Google & LG Nexus 4 Özellikler ve Genel Destek

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
LG Nexus 4 Gelsin yeter :D ya Optimus G yada Nexus 4 başka alternatifim yok :)

saltooo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
benimde almayı düşündüğüm cihaz ülkemizde inşallah uçuk bi fiyattan girmez

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Hala mı gelmedi? Çok merak ediyorum fiyatını. 300$'lık telefonu 1300 liradan sokarlar kesin.

syktv

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hala mı gelmedi? Çok merak ediyorum fiyatını. 300$'lık telefonu 1300 liradan sokarlar kesin.
Telefon $300 ama ama Google o fiyata satıyor.LG is $450-$500 civarında satacakmış.Türkiye de kaç TL olur bilemem.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
önceden güncelleme için bekliyorduk şimdi telefonu komple bekliyoruz. bir boş metrobüs bekletiyor birde lg bu kadar

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
yurt disi cihazlarini 2 ile carpin lakin getiren firma garanti adi altinda sizden 1 cihaz parasi daha talep ediyor arizalaninca nerden yenisi veriyorlar saniyoruz :)
lg 500 dolarsa burda 1000 dolar olur

raptap

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar abartmayın lütfen !
Lg Nexus 4 8 GB = 1000 TL civarı
LG Nexus 4 16 GB = 1200 - 1400 civarı olacaktır.

Burada önemli olan, 16 GB hafızası olan telefon. yurtdışında euro ve dolar başında 100 birimlik bir fark var 8 GB ve 16 GB arasında, tabiki bu 100 birimlik fark ülkemizde 200-300 birimlik bir farka dönüşeceği için, 8 GB ile 16 GB arasında 200-300 TL lik bir farkın olması muhtemel.Tüm telefon uzmanlarınında söylediği gibi ; "Bir akıllı telefonun minumum hafızası 16 Gb olmalıdır" Sebebi ise, uygulama yönünden tatminlik ve orta düzey bir kullanım. .

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Bu telefon zamanında gelse idi belkide almıştım :) fiyat olarak 1200 geçmez ve 16 gb olan öneriliyor her yerde :)

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Samsung un yeni cebi çıktığı zaman TR pazarına aynı hızla giriş yapıyor.
Nexus 4 ABD de bile bekletmiş kullanıcıları stok sıkıntısı sebebiyle.

Bu arada Nexus 4 ü yakın zamanda Turkcell getirecek :)

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Samsung un yeni cebi çıktığı zaman TR pazarına aynı hızla giriş yapıyor.
Nexus 4 ABD de bile bekletmiş kullanıcıları stok sıkıntısı sebebiyle.

Bu arada Nexus 4 ü yakın zamanda Turkcell getirecek :)

Nexus 4 ile alakalı değil ama genel olarak telefonların ilk gsm operatörlerinde satılması tekno magazalarda bulunmaması olayına da ayrı uyuzumya neyse

Birde yeni Nexus söylentileri vardı onlarda boş çıktı :)

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
4.2.2 güncellemeniz hayırlı olsun millet.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Ubuntu bekleyen varmı bari?

Ubuntu mobil alana değişik bir soluk getirecek kişisel görüşüm kurulumu ne kadar kolay tutarlarsa o kadar çok kullanıcıya ulaşır. Şimdilik biraz daha beklemek gerekecek.

Bu arada forumdaki Nexus 4 sahiplerini ilk mesaja kullanıcı gurubu olarak ekleyebiliriz. Tabi isterlerse !

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Ubuntu mobil alana değişik bir soluk getirecek kişisel görüşüm kurulumu ne kadar kolay tutarlarsa o kadar çok kullanıcıya ulaşır. Şimdilik biraz daha beklemek gerekecek.

Bu arada forumdaki Nexus 4 sahiplerini ilk mesaja kullanıcı gurubu olarak ekleyebiliriz. Tabi isterlerse !
Hocam beni note2 ye ekle olmaz mı? :) bu arada 21 subatta image dosyaları yayımlanacak umuyorum ki incelemelerdekini de aşmış bir durumda olur ve dediginiz gibi kurulumu kolay olur. . Bir yandan da nexuslar geliştirici telefonları alanlar kurulumu zorda olsa yapabilir diye düşünüyorum

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Hocam beni note2 ye ekle olmaz mı? :) bu arada 21 subatta image dosyaları yayımlanacak umuyorum ki incelemelerdekini de aşmış bir durumda olur ve dediginiz gibi kurulumu kolay olur. . Bir yandan da nexuslar geliştirici telefonları alanlar kurulumu zorda olsa yapabilir diye düşünüyorum

Olur ekleyelim neden olmasın :) Ubuntu'da yayınlansın bakalım neler olacak. Ben kolay kurulumu son kullanıcı için demiştim. İşin içindeki kişiler zaten her türlü kurar ama son kullanıcı için durum öyle olmuyor malesef.

Demem o ki kullanıcı mesela Nexus 4'ü pc bağlayıp android güncellemesi yapar gibi telefonuna ubuntu kurabilse çok daha popüler olur :)

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Olur ekleyelim neden olmasın :) Ubuntu'da yayınlansın bakalım neler olacak. Ben kolay kurulumu son kullanıcı için demiştim. İşin içindeki kişiler zaten her türlü kurar ama son kullanıcı için durum öyle olmuyor malesef.

