SDN Üyeleri, Gezi Parkı Eylemi için ne düşünüyorlar? Tartışıyoruz!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Dün polis şiddetinden dem vuranlar polis gidince her yeri yağmaladılar veya yağmalanmasına seyirci kaldılar.

Bugün polis sana şiddet uygulasa, o polisin yeri belli adresi belli davanı açarsın, hatta bazen açmana gerek kalmaz idari işlem başlatılır.
Bugün bir gösterici sana molotof atsa, kaçar gider bir daha izini bile bulamazsın.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Millet ayaklanması boyutu çoktan aşıldı, artık bu eylem ideoloji pisliğine bulanmış fanatik partizan bir tutum taşıyor. İyi niyet taşıyan kesim ise bu provokatörlerin arasında kalarak farkındalığını yitirdiler. Şuan kimin ekmeğine yağ sürdüklerinin farkında olsalar, bu hareketin amacından sapan ve bundan böyle Türkiye' ye zarar veren bir eylem olduğunu görseler, ardına bakmadan evlerine dönerler. Tutulacak bir tarafı kalmadı bu olayların. Neresinden tutarsanız tutun elinizde kalır, şiddet şiddeti doğuruyor. Halk, ülkeyi ateşe vermek isteyen zihniyetlere daha fazla alet olmamalı. Devlet, teröriste gösterdiği toleransı halkına göstermiyor... Halk, Erdoğan' ı indirme sevdasına kapılıp ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenlerin ekmeğine yağ sürüyor. Kimse kimseye bahane bulmasın hepsi birbirinden beter.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
426635_373097942791872_1625271643_n.jpg

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Halkımızın ne kadar cahil ve bilinçsiz olduğunu gördük ilk günden sonra bu eylemde.

Masumane bi miting yapmak varken, gerektiğinde kenetlenebildiğimizi gösterebilme fırsatımız varken gelen durumlara bak.

Facebooktan takip ettiğim kadarıyla şu eyleme destek verenler hep alkolik kesim oldu ya da marjinal takılmaya çalışan kesim.

Ve sürekli yaptıkları şey fotoğraf paylaşıp, yer bildirimi yapmak. İlla aykırı gözükücekler.

Ülkemizin bu gençleri nereye gidiyor anlamıyorum, bunlara sorsan demokrasi demokrasi derler, önder Atatürk'ün adını kirletirler ama demokrasi adına tek şey gerçekleştirmezler.

İstifaymış, çok beklersiniz.

olay bundan ibaret

olay bundan falan ibaret değil. Ben alkol kullanmıyorum. Herhangi bir marjinal gruba da üye değilim. Elhamdülillah müslümanım da. Ama buradaki "halka rağmen yaparım"ı desteklemedim. Desteklemem de. Arkadaşlar devlet büyüktür. Saygı duyulması gerekir. Ama halkını iplemeyen devlet halkını dışlayan devlet zorluklar yaşar. Bakın hiç bir noktasında hükümet demiyorum. Bunu bir başka hükümet altında yapsalardı yine aynısı olacaktı.

Bir arkadaşımın başından geçen olayı anlatıyorum. "15 dakika boyunca bir tane polisle sohbet ettik. Sonra bir yerden amiri geldi. 'Biber çek, sık' diye emir verdi. Durduk yere gazı yedik, şu anda yanıyorum" dedi.

Halk sadece sizlere oy veren kalabalık değildir. Halk sizin yönetmeniz gerekenlerin tamamıdır.

Ama her zora geldiğinizde; marjinal grup, islam düşmanları, ateistler diye insanları bölerseniz bakın hep birlikte başınıza çıkarlar. Komik tarafı, orada sadece sizin bu dışladığınız bu insanlar yoktu.

Açın bakın kimler katılmış o eylemlere. Buradan kendi kendinizi yağlamayın.

