SDN Üyeleri, Gezi Parkı Eylemi için ne düşünüyorlar? Tartışıyoruz!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Geçen hafta bugün çıkan gazetesinde 10 sayfa reklam alan Habertürk'ün / Bugün az sayıda reklam alması...

Tayyip geliyor #direnAfrika :)

Boyner grubu yapılacak AVM katılımından çekildiğini bildirdi. Sanıyorum hepsi bunun içindi helal olsun halkıma!

gagilo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
liderlerin lideri recep tayyip erdoğandır ve dünya lideridir.. dış mihraklar yükselişimizi ve dünya gücü olmamızı istemiyorlar... sonuna kadar ak parti arkandayız rte !!!

zihayat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İslam Peygamberinin bir Hadisi:

“
Kıyamete yakın büyük fitneler olacak, o fitnelerde yerinde oturanlar ayaktakilerden, ayaktakiler yürüyenlerden, yürüyenler koşanlardan, daha hayırlı olacaklar. Kim o fitne içinde bulunmuş olursa, ondan uzak dursun. O zaman bir iltica yeri, sığınacak mekan bulursa ona sığınsın

Fitne; Müslümanlar arasında bölücülük yapmak, onları sıkıntıya, zarara, günaha sokmak, insanları isyana kışkırtmak demektir.

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Taksim Gezi Parkı olayları sırasında göstericileri Dolmabahçe'deki Bezmi Alem Valide Sultan Camii'ni adeta üs olarak kullandığı ortaya çıktı. Göstericilerin yaralanan arkadaşlarını camide tedavi ettiği ve camiyi ameliyathaneye çevirdiği anlaşıldı. Çöplüğe dönen camide çok sayıda sağlık malzemesinin yanı sıra bira şişesi ve sigara paketi de yer alıyor.

Taksim Gezi Parkı'nın yıkılmasını protesto etmek amacıyla başlayan eylemler sebebiyle yaşanan gerilim devam ediyor. Polisle göstericiler arasında yaşanan çatışmalar günlerdir sürüyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de sıklıkla gittiği Dolmabahçe'deki Bezmi Alem Valide Sultan Camii'nin üç gündür göstericiler tarafından adeta üs olarak kullandığı ortaya çıktı. Göstericilerin özellikle gece boyunca süren olaylarda yaralanan arkadaşlarını camide tedavi ettiği anlaşıldı. Camiyi işgal eden eylemciler camiye büyük zarar verdi. Güvenlik kameraları bile tamamen kırıldı.

Çöplüğe dönen camideki sağlık malzemeleri, bira şişeleri ve sigara paketleri ise dikkat çekti. Göstericilerin, polisin attığı biber gazından etkilenmemek için hazırladıkları limon suyu, sirke ve özel olarak hazırladıkları karışımların bulunduğu şişeleri camide depoladıkları ortaya çıktı. Camide çok sayıda maske de bulundu.

İsminin açıklanmasını istemeyen ve kameralara konuşmaktan kaçınan caminin müezzini ise caminin kendi kaderine terk edildiğini öne sürerek yetkililere sitemde bulundu. İmam'ın bile camiye gelmediğini iddia eden müezzin göstericilere yalvararak camiye zarar vermelerini engellemeye çalıştığını aktardı. Cami müezzini polisin camiyi koruması gerektiğini ifade etti.

CAMİ REVİRE DÖNDÜ
Beşiktaş Bezmi Alem Valide Sultan Camii, prptestolarda yaralanan göstericilerin sığınağı oldu. Camiye sığınan yaralılara ilk müdahale burada yapıldı.
Beşiktaş'ta polis ile göstericiler arasında yaşanan çatışmada çok sayıda kişi yaralandı. Son 5 saat içerisinde, 2'si ağır yaklaşık 100 yaralı eylemciye gönüllü doktor ve hemşireler Bezmi Alem Valide Sultan Camii'nde müdahalede bulundu.
İstanbul'da devam eden Gezi Parkı olayları kapsamında, Taksim'den Dolmabahçe'ye inen yolu barikatlarla kapatan gruba, polis tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etti. Son 5 saat içerisinde yaklaşık 100 kişi vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanırken, çok sayıda kişi de gazdan etkilendi. Yaralılar Beşiktaş'ta bulunan Bezmi Alem Valide Sultan Camii'ne getirildi. Yaralılara camii içerisinde 50 kişiden oluşan gönüllü doktor ve hemşireler müdahale etti. Meslektaşlarına yardım için revire çevrilen camiye akın eden sağlık personelleri, yanlarında ilk yardım malzemesi de getirdi. Camide ilk müdahaleleri yapılan yaralılar çevreden geçen araçlara alınarak hastanelere sevk edildi.
POLİS CAMİ BAHÇESİNE GAZ BOMBASI ATTI
Cami içerisinde doktor ve hemşireler yaralılara müdahale ederken, dışarıda polis ile eylemciler çatışmaya devam etti. Bazı göstericiler Bezmi Alem Valide Sultan Camii'nin bahçesine kaçtı. Polis de cami bahçesine gaz bombası attı. Atılan gaz bombasından cami içerisindeki yaralılar da etkilendi. Beşiktaş ve çevresinde polis-eylemci çatışmaları devam ediyor.

