SDN Üyeleri, Gezi Parkı Eylemi için ne düşünüyorlar? Tartışıyoruz!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
iş artık gezi parkını aşıp başka bir boyuta geldi. Bu ülkenin gerçek sahibi olan halk, özgürlük arayışda. Birilerinin diktatoryal ve faşist eğilimleri dizginlenmeli, kontrolsüz güç güç değildir. Bu bir birikimin patlamasıdır.

Bu birikimin sorumlularından biri de 3 maymunu oynayan kesimdir. Tamam beğen destekle, ama yanlışa yanlış demeyip, körü körüne biat edersen, üstüne birde aklamak için mahalle baskısı dahil bin türlü savunmaya geçersen olmaz. O kişiler işte sizin koşulsuz biatınızdan güç alıp, gözü körelip aşırı otoriter eğitimler sergilemekte.

Biz ne kadar eleştirirsek eleştirirelim, zaten önyargıyla bunlar provokatör denilerek itibar edilmiyor, görmezden geliniyor. Ama siz yanlışa yanlış der, dizginlerseniz, elindeki gücün emanet olduğunu hatırlatırsanız işte o zmn içimiz rahat edecek. Sizlerin koşulsuz şartsız, doğrusuna yanlışına verdiği korkunç destek toplum vicdanını yaraladığı gibi isyan ettiriyor.

conquistador

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Şimdi olayın parkı korumak için yapılan bir protestodan ibaret olmadığı bariz onu katılanlar kendileri de söylüyor. Eylemlerden önce yapılan konuşmalara ve atılan twitlere baktığımızda da bazılarının olayların bu noktaya gelmesini istediğini ve bu yönde çalışacaklarını görüyoruz. Yani oraya parkı korumaya gittiğini sananlar aslında kullanıldılar. Polisin önüne siper edildiler , asıl suçlularda gerilerde nutuklar çekti. Bunun yanında polisin müdahelesinde ise yöntem yanlışlığı vardı. Polis eylemi engellemeyi değil oluşan kalabalığın taşkınlık yapan fraksiyonlarına müdaheleyi amaç edinmeli. Ki bu zaten onları yeterince meşgul tutardı çünkü görüyoruz güya doğayı koruyanlar geçtikleri yerleri talan etti, savaş alanına çevirdi. Kendilerine destek vermeyenin kapısını, penceresini indirdi, dükkanını işgal etti ve dövdü. Polis bunlara yoğunlaşmalıydı. Öte yandan Topçu Kışlasına ucube demek biraz ilginç olmuş çünkü orjinalinde zaten oraya ait bir yapı o. Bugün güzel bir çevre düzenlemsiyle beraber geri gelmesi niye rahatsız etmekte insanları çözmüş değilim.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Meydanlarda degiliz. Cunku demokrasiye inaniyoruz. Sabah dedigim gibi eger bu provakatif eylemler devam ederse milyonlar olarak her yerde oluruz. Sadece bir gunde. O zaman olacaklarin sorumlusu biz olmayiz. Biz kimiz? Kin ve nefret ile ortaligi yakip yikanlar olmadigimiz kesin.

Reaksiyon puanı
10,315
eğer malum kızıl örgütler bir işe taraf olmuşlarsa o işde hayır yoktur.
derdin ağaç ise, esnafın camını niye kırıyorsun, devletin milletin malına niye zarar veriyorsun?

hükümetin o gezi yolunu kapatıp üzerine avm yaptırmasına bütün kalbimle ve şiddetle ben de karşıyım.
bu konuda büyük yanlış yaptıklarına inanıyorum.
başbakanın kibir kokan tavırlarına da irrite oluyorum ayrıca...

ancak bütün bunların hiçbiri ortalığı cehennem yerine çevirmemizi gerektirmiyor.
hayatı mefluç hale getirmemize haklı dayanak teşkil etmiyor.

eğer o terör örgütleri orada olmasaydı, eğer bunca can acıtılmasaydı, ortalık yangın yerine çevirilmeseydi,
orada bu haklı davaya destek olabilmek için bulunacak kişilerden biri de mutlaka ben olurdum.