Gelelim madalyonun öteki yüzüne.

bu olay başlangıçta çok iyi bir amaçla başladı. Gerçekten de insanlar taksime bir tane daha avm istemiyorlardı. Ben de istemiyorum. (Bu gibi tarihi mekanları gidip gördüğüm iskandinav ülkeleri gibi değerlendirebilseydik keşke biz de. Ama nerede. Biz anca tişört satarız içinde.) Ve bunu durdurmak için, sağa sola bulaşmadan eylem yapmak istediler. Karşılığında yukarıda anlattığım müdahale oldu ve neyse kargaşa başladı. İşte burada sağduyulu olması gereken; medya, vali, kaymakam, bakan, başbakan, emniyet müdür vs herkes kulağının üstüne yattı. İki gaza giderler dediler. Gitmediler. İki gaz onları anlık dağıttı sonra yine birleştiler.

Arkasında aralarına gerçekten de amaçları provokasyon olan insanlar karıştı. Açın twitter'de neler yazdıklarına bakın. Çok uğraştılar dışlamaya ama başaramadılar. Bu da onların kabahati işte. Haklı iken haksız duruma düştüler.

Bu da bu gün yayınladıkları bir resim.

8923455972_1c2f843346.jpg

Artık insanları dışlamaktan, ötekileştirmekten vazgeçin. İşe yaramadığını size son 5 günde ap açık bir şekilde ispatladılar.

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Siz zannediyormusunuz ki azınlığın istediği kişi başa çıkınca dinecek bu olaylar. Bakın o zaman görün olaylar nasıl oluyormuş.

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
İlk başta destekliyordum ancak bu protesto anarşistlerin komünistlerin gövde gösterisine dönünce işin rengi değişti.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Sanane koçum ister kopyalarım ister yapıştırırım. Sonuçta benim görüşümü yansıtıyor. Küfrettiğimi nerden çıkardın. Sen öyle hissetmişindir.

senin görüşün analara küfüretmek mi sen burda bizi cahil mi sanıyorsun sen burda herkesi enayimi sandın

Sizin suçunuz yok bir şey demiyorum sizi doğuranı (n) suç. bur da bu söylediğin zıt görüşlü ve ya karşı görüşlü birinin sana hak vereceğini sanmıyorum özür dileyeceğine halen savuyorsun @Troy burda bir konu açmış herkes güzelce düşüncelerini yazıyor saygılı cercevesinde ama sen konuyu analara getirdin zıt görüşler olabilir ama her iki kesimin de analarına küfür etmesini istemem uslübünü koru insan gibi tartışalım madem hainler karşıydında sen hainlerin karşısına cıkacaksında neden sen de taksime cıkıp da onlara karşı cıkmadın ben taksime gitmedim orda hak arayanlar vardır binlerce kişi icine marjinal gruplar girmiş olabilir sen burda binlerce kişiye hain diyemesin hain diyeceklerin o savunduğun hükümet 1 kaç mehmet ölmüş ne var bundan diyenler imralıya sayın diyenler şehitlerimizi kanını hiçe sayanlar asıl hainler onlar kardeşim

şimdi ben kalkıp @ahbari kardeşimle düşüncelerimiz uyuşmuyor küfürmü edeyim dini asla siyasete katmam

@ahbari yanlış anlama sadece örnek verdim seni

S

SDN Okuru

SDN Okuru
aşağıdaki dün yayınlanmış bir mesaj ve nitekim öyle oldu

Dikkat Dikkat!!!!

ayakta zor duruyorum ve lütfen şu söyleyeceklerimi yayın,
istiklalde polis ele geçirdiği sokaklarda, insanları uzaklaştırdıktan
hemen sonra camları, çerçeveleri kırıyor. aralarında polis
kıyafeti giydirilmiş gazeteciler var, resimliyorlar. polis camı
kırıyor ve fotoğraf çekiyorlar. yarın yandaş medya organlarında
halk yapmış gibi gösterilecek

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
senin görüşün analara küfüretmek mi sen burda bizi cahil mi sanıyorsun sen burda herkesi enayimi sandın

Sizin suçunuz yok bir şey demiyorum sizi doğuranı (n) suç. bur da bu söylediğin zıt görüşlü ve ya karşı görüşlü birinin sana hak vereceğini sanmıyorum özür dileyeceğine halen savuyorsun @Troy burda bir konu açmış herkes güzelce düşüncelerini yazıyor saygılı cercevesinde ama sen konuyu analara getirdin zıt görüşler olabilir ama her iki kesimin de analarına küfür etmesini istemem uslübünü koru insan gibi tartışalım madem hainler karşıydında sen hainlerin karşısına cıkacaksında neden sen de taksime cıkıp da onlara karşı cıkmadın ben taksime gitmedim orda hak arayanlar vardır binlerce kişi icine marjinal gruplar girmiş olabilir sen burda binlerce kişiye hain diyemesin hain diyeceklerin o savunduğun hükümet 1 kaç mehmet ölmüş ne var bundan diyenler imralıya sayın diyenler şehitlerimizi hiçe kanını hiçe sayanlar asıl hainler onlar kardeşim