http://www.yazete.com/gundem/camide-icki-ve-sigara-ictiler-627127.html

ne üssü hocam ya. adam polisten kendini zor kurtarıyor.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Ben olayın amacının dışına çıktığını düşünenlerdenim.

Emin olun herkes öyle düşünüyor, sadece itiraf etmekten korkuyorlar... Olayların terörist eylemlerden farkı kalmadığını gördükleri halde, hala bu provokatörleri destekleyenleri tarih affetmez.

efka_vasi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bknz : Garanti ve Doğuş Holding Hisseleri.

Boykot başladı.

Boykot yapılacak sonra ne olacak. Düzelmeye başlayan ekonomi dibe vurunca başvuracağın merci daha borcunu kapatmanın ayını doldurmadığı IMF olacak.

İnsanlar ülkemiz nasıl daha iyi olmalı, güçlü olmalı diye çalışıp proje üreteceğine yakıp yıkmakla başaracağını zannediyor.

3 sene sabretmişsiniz 10 ay daha sabredin gücünüzü sandıkta gösterin. İktidara geçin görelim nasıl idare ediyorsunuz ülkeyi bir sonraki seçime kadar..

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
liderlerin lideri recep tayyip erdoğandır ve dünya lideridir.. dış mihraklar yükselişimizi ve dünya gücü olmamızı istemiyorlar... sonuna kadar ak parti arkandayız rte !!!

Amerika ve Avrupa ile yaşadığımız en güzel günler bunlar! Neden dış mihraklar böyle bir ortamda bozmak istesin ki? Tayyip'i yıkıp yerine daha iyi itaat edebilecek birini mi arıyorlar? :) güldürmeyin hocam.

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Boykot yapılacak sonra ne olacak. Düzelmeye başlayan ekonomi dibe vurunca başvuracağın merci daha borcunu kapatmanın ayını doldurmadığı IMF olacak.

İnsanlar ülkemiz nasıl daha iyi olmalı, güçlü olmalı diye çalışıp proje üreteceğine yakıp yıkmakla başaracağını zannediyor.

3 sene sabretmişsiniz 10 ay daha sabredin gücünüzü sandıkta gösterin. İktidara geçin görelim nasıl idare ediyorsunuz ülkeyi bir sonraki seçime kadar..

Boykot gibi domokratik bir eyleme de karşı çıktın ya helal olsun. Demokrasilerde halk gerçek güçtür.

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Zaten o bahsettiğin provokatörün bölücünün vs.. amacı ortalığı karıştırmak kaos oluşturmak değil mi? Böyle bir durumu boş geçerler mi zannediyordu eylemi başlatanlar..

Ben beklerdim ki sadece gerçekten bir çevre eylemi olsun.. Eğer o provokatörleri aralarına aldılarsa sorun kimde peki? Ne yapılmalı provokatörlere karşı..

Zaten böyle durumlarda kabak sürekli masumun başında patlıyor.. İçinde fesatlık olan vesvese olanda hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam ediyor. Ne de olsa tuzu kuru..

İşte haklısın. Sayfalar boyu konuşulanlar bunlar işte.
Eylemin yanına gittiğimi söylüyorum. İnanın ki orada taş adamları herkes sürekli durmadan uyarıyor. Yapmayın, etmeyin, gölge düşürmeyin. Yok ama arkadaş! Adam kafasında bellemiş savaşmaya gelmiş oraya.

Ama şunu unutmayalım. Polis seni dövmeye çalışır, kafana biber gazı kutularını atarsa sende insansın! Kendini savunmak zorundasın.

Yanımızda taş atan adamın 15 dk sonra polis tarafında biber gazını attığını gördüm. Gerçekten. Samimiyetimle söylüyorum. Bunu yapmalarını da normal karşılıyorum.

efka_vasi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Boykot gibi domokratik bir eyleme de karşı çıktın ya helal olsun. Demokrasilerde halk gerçek güçtür.

