SDN Üyeleri, Gezi Parkı Eylemi için ne düşünüyorlar? Tartışıyoruz!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Olayları haddini aştı artık, zaten tüm Dünya devletleri Türkiye'nin bu hale düşmesi için sıradaydı, olan güzel ülkeme olacak.

Mısır olayları gözümün önüne geliyor..

Ama herkes emin olsun ülkemizin Mısır da ki duruma düşmesine izin vermiyeceğiz.

cheleby

Profesör
Reaksiyon puanı
227
Yorumumu okudun mu iyice anladın mı dostum ?
Beşiktaş'ta polisin ne yaptığını gördüm.Avcılar da da ne yaptığını gördüm.
İkisi arasında dağlar kadar fark var.Evin içini net görmüyorsun.Niye atıyorsun ? Eylemciler sığınmış olabilir ama orada aile yaşamadığını nereden biliyorsun. Eylemcilere evini açan aileler de var.
https://www.youtube.com/watch?v=GdeJX0qYmnc
Dolmabahçe.

bu attığınız videoyu izlemedim.Siz benim attığımı izlediniz mi ?
O evde anarşist gruplar olmadığını nereden biliyoruz ? Ozaman varsayımlar üzerine konuşamayız o video için.olayların başlangıcı önemlidir benim için.Ortasından,sonundan yorum yapılmaz.

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Başka konudan alıntım:
Böyle böyle kandırılıp polis düşmanı kitleler oluşturuluyor. TOMA'nın önünde zemine yapışık kalkanı vardır, yolundaki engelleri açmak için, adam ona çarpıyor ve kenardan çıkıyor çok şükür ki. Yoksa TOMA bir insanı ezse asfalttan kazırsınız cesedi. Boş oyunlara gelmeyin. Oradaki olaylar sandığımızdan daha karışık olabilir. Ülkenin başına ciddi bir çorap örülüyor olabilir ve işin kötüsü bundan içerideki güçlerin hiçbirinin haberi olmayabilir.

Ve devamı:
Ya yapılmak istenen olay ülkeyi içeride karıştırıp dışarıdan müdahale etmekse? Bunun için de farklı ayrılıkları kullanmaya çalışıyorlarsa? Bu zamana kadar bir kere bile yanımızda olmayan dış medya neden yanımızda? Neden "Emperyalist köpekler" diye nitelediğiniz insanların söyledi "Büyük mücadele" gibi gaza getirici sözlerden etkilendiniz? Ne zamandan beri anasına sövülen Abdüllatif Şener, sevilen adam oldu?(Anti-Erdoğan konuştuktan hemen sonra.) Bu iş şu anda direniş boyutunu aşmıştır, acilen ya aklıbaşında insanların içlerindeki vatan hainlerini ayıklamaları ya da eylemin polisin daha fazla güç uygulayarak durdurulması gerekmektedir. Zira toplu grev çağrısı yapılıyor, durum ülke ekonomisine zarar veriyor. Hak mı istiyorsunuz? Hak istediğinizi söyleyebilmekten daha büyük hak mı var? Özgürlük yok mu diyorsunuz? Özgürlük olmasa özgürlük olmadığını nasıl söyleyebilirsiniz?

Demokrasi tutkunu, hak, özgürlük diyen insan zor kullanmaz. Sandığı beklersin. Atatürk, yıllarca reis-i cumhurken vatandaşın ona olan sevgisiyle orada kalmadı mı? Her uzun süre iktidar sağlayan diktatör müdür? Bugün çok uzatamıyorum yazıyı. Bayram Namazı hutbesi gibi kısa olsun.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Yorumumu okudun mu iyice anladın mı dostum ?
Beşiktaş'ta polisin ne yaptığını gördüm.Avcılar da da ne yaptığını gördüm.
İkisi arasında dağlar kadar fark var.Evin içini net görmüyorsun.Niye atıyorsun ? Eylemciler sığınmış olabilir ama orada aile yaşamadığını nereden biliyorsun. Eylemcilere evini açan aileler de var.
Dolmabahçe.

