SDN Üyeleri, Gezi Parkı Eylemi için ne düşünüyorlar? Tartışıyoruz!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Olay bitti, kim kazandı, eylemciler mi polis mi bilemiyorum ama 20 milyonluk zararı Tazmanya Cumhuriyeti Hazinesi ödemez her halde. Olan yine 850 lira maaş alıp yılda 6,000 lira vergi ödeyen halkıma olacak, benim vergilerim hadsizlerin zararını karşılayacak.
Hakkımı helal etmiyorum, öteki dünyada alacağım...

De haklısın ama eylemciler değil ki sadece sağa sola zarar veren. Polisler için ne yapacağız? Adam benim yanımda polise taş atıyor. 2 dk sonra taş adama bir bakıyorum o adam polislerin yanında bize biber gazı atıyor. :) Şimdi kendi gözümle gördüğüme bile forumdan biri çıkar der ki "kedidir o kedi".

foz54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1)Kol kırılır yen içinde kalır! Bu olaylar yüzünden ülkemizi rezil ettiler dünya medyası "türk baharı" diye lanse ediyor yazıklar olsun.
2)Kurunun yanında yaş da yanar! Eylemciler bir bütün değil bir kısım haklı eylemci diğer kısım provakatör teröristler! Bu teröristler etrafı yakıp yıktı polise kaldırımları söküp attı, polis de karşılık verince olan zavallı eylemcilere oldu
3) bu olaylardan kimseye fayda gelmez ne eylemciler ne de hükümet kazançlı çıkar; söylendiği gibi halk bütünleşmedi aslında 2ye bölündü; burada kazananlar bizi muhafazakar-kemalist, sağcı-solcu, tayyipi seven-sevmeyen olarak bölmek isteyenlerdir!
4) lütfen sağduyulu olalım sanal ortamda gördüğümüz şeylere kulak asmayalım hele ki twitter şu anda çok tehlikeli yalan yanlış biçok haber var

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
[MENTION=32361]SARKAT[/MENTION] sosyal medyadan ben niye haber alıyorum bir sordun mu kendine?
RTÜK ü arıyorum diyorum ki neden yayınlanmıyor? Bana diyor ki görevli şikayetinizi alıyoruz bilmem ne fışmekan. Arkadaşım ben kendi TÜRK televizyonlarımdan haber alamadığım zaman neden sosyal medyadan haber almayayım?

Önüne geçsinler bana bize desinler ki kanallarda yayın var. Ulusal Kanal ve A haber haricinde kim yayınladı söyle bana? Ki Ulusal Kanal'ı ben zaten izleyen birisiyim. Tam üstüne denk geldi.

Yahu bırakın gerçekten savunmayın. Bir nefes alın verin. Evinizde oturup televizyon izleyin. Ama iş icraata gelince nerdesiniz? Kardeşi kardeşe kavga ettirecek hükümet. Baksana kendimi tutamadım sana bu lafı dedim ben. Utanmasam çık karşıma diyecem de. Sen de ben bu ülkenin insanıyız. Ben seninle çatışırsam hiçbir yere varamayız.

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
İddiaya göre Ulusal Kanal spikeri, dün akşam saatlerinde Ankara'daki olaylarla ilgili canlı yayın yaparken "Keşke birkaç ölüm olsa.." ifadelerini kullandı.

Kaynak

ironicus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çözüldüğüne bukadar eminsen 1993 de teröristler tarafından şehit edilen 33 silahsız askerimizden birin ailesinin yüzüne karşı
Hala kabullenemiyorsunuz. Sorun çözüldü mü? Gerisini ne yapacaksın? Bitti gitti işte ya bu kadar basit.
. diyebilirmisin ?

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
1)Kol kırılır yen içinde kalır! Bu olaylar yüzünden ülkemizi rezil ettiler dünya medyası "türk baharı" diye lanse ediyor yazıklar olsun.
2)Kurunun yanında yaş da yanar! Eylemciler bir bütün değil bir kısım haklı eylemci diğer kısım provakatör teröristler! Bu teröristler etrafı yakıp yıktı polise kaldırımları söküp attı, polis de karşılık verince olan zavallı eylemcilere oldu
3) bu olaylardan kimseye fayda gelmez ne eylemciler ne de hükümet kazançlı çıkar; söylendiği gibi halk bütünleşmedi aslında 2ye bölündü; burada kazananlar bizi muhafazakar-kemalist, sağcı-solcu, tayyipi seven-sevmeyen olarak bölmek isteyenlerdir!
4) lütfen sağduyulu olalım sanal ortamda gördüğümüz şeylere kulak asmayalım hele ki twitter şu anda çok tehlikeli yalan yanlış biçok haber var

Hocam hatırlar mısınız bir zamanlar halka Evet ve Hayır olarak bir yönerge gelmişti. Ama yine bu tarz provokatörler yüzünden olay akpliysen evet, değilsen hayıra gelmişti.