Demokratik eylem adı altında illa zarar mı verilmeli devlete.. Benim hakların savunulmasına itirazım yok.. Niye eylemler sürekli bir zarar verme aracı gibi görülüyor. Zarar vermeden de eylem yapamaz mısın.?

ironicus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İslam Peygamberinin bir Hadisi:

“
Kıyamete yakın büyük fitneler olacak, o fitnelerde yerinde oturanlar ayaktakilerden, ayaktakiler yürüyenlerden, yürüyenler koşanlardan, daha hayırlı olacaklar. Kim o fitne içinde bulunmuş olursa, ondan uzak dursun. O zaman bir iltica yeri, sığınacak mekan bulursa ona sığınsın

Fitne; Müslümanlar arasında bölücülük yapmak, onları sıkıntıya, zarara, günaha sokmak, insanları isyana kışkırtmak demektir.

Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır -Hz. Muhammed-

Adaleti çiğneyen devlet adamlarını cezalandırmayan milletler çökmek zorundadır
-Hz. Muhammed-

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
yav kaç gündür siz gezi parkında koşturup dururken ben yoruldum sizin yerinize...
iyisi mi dönelim evlerimize artık, anacıklarımız sütümüzü hazırlamış, terlik elde bekliyomuş! :D

bu son haber de bizden kıyak olsun, sevabına yani! :D

Hocam senin gibi herkes böyle sakin dursa herşey güzel olcak ama olmuyor heycanı seven bir milletiz umarım düşündüklerim cıkmaz umarım bu olay halk arasında sokaklara taşımaz şited sonu hiç iyi olmaz bir an önce bitse iyi olur zaten bunca yıl cekmiş bir o kadar yıl daha cekeriz fakirliği fukarılığı ama kardeş kanı dökülmesin istediğim kırılan cam cerceve demir yerine getirilir ama bir can geri aslan gelmez

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ahmet: Sen hangi gazetedensin?

Oya: Royturs

Ahmet: Error boss not found(patron bulunamadı)

:)
[MENTION=36351]mr_rain[/MENTION] teşekkürler :)

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Yorumsuz.

kizilay_gosteri_hasar_6.jpg

kizilay_gosteri_hasar_11.jpg

BAR_6485.JPG

BAR_5844.JPG

BAR_5903.JPG

http://www.ankara.bel.tr/haberler/kizilay-ve-cevresinde-buyuk-hasar#.UaySDddMWPI

efka_vasi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İşte haklısın. Sayfalar boyu konuşulanlar bunlar işte.
Eylemin yanına gittiğimi söylüyorum. İnanın ki orada taş adamları herkes sürekli durmadan uyarıyor. Yapmayın, etmeyin, gölge düşürmeyin. Yok ama arkadaş! Adam kafasında bellemiş savaşmaya gelmiş oraya.

Ama şunu unutmayalım. Polis seni dövmeye çalışır, kafana biber gazı kutularını atarsa sende insansın! Kendini savunmak zorundasın.

Yanımızda taş atan adamın 15 dk sonra polis tarafında biber gazını attığını gördüm. Gerçekten. Samimiyetimle söylüyorum. Bunu yapmalarını da normal karşılıyorum.

Eğer eylemi yapan ve orada bulunanlar senin dediğin gibi savaşmaya gelenleri aralarına almayıp dışlayabilselerdi olaylar bu noktaya gelmezdi.

Dediğim gibi adamlar destekli geldiği için orada masumane gerçekten eylem yapmak isteyen insanları bastırıp işleri çığrından çıkarttılar.

Poliste hatalı.. İlk eylemde aşırı tepki vermeseydi provokatörelere fazla da zemin olmazdı polisin de hatası işlerine geldi. Ama artık bir yerde sona ermeli.

Zarar gören kendileri değil; masum insanların haklarına giriyorlar hükümeti protesto adı altında..

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Demokratik eylem adı altında illa zarar mı verilmeli devlete.. Benim hakların savunulmasına itirazım yok.. Niye eylemler sürekli bir zarar verme aracı gibi görülüyor. Zarar vermeden de eylem yapamaz mısın.?

Güç mevki makam para sahiplerinin güçlerini halktan aldıklarını hatırlatmak gerek bazen. Bende devlet batsın istemem, benim de devletim nihayetinde. Zararsız eylemlere yapılan müdahale ortada, meydanlarda 3 kişiyi yanyana görünce bunlar eylem hazırlığındaki provokatörler denilerek saldırılıyor.

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
[MENTION=54792]kosasker[/MENTION] bu fotoğraflar da yandaşlık var. Bari resimlerde etmeyin yaw.
Hiç polis yok. Hiç bir polis hiç birşeye zarar vermemiş.

Bu adamlar ruhlarla, cinlerle çatıştılar sanırım.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır -Hz. Muhammed-

Adaleti çiğneyen devlet adamlarını cezalandırmayan milletler çökmek zorundadır
-Hz. Muhammed-

Cevabı da Kuran-ı Kerim versin.