Polis evinde oturan vatandasa neden bir sey yapsin. Var ki bir sey polis de gorevini yapiyor. Biraksinlar da her yeri harabeye mi cevirsinler.

BERVA

Doçent
Reaksiyon puanı
8
bu attığınız videoyu izlemedim.Siz benim attığımı izlediniz mi ?
O evde anarşist gruplar olmadığını nereden biliyoruz ? Ozaman varsayımlar üzerine konuşamayız o video için.olayların başlangıcı önemlidir benim için.Ortasından,sonundan yorum yapılmaz.

Başlangıcı da paylaştık ama izlememişsiniz be.
Ben ne diyorum....
O evin içini net göremiyorsun.Aile olma ihtimali var niye atıyorlar gazı ?
O zaman Beşiktaş'ta, Alsancak'ta her ev anarşist grup yuvası.
Evin içinde kim var kim yok tam bilmeden gaz bombası doldursunlar evleri.
Polisin bunu yapmaması gerekir diyorum.Sen bana anarşistlerin videosunu atıyorsun.
Polisin anarşistten,provokatörden bir farkı kalmaz bunları yaparsa.

Dolmabahçe videosunu izle ondan sonra alttaki sorularıma cevap ver.
Bu kadar şiddet gerekli mi ?Gerekli dersen sana sözüm yok.Gereksiz dersen
E o zaman polisin provokatörlerden ne farkı kalıyor ?
Bunu polisin yapmaması gerekir diyorum...
Yakaladın mı tamam,al götür merkeze.He sinirin mi var at merkezde iki tokat tamam. Altta bir daha paylaştım videoyu sende izle dostum.Bu kadar şiddeti polisin yapmaması gerekir diye düşünüyorum,yanlış mıyım ? Yanlışsam konu bitsin benim için daha da yorum yazmayayım.
@goodtornado
@smnfrkn

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Bi oyun oynanıyor ve gençlerimiz bu oyunda maşa olarak kullanılıyor. Pasaport kontrolünde bile işkence gibi geçen saatler sonunda izin alan insanımıza yabancı ülkeler üstün ırk muamelesi yapmaya başladı buradan anlayın durumu.

Bir şeyler kuruluyor.

Tam pkk sorunu bitti dedik 5 aydır sorun yok dedik olanlara bak 2 günde.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Başka konudan alıntım:
Böyle böyle kandırılıp polis düşmanı kitleler oluşturuluyor. TOMA'nın önünde zemine yapışık kalkanı vardır, yolundaki engelleri açmak için, adam ona çarpıyor ve kenardan çıkıyor çok şükür ki. Yoksa TOMA bir insanı ezse asfalttan kazırsınız cesedi. Boş oyunlara gelmeyin. Oradaki olaylar sandığımızdan daha karışık olabilir. Ülkenin başına ciddi bir çorap örülüyor olabilir ve işin kötüsü bundan içerideki güçlerin hiçbirinin haberi olmayabilir.

Ve devamı:
Ya yapılmak istenen olay ülkeyi içeride karıştırıp dışarıdan müdahale etmekse? Bunun için de farklı ayrılıkları kullanmaya çalışıyorlarsa? Bu zamana kadar bir kere bile yanımızda olmayan dış medya neden yanımızda? Neden "Emperyalist köpekler" diye nitelediğiniz insanların söyledi "Büyük mücadele" gibi gaza getirici sözlerden etkilendiniz? Ne zamandan beri anasına sövülen Abdüllatif Şener, sevilen adam oldu?(Anti-Erdoğan konuştuktan hemen sonra.) Bu iş şu anda direniş boyutunu aşmıştır, acilen ya aklıbaşında insanların içlerindeki vatan hainlerini ayıklamaları ya da eylemin polisin daha fazla güç uygulayarak durdurulması gerekmektedir. Zira toplu grev çağrısı yapılıyor, durum ülke ekonomisine zarar veriyor. Hak mı istiyorsunuz? Hak istediğinizi söyleyebilmekten daha büyük hak mı var? Özgürlük yok mu diyorsunuz? Özgürlük olmasa özgürlük olmadığını nasıl söyleyebilirsiniz?

