo vb). gelecek ardında ses kısma ve güç tuşunu bırak.
ekrana yazılar gelecek ses kısma tuşuna basarak aşagı doğru inip factory reset yazısına gelince güç tuşuna basıp tamam demiş oluyorsun bukadar

Evet bu işlemi yapmış olmama rağmen sorun devam ediyor. Garanti kapsamı dışına çıkmadan yapabileceğim başka bir işlem var mı onu merak ediyorum?

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Ben de aldım bunun siyahından :P Symbian'dan yeni kurtuldum sayılır :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ahmet arkadaşım cevabın için teşekkür ederim. Peki Araçların kumandası kızılötesi sistemi ile mi çalışıyor yoksa bluetooth vs. başka bir sistemle mi çalışıyor.
Ben kendi araç kumandamı manuel tv kumandası eşleştir bölümünden eşleştirmeye çalıştım fakat kızılötesi normal bir tv kumandasını okurken araç kumandamı okumadı.
Acaba çalışma sistemleri mi farklı yoksa farklı bir sıkıntı mı var. Araç kumandasını kızılötesine okutan bir arkadaşım varsa yardımcı olursa sevinirim ya da kendi araç kumandanızla deneyip sonucu paylaşırsanız çok memnun olurum. Teşekkürler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar htc one almalı mıyım sizce çıkalı çok olmadı ama eylülde sony honami falan tanıtılacak. sizce beklemeli miyim ?

mseyitsahin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ARkadaşlar bir sorum olacak ben mesajlara giriyorum yeni mesaj oluştura dokunup göndereceğim kişinin isminin harflerini yazıyorum ama biraz bekletiyor sonra geliyor harflerle uyumlu kişiler bu herkezdemi aynı acaba yoksa bendemi böyle birtek bazen anında geliyor o harfler ilgili kişiler bazen 3-4 saniye sonra geliyor isimler mesaj gönderilecek kişi kısmında

cani109

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar şarzınız ne kadar gidiyor benimki aksamı zor buluyor anlam veremiyorum :(

mseyitsahin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
benimki normal kullanımda 2 günü buluyor wipeleri yaptınızmı acaba ?

mseyitsahin

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Telefonu güncelledikten sonra kalıntıları vs temizlemek için yapılan formatlama işlemidir telefondaki herşeyi sile sadece stock yani güncelleme ile yeni yüklenmiş olan sistem kalır veya güncellemediysen o anki sürümün güncel sistemi kalır diğer herşey silinir tertemiz bir sistemin olur.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ya benım htc one dede aynı sorun var parlıklık hiç değişmiyor vatan vatan computer den aldım teli . şimdi bende götürsem değiştirlermi. bun htc ye ısınamadım acıkcası onun yerıne başka telefon verirlermi eger degıstırırlerse...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ya benım htc one dede aynı sorun var parlıklık hiç değişmiyor vatan vatan computer den aldım teli . şimdi bende götürsem değiştirlermi. bun htc ye ısınamadım acıkcası onun yerıne başka telefon verirlermi eger degıstırırlerse...

Dr.Yunus

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu özelliği nasıl kaldırırım bilgisi olan varmı HTC BlinkFeed™ Ana Ekran

custom rom mu yüklesem diyorum . root unlock gibi şeyleri htc de bilmediğm için tereddütteyim. bu arada iphone 5 ile htc yi kıyaslamayın bile ben iphone 5 s4 xperia z htc one ile kıyaslamam asla iphone hepsinin çok gerisinde . özellik ve kişiselleştirebilirlik açısından

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaslar htc onenın sarj olayı kac gun gıdıyor soylayebılırmısınız one almayı dusunuyorum ama sıteler uzerınden arastırma yaptıgımda sarjın cok kısa sure gıttıgını soyluyorlar

letztes

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yaklaşık 1.5 2 gün civarı gidiyor yoğun kullanımda 1 gün size yeter :) One kullanıcısıyım

mseyitsahin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu özelliği nasıl kaldırırım bilgisi olan varmı HTC BlinkFeed™ Ana Ekran

custom rom mu yüklesem diyorum . root unlock gibi şeyleri htc de bilmediğm için tereddütteyim. bu arada iphone 5 ile htc yi kıyaslamayın bile ben iphone 5 s4 xperia z htc one ile kıyaslamam asla iphone hepsinin çok gerisinde . özellik ve kişiselleştirebilirlik açısından

blinkFeed kapatılamıyor maalesef ama güncelleştirmeleri almayı engelleyebilirsin ayarlarından tik işaretlerini kaldırarak.

