SDN Üyeleri, Gezi Parkı Eylemi için ne düşünüyorlar? Tartışıyoruz!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
@tambjk @nikney

Elinde sihirli değneğin varsa değiştir Türkiye' yi.

Elma ile armut' u karıştırmayalım.

Daha güzel günler hiç bir zaman kavga ile gelmedi. Tarihe bak, ders çıkar.

Dostum keşke o shirli değneyim olsa, bu ülkeyi herkes için daha yaşanabilir daha özgür, daha güçlü, daha huzurlu, daha ferah, daha mutlu bir ülke yapabilsem.

Elbette elma ile armutu karıştırmıyorum. Nasıl bir ülkeye dönüştüğümüzü göremiyormusun. Amerika gibi dünyanın en güçlü devletinin başkentinde, beyaz saray önünde halk istediği protestoyu yapabiliyor, kendi başkanlarını, sistemlerini eleştirebildikleri gibi vatanları için de protesto yapabiliyorlar. Ama bizde elinde değil silah, pankart olsun, hemen biber gazı cop polis müdahalesi, dayak, karga tulumba gözaltılar. Yapma gözünü seveyim, eğer sen bu mücadeleyi bırakırsan işte o zmn o provokatörler kazanmış olacaklar!

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Bunu yazan sendin.
Hemen altına tambjk bi' haber paylaştı seni alıntılayıp.

Türkiye vatandaşları kendi ülkelerinde kendi seçtikleri kişilerin yanına erişemez, saldırıya maruz kalırken, adamlar yabancı ülkede, kütüğü hangi ülkeye kayıtlı bilinmeyen kimlikleri ceplerinde, beyaz sarayın önünde eylem yapıyorlar.

Var mı ötesi?

Sen benim yazdığımı okumamışsın. Orası Amerika, burası Türkiye.

efka_vasi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bunu yazan sendin.
Hemen altına tambjk bi' haber paylaştı seni alıntılayıp.

Türkiye vatandaşları kendi ülkelerinde kendi seçtikleri kişilerin yanına erişemez, saldırıya maruz kalırken, adamlar yabancı ülkede, kütüğü hangi ülkeye kayıtlı bilinmeyen kimlikleri ceplerinde, beyaz sarayın önünde eylem yapıyorlar.

Var mı ötesi?

Yanlız arada fark var.. Hadi girmeyi denesinler bakalım Beyaz Saray'a.. Oranın emniyet güçleri bizim burdakilerden daha sert davranır. Lakin gel gör ki oradakiler herşeyi olurunda yaptığı için sıkıntı çıkmıyor.

Ama bizde eylemcisi eylemi abartır, polisi eylemi bastırcam diye tepkiyi abartır sonunda da bu olur.

Kusura bakmayın ama haklı durumdan haksız duruma geçildi. Kimseye faydası olmayan noktadayız. Polis hata yaptı eylemci hata yaptı. Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil. Eğer ülke daha iyi duruma getirmek istiyorsak kafa yorup proje yapmalı fikir üretmeliyiz. Yerlerdeki kaldırım taşlarını söküp atmakla ülke bir yere varmaz..

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Dostum keşke o shirli değneyim olsa, bu ülkeyi herkes için daha yaşanabilir daha özgür, daha güçlü, daha huzurlu, daha ferah, daha mutlu bir ülke yapabilsem.

Elbette elma ile armutu karıştırmıyorum. Nasıl bir ülkeye dönüştüğümüzü göremiyormusun. Amerika gibi dünyanın en güçlü devletinin başkentinde, beyaz saray önünde halk istediği protestoyu yapabiliyor, kendi başkanlarını, sistemlerini eleştirebildikleri gibi vatanları için de protesto yapabiliyorlar. Ama bizde elinde değil silah, pankart olsun, hemen biber gazı cop polis müdahalesi, dayak, karga tulumba gözaltılar. Yapma gözünü seveyim, eğer sen bu mücadeleyi bırakırsan işte o zmn o provokatörler kazanmış olacaklar!

Sözlerine katılıyorum, mücadele etme kısmı hariç.

Sizin göremediğiniz şey, işlerin artık politik hale gelmiş olması ve marjinal grupların bu işi yönettiğidir.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Sözlerine katılıyorum, mücadele etme kısmı hariç.

Sizin göremediğiniz şey, işlerin artık politik hale gelmiş olması ve marjinal grupların bu işi yönettiğidir.