Demokrasi tutkunu, hak, özgürlük diyen insan zor kullanmaz. Sandığı beklersin. Atatürk, yıllarca reis-i cumhurken vatandaşın ona olan sevgisiyle orada kalmadı mı? Her uzun süre iktidar sağlayan diktatör müdür? Bugün çok uzatamıyorum yazıyı. Bayram Namazı hutbesi gibi kısa olsun.

Dusmanlari icimizde arayalim bence. Bir ulkenin vatandaslari butunse o butunu kimse ikiye ayiramaz. On yildir ayirabildiler mi, cunku boyle bir zemin yoktu. Kitleleri, saldirin vurun sozleriyle surukleyenler bu provakator eylemlerin de olacagini tahmin etmeliydiler ki amaclari bu olmasa simdi cikip itidal cagrisi yaparlardi. Aksine surekli basbakani kotulemekle mesguller. Abd veya israil. Hic birisi bu ulkenin bolunmesi taraftari degiller bence. Ikisi de hem muttefikini kaybeder hem de ekonomik acidan ve diger argumanlar acisindan karsilikli yararlandigi bir ulkenin batmasini istemez. Milletin sectigi ulkesinin basbakanini terorist olarak nitelendiren ve baska ulkelere sikayet eden zihniyetin her turlu terorizmin merkezinde olmasi gayet normaldir.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Büyük resme iyi bakmak lazım.
Bu eylemleri kim yönlendirdi? İstedikleri sonuca ulaştılar mı? Bu sonuçlar halkın çıkarı mı yoksa başka birilerinin mi? Alınan sonuç kısa-orta ve uzun vadede ne getirir ne götürür?

bence bu olayların durulmamasının en büyük sebebi ortada homojen bir grubun olmamasıdır. eylemi gerçekleştiren gruplar bir çok konuda birbirlerine zıt kişilerden oluşuyor.

onları bileştirmek için ise provakasyon kartı iyi kullanıldı. bence bu kadar gelişigüzel bir kalabalığın orta ve uzun vadede hiç bir etkisi olmaz.

ancak kısa vadede gezi parkının yerine gelecek projeye ciddi etkileri olacağını düşünüyorum. bu sonucu alabilmek için yapılan şeyler artık konunun önüne geçti.

dolayısıyla gezi parkının ortasına ahır da koyulsa aynı avm de akm de zaten ülke görebileceği maksimum zararı görmüş durumda

ironicus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Büyük resme iyi bakmak lazım.
Bu eylemleri kim yönlendirdi? İstedikleri sonuca ulaştılar mı? Bu sonuçlar halkın çıkarı mı yoksa başka birilerinin mi? Alınan sonuç kısa-orta ve uzun vadede ne getirir ne götürür?

bence bu olayların durulmamasının en büyük sebebi ortada homojen bir grubun olmamasıdır. eylemi gerçekleştiren gruplar bir çok konuda birbirlerine zıt kişilerden oluşuyor.

onları bileştirmek için ise provakasyon kartı iyi kullanıldı. bence bu kadar gelişigüzel bir kalabalığın orta ve uzun vadede hiç bir etkisi olmaz.

ancak kısa vadede gezi parkının yerine gelecek projeye ciddi etkileri olacağını düşünüyorum. bu sonucu alabilmek için yapılan şeyler artık konunun önüne geçti.

dolayısıyla gezi parkının ortasına ahır da koyulsa aynı avm de akm de zaten ülke görebileceği maksimum zararı görmüş durumda
[video=youtube;kKEbNruV9iU]http://www.youtube.com/watch?v=kKEbNruV9iU[/video]

