SDN Üyeleri, Gezi Parkı Eylemi için ne düşünüyorlar? Tartışıyoruz!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Yahu Bizde 2 haftadır bunları diyoruz Kardeşim.
Bu Memlekete bir çivi çakmayan şerefsizler,2 Haftadır Milleti Sinir ettiler.
Özgürlük dediler bizim Özgürlüğümüzü aldılar elimizden.
Artık Halk O hale geldi ki,Taksim Meydanına yürümez ise iyidir.
Ya bu işi Polis bitirecek yada oradan o masum dediklerinizle beraber teröristlerin cesetleri çıkacak bu kadar basit.

hocam 2 haftadır benim görüşüm gezipark daki barışcıl göstericelere destekti ve RTE tavırlarına kızıyordum yanlışlarını dile gediriyorum asla ve asla ordaki marjinal grupların yanında olmadım ve olmam hayata hepinizden daha yakınım taksime bırak gitmeyi bir kere oradan gecmedim bile öyle bir düşüncem olsaydı günün 18 saat bu forumda olmazdım ben sadece hakkını arayan her kesimin yanındayım burda belki bazen kendimi ifade edemedim arkadaşlar yanlış gözle baktılar bana ama şunu bilsinler ben sadece ülkemi seven Bir ATATÜRK hayranı ve sevgisiyle dolu olan ve ayrıca Aleviyim hiç ayrım yapmam sadece forumda bir kaç kişiden ATATÜRK laf ve ya Mehzebime bir laf ülkeme bir laf olduğunda cıldıran bir adamım o yüzden hemen sert tepki veriyorum saolsun bunu anlamayan arkadaşlar bizi terorist yaptı

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
konunun ilk baslarinda gulmek icin gelip okuyordum. taaa ki palyacolugun bu kadarina da pes diyene kadar

sonra uzulmeye basladim, acidim... kandirmislar bunlari dedim

bi ara ofkelendim. inatlarindan boyle yapiyorlar diyerek

ama simdi anladim. sagolsunlar iyice bellettiler ogrettiler gosterdiler ne olduklarini

bunlar dupeduz vatan hainiymis.

millet hainiymis

devlet hainiymis

bunlar bildigin anarsist

terorist bile bi duzeni yikip baska bi duzeni getirmek icin hiyanet eder

bunlar cahilliginden anarsi istiyor.

aferim boyle devam edin.

Bunlarınki cahilliğin ötesinde, sıradışı gözüküp ilgi çekmek istiyorlar. Çevrede birçok kişinin sırf karı kız tavlamak adına oraya gittiğini biliyorum. Böyle bir amaç olabilir mi ?

Utku92

Dekan
Reaksiyon puanı
3,822
Bu Abd şakşakçısı gitmediği sürece insanlar sonuna kadar direnecektir. Provakatör kullanmasını iyi biliyor bazıları biliyorum bu yazdıklarımı bazılarının hoşuna gitmeyecek ben hayatım boyunca herkese eşit davrandım çünkü düşünce açım insanları ayırmıyor ne etnik kökenlerine ne de din konusu hakkında ama ne kafatasçılar gördüm ne sömürücüler satıcılar çıkarcılar gördüm kendini düşünen bencillerle karşılaştım vatanını satanlar gördüm işte bu direnişte buna karşıdır. Birazcık vicdan istiyorum hoşgörü istiyorum zulüm istemiyorum şu beyni kullanmanızı diliyorum. Yoksa sizde farkedeceksiniz hayatınız monoton ve anlamsız geçecek hep bir vicdan muhakemesi yapacaksınız ömrünüz boyunca aklı kullanmak için geç değil.

i.am.kira

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bu saatten sonra oraya gidip eyleme katılan polise zorluk çıkaran gezi parkında 3-5 ağaç sökülmesin diye k.çının üstünde oturan gezi parkındaki aktivistler ve bunu devam ettirsinler iyi yapıyorlar diye destekleyen HERKES benim gözümde vatan hainidir.

Az önce Cnn international canlı izledim şaban dişli, radikalden özgür mumcu, gezi parkının içinde bir gösterici kızla falan görüştüler. şaban dişli hariç geri kalan hepsi erdoğana ve hükümete yüklendi. yok işte burada ağaçlar sökülmesini istemiyoruz, özel hayatımıza müdahale ediliyor, vs. ben yerin dibine girdim bunlar bizim insanımız mı diye.
amerika stüdyodaki kadın iddiaları masaya yatırdı. dedi seküler insanlar kaygılı örneğin içki sınırlaması ancak modern batı ülkelerinde de bu kısıtlamalar var. konuştuğum türkiyeyi yakından tanıyan batılılar erdoğan döneminden önce türkiyede böyle bir protestonun imkansız olduğunu bu da türkiye demokrasisinin gelişimini gösteriyor dedi. yani adamların argümanlarını amerikalı çürüttü. birşeye çok vurgu yaptı tutuklu gazeteciler mevzusunu üstüne basa basa söyledi. çünkü biliyor diğer iddia edilen şeyler komik ve saçma. bir tek hükümeti anti demokratik davranışla suçlanabilecek tutuklu gazeteciler mevzusu var onlara göre ki bizim çapulcular hiç onu dile getirmiyor bile. ahanda demokrasiyi çıkaran adamların ifadeleri...

