Bilgisayarımı Nasıl Hızlandırabilirim Acil Yardım!

samedagacan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarımın teknik özellikleri:

İşlemci İntel(R) pentium(R) D CPU 3.00GHz 32bit çift çekirdek

RAM:1.00GB

Ekran kartı: NVIDIA GeForce 7300 SE/7200 GS
511MB

Bilgisayarımında hiçbir oyun ağır programlar olmasına rağmen aşırı bir kasma söz konusu fortmat attırdım ama geçmedi bu kasma ne yapmam gerekiyor acill yardımmmm.....!

abidn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Format attım diyorsun, peki işletim sistemi olarak ne ve hangi sürümünü kuruyorsun? Örn, Windows 7 Ultimate veya modlanmış XP falan mı? Eski ekran kartım da tam onun aynısındandı ve RAM de 1 GB idi. O bilgisayarla Crysis'i bitirmiştim yani donanım gayet yeterli. Fakat dediğim gibi sorun yazılımda olabilir, yani işletim sistemi önerisi olarak Windows Vista'ya yaklaşma. XP kullanacaksan SP2 kullan veya asla üzernde oynanmamış, değiştirilmemiş SP3 kur; Perfect XP, Ultimate XP tarzı şeylerden kaçın. Windows 7 kullanacaksan (ki önerim budur) Windows 7 Starter işletim sistemini kur, inan bana çok hafif. Duvar kağıdı değişmiyor ama programlarla düzeltilebilir, Starter sürümü olmasına dikkat et yeter. Ha bir de, işletim sistemini kurmadan önce mutlaka tüm hard disk bölümlerini sil, yeniden bölümler oluştur. İşletim sistemine en az 70-80 GB ayır. Olmazsa donanımda veya HDD'de problem olabilir, buraya alıntı yaparak yaz haberim olsun işe yaradı mı diye. Şimdiden kolay gelsin :)

AHMT06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaş bilgisayarin hizlanmaz ram ve ekran kartini değiştirmelisin
ama bulari değiştireceğine yeni bilgisayar all

evrenbkz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bilgisayarımın teknik özellikleri:

İşlemci İntel(R) pentium(R) D CPU 3.00GHz 32bit çift çekirdek

RAM:1.00GB

Ekran kartı: NVIDIA GeForce 7300 SE/7200 GS
511MB

Bilgisayarımında hiçbir oyun ağır programlar olmasına rağmen aşırı bir kasma söz konusu fortmat attırdım ama geçmedi bu kasma ne yapmam gerekiyor acill yardımmmm.....!

senin bilgisayarının özelliklerinde bi masaüstü bilgisayarım vardı :) hatta 512 mb ram vardı yani daha kötü bi pc vardı.. ben bunu farkettm bu türde pc ler 3-4 ay sonra kasma sorunlarını beraberinde getiriyolar bunun temiz kullanımıyla alakası yok tüm driverlarını yüklediysen sorun olmaz gibime geliyo yada bi xp sp3 bul win7 ağır gelebilir sisteme tekrar kur driverlarını yükle önemli dosyaların varsa harici diske yada usb ye al bi format at

samedagacan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Win 7 ultimate kullanıyorum ama değiştirilmiş mi onu bilmiyorum verdiğin bilgiler için teşekkürler

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Format attım diyorsun, peki işletim sistemi olarak ne ve hangi sürümünü kuruyorsun? Örn, Windows 7 Ultimate veya modlanmış XP falan mı? Eski ekran kartım da tam onun aynısındandı ve RAM de 1 GB idi. O bilgisayarla Crysis'i bitirmiştim yani donanım gayet yeterli. Fakat dediğim gibi sorun yazılımda olabilir, yani işletim sistemi önerisi olarak Windows Vista'ya yaklaşma. XP kullanacaksan SP2 kullan veya asla üzernde oynanmamış, değiştirilmemiş SP3 kur; Perfect XP, Ultimate XP tarzı şeylerden kaçın. Windows 7 kullanacaksan (ki önerim budur) Windows 7 Starter işletim sistemini kur, inan bana çok hafif. Duvar kağıdı değişmiyor ama programlarla düzeltilebilir, Starter sürümü olmasına dikkat et yeter. Ha bir de, işletim sistemini kurmadan önce mutlaka tüm hard disk bölümlerini sil, yeniden bölümler oluştur. İşletim sistemine en az 70-80 GB ayır. Olmazsa donanımda veya HDD'de problem olabilir, buraya alıntı yaparak yaz haberim olsun işe yaradı mı diye. Şimdiden kolay gelsin :)
Win 7 ultimate kullanıyorum ama değiştirilmiş mi onu bilmiyorum verdiğin bilgiler için teşekkürler

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
Bence sorun işletim sistemi hiç sevmiyorum ama xp yüklesen sorun düzelir diye düşünüyorum :)

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
1 GB bellekli bir makineye illa W7 kurayım diyorsanız Basic sürümünden yukarısını tavsiye etmiyorum... Ultimate' in gereksiz yüküyle hem cihazı hem kendinizi yorarsınız... Size tavsiyem Perfect XP 32 bit sürümüdür, onun da görsel versiyonunu önermiyorum... Kurduktan sonra içinde hazır olarak gelen Windows Seven teması ile kullanabilirsiniz... En stabil XP lerdendir Perfect, onunla da sisteminiz kasarsa bilin ki HDD de bad sector vardır... Bu da donanım değişimi gerektirir...