Bırak o marjinal gruplar kendi mücadelesini versinler, gerekirse kına , eleştir, insanları kanmamaları için uyar ama kendi mücadelenden vazgeçme. Emin ol biz o marjinal grupların farkındayız, o kadar bilinçsiz bir topluluk değiliz.

tacsizkral123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İnanmıyorum bu haberin doğruluğuna.
Baktılar gündem değişmeyecek al bir de burdan yak dermişcesine bu haberi vermişler. Sansasyon haber inanmıyorum buna.
İnşallah yalan haberdir,haksız çıkmaya razıyız.Oynanan oyunun farkına varmak bu kadar zor olmasa gerek.Sanki daha önce yaşanmamış bu olaylar,ilk defa mı görüyoruz bunları.Herkes biliyor kimin ne olduğunu,bu sefer biraz sıkar darbe yapmak.Düğmeye bastılar yine,piyasalar güç kaybediyor,teröristlere gün doğdu,yurtdışında oluşturduğumuz güvenilir ülke izlenimi çöktü vs. vs. Geriye götürmekten bıkmadılar mı ne istiyorlar bu ülkeden ne! diyecek bir şey bulamıyorum artık,kanla beslenenlerden iki tarafta da hakkımızı alacağız.

scofield0282

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sanki ekonomisi kötüye giden, iflas bayrağını çekti çekecek durumda olan ülkelerde yaşanan olaylar gibi ki ülkemizle hiç mi hiç alakası yok .. demek ki ekonomi belli bir seviyeye gelmiş bu kesin söylenebilir..ama kimin ne istediği belirsiz olay amacının tamamen dışına çıkmış(çıkarılmış),,, çığrından çıkarılmış... birileri boş durmuyor, birileri de hazırda bekliyor altın tepsiyi allah yardımcımız olsun

tacsizkral123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bırak o marjinal gruplar kendi mücadelesini versinler, gerekirse kına , eleştir, insanları kanmamaları için uyar ama kendi mücadelenden vazgeçme. Emin ol biz o marjinal grupların farkındayız, o kadar bilinçsiz bir topluluk değiliz.
Marjinal grupların farkında olmanız bu kirli oyuna alet olduğunuz gerçeğini değiştirmez.Teröristlere gün doğdu sayenizde.Tebrik ediyoruz tüm ''marjinal grupların farkında olan lakin eylemlerine devam eden'' toplulukları.

zihayat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@kosasker
ekran-resmi-2013-06-02,-09.09.23.png

Washington.

Bak gördün mü?
Orda neden olay olmuyor da burda oluyor?

Korku budur işte.

Orda bir avuç Türk eyleme destek veriyor polis neden müdahale etsin. Kendi hükümetlerine karşı yapılınca onlarda aynı şekilde davranmıştı. Buyrun bu da Amerikan versiyonu:

[video=youtube;VaRepew2CmI]http://www.youtube.com/watch?v=VaRepew2CmI[/video]

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
''İsmini vermek istemiyorum bugun bir is icin tanidigimi aradim nerdesin bulusalim dedim kendisi akp genclik kollarina uye,cok samimi oldugumuz icin bana taksimdeyiz dedi.bende geliyorum yoldayim dedim sakin gelme dedi uzerimde polis üniformasi var dedi sasirdim ilk once cunku kendisi bilgisayar programcisiydi buyuk bi sirkette,neden diye sordugumda ise bana ve genclik kollarindaki yaklasik 2.000 kisiye polis uniformasi verdiler ve halka karsi savasicaz... ''alıntıdır.

Güzel film olur aga bundan güzel...

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Okuldan velini aramışlar bugun, arkadaşının saçını başını yolmuşsun diye şikayet var doğrumudur :)

Düşündüğümüz gibi kavga çıkmadı. Gittik durumu anlattık. Böyleyken böyle. Onlarda fikirlerinden döndüler sorun yok. Ama okulumuzda polise küfür eden bir kişi bile barındırmayız..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
vay be fikirlerini açıkça söyle sonra karşı çıkana meydan oku,açık adresine kadar yaz..sonra belkide 17 yaşındaki bir çocuk enter e basıp seni ban lasın..zalımsın sosyal medya :) levent26

MrJuckLees

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Güzel film olur aga bundan güzel...

Düşündüğümüz gibi kavga çıkmadı. Gittik durumu anlattık. Böyleyken böyle. Onlarda fikirlerinden döndüler sorun yok. Ama okulumuzda polise küfür eden bir kişi bile barındırmayız..
kendiniz birşeyler anlatınca birşey yok. Biz doğruları anlatınca film demi hocam.... Tebrikler.... :)

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
kendiniz birşeyler anlatınca birşey yok. Biz doğruları anlatınca film demi hocam.... Tebrikler.... :)

Konuştuğu şeyi bi gözünle oku usta yok gençlik kolları yok polis olmuş filan.. Devlette polis mi yok ? Bizim anlattıklarımız belli başlı şeyler Kul hakkının ne kadar günah olduğunu Küfürün şiddetin neler doğuracağını anlattık. Öyle Gö(z)ümüzden uydurduğumuz şeyler dğeil merak etme..

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
Hala 2 ağaç için diyenler var yazık...