AloneRaptor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar , ben de Htc One alarak aranıza katılmış bulunuyorum telefon 3 günlük gümüş renkte. Maşallah hiçbir konuda sikintisi yok takır takır çalışıyor ancak birkaç sorum olacak size kafama takılan.
-Bunlardan ilki şarj dolum süresi konusunda, bu aletin şarji biraz geç mi doluyor , benimki arızalı mi, yoksa normalde olan bir şey mi bunu öğrenmek istiyorum.
- Batarya konusunda beklediğimden çok daha iyi bir performans gösterdi ilk gün yaklaşık 16 saat normal kullanım koşullarında dayandi, kullandıkça dahada açılır demişsiniz, bu performans dahada artabilir mi ileriki zamanlarda?
-Son olarak, bu biraz kisisel olacak fakat telefonu daha verimli kullanmak için kullandığınız programlar var mi? Varsa nelerdir. Ve hangi antivirus programını indirmeliyim, sizler neler kullanırsınız.
İyi forumlar arkadaşlar

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Merhaba arkadaşlar , ben de Htc One alarak aranıza katılmış bulunuyorum telefon 3 günlük gümüş renkte. Maşallah hiçbir konuda sikintisi yok takır takır çalışıyor ancak birkaç sorum olacak size kafama takılan.
-Bunlardan ilki şarj dolum süresi konusunda, bu aletin şarji biraz geç mi doluyor , benimki arızalı mi, yoksa normalde olan bir şey mi bunu öğrenmek istiyorum.
- Batarya konusunda beklediğimden çok daha iyi bir performans gösterdi ilk gün yaklaşık 16 saat normal kullanım koşullarında dayandi, kullandıkça dahada açılır demişsiniz, bu performans dahada artabilir mi ileriki zamanlarda?
-Son olarak, bu biraz kisisel olacak fakat telefonu daha verimli kullanmak için kullandığınız programlar var mi? Varsa nelerdir. Ve hangi antivirus programını indirmeliyim, sizler neler kullanırsınız.
İyi forumlar arkadaşlar

0'dan 100'e şarj süresi yaklaşık 2,5 saat. 3 saatten uzun sürdüğünü düşünüyorsanız yetkili servisle iletişime geçebilirsiniz.
Bataryanın ne kadar sürede boşalıp boşalmayacağı kullanımına bağlı. Ben de elime alıp kurcalamaya başladığım zaman sizinki kadar idare ediyor. Kullandıkça açılabilir ama bu 10 kat daha uzun süre idare edebilir gibi bir anlama gelmesin. Oyun oynarsanız şarj zaten dayanmıyor (bazı oyunlar çok hızlı tüketir). GPS, Bluetooth, Wi-Fi, otomatik eşitleme, mobil veri vb. bunları ihtiyacınız olduğu zamanlarda açık tutun. Ayrıca arkaplanda çalışan uygulamalar ve hizmetler de bataryanın çabuk boşalmasına bir etken. Onlara da dikkat ederseniz batarya daha uzun süre idare edebiliyor.
Bataryanın çabuk tükendiğini düşünüyorsanız da Snapdragon Battery Guru kullanabilirsiniz. Bunun dışında telefonla gelen yazılımlar yeterli bence.
Anti-virüs kullanmadığım için net bir şey söyleyemem ama bilinçliyseniz, anti-virüs kullanmadan uzun süre idare edebilirsiniz.

AloneRaptor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şarjim yaklaşık 3 saatte doluyor herhalde belkide daha üstü tam olarak dikkat etmedim fakat eski telefonum iPhone dan geçiş yapınca bariz bir yavaşlama gördüm şarj etme konusunda. İlerleyen zamanlarda tam olarak zamanını not edeceğim eğer gözüme fazla gelirse servise vereceğiz artık telefon daha yeni ama.
Battery Guru programını kullandınız mi, nasıl buluyorsunuz acaba. Her şey için çok teşekkürler , iyi forumlar