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6
[MENTION=136676]IThelp[/MENTION] soyle imana gel ya. derdimiz neymis anla.

sen zannediyor musun ki burada yazan yandaslarim orada masum masum vakitlerinden ve nakitlerinden feda edip oturanlara ve eylemini propagandasini yapanlara cakiyor.

derdimiz bu cici meseleyi bu rezalete surukleyenlerle

simdi bi ornek verecektim cuk oturacakti ama abes olur. isteyene ozelden veririm ornegi.

WarriorEagle

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Yarın Bende Gezi Parkında Olacağım Orada Çadır Kuracağım Hadi Gelin Cesetimizi Alın.Siz Sokağa Çıkmıyormusunuz Olayları Yandaş Medyadan mı İzliyorsunuz.Yada Biz Nediyoruz.Herkesi Aynı Kefeye Koymayın Orada Olay Çıkartan Teröristtir.Orada Gezi Parkında Çadır Kurmuş Sessizce Eylem Yapan Kişilerden Ne İstiyorsunuz....

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
@IThelp soyle imana gel ya. derdimiz neymis anla.

sen zannediyor musun ki burada yazan yandaslarim orada masum masum vakitlerinden ve nakitlerinden feda edip oturanlara ve eylemini propagandasini yapanlara cakiyor.

derdimiz bu cici meseleyi bu rezalete surukleyenlerle

simdi bi ornek verecektim cuk oturacakti ama abes olur. isteyene ozelden veririm ornegi.

Ben imanımdayım kardeş biraz yazarken sakin ol öyle söylüyorsun ki sanki sen beni imana getirmişsin bu tarz insalara alerjim var kusurabakma ama hakk etin bu lafından sonra

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Yarın Bende Gezi Parkında Olacağım Orada Çadır Kuracağım Hadi Gelin Cesetimizi Alın.Siz Sokağa Çıkmıyormusunuz Olayları Yandaş Medyadan mı İzliyorsunuz.Yada Biz Nediyoruz.Herkesi Aynı Kefeye Koymayın Orada Olay Çıkartan Teröristtir.Orada Gezi Parkında Çadır Kurmuş Sessizce Eylem Yapan Kişilerden Ne İstiyorsunuz....

Arkadaşlar işte böyle adamların provakasyonuna gelip de, sokağa felan çıkmayın. Amaç zaten normal adamı da oraya çıkartıp, normal vatandaşı kalkan yapıp, polise saldırmak.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
hocam 2 haftadır benim görüşüm gezipark daki barışcıl göstericelere destekti ve RTE tavırlarına kızıyordum yanlışlarını dile gediriyorum asla ve asla ordaki marjinal grupların yanında olmadım ve olmam hayata hepinizden daha yakınım taksime bırak gitmeyi bir kere oradan gecmedim bile öyle bir düşüncem olsaydı günün 18 saat bu forumda olmazdım ben sadece hakkını arayan her kesimin yanındayım burda belki bazen kendimi ifade edemedim arkadaşlar yanlış gözle baktılar bana ama şunu bilsinler ben sadece ülkemi seven Bir ATATÜRK hayranı ve sevgisiyle dolu olan ve ayrıca Aleviyim hiç ayrım yapmam sadece forumda bir kaç kişiden ATATÜRK laf ve ya Mehzebime bir laf ülkeme bir laf olduğunda cıldıran bir adamım o yüzden hemen sert tepki veriyorum saolsun bunu anlamayan arkadaşlar bizi terorist yaptı
Keşke Herkes Senin gibi olsa idi Kardeşim.
Lakin o zaman desteklediğiniz İnsanlardan hiçbiri artık orada değil.
Orada artık azgın bir terörist sürüsü var.
Bu Ülke bunları çekmek zorunda değil.
Bizi bu kadar germeye ne hakları var?
Kişinin Özğürlüğü benim Özgürlük sınırımı geçtiğinde O özgürlük olmaz.Terör olur,Tecavüz olur,Hainlik olur.
Senin gibi Vatanını,Bayrağını,Atasını Seven Bir İnsana Kimse Terörist diyemez.
Böyle diyen Bir Aynaya Baksın derim.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Allah'tan Bir Cemevine Böyle ayakkabı ile girilmedi,içinde Bira içilmedi.
O zaman senin ne düşüneceğini merak ederim.
Gerçi onuda Devlet yaptırmış olurdu sizin gibiler için.
Yav Nasıl Bir Zihniyet sizin ki anlamak zor.
Eylemci Polisi taşlar Polis suçlu,Polis sakin durur Akp nin Polisi diye eleştirirsiniz.
Allah'tan Korkun Şu Hükümet gelene kadar hangi iktidarda bu kadar rahat ettiniz,sesinizi duyurdunuz.
Oy verdikleriniz sizi sadece seçimde hatırladı ondan sonra tekmeyi yediniz.
Hep bir şeylere alet oldunuz,olmayada devam ediyorsunuz.
Bu Kafa ile gittiğiniz sürece sizden hiç bir şey olmaz.
Sadece ağlar sızlar,ajitasyon yaparsınız.
Yazık.

Gerçekten yazık doğrudur. Neresinden tutacağımı bilemiyorum artık bu edepsizliğinizi, bu vurdumduymazlığınızı, bu okuyup da görmezden gelmezliğinizi.