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Çok şükür ki hafta sonu ancak gidebildim.
Cuma günü iş çıkışında gidecektim fakat işim çıktığından ertesi güne geçebildim karşıya.
Burada hala daha savunanlar var sizleri anlamıyorum ve anlamak istemiyorum
Konu ağaç değil arkadaşlar. Konu bu zamana kadar yapılan her türdeki zamı, kısıtlaması, "güncelleme"si, halkın baskı içerisinde tutulmasıdır.
Artık yeter! Bir başbakan şunu dediğini halde "siz 100 bin yaparsanız biz 1 milyon toplarız"diyebiliyorsa bunu nasıl hala yandaş olabiliyorsunuz. Orada ayaklanan halk sizin de eşiniz dostunuz arkadaşınız tanıdığınız.
Buna nasıl bu şekilde sessiz kalabiliyorsunuz. Akıllara zarar. Tüm Türkiye ayaklanmış. Başbakan diyor ki "3 5 çapulcu" bu çapulcular birşey yapar da diyemiyorum şimdi. [MENTION=2]Troy[/MENTION] ayrıca konuyu açtığınız için teşekkürler. Daha geçenler de konu açıldığında kapatılıyor ama siz açınca konunun sürekliliği sağlanıyor. Başbakan gibi bir tavır var forumda. Halk (Üyeler) açınca konu kapatılır, Admin(Başbakan) açınca devamı geliyor.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Çok şükür ki hafta sonu ancak gidebildim.
Cuma günü iş çıkışında gidecektim fakat işim çıktığından ertesi güne geçebildim karşıya.
Burada hala daha savunanlar var sizleri anlamıyorum ve anlamak istemiyorum
Konu ağaç değil arkadaşlar. Konu bu zamana kadar yapılan her türdeki zamı, kısıtlaması, "güncelleme"si, halkın baskı içerisinde tutulmasıdır.
Artık yeter! Bir başbakan şunu dediğini halde "siz 100 bin yaparsanız biz 1 milyon toplarız"diyebiliyorsa bunu nasıl hala yandaş olabiliyorsunuz. Orada ayaklanan halk sizin de eşiniz dostunuz arkadaşınız tanıdığınız.
Buna nasıl bu şekilde sessiz kalabiliyorsunuz. Akıllara zarar. Tüm Türkiye ayaklanmış. Başbakan diyor ki "3 5 çapulcu" bu çapulcular birşey yapar da diyemiyorum şimdi. [MENTION=2]Troy[/MENTION] ayrıca konuyu açtığınız için teşekkürler. Daha geçenler de konu açıldığında kapatılıyor ama siz açınca konunun sürekliliği sağlanıyor. Başbakan gibi bir tavır var forumda. Halk (Üyeler) açınca konu kapatılır, Admin(Başbakan) açınca devamı geliyor.

Demokrasi ile milletin oylari ile gelen bir partiyi hazmedemediginiz icin sokaklara dokuldunuz, 20 milyon TL zarar verdiniz. Nice vatandasin cebinden cikacak olan bu para hepinize haram olsun. Hem demokrasiye inanmazsiniz, bir de sokaklara dokulursunuz. Basbakan az bile yapti. Suriyede yapsaniz bu yakip yikmayi normal karsilardim ama demokrasi ile yonetilen bir ulkenin nesini yikmaya calisiyorsunuz? Insanlarin kendi secimidir demokrasi. Bir taraftan da bizim isimize yaradi bu. Cunku herkes ne oldugunuzu gordu. Cevap secimlerde. Protestonun alasini gormek icin beklesin herkes.

M@STER

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Dün gece Kartal meydan da yaklaşık 2000'den fazla kişiydik Belediye Başkanımız Sayın Altınok Öz'e destekleri için teşekkür ederim.. Satılmış Medya şu anda salak salak konuşmakta emir kuluyuz ayağına yatıyorlar inanmayın Siz Siz olun Akp si Mhp si Chp si ni bir yere bırakın vicdanınızı dinleyin ve ne yapmanız gerekiyorsa yapın,VURMADAN,KIRMADAN,ZARAR VERMEDEN, adam gibi yapın,yapalım.. M@STER

TheDestroyer35

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Değişen hiçbirşey olmayacak,çünkü zihniyet aynı ve vurdum duymazlığı had safhada.Biz yine biber gazı yememiz,harekete dayağa mahsur kalmamız,fişlenmemiz ile kalacağız.