MrJuckLees

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Konuştuğu şeyi bi gözünle oku usta yok gençlik kolları yok polis olmuş filan.. Devlette polis mi yok ? Bizim anlattıklarımız belli başlı şeyler Kul hakkının ne kadar günah olduğunu Küfürün şiddetin neler doğuracağını anlattık. Öyle Gö(z)ümüzden uydurduğumuz şeyler dğeil merak etme..
Mesajları inceledimde [MENTION=142972]tambjk[/MENTION] 'ye biraz saygısızlık yapmışsın sanırım Dostum

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15

Onlar polis olsa ne olur olmasa ne olur en başta gaz maskaleri yok polisin attıgı gazdan etkilenip dagılırlar :D

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Onlar polis olsa ne olur olmasa ne olur en başta gaz maskaleri yok polisin attıgı gazdan etkilenip dagılırlar :D

Mesajları inceledimde @tambjk 'ye biraz saygısızlık yapmışsın sanırım Dostum

Ya kusura bakmayın burada arada bir okuduğum haberler sonucu patlama yapıyorum. Çok büyük saygısızlığım olmadı kimselere karşı. Ama saygısızlığım olduysa kusura bakmayın.

MrJuckLees

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ya kusura bakmayın burada arada bir okuduğum haberler sonucu patlama yapıyorum. Çok büyük saygısızlığım olmadı kimselere karşı. Ama saygısızlığım olduysa kusura bakmayın.
Dostum yaptıklarını anlaman çok iyi. Bağzı arkadaşların kafasına soksan bile anlayamıyorlarki.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
[h=1]İzmir eli sopalı bu kişileri arıyor[/h]
20362944.jpg

İzmir’de dün en büyük olaylar, Alsancak’ta yaşandı. Polisin akşamüzeri başlattığı müdahale sonrası sokaklar gaza boğuldu. Sabahın ilk ışıklarına kadar müdahale aralıksız devam ederken, İzmir’de en çok polisin arkasından göstericilere saldıran sopalı kişilerin kim olduğu konuşuluyor.

Polis göstericilerin arasına gaz attıktan sonra, kalabalıklara çivili sopalarla saldıran kişilerin kim olduğu ile ilgili açıklama yapılması bekleniyor.

"ELİNDE BELGE OLANLAR"
İzmir Barosu da İzmir’deki olaylarla ilgili yaptığı basın açıklamasında bu eli sopalı kişilere dikkat çekti. İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş, “Bu konuda Cumhuriyet Savcılığı ve Valiliği göreve davet ediyoruz. Bu kişiler tespit edilip, haklarında soruşturma başlatılmalı. Eğer polisse de idari işlem yapılmalı. Baroda bu konuyla ilgili İnsan Hakları Merkezi’nde bir birim oluşturduk. Buna ilişkin ellerinde bilgi belge olanlar bize müracaat etmeli. Baro olarak yapacağımız suç duyurusunda şikayette bulunacağız. Ya da kişilerin kendileri de bizim aracılığımız ile şikayette bulunabilir. Hukuki açıdan girişimde bulunacağız. Bu görüntüler tamamen hukuka aykırıdır” dedi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/23425432.asp

kgt1453

Asistan
Reaksiyon puanı
4
970022_547456168631155_1262008133_n.jpg

Al buyur sana hakkını savunan direnişçi. İşte bunlara kızılıyor işte bunlara lanet okunuyor. Ve sizde hala eylemlerin sürmesini istiyorsunuz. Dostlar bu milletin rikkati bir atarsa ne olacağını siz düşünün.

Yapmayın etmeyin olayın şekli şemali değişti artık..

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Gezi parkındaki ağaçların kesimine karşı çıkmayı, Şehitlerimize laf eden (daha önceki mesajımda var), insanları ayyaş diye nitelendiren, başbakanı protesto etmeyi desteklerim.

Yalnız işin içine pkk ve yandaşları girince orada bir duracaksın. Provakasyonlara gelmeyeceksin o kadar basit.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
[h=1]Son Dk. Gruplar Taksim'de toplanıyor...[/h]
Taksim Meydanı ve Gezi Parkı akşam saatlerinde hareketlenmeye başladı. Sabahtan bu yana nöbet tutan gruplar bekleyişlerini sürdürdü. Çoğunluğu gençlerden oluşan kalabalıklar ayrı ayrı Taksim'e gelmeye başladı. Gezi Parkı tamamen doldu.

Meydanda da hareketlilik yaşanmaya başladı. Halay çeken, dinlenen gençlere her geçen dakika ellerinde bayraklarla yenileri ekleniyor. Bu arada polis, gün boyu Taksim Meydan, İstiklal Caddesi ve çevresinde hiç görünmedi. Öğle saatlerinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait UH-1H tipi askeri bir helikopter meydan üzerinde tur attı.
Beşiktaş'ta da Sinanağa Camii yanındaki alanda toplanan kalabalığın sayısı giderek artıyor.
Ankara'da Kızılay'da öğlede sonra liseli gençlerin eylemi ile başlayan protestolar sürüyor.
Polis protestocuları dağıtmaya çalışıyor ancak bazı vatandaşların TOMA'ların önüne geçerek durdurmaya çalıştıkları gözleniyor.

http://gundem.milliyet.com.tr/gruplar-taksim-de-toplaniyor-/gundem/detay/1718112/default.htm

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
yaw bu millet AT GÖZLÜKLERİNİ hla cıkarmadı dimi......

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...