Birincisi, ömrü hayatımda cem evine gitmedim; çünkü benim gibi bir çok insan senin zannettiğin devletin icat ettiği "bazı" ayinleri değil, Allah'ın emrettiği namazı kılıyor. Bundan sadece özünü yitirmiş bazı saf ve iyi niyetli aleviler müstesna.

İkincisi, ben yıllarca işimden dolayı veya mecburiyetlerden dolayı "dükkan kapatır gibi" kapatılan camiler yüzünden sokaklarda namaz kıldım. Şehirlerarası yolda arabalar yanımdan geçerken asfaltın üstünde namaz kıldım. Her sabah okula erken giderken namazı kılıp camiyi dükkan gibi kapatanlar yüzünden otobüs duraklarının arkasında çimlerin üzerinde vaktimi kaçırmamak için namazımı otobüs gelen kadar kılmayı tercih ettim.

Üçüncüsü, cem evlerinin çoğu devlet eliyle, hem de baş masonlar Demirel ve Yılmaz eliyle yapıldı; yaptırıldı. Hala 90lı yılların gazetelerine ulaşabilirsiniz, Süleyman Demirel ve Mesut Yılmaz'ın açıp açtırdığı, Tayyip Erdoğan ve o zamanki partisi Fazilet/Refah'ın bunlara nasıl destek olduğunu hala okuyabilirsiniz, henüz tarihin sayfalarından silinmedi. Cami yaptırmak isteyen aleviler, Tayyip Erdoğan'ın partilileri tarafından müftülüklere şikayet edildi ve bir kısmının camileri ellerinden alınarak yerlerine cem evi yapıldı. Bunlar birisinin meydanda üfürdüğü gibi şeyler değil; bunlar devletin bizzat kayıtlarında olan, mahkemeleri yaşanmış olan olaylar. Ben "on bin kişi içinde namaz kılıyor" diye övünülen Adana Merkez Camisi'nden Ramazan sabahları "hadi kardeşim güneş doğuyor artık çıkın" diye kovuldum. Ki Ramazan sabahında dahi Türkiye'nin en büyük camisinde sadece 6 kişi namaz kılıyordu, ondan önce de bir başka grup 40-50 kişiydi sadece. Yani sözde bira içildiğini iddia ettiği camiyi dükkan gibi açıp kapatıyorlar. Şimdi bana gerçekten camilerden mi bahsediyorsun? Ve orada olan ve olayı yaşayan müezzin ve imam yalan söylüyorlar; orada olmayan ve masa başından haber uyduran bir adam doğru söylüyor öyle mi? Bu sadece bir müezzinin değil, binlerce kişinin kul hakkıdır aynı zamanda.

Dördüncüsü, bir camiye ayakkabıyla girilmesini sözde bu kadar önemseyen bir adam, Suriye'de desteklediği muhalifler bırak ayakkabıyı kazma kürekle peygamber sahabesinin kabrini talan edip naaşını çalarken neredeydi? Resulullah'ın torunu Hz. Zeynep'in mezarına bomba atılırken neredeydi? "Yezid Tugayları" adı altında bir grup öldürdükleri müslümanların ciğerini yerken neredeydi? Ki onların ceddi bunu Hz. Hamza'ya (as) da yapmışlardı. Irak'ta Amerikan askerleri müslüman kadınlara tecavüz ederken, bunların videolarını internette yayınlayıp her gün yüzlerce müslümanı öldürürken neredeydi bir ayakkabı hassasiyeti olan adam? Ben söyleyeyim nerede olduğunu, bütün bunları yapan ABD askerlerinin kahraman olduğunu ilan edip evlerine sağ salim dönmeleri için dua etmekle meşguldu. Başka hiçbir hatası olmasaydı bile bu adamın ne kadar kötü niyetli olduğunu sadece bu tek olay ispat etmeye yeterliyken; siz hiç binlerce müslümanın ahını onu destekleyerek aldığınızı düşünmüyor musunuz? Hiç Resulullah'tan şu hadisi duymadınız mı: "Bir zulme razı olduğunu söyleyen veya söylemese bile kalben tasdik eden, o zulmü işleyenlerle beraberdir". Bugün o yüzden "Biz Yezid'in yanındayız" diyor Erdoğan'ın danışmanı ve bugüne kadar herkesi yalanladığı halde bunu yalanlamıyor. O yüzden onunla beraber olan da Yezid'le beraberdir.

Beşincisi, oy verdiklerimiz bizi sadece seçimde hatırladı vesselam, çok doğru söyledin. Onun ta kendisinden bahsediyoruz; Erdoğan'dan. Bugün ise iyice güçlenmiş, artık "senin oyuna mı kaldık" diyor meydanlarda utanmadan. Yani güzel kardeşim, bizi artık seçimde bile hatırlamıyor. Bugün "inanmıyorum bence yalan" dediğiniz olayları biz görüyoruz, biz yaşıyoruz. Daha iki gün önce polis barikat kurmasaydı belki de onlarca cinayet işleyeceklerdi. Evleri ve yoldan geçen araçları dahi taşladılar, "Tayyip'e canımız feda" sloganlarıyla.