Aynı olayı bu eylem de kapsıyor. İnanın gerçekten inanın. Ben yanımda taş atan adamı uyardım. Yanımdakiler uyardı. Şu taş atanlar, kaldırım taşı sökenler var ya 2 dk sonra adamlar yok oluverdi. Sonra birden çıktılar yine.

Çok pis, çok tehlikeli bir kalabalıktı. Tomanın bir insana çarpmasını gören kalabalık eğer ki o toma şoforünü araçtan çıkarsaydı adamın kafasını bedeninden ayırabilirdi. İyiki çıkmadı iyiki olmadı. Çok korkutucu bir sinir var herkesin üzerinde.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.

Mustafa Kemal Atatürk

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
İddiaya göre Ulusal Kanal spikeri, dün akşam saatlerinde Ankara'daki olaylarla ilgili canlı yayın yaparken "Keşke birkaç ölüm olsa.." ifadelerini kullandı.

Kaynak

Tepki verenler de muhteşem kişiler. AKP bilmem nesi, AKP şusu busu. Eğer böyle birşey dediyse o kanal bunu affetmez. Gururludur. Affetmez o kişileri. İşinize gelince ne de güzel araştırmalar yapıyorsunuz. Karalayın anam karalayın.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.

Mustafa Kemal Atatürk

Bir de "Dinimizde zorlama yoktur." ve "Haksızlık karşısında sesini çıkarmayan dilsiz şeytandır" cümlelerini bu sözlerin arkasından söylemek isterim.

foz54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Olay bitti, kim kazandı, eylemciler mi polis mi bilemiyorum ama 20 milyonluk zararı Tazmanya Cumhuriyeti Hazinesi ödemez her halde. Olan yine 850 lira maaş alıp yılda 6,000 lira vergi ödeyen halkıma olacak, benim vergilerim hadsizlerin zararını karşılayacak.
Hakkımı helal etmiyorum, öteki dünyada alacağım...

Bu lafın altına imzamı atarım.
+ 1 haftadır meydanları yakıp yıkan sözde eylemciler nasıl geçiniyor diye bir soru geliyor insanın aklına?
Halkın büyük bir kesimi olan çalışan işinde gücünde olan, eve ekmek götürmek zorunda olan insanlar gece gündüz taksimde sabahlayıp eylem yaparmı?

efka_vasi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bir de "Dinimizde zorlama yoktur." ve "Haksızlık karşısında sesini çıkarmayan dilsiz şeytandır" cümlelerini bu sözlerin arkasından söylemek isterim.

Kimse kimsenin fikrini zikrini değiştirme gibi bir niyeti yok bence.. Olay tamamen ağaç eylemini fırsat bilip sahip olduğu anarşist ruhu ortaya çıkarıp insanları provake edenlere karşı..

zihayat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşte eylemin gerçekleri, en fazla 2 gün daha; böyle devam ederse sokaklarda polis kıyafetine bürünmüş eli kanlı terör yandaşları olayları kızıştırmak için ölüm saçacak. Evet polis hata yaptı ama hatanın en büyüğü vatana zarar vermek, ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenlere şakşakcılık yapmaktır. Yine söylüyorum evlerinize çekilin bitsin, olaylar kontrolden çıkmıştır...

ulusal_kanal_3325.jpg

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Tepki verenler de muhteşem kişiler. AKP bilmem nesi, AKP şusu busu. Eğer böyle birşey dediyse o kanal bunu affetmez. Gururludur. Affetmez o kişileri. İşinize gelince ne de güzel araştırmalar yapıyorsunuz. Karalayın anam karalayın.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Burada benim işime gelen bir durum yok. Yazılarıma bakarsanız en başından beri söylediğim şey olayları buduruma getiren şeyin Hükümetin,polisin yanlış tutumu. Ama ortada bi gerçek var ki oda bu olayın birilerinin tamamen farklı mecralara çekmeye çalıştığı. Toplumu terörize etmeye çalıştığı.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Bu lafın altına imzamı atarım.
+ 1 haftadır meydanları yakıp yıkan sözde eylemciler nasıl geçiniyor diye bir soru geliyor insanın aklına?
Halkın büyük bir kesimi olan çalışan işinde gücünde olan, eve ekmek götürmek zorunda olan insanlar gece gündüz taksimde sabahlayıp eylem yaparmı?