öyle ışıkların yanıp sönmesi, tencere tava şangırtıları falan demode olmuş şeylerdir.
28 şubat ile beraber üzeri kapanmış, etkinliği olmayan işlerdir.

umarım sulh ile sukunet ile çözümlenir, daha başka kimsenin canı yanmadan bu olay sonlandırılır.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Biz ne kadar eleştirirsek eleştirirelim, zaten önyargıyla bunlar provokatör denilerek itibar edilmiyor, görmezden geliniyor. Ama siz yanlışa yanlış der, dizginlerseniz, elindeki gücün emanet olduğunu hatırlatırsanız işte o zmn içimiz rahat edecek. Sizlerin koşulsuz şartsız, doğrusuna yanlışına verdiği korkunç destek toplum vicdanını yaraladığı gibi isyan ettiriyor.

Eline sağlık... Özet geçmiş, tercüman olmuşsun.

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Özgürlük arayışında denilen halkın sayısını nüfusun oranına vurduğunuzda tabiri caizse bir elin beş parmağını geçmeyecek kadarlar.

Herkesten bahsetmiyorum zıplamayın gene...

O topluluğun önünde yüzlerinde maskeler, ellerinde taşlar olan sözüm ona çevreci dostlarımızdan bahsediyorum...

Klavye başında hükümet düşmanlığını gösterenlere de çok güzel fırsat doğdu bu vesileyle...

Ben demokrasi yanlısı bir insanım...
İktidarda kim olmuş hiç önemli değil benim için..
Ama bu şekilde bir tepki anarşiden başka bir şey değildir..

Olan gene yurdumun öz sermayesine oldu..
Olan gene yurdumun masum esnafına oldu...
Olan gene evine gidemeyen yollarda heder olan vatandaşıma oldu...

Bu ülkenin huzurunu eskiden olduğu gibi rahat bozamayacaklar...

Bozdurmazlar...

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bence sorun projenin insanlara tam olarak anlatılmamasından kaynaklandı.Belki iyi niyetli olarak yeşili korumak adına parkta eylem yapan insanlara Polisin davranış olayı ateşlemiş oldu.Buda bir sürü marjinalin işine geldi.Olay park ve avm den çıkıp siyasete döndü.Bunu fırsat bilen chp de bundan nemalanmakta gecikmedi.Hükümeti istifaya çağırdı hatta bunun için yırtındı.Sonuçta Bundan önce Ak Partiye karşı hıncı olanlar yadaSandıkta yıkamadıkları bir Partiyi bu şekilde yıkacaklarını zannettiler.Sonuçta Hükümette hatalı davranmıştır.Orada gösterilerde olanlarda.Bize ne kaldı?Kocaman bi hiç...

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
%90 muhalif forumlarda takılmasını ben bilmiyormuyum. Herkes benim gibi düşünüp ağzına geleni söylüyor. Eğer bundan mutlu olsaydım ve işe yarayacağını düşünseydim bugun burada değil orada olurdum.

Fakat buradaki kesim çok kızsamde eleştirsemde aradaki etklileşimin fark yaratabilecel bir kesim. Çok büyük bir hükümet destekçisi var muhafazakar üye var. İktidarı dizginleyebilecek güçlerden biri de sizsiniz. Siz eğer sorumluluklarınızı yerine getirip koşulsuz destek vermeseydiniz bugun o 100binler o meydanlara çıkmazdı emin olun

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Yazık olmuştur.Onca zarar gören mala mülke yanan cana.Hak böyle aranmaz.Aransada eline bir şey geçmez.Yapılacak ilk seçimde bunların bir işe yarayıp yaranadığını ömrümüz olursa görürüz.

