Küresel yazı şekli

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Resimdeki gibi dünya üzerine yazı eklemek istiyorum.
Yalnız filtre-deforme et- küreselleştir diyerek yaptığımda yazıların alt kısmı büyüyor bu şekilde olmuyor. Nasıl yapabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Diet+Solution+Program4.jpg

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Yok mu bir bilen? Bir cevap alabilsem bugün çok güzel olacak benim için.:)

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Abi warp ile yapabilirsin die düşünüyorum yada perspective ile transform menüsünden yapabilirsin eger photoshop ise

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Abi warp ile yapabilirsin die düşünüyorum yada perspective ile transform menüsünden yapabilirsin eger photoshop ise

Wrap texti denedim ama alt taraf yayvanlaşıyor.Yukarıdaki resimde puntolar sabit sadece eği var. Yapamadım gitti. Pekte anlamam bu işlerden ama lazım oldu.

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
photoshop'un extended versiyonuyla yapılır aslında. mesela aşağıdaki görseli extended ile yapmıştım. yazıyı farklı puntolarla tek yazı katmanında yazıp kürenin üzerine kaplayıp küreyi de şeffaflaştırınca istediğin görüntü oluşur gibi geliyor bana.

10h0m4w.gif

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
photoshop'un extended versiyonuyla yapılır aslında. mesela aşağıdaki görseli extended ile yapmıştım. yazıyı farklı puntolarla tek yazı katmanında yazıp kürenin üzerine kaplayıp küreyi de şeffaflaştırınca istediğin görüntü oluşur gibi geliyor bana.

10h0m4w.gif

Kürenin üzerine nasıl kapladınız tam istediğim gibi şekil itibari ile.

pixelnino

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Daha kolay bir yolu olabilir belki ama kelimeleri teker teker warp ile yapabilirsin. Ortadaki için Warp, Bulge olmalı. Ama uğraşamam diyorsan tüm yazıyı tek seferde yapmak için Liquify kullanabilirsin. Bu biraz amatörce olur.

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Kürenin üzerine nasıl kapladınız tam istediğim gibi şekil itibari ile.

şu an kullandığım photoshop extended değil o yüzden bakamıyorum. ezberimde de yok malesef ama aşağıdaki video işine yarayabilir.

[video=youtube;lr9wJgJMYmA]http://www.youtube.com/watch?v=lr9wJgJMYmA[/video]

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
şu an kullandığım photoshop extended değil o yüzden bakamıyorum. ezberimde de yok malesef ama aşağıdaki video işine yarayabilir.

[video=youtube;lr9wJgJMYmA]http://www.youtube.com/watch?v=lr9wJgJMYmA[/video]

Çok teşekkürler bendeki photoshopta 3d kısmı yok ama extended'ı indirip bakarım.

grafibrahim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Resimdeki gibi dünya üzerine yazı eklemek istiyorum.
Yalnız filtre-deforme et- küreselleştir diyerek yaptığımda yazıların alt kısmı büyüyor bu şekilde olmuyor. Nasıl yapabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Diet+Solution+Program4.jpg

Aslında Photoshop Extended'in sunduğu 3D özelliği dışında '' Filter > Distort > Spherize '' yolunu izleyerekte yapabilirsin. Bu özellik görsel elemanlara bombelik katıyor. Yazını yazdıktan sonra gerekli düzenlemeleri yapabilirsin.

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Aslında Photoshop Extended'in sunduğu 3D özelliği dışında '' Filter > Distort > Spherize '' yolunu izleyerekte yapabilirsin. Bu özellik görsel elemanlara bombelik katıyor. Yazını yazdıktan sonra gerekli düzenlemeleri yapabilirsin.

O şekilde yapmıştım ama alttan yayvanlaşıyor yazı ve ön taraf büyük köşelere doğru eğimli oluyordu. Şimdi extended'ı indirdim iftardan sonra bakacağım. Yardımlarınız için teşekkürler.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
solidworks ile yapabilirsin

[video=youtube;gZGBH-ZzUpE]http://www.youtube.com/watch?v=gZGBH-ZzUpE[/video]

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Birde bunu dene

Burdan

iwanjl9.png

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
solidworks ile yapabilirsin

[video=youtube;gZGBH-ZzUpE]http://www.youtube.com/watch?v=gZGBH-ZzUpE[/video]

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Birde bunu dene

Burdan

iwanjl9.png
Bir deneyeyim extended'ı çözemezsen bunlarada bakayım. Yardımlarınız için teşekkürler.

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Sorun çözüldü. Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler. Photoshop estended ile @tuskilidi nin eklediği videoya bakarak hallettim.