Altıncısı, alçakça bana başörtüsünden bahsediyorlar; hatta beni tanıyan, yıllardır bu forumda yazdıklarımı gören ve okuyanların bir kısmı bile hiç haberleri yokmuş gibi davranıyorlar. Hep "konu bu mu" diyesim geliyor ama bu aynı Muaviye'nin Ali'ye Osman'ın kanını isteme bahanesiyle savaş açmasına benziyor. (Osman'ı sen öldürdün diyerek.) Yani konu ne olursa olsun eninde sonunda senin canına kastedecek adam. Bunu ispat etsen onu uyduracak, onu anlatsan başka bir yalan çıkaracak.

Yedincisi, bu konuya yazdığım hiçbir şeye cevap vermediniz, vermeyi de istemiyorsunuz; sadece hakaret ediyorsunuz. Çünkü Selefiler gibi onu bunu itham edip "cehenneme yollamayı" kendinize görev edinmişsiniz. Halbuki bu bile sizin İslam ahlakından ne kadar uzakta olduğunuzu tek başına ispat ediyor. Üstelik dindar olmayan bazı eylemcilerin bile(!) gösterebildiği edebi siz müslümanlar gösteremiyorsunuz.

Bunu şahsi bir mesele sanıyor hala bazı kardeşlerim, abilerim. Fotoğafın büyüğüne baktınız mı?

- Masum ve mazlum müslümanlar için değil de, katil ve mütecaviz ABD askeri için dua eden bir başbakan.
- Biz Yezid ile Hüseyin savaşında Yezid'in yanındayız diyen bir başbakan danışmanı. (Mehmet Metiner)
- "İsrail bizim ve bütün İslam ümmetinin düşmanıdır" diyen Hizbullah'a "şeytanın ordusu" diyerek İsraili sahiplenen bir başbakan yardımcısı (Bekir Bozdağ)
- Hz. Huseyn'e "odun parçası" diyen, "Hüseyin ve babası Ali yüzünden müslüman kanı aktı" diyen, "Hüseyin iktidar hırsıyla Yezid'e başkaldırdı" diyen bir cemaat önde geleni, bir din alimi(!). (Mehmet Çelik)
- Sözde bir camiye ayakkabıyla girildi diye yaygara koparan fakat sahabe kabrine kazma kürekle girenlere para yardımı gönderen bir başbakan.
- İsrail üstün cesaret ödülü alan bir müslüman başbakan.
- Arabistan müftüsünün "Suriye'de bize karşı gelen alevileri kıyma makinesinden geçireceğiz" diyerek kendisinden yardım istediği ve bu isteğe kulak veren bir başbakan.
- Sözde Filistin'de ağlarken kendi ülkesinde onlarca vatandaşının katledildiği olay sorulduğunda gülen bir dışişleri bakanı. (Ahmet Davutoğlu)
- ABD ile aramız hiç olmadığı kadar iyi diyen bir cumhurbaşkanı.
- ABD'nin İsrail liderliğinde yürüttüğü ortadoğu projesinin eş başkanıyım diyen bir başbakan.
- Allah'ın ayetine karşı bir duruş sergileyerek "faiz günümüzün gerçeği" diyen müslüman bir başbakan.
- Mezhebinden dolayı savaşa giriştiği Suriye, Lübnan (Hizbullah), İran ve Irak'ta ABD askerini desteklerken, İslamla alakası kalmamış, ülkeleri ABD sömürgesi haline gelmiş krallarla sarmaş dolaş olan bir başbakan. (Nerede bir ABD yancısı, başbakan onun yanında. Nerede bir ABD-İsrail düşmanı, başbakan onun karşısında. Nitekim Haber7'nin "cihad çağrısı" yapmasını sevinçle yayınladığı Yusuf Kardavi'nin elinin altındaki şeyhler televizyona çıkıp ABD ile savaşmak haramdır diyor.)
- Suriye çok özgür bir ülke ve bize çok benziyor dedikten bir kaç ay sonra Suriye'de 10 yıldır katliamlar yaşanıyor diye haber yapan bir cemaat televizyonu. (STV)
- Elimden gelse Ehl-i Beyt'in adını yer yüzünden silerim diyen bir cemaat önderi. (Hani Kur'anda sevilmesi emredilen, tertemiz olduğu tasdik edilen ve Resulullah tarafından emanet edilen Ehl-i Beyt.)

Ve daha nicesi dururken, bana "bunlar şahsi" diyorlar. Anlamak zor doğrudur, gözleri kapalı olana güneşi dahi görmek çok zor.

(Bu arada bazı arkadaşlar alıntı yaparak ettikleri alaylardan bir kısmında ve beklentilerinin bazılarında umduklarını bulamamışlar; hani "bu konu kapansın" diye kin ve nefret kusan bazı arkadaşlar. Bunu bu konudaki 3896ıncı mesajı birinin beğendiği notu ekranıma düşünce gördüm.)