(Onlar öyle sapıklar ki, yeryüzünde fitne ve fesat çıkarırlar.) [Bekara 27]

(Onlara; "Yeryüzünde fitne fesat çıkarmayın" dendiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.) [Bekara 11]

(Fitne çıkarmak adam öldürmekten daha kötüdür.) [Bekara 217]

(Onlar yeryüzünde bozgunculuğa koşarlar; Allah ise bozguncuları sevmez.) [Maide 64]

(Yeryüzünde fitne fesat çıkaranlara lanet olsun.) [Rad 25]

(Kalblerinde eğrilik olanlar, fitne çıkarmak için, âyetleri kendilerine göre yorumlar.) [Al-i imran 7]

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Eğer eylemi yapan ve orada bulunanlar senin dediğin gibi savaşmaya gelenleri aralarına almayıp dışlayabilselerdi olaylar bu noktaya gelmezdi.

Dediğim gibi adamlar destekli geldiği için orada masumane gerçekten eylem yapmak isteyen insanları bastırıp işleri çığrından çıkarttılar.

Poliste hatalı.. İlk eylemde aşırı tepki vermeseydi provokatörelere fazla da zemin olmazdı polisin de hatası işlerine geldi. Ama artık bir yerde sona ermeli.

Zarar gören kendileri değil; masum insanların haklarına giriyorlar hükümeti protesto adı altında..

Sen veya ben, o veya onlar biz, siz. Herkes şu anda bitmesini istiyor gibi görünüyor.
De başbakan hala "%50 sini evlerinde tutaiblmek için zorluyoruz" yahu bu nedir?!

Kardeşi kardeşle kavga ettirmeye çalışıyor yahu böyle birşey yok.
Bu koltuk sevdası gelip geçicidir. Herşey gelip geçer, herkes yaptıklarıyla hatırlanır.

MrJuckLees

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sosyal medyada fotoğraflar paylaşılıyor. Caminin içlerinde çöpler var. Herkes bu çöpleri eğlemciler atıyo sanıyor herkes. Dün bir uyarı yapmıştım. "Eğlemdekiler oradan çıkın. Apo bayrakları açılacak. Olaylar başka yöne çekiliyor" diye. Haylen bunu anlamayanlar var. O camiyi kirleten apo yandaşlarıdır. Eylemciler değil!

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
[MENTION=54792]kosasker[/MENTION] bu fotoğraflar da yandaşlık var. Bari resimlerde etmeyin yaw.
Hiç polis yok. Hiç bir polis hiç birşeye zarar vermemiş.

Bu adamlar ruhlarla, cinlerle çatıştılar sanırım.

Polis bilerek neden, neye zarar versin ?

Bu tamamen sizin gibilerin uydurması.

Bile bile polisin zarar verdiği birşey varsa o adam hesabını verecektir.

Sahte pehlivanlar gibi kaçak güreşme durumu yok.

İhtiyar-1

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Tamamen ideolojik. Gezi parkı olayı bence bir bahaneydi. Solcu anarşist ve komunist devlet ajanları, teröristler bile oradadır. Polise saldıran da onlar. Kamu malına zarar verende onlar. İktidarı devirip diğer ülkeler gibi düşmemizi istiyorlar inşallah böyle birşey olmayacak.

Osmanlı döneminde de olduğu gibi savaşarak hiç bir ülke bizi yenememiştir. İçten fesatlık çıkarıp savaş çıkarıp yenmişlerdir senelerce bunu uyguluyorlar zaten inşallah tutmayacak.

İhtiyar-1

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Cevabı da Kuran-ı Kerim versin.

(Onlar öyle sapıklar ki, yeryüzünde fitne ve fesat çıkarırlar.) [Bekara 27]

(Onlara; "Yeryüzünde fitne fesat çıkarmayın" dendiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.) [Bekara 11]

(Fitne çıkarmak adam öldürmekten daha kötüdür.) [Bekara 217]

(Onlar yeryüzünde bozgunculuğa koşarlar; Allah ise bozguncuları sevmez.) [Maide 64]

(Yeryüzünde fitne fesat çıkaranlara lanet olsun.) [Rad 25]

(Kalblerinde eğrilik olanlar, fitne çıkarmak için, âyetleri kendilerine göre yorumlar.) [Al-i imran 7]

Bu hadislerle beraber bu gibi durumlarda kafir topluluklara karşı savaşmamız söylenmiştir.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
ayıptır yahu devlete saldırdınız anladıkta vatandaşın suçu ne?

Siz birde bu sabah görmeliydiniz.

Adamlar metro girişlerinde, özürlülerin asansörlerini yakmış. Görünce kan beynime sıçradı.

Özürlü asansörlerini yakmışlar var mı ötesi ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bu hadislerle beraber bu gibi durumlarda kafir topluluklara karşı savaşmamız söylenmiştir.

Biz demokrasi diyoruz, siz hala savaş diyorsunuz. Pes.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...