Birilerinden emir almaya devam edildikçe hiçbirşey değişmeyecek.

O ortamı görmeden sadece kanallardan,gazetelerden okuduklarıyla bizleri suçlayan insanlar zaten söylediklerimin kanıdı.

Hiçbiryeri kırmadık,dökmedik,zarar vermedik ama polis sorgusuz sualsiz saldırı başlattı.

İzmir Basmane'de polisin arkasındaki grubun çevreye zarar verdiğini gözlerimle gördüm ama tabii bu soylediklerim anlayana.

(Çok politik oldu yazdıklarım,tartışma ortamı da çıkarır belki,yönetim olarak en iyisimi silin bu mesajı)

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Demokrasi ile milletin oylari ile gelen bir partiyi hazmedemediginiz icin sokaklara dokuldunuz, 20 milyon TL zarar verdiniz. Nice vatandasin cebinden cikacak olan bu para hepinize haram olsun. Hem demokrasiye inanmazsiniz, bir de sokaklara dokulursunuz. Basbakan az bile yapti. Suriyede yapsaniz bu yakip yikmayi normal karsilardim ama demokrasi ile yonetilen bir ulkenin nesini yikmaya calisiyorsunuz? Insanlarin kendi secimidir demokrasi. Bir taraftan da bizim isimize yaradi bu. Cunku herkes ne oldugunuzu gordu. Cevap secimlerde. Protestonun alasini gormek icin beklesin herkes.

Demokrasi ? Demokrasi nerede bir söyler misin? Söyle de bir yanına gidip selam verelim. Tomalarla, biber gazlarıyla, coplarla insanların üstlerine yürümek, uyudukarı çadırları ateşe vermek, gece gizlice gelerek çadırlarını çalmak. Bırak allasen. Neyin lafını yapıyorsun bana.
Biraz yukarıda arkadaş da yazmış. Taş atanları uyardık. Etrafa zarar verenleri uyardık. Onlar yaptı diye tüm Türkiye'nin ayaklanması nasıl hiçe sayabilirsin. Başbakan az yaptı dimi. Zaten bu milletin bir tek başbakanı var.
Hala suriye. Suriye uyarıda bulunuyor halkına diyor ki "Türkiye'ye sakın gitmeyin can sağlığınız için".
Siz oylarınızı verin o vatan hainine. Umrumda değil ki. Sen kafana göre takıl karşı çık. Ben tepkimi vermişim. Sesimi çıkarmışım. Anca klavye başında atıp tutarsın.

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Öncelikle bişeyi belirtmek isterim ki;

Bu forumu dışarıdan akpci, chp yada muhalefet karşıtı bilmem ne görenler var.

Bu forumda görünenin aksine tarafsız yorumlar var. Kimse kimseyi dışlamıyor.

Herkes diğer forumlarda alışmışlar küfre, uzun uzun bitmeyen tartışma dışı kavgalara bizi gerici olarak görüyorlar.

Unutulmasın ki; biz o bizden ilerde olanlara "deh" demek için gerideyiz.

Devamım sonra.. .

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
sen ne şirret adammışsın....