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Beyler O Ateşleri Yakan Polise Taş Atanları Kimse Tasfip Etmiyor.Ama Eyleme Katılan Herkese Şerefsiz Derseniz Orada Duracaksınız.Adam Gibi Eylemini Yapan Tencere Tava Çalan Kimseye Zarar Vermeyen Kişilere Laf Söylemeyin Bari Ayıptır.
Merakımdan soruyorum polis şiddet kullandığında millet tüm polislere faşist şerefsiz gibi kelimeler kullandığındada aynı cümleleri kurdunuz mu ? Sapla samanı ayırın diyebildiniz mi :)

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Ben imanımdayım kardeş biraz yazarken sakin ol öyle söylüyorsun ki sanki sen beni imana getirmişsin bu tarz insalara alerjim var kusurabakma ama hakk etin bu lafından sonra

valla cok sakin yazdim sana. imana gel derken de su dione yada mezhebe olmadigini anlamissindir saniyorum.

maksadim asil meselede seninle ayni cizgide bulustugumuz icin sevinmemdir. hem senin adina hem de kendi adima. sen istersen yine bana sinir ol ama suna emin ol kesinlikle safiyane yazdim sana karsi.

WarriorEagle

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Merakımdan soruyorum polis şiddet kullandığında millet tüm polislere faşist şerefsiz gibi kelimeler kullandığındada aynı cümleleri kurdunuz mu ? Sapla samanı ayırın diyebildiniz mi :)

Dedim.Ona Bakarsan Ben Polis Bir Aileden Geliyorum Dedem Emekli Komiser

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Keşke Herkes Senin gibi olsa idi Kardeşim.
Lakin o zaman desteklediğiniz İnsanlardan hiçbiri artık orada değil.
Orada artık azgın bir terörist sürüsü var.
Bu Ülke bunları çekmek zorunda değil.
Bizi bu kadar germeye ne hakları var?
Kişinin Özğürlüğü benim Özgürlük sınırımı geçtiğinde O özgürlük olmaz.Terör olur,Tecavüz olur,Hainlik olur.
Senin gibi Vatanını,Bayrağını,Atasını Seven Bir İnsana Kimse Terörist diyemez.
Böyle diyen Bir Aynaya Baksın derim.

Hocam benim şuan da özgürlüğüm kısıtlı bu eylemler yüzünde 2 haftadır bunlar yokken akşamları eve geldinde yemeğmi yerdim eşimi alır temiz hava almak icin bir dondurmamız alır pangaltında yürür askeri müzenin orda nişantaşında cıkar eve gelirdik hem gezme hem temiz hava almak icin 2 haftatır dışıra bile cıkmıyoruz tabi yakın olamayanlar bilmez burda olanları işte iki haftadır eve hapisiz olaylar cıktığında pencerimizi kapatıyoruz bu sıcak havada neden mi atılan gazı burda hisediyoruz inanki gercekden

WarriorEagle

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Beyler Sizlere İyi Geceler Sizler Bu Konuya Çok Farklı Bakıyorsunuz Sizin Bakış Açınız Siyasi Parti Görüşüdür.Başbakan Ne Derse Sizler Onu Diyorsunuz.O Olayları Çıkaranları Hiç Kimse Tasfip Etmiyor.O Olayları Çıkaranlar Teröristtir.Türkiyenin Büyük Bölümünde Çıkan Ayaklanmalara Siz Çapulçu Terörist Diyorsunuz.Sokaklara Çıkın Biraz Yandaş Medyadan Görmeyin Herşeyi
#HerYerTaksimHerYerDireniş.
DİREN Gezi Parkı

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Yahu Bir İnsan Hele ki Bir Din Görevlisi neden yalan söyler
Adamı Tehdit edersen tabii Adam geri adım atar.
Bu Devletin Başbakanı diyor elimizde görüntüler var diyor.
Ben Başbakana inanmayacağım da oradaki sürüyemi inanacağım.Geçin Bunları.
2.si konuşmalarınızdan Ben sizin Alevi olduğunuza kanaat getirdim.
Çünkü en ufacık şeyde Ehli Beyti öne sürmeniz bize bunu düşündürdü.Esad'ı desteklemenizden bunu anladık.
Ya Meramınız anlatamadınız yada görüşleriniz inişli çıkışlı.
Hala orada olanları destekliyorsanızda size dahada bir şey yazmayacağım.
Günlerce yazışsakda Bizim Anlatabileceklerimiz maalesef sizin anlayacağınız kadar olacak.
Gözleri görmez,Kulakları duymaz oldunuz galiba.
RABBİM Hakkımızda,Hakkınızda Hayırlısını Versin. [MENTION=18256]Turab Garip[/MENTION]

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
valla cok sakin yazdim sana. imana gel derken de su dione yada mezhebe olmadigini anlamissindir saniyorum.

maksadim asil meselede seninle ayni cizgide bulustugumuz icin sevinmemdir. hem senin adina hem de kendi adima. sen istersen yine bana sinir ol ama suna emin ol kesinlikle safiyane yazdim sana karsi.

zaten teroristlere karşı aynı cizgiydeydik ya ben anlatamadım kendimi yada yorumlarım yeterince acıklayıcı değildi ve ya her iki tarafında yorumlarını beğenirdim doğru bulduklarımı ama her zaman tarafsızdım 2 kişi cıktı bana provaktör dedi diğerleri anlamadan onları takip eti herkes anlayacağı gibi anladı

mehzebimle ilgili dediğini sanmıyorum imana gel demek her kesim icin kulanılır sanki imansız gibiyim dedin diye kızgınlığım onaydı

