friendly
Rektör
- Reaksiyon puanı
- 671
Edepli ol.
İnsanı çileden çıkarma.
Abicim sakin ol lütfen..
Herkes herşeyin ne olduğunu gördü artık..
Cevap bile yazmaya gerek yok..
Adamın niyeti zaten bu..
Edepli ol.
İnsanı çileden çıkarma.
bu nasıl bi lafır böyle..nedemek istiyorsun sen!...utanın!!
Sizden daha fazla Atatürkçü olması ve İslam'a uygun hareket etmesi zorunuza gidiyor dimi ? Biliyoruz, farkındayız.
![]()
Yahudi cesaret ödülü alırken..![]()
Utanacak bir şey yok, sen olayı ne tarafa çekmek istiyorsun gayet net anladım.
Fıkrayı dahi bilmiyor ve bu ülkenin gerçeğine bu kadar yabancı kalabiliyorsan bu memlekette, bugünkü olaylara verdiğin tepkinin manasını ben hiç sorgulamam zira benim için hiç bir anlam ifade etmiyordur.
@IThelp, sende bektaşilik mi var? neden başbakanın konuşmasını sonuna kadar tam dinleyip anlamıyorsun?
Orada arada bir içenlere zaten onlar alkolik değil diyor...
yav varya. Böyleleride var işte. atacaksan orda at. niye kandırıyorsun adamı ?Küfür edsem az gelir. işte
evet bektaşlık var bende bir sorun mu var yoksa rahatsızmı oldunuz ayrımcılığın tam daniskası değilmi bu konun bektaşlıkla ne alakası var bu şimdi bu soru birde cıkıp burda savunma yapıyorsunuz birilerini eğer bu düşünceye sahipsen demekki bizim dediğimiz ayrımcılık doğru
bugün 3 yerde konuşma yaptı RTE 3 nü de dinledim hiç biri birini tutmuyor tv deki ayrı diğeryerlerdeki ayrı hiç de samimi bulmuyorum başbakanı sonuna kadar dinliyorum fatih altay müdahale etikden sonra lafını değiştirdi bir daha izle istersen
Ben sana cevap yazmayı gereksiz gördüm ve direk bu konuyla alakalı Mart ayında not aldığım ekşi sözlükten bir mesajı alıntılıyorum.
"anti defamation league tarafından verilen ikinci dünya savaşı zamanları başta olmak üzere yahudileri zulümden kurtaranlara verilen madalya. resmi adı courage to care award'tır. 1987'den bu yana verilmektedirhttp://en.wikipedia.org/wiki/courage_to_care_award
2005 yılında rte'ye verilmemiştir. ödülü alan türkiye halkıdır. wikipedia'ya ya da adl'nin sayfasına girerseniz ödül sahibi olarak "the people of turkey" yazar. ancak 75 milyon insana tek tek madalya takamayacakları için ödülü rte almıştır. keza benzer şekilde 1998'de ödülü "bulgaristan halkı" kazanmış ve ödülü bulgaristan halkı adına cumhurbaşkanı petar stoyanov almıştır.
hatta bu ödülü 1988 yılında selahattin ülkümen de almıştır. çünkü kendisi ikinci dünya savaşı'nda rodos'ta çalışan bir diplomattır ve pek çok yahudi'yi türkiye vatandaşı gibi göstererek hayatlarını kurtarmıştır.
keza daha sonra da ödül alan müslümanlar da vardır. arnavut aile mefail ve njazi biçaku ve tunuslu khaled abdelwahhab 2007'de bu ödülü almışlardır."
Doğruluğunu araştırıp görebilirsin.
Allah cahillerin yardımcısı olsun.
F.Altaylının programında neden tv de münazarala çıkmadığını, ısmarlama gazetecilerler dışında program yapmadığını çok açık ve net görmüş olduk. Fatih Altaylı hiz muhalefet etmedi belkide ama azcık 2-3 soru sorunca başbakan renkten renge girmeye başladı, saçma sapan çelişkili cevaplar vermeye başladı.
Şöyle adam akıllı cesur bir gazeteci söylediği tüm yalanları canlı yayınca tv görüntü ve kayıtlarıyla yüzüne çarparsa ne yapar görmek istiyorum.
@IThelp, nasıl Nasreddin Hoca da evliya ise ve ona atfedilen fıkralar var ise Bektaşiler için de bu mevcut. Niyetim kırmak değil benzetme yapmaktı o kadar...
http://www.hacibektas.com/index.php?id=bektasi_fikralari
İsnat edilen fıkra da aşağıda:
Bir gün Bektaşiye, "Neden namaz kılmıyorsun?" diye sormuşlar. Bektaşi de "Kur'an'da namaza yaklaşmayın ayeti var" cevabını vermiş. Soranlar, "Ama o ayetin başında içkiliyken namaza yaklaşmayın ifadesi var" deyince, Bektaşi, "Ben hafız değilim" cevabını vermiş.