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14

ironicus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
.
.
Bence Protesto şu şekilde olmalı idi

1-) doğa protestosu için planlı bir bölgeye gidip herkes bir adet Fidan dikmeli idi

2-) Alkol yasasını protesto için dikilen fidanların yanında içen içmeli idi ama ortada çöp bırakmadan ve taşkınlık çıkarmadan dağılmalılardı. ( bakın adam gibi içtik kimseye zararımız yok )

siz burda nasıl protesto yapılırı değil , nasıl piknik yapılırı anlatmışsınız...

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Geçen yıl Libyada , Mısırda, Lübnanda neredeyse bütün arap yarımadasında birşeyler oldu..
ilk zamanlar herkes Demokrasi çığlıkları attı... şarkılar söyledi.. (buna bizlerde dahil , uzaktan isleyenler olarak..)

ama çok geçmeden, zafer sarhoşluğunun ardından bunun Batı ülkeleri tarafından organize edilen ayaklanmalar olduğu ortaya çıktı.. (isyanlarda grupları yönetenler , 3-5 ay önce ülkelere giren yabancılar veya onların eğittiği kişilerdi.. alalen basında yer aldı...)
şu anda bu ülkelerde hala düzen kurulamadı ve insanlar eskiyi arar durumda...

benzer olayları yıllarca bizde de yaptılar , sağ -sol v.s.

Bugüne gelelim...

ortada bir laf var misal, Direniş..... bu Arap baharından kalan bir kelime...

özellikle Twitterda inanılmaz bir trafik var ve büyük bir kısmı yalan ... (tankın ezdiği adam, köpeüe gaz sıkan polis v.s. , 30 ölü var...) ....Twitterda Arap baharında kullanılan , organizasyonu sağlayan şeydi..

öyle veya böyle terör bir şekilde sonlanıyor...

artık Türkiye'de yeni bir kutuplaşmaya ihtiyaç var...

bunu sağlamak için herşey yapılıyor...

ve ne yazıkki halkımız bu tuzağa düşüyor.. gerçekten protesto edenler başka amaçlara hizmet ediyor..

polisimiz bu tuzağa düşüyor...

devlet bu tuzağa düşüyor..

---

biz arap değiliz, biz ortadoğu ülkesi değiliz...
hakkımızı arayalım ama başkalarına maşa olmayalım...

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
Böyle münferit olaylarla bir fikri kötüleyeceksek bu olaylarda polisin yaptığı öyle zulümler var ki teşkilatın komple kapatılması gerekir o zaman.
millet zaten polise yüklenip laf atıyor ama göstericileri savunuyordu. dün burda killerground da atıp tutuyordu. neymiş efendim bir köşede polis görsek sizin gibi saldırmayz diye. ahanda cevap. adamların derdinin birşey savunmak olduğu filan yok. bunlar bildiğin anarşist, faşist diyip faşist olan gurup. Sana kötülük yapana sende kötülük yaparsan biter bu iş. bu videoda tutup polise yol verseler fiziki müdahalede bulunmasalar helal olsun derdim. samimiler derdim yine de. Ama yaptıkları meydanda. Polis suçlanıyor ama onlarda masum değil. Ne oldukları da belli değil. Ne kadar ipini koparan varsa gelmiş. Hangi ideolojiden olduklarını da bir güzel belli ettiler...

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
millet zaten polise yüklenip laf atıyor ama göstericileri savunuyordu. dün burda killerground da atıp tutuyordu. neymiş efendim bir köşede polis görsek sizin gibi saldırmayz diye. ahanda cevap. adamların derdinin birşey savunmak olduğu filan yok. bunlar bildiğin anarşist, faşist diyip faşist olan gurup. Sana kötülük yapana sende kötülük yaparsan biter bu iş. bu videoda tutup polise yol verseler fiziki müdahalede bulunmasalar helal olsun derdim. samimiler derdim yine de. Ama yaptıkları meydanda. Polis suçlanıyor ama onlarda masum değil. Ne oldukları da belli değil. Ne kadar ipini koparan varsa gelmiş. Hangi ideolojiden olduklarını da bir güzel belli ettiler...