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Polis şiddet kullandığında "iyi polis - kötü polis" ayrımı yaptınız mı diye soruyorlar. Polisin iyisi kötüsü olmaz, hepsi iyi olmalıdır ve emir almadan hiçbir polis vatandaşa saldırmaz. Sabahın beşinde hiçbir polis kendiliğinden kendi kararıyla çadır yakmaz. Hiçbir polis emir almadan elinde sopayla sokağa çıkmaz. (Zaten Emniyet Müdürü de açıklama yapıyor evet ben emrettim diyor.) Burada mevzu bir kaç polisin kendini kaybetmiş canilikler yapması değil, bunlara o emrin verilmesidir. Fakat meydana çıkan insanlar birinin emriyle değil, kendi özgür inisiyatifiyle çıkıyor. Bunların arasına karışan teröristler de devletin silahla, kanla "demokratik hak" aradığına ikna olduğu kişilerdir. Bir tarafta 40 bin insanı katledenlere "demokratik hak arıyorlar" diyerek hak veriyorsun, diğer tarafta "isyan ediyor, demokratik falan değil" diyerek bir kıza on kişi sokak ortasında tekme tokat girişiyorsun.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
@mustang, başbakan "Hatay'daki patlamayı Esad yaptı elimizde belgeler var" da demişti; fakat o gizli belgeler ortaya çıktı ve El Nusra'nın yaptığı doğrulandı. O yüzden Davutoğlu kıs kıs gülüyormuş demek. Hadi en küçük rakamı baz alsak 52 kişi ölmüş, adamın bir tek şükür secdesine kapanmadığı kaldı.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Beyler Sizlere İyi Geceler Sizler Bu Konuya Çok Farklı Bakıyorsunuz Sizin Bakış Açınız Siyasi Parti Görüşüdür.Başbakan Ne Derse Sizler Onu Diyorsunuz.O Olayları Çıkaranları Hiç Kimse Tasfip Etmiyor.O Olayları Çıkaranlar Teröristtir.Türkiyenin Büyük Bölümünde Çıkan Ayaklanmalara Siz Çapulçu Terörist Diyorsunuz.Sokaklara Çıkın Biraz Yandaş Medyadan Görmeyin Herşeyi
#HerYerTaksimHerYerDireniş.
DİREN Gezi Parkı
Allahtan Kork.
Herşey ayan beyan ortada.Ne yandaşı Birader.
Hala diren diye bahsediyorsun,klavyeden sallamak,başkasını gazlamak güzel,en zararsız olanı değil mi?
Şuna yanıyorum,Atatürk'ün Kurduğu Bir Devletin Altı kazılıyor,Avatarında ATANIN Resmini taşıyanlarda alkışlıyor.
Yuh Size Be....

abdullahcelik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar bu mesele ne akp ne chp ne mhp ne de gezi parki meselesi gorus ayriligimizdan faydalanip bizi birbirimize dusurmek istiyorlar lutfen biraz akillica dusunup bu sekilde hareket edelm taksim de 300 e yakin yabanci uyruklu provakator ajan tespit edilmis. Yarin oburgun birsey oldugunda canakkaledeki gibi birbirimizden fayda var. Yurdumun kardesleri birbirimize kotu sozler soyleyip ortami germeyelim hepimizin icinde asil turk kani mevcut ne iran ne ingiltere nede digerleri bu is tencere tavayla olacak is degil sakinligimizi koruyup TAM OMUZ OMUZA VERIP BIRLESME ZAMANI....

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Hehehehe :D NTV den izliyorumda, teröristler bir tarafları sıkışınca, bayrağımızı açıp, su sıkma, gaz atma, müdahale etme diyor polise. Takiyyenin kitabını yazdı adamlar.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Polis şiddet kullandığında "iyi polis - kötü polis" ayrımı yaptınız mı diye soruyorlar. Polisin iyisi kötüsü olmaz, hepsi iyi olmalıdır ve emir almadan hiçbir polis vatandaşa saldırmaz. Sabahın beşinde hiçbir polis kendiliğinden kendi kararıyla çadır yakmaz. Hiçbir polis emir almadan elinde sopayla sokağa çıkmaz. (Zaten Emniyet Müdürü de açıklama yapıyor evet ben emrettim diyor.) Burada mevzu bir kaç polisin kendini kaybetmiş canilikler yapması değil, bunlara o emrin verilmesidir. Fakat meydana çıkan insanlar birinin emriyle değil, kendi özgür inisiyatifiyle çıkıyor. Bunların arasına karışan teröristler de devletin silahla, kanla "demokratik hak" aradığına ikna olduğu kişilerdir. Bir tarafta 40 bin insanı katledenlere "demokratik hak arıyorlar" diyerek hak veriyorsun, diğer tarafta "isyan ediyor, demokratik falan değil" diyerek bir kıza on kişi sokak ortasında tekme tokat girişiyorsun.
Tv izlemiyorsun sen herhalde?
Hala olayların Başında takıldın kaldın.
Günümüze gel,Yakıyorlar Memleketimi,Yıkıyorlar Memleketimi.
Sen Hala İyi Polis,Kötü polis diyorsun.
Eğer O polis o kadar art Niyetli olsa idi belki olaylar bu kadar büyümezdi,Vurduğunu sererdi yere.
Ama Yina Sağduyuludur Polis.
Güngelir Seninde İhtiyacın olur O polise.O zamanda ayırırsın iyi Polis ,Kötü Polis diye.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Hehehehe :D NTV den izliyorumda, teröristler bir tarafları sıkışınca, bayrağımızı açıp, su sıkma, gaz atma, müdahale etme diyor polise. Takiyyenin kitabını yazdı adamlar.
Sıkışınca Bayrağımızı açanla,Avatarında ATANIN Resmini koyup hala Teröristi destekleyenler arasındaki fark varmıdır?
Bu Olaylar Milattır.
Bu Tiplere çok özgürlük vermeyeceksin,ağır geliyor bünyelerine,kaldıramıyorlar işte.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Polis iyi olmalıdır diyorum, "senin de bir gün ihtiyacın olur" diyor.. Fesubhanallah. :) Vallahi sizin niyetiniz anlamak değil. (Sizin mantıkla yaklaşırsak "asker" de güvenliğimiz için çok önemliydi, neden her yerde askere kin ve nefret püskürüyordunuz yakın tarihe kadar? "Elbet bir gün ihtiyacımız olur" diye düşünmediniz mi? Biz değişmedik hocam, biz dün askeri kurumları şahsi emelleri için kullananlara ne diyorduysak, bugün de emniyet kurumunu şahsi emelleri için kullananlara aynısını diyoruz. Fakat siz çok değişmişsiniz. Haktan vazgeçmek derken de bundan bahsetmiştim, bazı arkadaşlar yanlış anlayıp ben kafir değilim diye itiraz etmişlerdi.)