Demem o ki kullanıcı mesela Nexus 4'ü pc bağlayıp android güncellemesi yapar gibi telefonuna ubuntu kurabilse çok daha popüler olur :)

Tabiki de öyle olsa muhteşem olur. Hatta bizim cihazlarada portlasalar diye düşünüyorum hic fena olmaz yani :)

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Tabiki de öyle olsa muhteşem olur. Hatta bizim cihazlarada portlasalar diye düşünüyorum hic fena olmaz yani :)

nexus 4 örnek olarak verdim Samsung. Sony, LG, HTC cihazlarada bu şekilde destek olasa hatta iphone diyecemde o olmasa da olur :D

Başlangıç olarak Nexus lara kurulabilir olur gibi geliyor bakalım. Ara ara ubuntunun sayfalarını kurcalamakta fayda var :)

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
nexus 4 örnek olarak verdim Samsung. Sony, LG, HTC cihazlarada bu şekilde destek olasa hatta iphone diyecemde o olmasa da olur :D

Başlangıç olarak Nexus lara kurulabilir olur gibi geliyor bakalım. Ara ara ubuntunun sayfalarını kurcalamakta fayda var :)
Katılıyorum fakat burada bir soru geliyor aklıma ubuntunun amacı ne? Yeni bir telefon yapıp satmakmi google gibi yoksa yine ücretsiz Yazılım gelistirip dağıtmak mı? Red hocam ucretsiz veya ucretli fark eder mi sana?

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Katılıyorum fakat burada bir soru geliyor aklıma ubuntunun amacı ne? Yeni bir telefon yapıp satmakmi google gibi yoksa yine ücretsiz Yazılım gelistirip dağıtmak mı? Red hocam ucretsiz veya ucretli fark eder mi sana?

Ücretsiz olması her daim tercihimdir :) Diğer taraftan harcanan bir emek var ve karşılığı olmalı. Yanlız buda Linux'un özgür yazılım anlayışına ters bu yüzden ücretsiz olacaktır. Ubuntu ekibi mobil alanda neyi gördü de bu alana yöneldi kesin bir şey söylemek zor ama son dönemde mobilin pc platformundan daha popüler olduğu kesin.

Ayrıca son dönemde çok popüler olan Android'in geliştiricisi olan google ile üretici firmalar arasında çıkabilecek bir sorun durumunda ubuntu çok iyi bir alternatif olabilir. Böyle bir durum olmasa bile her hangi bir firma direk ubuntu yüklü bir telefon çıkarsa bence beklenenden fazla ilgi görebilir.

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Ücretsiz olması her daim tercihimdir :) Diğer taraftan harcanan bir emek var ve karşılığı olmalı. Yanlız buda Linux'un özgür yazılım anlayışına ters bu yüzden ücretsiz olacaktır. Ubuntu ekibi mobil alanda neyi gördü de bu alana yöneldi kesin bir şey söylemek zor ama son dönemde mobilin pc platformundan daha popüler olduğu kesin.

Ayrıca son dönemde çok popüler olan Android'in geliştiricisi olan google ile üretici firmalar arasında çıkabilecek bir sorun durumunda ubuntu çok iyi bir alternatif olabilir. Böyle bir durum olmasa bile her hangi bir firma direk ubuntu yüklü bir telefon çıkarsa bence beklenenden fazla ilgi görebilir.

Ben olsam ki varım :) alırım gibi geliyor nexusa bayağı yakistigida aşikâr

S

SDN Okuru

SDN Okuru
harika bir telefon ben kullanıyorum. piyasa şartlarındaki en iyi akıllı telefon şiddetle tavsisye ediyorum..

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
harika bir telefon ben kullanıyorum. piyasa şartlarındaki en iyi akıllı telefon şiddetle tavsisye ediyorum..
Sesi kötü diyorlar ama ben geçen gün baktım TT Arena'da çekilmiş bi' görüntünün sesini açtım bayağı yüksek ve kaliteli ses aldım..

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar herkes multimedya alanında zayıf bir cihaz olduğunu söylese de çektiğim fotoğraflar olsun videolar olsun sesi de gayet doygun çıkartıyor [MENTION=325419]nikney[/MENTION] multimedya konusunu dert etme sen :)

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Arkadaşlar bu resimdeki oyunun adını bilen var mı ?

n4-speed.png

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
[MENTION=184691]kofdelisi[/MENTION] bulundu oyun :) tşk [MENTION=325419]nikney[/MENTION]

S

SDN Okuru

SDN Okuru
lg 4 nexsus telefonum google play de program indirirken paket dosyasi gecersiz diyor!!!nedeni ne olabilir?sorunu nasil cozebilirim?

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
lg 4 nexsus telefonum google play de program indirirken paket dosyasi gecersiz diyor!!!nedeni ne olabilir?sorunu nasil cozebilirim?

İndirirken sorun oluyordur komple inmiyordur yada uygulamanın son android sürümü için desteği yoktur :)

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ben radyosu olmadigindan dolayi tedirgindim ama otobüslerde ucretsiz internet vardı tuneln den baya kesintisiz radyo dinledim. bana sadece otobuste radio lazım
Sonuç, bu iyi oldu :)