Polise saldıranın da polisin de savunulacak bir yanı yok. Onlar polisi suçluyor diye sizin polisi savunmanız gerekmez, suçluysa suçlu deyip geçin.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bu Konuda son olarak diyeceğim şudur ki;Ortada bir Haksızlık var ise,Hak bu şekilde aranmaz.Eğer Kanunsuzluk var ise Kanun ve Düzen bu şekilde korunmaz..

XAFER37

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bir musibet bin nasihattan iyiymiş. Belki böylesi daha hayırlı olur bilemeyiz, hayırlısı olur inşallah.

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bizim bu millete Allah akıl fikir versin.

İnsanlar bir şekilde kandırılıyor,ardından gazı veriyorlar.

Sonuç bu.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Bu Konuda son olarak diyeceğim şudur ki;Ortada bir Haksızlık var ise,Hak bu şekilde aranmaz.Eğer Kanunsuzluk var ise Kanun ve Düzen bu şekilde korunmaz..

Abi adamlar hakkını aramak için, o ağaçları yıktırmamak için nasıl adabıyle edebiyle mücadele ettiler görmüşsündür. Keşke böyle hak arayışları karışılık ve muhattap bulabilseydi de bu durumlara gelinmeseydi. Ama polis ve devlet bize hakkı güzellikle vermeyince, saldırıp gaza boğunca bu sefer de halk söke söke almaya kalktı.

Birilerinin saltanatını şöyle bir sarsacaksın ki 10 senede inşa ettiği tahttan düşüp cumhuriyet ile yönetilien demokratik laik bir hukuk devletinde başbakanlık yaptığını hatırlasın.

stttntnzn

Asistan
Reaksiyon puanı
2
işlerine gelince demokrasi, işlerine gelmeyince anarşi. sorsan demokratik bi ülkeyiz

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Kuvayı Milliyenin ki direniş mi diye adlandırılıyor? Ne diye biriniz arap baharına öteki buna çekiyor. Olay ortada. Başka yerden dayanak aramayın

birşeyi bir yere çektim filan yok... illa karşı taraf arama mesajlarda...

ben bir durum tespiti yaptım , benzerlikleri dile getirdim...

"olay ortada" , demişin işte bu ortada olan olay ne ??

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
Abi adamlar hakkını aramak için, o ağaçları yıktırmamak için nasıl adabıyle edebiyle mücadele ettiler görmüşsündür. Keşke böyle hak arayışları karışılık ve muhattap bulabilseydi de bu durumlara gelinmeseydi. Ama polis ve devlet bize hakkı güzellikle vermeyince, saldırıp gaza boğunca bu sefer de halk söke söke almaya kalktı.

Birilerinin saltanatını şöyle bir sarsacaksın ki 10 senede inşa ettiği tahttan düşüp cumhuriyet ile yönetilien demokratik laik bir hukuk devletinde başbakanlık yaptığını hatırlasın.
Adab mı edeb mi :clap: Saltanatı sözlükten araştır bu bir. Şu anda biz hangi rejimde yaşıyoruz ki acaba hatırlamak zorunda kalsın? Monarşi ya da oligarşi altında değiliz. Demokratik desen sandık belli oy belli. Laik demek de dinsizlik demek zaten bizim %99'u müslüman denilen devletimizde. Ne ironi ya....

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
b5_450xNULL.jpg

stttntnzn

Asistan
Reaksiyon puanı
2
aynen bn de günlerdir düzenli olarak face ve twittera giriyorum ama hiç sorunla karşılaşmadım. herkeste olan 8.8.8.8/8.8.4.4 hatta iphone o da yok standart ttnet adsl. ne çamur atacaklarını şaşırdılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...