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Tv izlemiyorsun sen herhalde?
Hala olayların Başında takıldın kaldın.
Günümüze gel,Yakıyorlar Memleketimi,Yıkıyorlar Memleketimi.
Sen Hala İyi Polis,Kötü polis diyorsun.
Eğer O polis o kadar art Niyetli olsa idi belki olaylar bu kadar büyümezdi,Vurduğunu sererdi yere.
Ama Yina Sağduyuludur Polis.
Güngelir Seninde İhtiyacın olur O polise.O zamanda ayırırsın iyi Polis ,Kötü Polis diye.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Sıkışınca Bayrağımızı açanla,Avatarında ATANIN Resmini koyup hala Teröristi destekleyenler arasındaki fark varmıdır?
Bu Olaylar Milattır.
Bu Tiplere çok özgürlük vermeyeceksin,ağır geliyor bünyelerine,kaldıramıyorlar işte.
BEN SİZE NE DEDİM "TENCERE TAVA HEP AYNI HAVA HEP AYNI KAFA" bu sözü birçoğunuz espri diye anladı ama ben espri yapmamıştım. gerçeğin ta kendisini göstermiştim.
Vallahi bazı arkadaşlar küçük emrahı dahi geçtii. sürekli bant gibi geri sarıp tekrarladılar. ama ilk günden beri bu olay hask hukuk meselesi değil dedik inanmadınız. inanmamaya devam edin . şu an da israil amerika ingiltere rusya fransa iran vb diğer devletler nasıl çırpınıyorlar hak tan hukuktan bahsediyorlar .. inanamazsınız . hele ki israilliller . ama ne demiş atalarımız
EŞEĞE ALTIN SEMERDE VURSAN GÜMÜŞ SEMERDE VURSAN EŞEK YİNE EŞEKTİR....

AKLINIZI BAŞINIZA ALIN. BAŞKA GÜÇLERİN DEVLETLERİN EMELLERİNE ALET OLMAYIN. VATANINIZI SEVİN , KORUYUN. HAK MI İSTİYORSUN GİT HAKKINI HER PLATFORM DA ARA . AMA VATAN HAİNİ OLMA. GİDİP TE DÜŞMANLARIMIZA SATMA .
SELAMTELİ OLUN.

kimsenin sizi kandırmasına müsaade etmeyin.benim en kötü insanım bile düşman devletlerin en iyisinden daha iyidir fikrini beyninize işleyin.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Saatte 38 bin ağaç

Başbakan’ın söylediği her kelam kabinedekiler tarafından kanun sayıldığı için sorgulamak kimin haddine...

Başbakan önce 3 milyar, sonra 2,5 milyar ağaç diktiklerini söyledi.
Bütün bakanlar bu veriyi doğru kabul edip günlerdir “Bizim dönemimizde 2,5 milyar ağaç dikildi” deyip duruyor.
10,5 yılda matematik olarak bu kadar ağaç dikilir mi diye soran yok...
Ben AK Parti’nin 10,5 yıllık iktidarıyla yetinmeyip üzerine Erdoğan’ın 4,5 yıllık belediye başkanlığı dönemini de koydum.
15 yıl üzerinden bir hesap yaptım...
15 yıl x 365 gün: 5475 gün eder...
2,5 milyar ağaç bölü 5475 gün: 456.621...
Yani 15 yıl boyunca bayram seyran, fırtına kar boran demeden her gün 456 bin ağaç dikilmiş olması lazım.
Günde hiç aralıksız 12 saat ağaç dikilse...
Saatte 38 bin ağaç dikilmesi demektir bu.
Bu ülkede 15 yıldır aralıksız saatte 38 bin ağaç dikiliyor da bundan hiçbirimizin haberi
yok ha?
Bakanlar’ın bile...
Ne çevre sevdasıymış be...