yapar yapar orya giden hep işci kesim calışıpda hakkını alamayan zamlarla boğuşan birileri lüks yaşarken birileri aç kalanlar işte oraya gidenler calışıbda aç kalanlar

benianla

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bir Ağacı bahane edip 1000 Ağaca zarar verirler. Borsa % 8 Düşmüş. Kayıp 50 Milyar TL. Arkadaşım MAdem Erdoğanı ve Hükümeti sevmiyorsun bir sene sonra seçim var. oyunu ona verme olsun bitsin. Bu kadar işi muhakkak organize eden 15-20 kişiden fazlası değildir. Ağaç bahane bence asıl sebep

1)Çok haklı olan Alkol Düzenlemesi,
2)Çok Haklı olan Ulu orta Sevişmeyin Anonsu,
3)Çok haklı olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü

Arkadaş bunlardan hangisi yanlış. Ahlak denen bişey var. Allah kimseyi doğru yoldan ayırmasın. Ve 15-20 kişinin organize ettiği ve genelde Elitlerin başını çektiği bu organizasyonda plananan oyunu Allah geri çevirsin. Bizi dünyaya rezil edenlerin de Allah dünyalarını rezil etsin...

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
İşte eylemin gerçekleri, en fazla 2 gün daha; böyle devam ederse sokaklarda polis kıyafetine bürünmüş eli kanlı terör yandaşları olayları kızıştırmak için ölüm saçacak. Evet polis hata yaptı ama hatanın en büyüğü vatana zarar vermek, ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenlere şakşakcılık yapmaktır. Yine söylüyorum evlerinize çekilin bitsin, olaylar kontrolden çıkmıştır...

ulusal_kanal_3325.jpg

Deminden beri neredeydin? Söyleyecek söz kalmadığında bir hata bulup o hataya yükleniyorsun.
Eylemlere söyleyecek sözün yok mu?
Neyse. Tartışmanın anlamı yok. Sen A diyorsun Ben A+ diyorum.

foz54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam hatırlar mısınız bir zamanlar halka Evet ve Hayır olarak bir yönerge gelmişti. Ama yine bu tarz provokatörler yüzünden olay akpliysen evet, değilsen hayıra gelmişti.

Aynı olayı bu eylem de kapsıyor. İnanın gerçekten inanın. Ben yanımda taş atan adamı uyardım. Yanımdakiler uyardı. Şu taş atanlar, kaldırım taşı sökenler var ya 2 dk sonra adamlar yok oluverdi. Sonra birden çıktılar yine.

Çok pis, çok tehlikeli bir kalabalıktı. Tomanın bir insana çarpmasını gören kalabalık eğer ki o toma şoforünü araçtan çıkarsaydı adamın kafasını bedeninden ayırabilirdi. İyiki çıkmadı iyiki olmadı. Çok korkutucu bir sinir var herkesin üzerinde.
Evet olay tam da anlattığınız gibi, 100 eylemciden 90ı masum 10u terörist ama bu 10un sesi daha gür çıktıkça olaylar bitmez. Dün akşam haberlere düştü bir polis otosu eylemcilerin arasında kalmış bir gurup linç etmek isterken bir gurup polisi kurtarmaya çalışıyor sonunda polisleri kurtarıyorlar ama araç hurda..

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bir Ağacı bahane edip 1000 Ağaca zarar verirler. Borsa % 8 Düşmüş. Kayıp 50 Milyar TL. Arkadaşım MAdem Erdoğanı ve Hükümeti sevmiyorsun bir sene sonra seçim var. oyunu ona verme olsun bitsin. Bu kadar işi muhakkak organize eden 15-20 kişiden fazlası değildir. Ağaç bahane bence asıl sebep

Arkadaş bunlardan hangisi yanlış. Ahlak denen bişey var. Allah kimseyi doğru yoldan ayırmasın. Ve 15-20 kişinin organize ettiği ve genelde Elitlerin başını çektiği bu organizasyonda plananan oyunu Allah geri çevirsin. Bizi dünyaya rezil edenlerin de Allah dünyalarını rezil etsin...