Sende çok vicdansızmışsın. Bazı şeyleri görmeniz için daha ne yapmamız gerekiyor. Aralarında provokatörlerin olduğunu herkes kabul ediyor ve mücadele ediyor, ama arkadaş çevrem doktor, mühendis, bankacı, müdür, öğretmen, ev hanımı, esnaf, üniversiteli, liseli, siyasetçi, gazeteci, yönetici vs Türkiyenin en okumuş, en az 2 dil bilen, dünyayı tanıyan, vatanını seven, okuyan, duyarlı, tarihini bilen, aklı selim, dürüst, trafikte herkese yol veren, kırmızıda duran, kavga ayıran, mağdurun elinden tutan, muhtaça yardım eden, çocuğunun ödevine yardım eden, veli toplantılarına katılan, kişisel ve çocuk gelişim kitaplarını yalayıp yutmuş, çocuğuna nasıl daha iyi bir gelecek sağlarım diye çalışan, haftasonları çocuklarını parklarda gezdiren onlarla oynayan, maça giden ama küfür etmeyen, yolda biri laf atsa dönüp tatlı dille ikaz eden kişiler bunlar. Neredeyse tamamı artık bu olaylara isyan noktasındaysa ve meydanlarda sadece sözlü protestoya çıkıyorsa, sabahlara kadar vicdanları rahat etmediğinden uyuyamıyorsa birşeyleri gözden kaçırıyorsun demektir. Olaya particiliğe dökmeyin, hepimiz bu vatanı seviyoruz, arada azınlık olarak hükümeti devirme sevdalıları vardır mutlaka ama tek istediğimiz polis şiddeti son bulsun, devlete ve polisine sağ duyu hakim olsun, insansına terörist muamelesi yapmasın, onlari dinlesin, uzlaşsın, fikir alsın, herşeyi kendi bilmesin, kendi istediği gibi yapmasın, insanların duyarlılıklarını ve hassasiyetlerini dikkate alsın. Çok şey mi isitiyoruz?

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Bu parça size gelsin ...

[video=youtube;BXpdmKELE1k]http://www.youtube.com/watch?v=BXpdmKELE1k&feature=share[/video]

MrJuckLees

Doçent
Reaksiyon puanı
0
sana da evet arkadaşım. napalım. hayatın gerçekleri diyelim. öncesinde tertemizdik zaten hep akp yaptı ya bunları. önceleri gül gibi geçiniyorduk.
Dostum konuya dünden beri mesaj atıyorsun ve görüşlerini bildiriyorsun. Anladıkda laf bulamayınca edebiyat yapıyorsun... Ve herşeye kulpu olan sizlersiniz. Hayatın gerçeklerini göremeyecek kadar kör,önceleri gül gibi geçiniyorduk evet. önceleri yalancılık,diktatörlük,kapitalizm,faşizm yoktu ? Bu yüzden iyi geçiniyorduk...

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
Sende çok vicdansızmışsın. Bazı şeyleri görmeniz için daha ne yapmamız gerekiyor. Aralarında provokatörlerin olduğunu herkes kabul ediyor ve mücadele ediyor, ama arkadaş çevrem doktor, mühendis, bankacı, müdür, öğretmen, ev hanımı, esnaf, üniversiteli, liseli, siyasetçi, gazeteci, yönetici vs Türkiyenin en okumuş, en az 2 dil bilen, dünyayı tanıyan, vatanını seven, okuyan, duyarlı, tarihini bilen, aklı selim, dürüst, trafikte herkese yol veren, kırmızıda duran, kavga ayıran, mağdurun elinden tutan, muhtaça yardım eden, çocuğunun ödevine yardım eden, veli toplantılarına katılan, kişisel ve çocuk gelişim kitaplarını yalayıp yutmuş, çocuğuna nasıl daha iyi bir gelecek sağlarım diye çalışan, haftasonları çocuklarını parklarda gezdiren onlarla oynayan, maça giden ama küfür etmeyen, yolda biri laf atsa dönüp tatlı dille ikaz eden kişiler bunlar. Neredeyse tamamı artık bu olaylara isyan noktasındaysa ve meydanlarda sadece sözlü protestoya çıkıyorsa, sabahlara kadar vicdanları rahat etmediğinden uyuyamıyorsa birşeyleri gözden kaçırıyorsun demektir. Olaya particiliğe dökmeyin, hepimiz bu vatanı seviyoruz, arada azınlık olarak hükümeti devirme sevdalıları vardır mutlaka ama tek istediğimiz polis şiddeti son bulsun, devlete ve polisine sağ duyu hakim olsun, insansına terörist muamelesi yapmasın, onlari dinlesin, uzlaşsın, fikir alsın, herşeyi kendi bilmesin, kendi istediği gibi yapmasın, insanların duyarlılıklarını ve hassasiyetlerini dikkate alsın. Çok şey mi isitiyoruz?
hepsini okumak zahmetine girmedim. zaten başı gene edebiyat. bir yandan partilere laf, gruplaşma lafları bir yandan birlik.