Ben oradaki lafımı hergün Türk polisinin askerinin analarını ağlatan hainlere dedim. Onlar bizim analarımıza her gün bu acıyı yaşatıyor. Sen gittinmi hiç bir şehit cenazesine evine konuşuyorsun. Ben suç sizin gibi hainleri doğuran analarda demişim çok mu? Sen bu askerlerin polislerin vatanı koruyan evlatların anaları ağlarken neredeydin. Benim lafım tamamen saf duygularla ağaç kesimine eylem yapanlara değil ki zaten böyle bir şey yok. Tamamen hainlere..

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Cevap verme sunlara güzel kardesim. Apo köpeginin resmini ATATÜRK'le yanyana koyanlarla neyi tartisiyorsun?

Hicbir amaci olmayan insanlar bunlar, onun bunun dedigi ile galeyana gelip ortaliga köpek gibi saldiriyorlar. Gün gectikce gercek yüzleri ortaya cikiyor zaten. Adam yerine koyup cevap verme su issizlere.

Hayirli günler.

Haklısın.

bjkstormbjk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Türk baharı lafları dolaşmaya başladı.. Oyuna geliyoruzz... ​

BERVA

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Medyanlarda gördüğünüz 3-5 alkolik,3-5 provokatör oradaki halkın tamamını alkolik ve terörist yapıyor demek sizin için.
O zaman siz bundan sonra Müslümanlara tecavüzcü,tacizci,dolandırıcı vs. denmesine de karşı çıkmayın.

Çünkü sizin için çoğunluk değil gördüğünüz 3-5 kişi önemliymiş meğer.
Hala ağaç,avm diyorsunuz.Hala şehit,cenaze,bombalı saldırı diyorsunuz.

Şehit aileleri yürürken saldırmadı mı polisler onlara.
Şehit aileleri de mi terörist be. Yetti artık kendi görüşünüzün yanında olduğunu zannettiğiniz polisin yaptıklarını görmezden gelmeniz.
Lafa geldiğinde polisin arasında şerefs*z bilmem ne var diyorsunuz,Ama eylem alanındakilerin şerefs*z olma ihtimalini kabul etmiyorsunuz.Çoğunuz oturduğunuz yerden konuşuyorsunuz hala.
Kusura bakmayın da aklından sorunu olan biri depremi paylaşmış.
Depremde ölenler kim ? Depremde ölen herkes mi alkolik,günahkar.
Müslümanız deyip milletin anasına bacısına laf edenler.Siz nasıl Müslümansınız ?
Müslümanım deyip milleti kışkırtmaya çalışmak ne demek peki ?
Müslümanız biz hoş görülüyüz,barışçılız diyorsunuz.
Yine çoğunluğu Müslüman olan gruba küfürler,hakaretler edip tehditler savuruyorsunuz.
Böyle mi sizin Müslümanlığınız,güzel ahlakınız.
Günlerdir twitter dakilerin çoğu yalan diyoruz,hatta siz de yalan diyorsunuz.
Ama kendi görüşünüz olunca yalan malan kalmıyor,hemen onu kanıt kabul edip,saldırıya geçiyorsunuz.

Orada olanları hiç bir medya tüm gerçekliğiyle göstermeyecek bu kesin.
Herkes kendi tarafına çekecek,kanıtların hepsini göremeyeceksiniz.
Ama hep eylemcileri,terörist ve günahkar ilan etmeye devam edeceksiniz.
Kendini görüşünüz,savunduğunuz konu olduğunda kanıtların tamamı yok deyip konuyu kapatacaksınız,yaptınız çünkü daha önce.
Polis eylemciler saldırdığı için saldırıyor diyorsunuz,Ama aklınıza eylemcilerin polise niye saldırdığı gelmiyor,sorgulamıyorsunuz bile.
Ağzını kapatmış biri sizin için tehlikeli,Polis saldırmadan önce kim ateş atmış ?
Tabi sizin öyle güçlü sinirleriniz var ki,burada dahi millete bir tek hakaret,aşağılayıcı söz söylemediniz.
Paylaştığım videoyu bile bir gözünüz kapalı izlemişsiniz.Kaç kişinin elinde sopa,taş var ?