Bak işte tartışma mesajını attın ortaya. Tebrik ederim seni. İşini iyi yapıyorsun gerçekten bak. Kupa falan yokmu SDN bardağı vs. Verelim.

Bizi dünyaya rezil eden senin seçtiğin savunduğun kişi. Eylemciler biz sen o istedik mi böyle bu kadar şey olsun.
Hayır. Farkında değilsin. Son 2 ayda yapılanlara bakıyorsun. Şöyle genişçe bir bak. Geniş epey geniş ama aç kollarını nefes al.

Benzin zammı oldu ses etmedik. Doğalgaz, elektrik zamları üst safhalarda ses etmedik. Miting yapalım dedik biber gazı sıktılar susturdular. Dinde zorlama yoktur dediler ama üstüne ona yasak buna yasak diyip insanların yaşam tarzlarını değiştirmeye çalışıyorlar. Kürt komşularım var benim en yakın dostlarım. Bize kürtleri sanki düşmanmış hiç arkadaş olmamışız gibi sürekli yok kürt sorunu yok şu sorunu diyip üstü kapalı hararetlendirdiler.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Artık yapılan eylemlerin meşru bir zemini kalmamıştır. İş yıkıp yakmaya dönüştü.

Sabah ankarada kızılaya giderken ve kızılaydan geçerken yapılan tahribatı gördüm.

Tüm "özürlü asansörleri" yakılmış durumda. Hiçbir eylem böyle bir davranışı haklı çıkartamaz.

Başbakanın veya başka birinin sözlerine böyle tepki gösterilemez.

Benim gözümde artık eylemlerin hiçbir meşruiyeti kalmamıştır.

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Burada benim işime gelen bir durum yok. Yazılarıma bakarsanız en başından beri söylediğim şey olayları buduruma getiren şeyin Hükümetin,polisin yanlış tutumu. Ama ortada bi gerçek var ki oda bu olayın birilerinin tamamen farklı mecralara çekmeye çalıştığı. Toplumu terörize etmeye çalıştığı.

Burada herkes o provakatörlerin olduğunu zaten binlerce kezdir söylüyor. daha ne diyelim. Evet diyoruz var bu insanlar. Ama öyle insanlar da var ki onlara halk arasında sivil polis diyoruz.
Kendi gözümle gördüm etraftan değil. Adam yanımda taş atıyor. 15 dk sonrasında adamı bulamazsın. Polislerin yanına geçip biber sıkıyor.
[MENTION=142972]tambjk[/MENTION] paylaşmış izledin mi o videoyu? Apartmandaki bir daireye biber gazı sıkıyor "polis". O da provakatör bu da.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19

1)Çok haklı olan Alkol Düzenlemesi,icici değilim ama kimseye yasaklarla özgürlük getiremezsin bırak kişiler kendi kararversin icip icmeyeceğine ben buna iran benzetmesi yaparım

2)Çok Haklı olan Ulu orta Sevişmeyin Anonsu, kimsenin özel hayatına karışılamaz tabi aşırıya kacmadığı sürece

bu ülkede yaşayan başka halklarda var madem ülkede demokrasi var onlarda düşünüb başka isim koya bilirdi

Gezi park yukarıdakilerler alaksı yok sadece son nokta bardağı taşıran 2 ayyaş kelimesi oldu ve ben yaparım ederim yıkarım tavırları

efka_vasi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yapar yapar orya giden hep işci kesim calışıpda hakkını alamayan zamlarla boğuşan birileri lüks yaşarken birileri aç kalanlar işte oraya gidenler calışıbda aç kalanlar

Orada olanlar aç değil. Ayırca halk arasında bir laf vardır. "Aç ayı oynamaz" diye.. Ellerindeki bayraklardan flamalardan anlaşılacağı gibi biriler tarafından finanse edilen gruplar.

Hak aramaya karşı hiçbir sözüm yok. Ama hak arama teröristçe aranmaz.

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8

Ya arkadaş bu insan diyanet başkanımı yoksa TÜRKİYE başbakanımı anlamadım.