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Şarjim yaklaşık 3 saatte doluyor herhalde belkide daha üstü tam olarak dikkat etmedim fakat eski telefonum iPhone dan geçiş yapınca bariz bir yavaşlama gördüm şarj etme konusunda. İlerleyen zamanlarda tam olarak zamanını not edeceğim eğer gözüme fazla gelirse servise vereceğiz artık telefon daha yeni ama.
Battery Guru programını kullandınız mi, nasıl buluyorsunuz acaba. Her şey için çok teşekkürler , iyi forumlar

Battery Guru'yu kullandım. Bence işe yarıyor. Uygulamanın öğrenme aşaması var. Bu aşamada telefonu birkaç gün boyunca normal bir şekilde kullanmanızı istiyor. Daha sonra kullanım şeklinize göre tasarruf yapmaya çalışıyor. Yani en çok kullandığınız özellikleri ya da uygulamaları fazla kısıtlamadan tasarruf yapmaya çalışıyor. Uygulama sürekli çalışır durumda zaten. Uygulamaya girip ayarları elle düzenleyebilirsiniz. Öğrenme aşamasında da yeterli tasarruf yapıyor bence ama bittikten sonra biraz daha iyi tasarruf yaptığını gözlemledim. Telefonunuz anlamsızca şarj tükeniyorsa kullanabilirsiniz. Bence şarj tüketimi normalse, tasarruf sağlamak için uygulama kurmaya bile gerek yok. Tasarruf modunu kullansanız bile yeter.

AloneRaptor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şu an şarj süresi bana yetiyor fakat dolumu biraz geç gibi geldi. Bu konuda yapılabilecek bir sey yok sanırım değil mi? 2.5-3 saat arası dolum süresi normaldir. Peki dolum süresi telefon kullanımıyla orantılı mi . Kullandıkça daha yavaş mi doluyor? Ve genellikle gece yatmadan önce sarja takip uyanana kadar (9.30 gibi) bırakıyorum. Bu telefonun piline zarar verir mi?

AloneRaptor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
vuqu8ezy.jpg
ge9uje5e.jpg

Bu da 1 günlük tam kullanım sonucu çekilmiş ekran ssleri.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Kötü kullanımlarda yani demek istediğim zırt pırt, ikide birde, saat başı şarjı doldurup bitirmek etkileyebilir.
Kendi orijinal şarj aletini kullanırsanız dolması gerektiği sürede dolar (2,5 saat civarı). Orijinal şarj aletini kullandığınız halde geç dolduğunu düşünüyorsanız teknik servisle görüşün.
Uzun süre şarjda bekletip bekletmemenin zarar verip vermediğini net olarak bilmiyorum.
Şarj tüketimi normal gibi geldi. Ekran parlaklığına dikkat edin. Ekran büyük ve çözünürlüğü de yüksek olduğu için iyi şarj yer. Ekranı sürekli %100 parlaklıkta tutmamakta yarar var.

AloneRaptor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kötü kullanımlarda yani demek istediğim zırt pırt, ikide birde, saat başı şarjı doldurup bitirmek etkileyebilir.
Kendi orijinal şarj aletini kullanırsanız dolması gerektiği sürede dolar (2,5 saat civarı). Orijinal şarj aletini kullandığınız halde geç dolduğunu düşünüyorsanız teknik servisle görüşün.
Uzun süre şarjda bekletip bekletmemenin zarar verip vermediğini net olarak bilmiyorum.
Şarj tüketimi normal gibi geldi. Ekran parlaklığına dikkat edin. Ekran büyük ve çözünürlüğü de yüksek olduğu için iyi şarj yer. Ekranı sürekli %100 parlaklıkta tutmamakta yarar var.

Genelde parlaklık otomatikte oluyor. Güç tasarruf modundan da çıkarmiyorum zaten ama. Şarj süresini iyice araştırmam gerekecek. 3.saati geçiyorsa sıkıntılı biraz. Günden güne iyileşme var pilde ama bakalim. Battery Guru programını daha kurmadim, gerek görmedim dediğiniz gibi ama ilerleyen zamanlarda kurabilirim. Bir de telefon çok üst düzey ama uygulama yukledikce kasmalar yaşanabilir mi? Ya da oyunlar . Sizin deneyimleriniz neler acaba.
Edit: Ek olarak Advanced Mobile Care programını nasil buluyorsunuz.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Kastı, kasmadı olayları uygulamaya/oyuna göre değişir. Advanced Mobile Care gibi programlar kurma ihtiyacı hiç hissetmedim, fikrim yok.