Cengiz SEMERCİOĞLU
İyi haber aslında verilen miktar adet değil metreküp. Kötü haber 10 yılda kesilen ağaç miktarı 3.5 milyar metreküp.

fthtsdmr

Profesör
Reaksiyon puanı
44
998399_377045505730449_1649782362_n.jpg

Reaksiyon puanı
10,315
İstanbul Valisi Mutlu: Gelin çocuklarınızı alın, can güvenlikleri yok

20453045.gif

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bugün dördüncü açıklama yaptı ve "Değerli yavrularımıza ve ailelere şu andan itibaren bölgeden ayrılmalarını ve ayrılmaları için müdahil olmanızı rica ediyorum. Can güvenliği sorunları konusunda ciddi istihbaratlar var" dedi. İşte İstanbul Valisi'nin gece açıklaması:

"Devletimizin ve milletimizin gücünü huzur bozucu, şiddet yanlılarına karşı hukuk içinde göstermeye kararlıyız. Huzuru sağlayıncaya kadar uyumaksızın hep birlikte görevdeyiz. En büyük gücümüz milletimizin sagduyusudur. Birinci önceliğimiz herkesin güvenliğidir.

Gezi Parkı'ndaki gençlerimizin değerli ailelerini, sevgili çocuklarımızın güvenliği için işbirliğine çağırıyor, bize güvenmelerini ve yardımlaşmalarını talep ediyorum. Marjinal grupların Aziz şehrin huzurunu daha fazla bozmalarına müsaade edilmeyecektir!"

İŞTE VALİ MUTLU'NUN GECE AÇIKLAMASI:

Gezi Parkı’ndaki sevgili gençlerin güvenliklerinin bizim için önemli olduğunu ve bu konuda dikkatli olduğumuzu açıkladık. Onların yaptığı çevreci eylemlerin bugün yarattığı sıkıntılara rağmen kendilerine saygı duyduğumuzu, müdahalemiz olmayacağını açıkladık. Bütün gün boyuncu değerli İstanbulluların bizim yaptığımız çalışmaları destekleyici tavırlarını, bizi orada sadece marjinal gruplarla bırakmalarını gördük. Alanda sayıları 30 35 kişi olanların, halkımız oradayken Atatürk Kültür Merkezi önündeki polisimize saldırdı. Emniyet güçlerimi kendilerine yöneltilen saldırılan sonucu karşılık verdi. Marjinal gruplar alandan uzaklaştırıldı.
Bu konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada halkımızdan ricalarımız oldu.

"ŞU ANDA MARJİNAL GRUPLAR VAR"

Şuanda Taksim alanında bulunan farklı fraksiyonlara ait marjinal gruplar var. Emniyet güçlerimizle aralarında çatışma söz konusudur. Emniyet teşkilatımızın değerleri mensuplarına çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum. Gezi Parkı’nın tüm provokasyonlara rağmen sükûnetini koruduğu için teşekkür ediyorum.

"FARKLI TUTUM GÖSTERECEĞİZ"

Bu akşam meydandan ayrılmış halkımıza teşekkür ediyorum. 15 gündür bu ortamı İstabullulara ve Türkiye’ye yaşatmış olanlara karşı bugün çok daha farklı bir tutum göstereceğiz. Bugün Taksim Meydanı’nda güvenliğin tam olarak sağlanana kadar mücadele edilecek. Taksim Meydanı marjinal ğruplardan entegre edilinceye kadar tedbirlerimizi yoğun olarak sürdüreceğiz. Gerek gece gerek gündüz emniyet güçlerimize herkesin yardımcı olmasını istiyoruz.

Bugün bu saatten itibaren uygulayacağımız mücadeleyi hukuka saygılı olarak devam ettireceğiz. Butün marjinal grupların hukuk düzenine girmesini şiddetle tavsiye ediyorum. Devletimizin milletimizin zayıflatılmasına müsaade etmeyeceğimizi kararlılıkla ifade ediyorum.

Gezi Parkı'ndaki çocuklarımız masum isteklerle başlatmış oldukları tabloda ülkemizin gelmiş olduğu kendileri de görüyorlar. Onlar bizi çocuklarımız. Hepimizin omuz omuza bu ülkeye hizmet etme gayesinde olduğundan şüphemiz yoktur. Bu ülkenin her genci değerlidir. Gençlerimizi seviyoruz. Onlara bağlılık içindeyiz. Görecekleri zarara tahammülümüz yoktur.

AİLELERE ÇAĞRI
Adeta yangın yerine çevrilmeye çalışılan Gezi Parkı’nda yavrularımızı bekliyor olması bizlerinde sıkıntısıdır. Değerli yavrularımıza ve ailelerine özellikle şuanda sonra o bölgeden ayrılmalarını ve ayrılmaları için müdahil olmanızı rica ediyorum. Bu bir müdahale değildir. Benim sorumluğum bu şekilde yaşayan her gence sahip çıkmaktır. Sevgili yavrularımızın can güvenliği ile ilgili güvenlik sorunları olduğu konusunda ciddi istihbaratlar vardır. Çadırlarının nasıl yakıldığını biliyoruz. Onların başına gelecek en ufak bir tablo hepimizi derinden yaralar.

kaynak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...