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Evet olay tam da anlattığınız gibi, 100 eylemciden 90ı masum 10u terörist ama bu 10un sesi daha gür çıktıkça olaylar bitmez. Dün akşam haberlere düştü bir polis otosu eylemcilerin arasında kalmış bir gurup linç etmek isterken bir gurup polisi kurtarmaya çalışıyor sonunda polisleri kurtarıyorlar ama araç hurda..

Dediğin gibi ne yazık ki. Öyle. Dün Beşiktaş'ta 500 den fazla yaralı insan haberi geldi. Hangi kanal yayınladı?
Az yukarıda haber de diyorki PKK ile anlaşan adamın kanalı diyorlar. O adama laf edenler, PKK ile masaya oturup anlaşan adama laf "EDEMİYORLAR" ya içim ona acıyor. Birine laf ederken diğerini aradan çıkarmayın ona da aynı tavrı gösterin.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Orada olanlar aç değil. Ayırca halk arasında bir laf vardır. "Aç ayı oynamaz" diye.. Ellerindeki bayraklardan flamalardan anlaşılacağı gibi biriler tarafından finanse edilen gruplar.

Hak aramaya karşı hiçbir sözüm yok. Ama hak arama teröristçe aranmaz.

arkadaşım biz de dünden beri diyoruz orada marjinal gruplar var inkar etmiyoruz ama coğunluk hakkını arayanlardır örnek bundan 4-5 ay önce istanbuş kurtuluş da arabalar yakıldı orada oturan biriyim arkasında kim cıktı biliyorumusunuz tahmin edin bakalım

hızıracil

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Ya arkadaş bu insan diyanet başkanımı yoksa TÜRKİYE başbakanımı anlamadım.
bu düzenlemeleri yapmak için diyanet işleri başkanı olmak şart mı ulu orta sevişmeyin anonsu yapıldı millet buna inat herkesin içinde öpüştü sonra da bu terbiyesizliğe eylem adını verdiler aynı kişiler şimdi meydana inip hak arıyoruz diyorlar ama meydana inenlerin dışında onlara hak veren yok

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
bu düzenlemeleri yapmak için diyanet işleri başkanı olmak şart mı ulu orta sevişmeyin anonsu yapıldı millet buna inat herkesin içinde öpüştü sonra da bu terbiyesizliğe eylem adını verdiler aynı kişiler şimdi meydana inip hak arıyoruz diyorlar ama meydana inenlerin dışında onlara hak veren yok
Özgür bir ülkedesin senin böyle bir hakkında yok anons felan filan.gel senle amerikaya gidelim az değişşin şu yapılar be arkadaş.

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Burada herkes o provakatörlerin olduğunu zaten binlerce kezdir söylüyor. daha ne diyelim. Evet diyoruz var bu insanlar. Ama öyle insanlar da var ki onlara halk arasında sivil polis diyoruz.
Kendi gözümle gördüm etraftan değil. Adam yanımda taş atıyor. 15 dk sonrasında adamı bulamazsın. Polislerin yanına geçip biber sıkıyor.
@tambjk paylaşmış izledin mi o videoyu? Apartmandaki bir daireye biber gazı sıkıyor "polis". O da provakatör bu da.

Gördüm neyazık ki. En başından beri olayları bu noktaya getiren zaten bu tavırdı.
Benim burda demek istediğim eylem başlangıcındaki gibi masum halkın eylemi olarak kalamadı ne yazıkki.

benianla

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım senin demokrasi anlayışın polise taş atmak mı? Adam gibi eylemini yap.1 sene sonra seçimler var. İstemiyorsan sandığa göm. Ama 2 kişiden birinin oyunu almış bir hükümeti bu şekilde düşüremezsiniz. Bu resmen Hükümeti düşürmek işin başkaldırma. Bak Ulusal Tv de mikrofonu unutan spiker ne diyor." Keşke birkaç ölüm olsa" Bu nasıl bir zihniyet anlamadım. Arkadaşım zorlama filan da yok. Al içkini iç. Sana karışan yok. Ama herşeyin bir kuralı var. Bu toplumun ahlak kuralı ile Amerikanın ahlak kuralı bir değil. Senin gibi düşünen Bu toplumun %25ini geçmez. Zaten sizede karışan yok. Kürt sorunu var mı yok mu bilemem?Onu da git Güneydoğuda yaşayan insanlara sor. Batıda yaşayana değil. Sana bir sorum son iki ayda senin hazmedemediğin nedir? Anlatırmısın...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...