çok ciddi çelişkileriniz var. sınavlarım bitsin gelicem...

güzel bir atasözüyle sizleri başbaşa bırakıyorum.

...لا يَضُرُّ السَّحَابَ نُباحَ الكِلابِ

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
sana da evet arkadaşım. napalım. hayatın gerçekleri diyelim. öncesinde tertemizdik zaten hep akp yaptı ya bunları. önceleri gül gibi geçiniyorduk.

Kendini öyle bir konumlandırmışsın ki dünya başımıza yıkılsa pozisyonundan milim kıpırdamayacaksın, particilik yapmıyoruz, benim şuan savunduğum hiçbir siyasi parti yok, hangisi başa geçerse en az AKP kadar eleştirecek nokta bulurum emin ol. Çünkü eleştirmek daha iyisini istemektirtir birazda, herkes gün gelir doğrusunu, gün gelir yanlış yapar, doğrular zaten çepte saolsunlar ama biz yanlışları eleştirmezsek o doğrular haznesi büyümez.

ironicus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hepsini okumak zahmetine girmedim. zaten başı gene edebiyat. bir yandan partilere laf, gruplaşma lafları bir yandan birlik.

bu atasözü ve yukarıdaki klip bana şu dörtlüğü hatırlattı

Tahir efendi bana kelp demiş
iltifatı bu sözde zahirdir
Malikî benim mezhebim zira
itikadımca kelp tahirdir.

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
yorumları okumaya çalıştım kimileri yazmış taş attılar vs. İstanbul'da eylemde bulunanlar taşta attı sloganda attı efendi gibi yürüdü aynı kişiler ertesi sabah parkı temizlemeyede geldi ben adım gibide eminim ki sabah parkı temizlemeye gelenlerden hiç biri taş atmamıştır bunlar sadece provakatörlerin işi ki olayın boyutu değişiyor bunlar yüzünden.

İzmir - Karşıyaka'da AKP binasını taşlayıp zorla içeri girdiler binayı ateşe verdiler bunları yapanlara baktığınızda hiçbirinin yüzü gözükmüyor sadece milleti galeyana getiriyor onların yanında efendice yürümek isteyen sadece varlığıyla tepkisini koymak isteyenlerde yanıyor. O yüzden yok şöyle yok böyle derken biraz iyiyi kötüyü ayırmaya çalışalım genelleme yapmayalım.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16

Ben partilerin çatısı altında gruplaşanlardan değilim bir bireyim, kendi düşüncelerimi kendim üretebiliyorum, kendi dünya görüşüm var, kendi hayatımı istediğim gibi yaşamak istiyorum, başkalarının bana dayattığı hayatı değil.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
bu atasözü ve yukarıdaki klip bana şu dörtlüğü hatırlattı

Tahir efendi bana kelp demiş
iltifatı bu sözde zahirdir
Malikî benim mezhebim zira
itikadımca kelp tahirdir.
vay araştırmacı ruhlu ve edebi birisi :D maşallah. peki şiirde tahir efendi kim, şiir kime ait, maliki mezhebi ne, peki senin mezhebin ne, sizde kelb tahir mi? :D google hazretleri sağolsun :D gıgıllayan efendiler sizi :D

MrJuckLees

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ülkücüler namaz kılarken devrimciler onları koruyordu. Milliyetciler ara sokaklarda polisler gelmesin diye pusuya yatıyordu... Ve hala hükümeti tutanlar var. Kendi insanına Jop,gaz bombası,portakallı gaz sıkan,Cumhuriyet'i diktatörlük rejimine çeken başbakan... Hayla onumu tutuyorsunuz ?

Milliyetciler,Ülkücüler,Devrimciler,Galatasaraylılar,Fenerliler,Beşiktaşlılar,Göztepeliler,Karşıyakalılar,Kürtler,Türkler,Sünniler,Aleviler.... Hepsi bir araya geldi...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...