Başka bir konuda polisin orantısız gücüne karşı çıkanlar,karşıt oldukları insanlara karşı uygulanan aşırı güce tepkisiz kaldınız,hatta yeri geldi desteklediniz,vur emri istediniz.
Cnnturk'un canlı yayınında Ankara'da kafasına mermi gelen arkadaşa olanların hepsini,tüm eylemcilere olsun istediniz.
Hani siz eylemcilerin Müslümanlığını ölçüyorsunuz ya, Onlar da sizinkini ölçmüş siz hiç Müslüman olmamışsınız meğer.

Adalet herkes için lazım.Devran döner sizin de adalete ihtiyacınız olur.

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
evet şehit cenazasine gitim hata şehit veren bir sülalelin ferdiyim hata 12 ay boyunca şırnak hakkari sıfır noktasında gece gündüz askerlik yapan ve hergün catışmaya giren biriyim sana da özelikler resimlerimi göndereceğim senin dediğin (hergün Türk polisinin askerinin analarını ağlatan hainlere dedim) asıl savunduğun hükümet bunu yapıyor imralı asker polis bebek katiliyle beraber el ele sen ne anlatıyorsun herşey ortada
Abi eli öpülecek adamsın vesselam.

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Ortalığı teröristler, ayyaşlar ve marjinaller yakıp yıktı, çöpleri ve enkazı saf, masum düşüncelerle tepkisini belli etmeye çalışan sizler topladınız.Sizin masumiyetinizden faydalınıldığını, birleşmiş gücünüzün sömürülüp kaos ortamı yaratılmaya çalışıldığını hala anlamadınız mı?

Ülkede huzuru bozmaya çalışanların ekmeğine kaymak sürdünüz !

Aldatıldınız, kandırıldınız !

Corch

Asistan
Reaksiyon puanı
0

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Ahahaha YUH ya bu kadar olur. :D Yandaş medya yayınlarından biri daha herhalde.
Fotoğrafın aslında, askerler Gezi Parkı ve oradaki insanlara destek çıktığını belirtiyor. Photoshop yöntemi ile polis olarak değiştirilmiş. Bu haberde de tam tersini diyor.

Hiç güleyeceğim yoktu ya. Gerçi, Türkiye'deyiz demi. :D

Yandaş medya olsunda AYYILDIZ TİM den olsun. Vatanını milletini sevdiklerinden hiç kimsenin koşkusu yok enazından.

MrJuckLees

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Minicik elleriyle o gün o parkta 5 yaşındaki çocuklar vardı. Onlarda Marjinal üye gurubları değilmi :) Çok komiksiniz.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
[video=youtube;cqIiWHMnM94]https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cqIiWHMnM94[/video]

bu adamları polis yapanda kabahat.

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Projenin en başında Kadir Topbaş AVM olmayacak demişti daha sonra başbakan AVM yapılacak deyince burası AVM meydanı olacak,ağaçlar hiç için kesilecek diye bi kampanya başlatıldı. Başlangıçta 50-100 kadar insanın tepkisi vardı orda ama hükümetin yanlış tavrı olayı bu noktaya getirdi.
Projelerini anlatabilirlerdi,şimdi dedikleri gibi AVM şart değil yapılmayabilir diyebilirlerdi, Sökülen ağaçların durumunun ne olduğunu anlatıp yerine yapılacak alanı tanıtabilirleridi onun yerine verdiler gazı. Olay bu noktalara geldi.
Resmen marjinal grupların arayıpta bulamadığı ortamı sağladılar. Halkın marjinal gruplar tarafından kullanılmasına ortam hazırladılar. Ders alırlar umarım.

MrJuckLees

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Biz ellerinde içkiyle ''Şerefe'' diyenlerin değil, tek başına 275 kilo olan mermiyi ''Allah-u ekber'' diyerek kaldıran seyit on başının torunlarıyız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...