Xperia Z Hakkında Birkaç Sorum Var..

CasperCrazy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu telefonu yeni gördümde türkiyeye mart ayında gelicek diyorlar fiyat konusunda bilgi varmıdır nekadara gelebilir türkiyeye ?

birde günlük kullanım için yeterlimidir bilgisayar yerine geçermi hani istediğimde alıcam oyun oynayabileceğim internete rahatça girip hızlı hızlı gezebileceğim menülerde dolaşırken felan takılma olmasın tarzında.. ekranı zaten yeterlidir rahatça film atıp izleyebilirmiyiz ? birde 16gb depoloma ( alırsamki inşallah bunu alıcam 32gba kadar cekicem microsd ile ) sıkıntı olurmu ? internet konusuna tekrar değineyim dışarda gezerken biryerde otururken veya evdeyken rahatça internette gezeyim sdn vb forumlarda dolaşayım zaten bu telefona ilgimi çekmemi sağlayanda ces 2013 videosunu gördüydüm youtubede araştırırken ordan sonra ilgimi çekti daha öncede duyduydum ama videolarını felan iyice araştırınca baya bi hoşuma gitti kafamda s3 tarzı telefonlar vardı ama 1 1,5ay sonraya anca alabilirim 1ay sonra diyincede araştırırken xperia z yi gördüm ve kararım bundan yana oldu..

Wifi gibi konularda zaten sıkıntı olmaz sanıyorum evde kullanırken kendi modemime rahatça baglanıp kullanırım heralde ? :flowers:

Kablosuz şarj özelliği konusunda bir bilgi göremedim birde ses kalitesi..

GPS Hakkında bilgide göremedim.. birde indirme hızı

Daha önce böle telefon kullanmadım hani almışken en kralından saglamından alayım diyorum 5 yılda bir telefon değiştiriyoruz bana kalsa iphone 5 alırım ama gerek yok :thumbdown: gtc3510 var elimde 10/10/2009 faturası duruyor siz düşünün :D:D kısaca bu telefon iyimidir alınmaya değermi ki bence değer türkiye fiyatı ne olur..

Edit : birde bunun kamerasını ayrıntılı anlatabilecek arkadaş varmı.. youtubede genelde ingilizce yamuk yumuk anlıyoruz türkçe ingilizcemizle :closedeyes:

Kutay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
fiyatı 2000TL üzeri olacağı kesin eğer sony Türkiyeye özel fiyat uygulamazda ingiltere fiyatından verirse vergiler dahil 2500 TL civarı bir tutarı olur ancak rakiplerin(HTC ve Samsung) 2013 model telefonları gelince 1500-2000TL arasında rahatlıkla alırsın bu telefonla android ile yapılabilen her şeyi en zirvede yaparsın yani beklentilerini karşılar kamera konusunda şunu bilmen lazım galaxy s3 ve iphone 5'te kullanılan kameranın markası sony daha fazla yorum yapmaya gerek yok kamera konusunda herhalde sony kendisi başkalarına sattığından kötü kamera kullanmaz ses konusundada ürün çok iddialı clear audio+ teknolojisi var ben bu teknolojinin ilk sürümünü arkadaşımın telefonu xperia s'te deneyimledim gerçekten güzeldi xperia z'de daha gelişmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor ve çıkmadan bilemeyiz ama iyi bir kulaklık ile geliyor gibi depolama olarak ben micro sd desteği olan bir telefonda 16gb yeterli diyorum eğerki kapasiteli bir micro sd kart takarsanız asla sıkıntı yaşamazsınız.

CasperCrazy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
fiyatı 2000TL üzeri olacağı kesin eğer sony Türkiyeye özel fiyat uygulamazda ingiltere fiyatından verirse vergiler dahil 2500 TL civarı bir tutarı olur ancak rakiplerin(HTC ve Samsung) 2013 model telefonları gelince 1500-2000TL arasında rahatlıkla alırsın bu telefonla android ile yapılabilen her şeyi en zirvede yaparsın yani beklentilerini karşılar kamera konusunda şunu bilmen lazım galaxy s3 ve iphone 5'te kullanılan kameranın markası sony daha fazla yorum yapmaya gerek yok kamera konusunda herhalde sony kendisi başkalarına sattığından kötü kamera kullanmaz ses konusundada ürün çok iddialı clear audio+ teknolojisi var ben bu teknolojinin ilk sürümünü arkadaşımın telefonu xperia s'te deneyimledim gerçekten güzeldi xperia z'de daha gelişmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor ve çıkmadan bilemeyiz ama iyi bir kulaklık ile geliyor gibi depolama olarak ben micro sd desteği olan bir telefonda 16gb yeterli diyorum eğerki kapasiteli bir micro sd kart takarsanız asla sıkıntı yaşamazsınız.

Anladım hocam kullanım rahatlıgı var diyorsun yani.. MicroSD Takarım zaten.. 32gb olması lazımdı max desteği.. Peki gece yatakta uzanırken rahatça elime alıp film vb şeyler izleyebilir/yapabilirim demi hocam.. Birde GPS Konusunu soracaktım..Kablosuz şarj özelliği varmı bu modelin.. Birde 4G özelliği ne gibi şeylere yarıyor..Wifi zaten anladım o konuyu.. Son sorularımda bunlar hocam , yorduysam affola heryerde bilgili insana denk gelmiyoruz :)

Edit : hocam birde ayıp olmassa :Pbu ekranı hakkındaki düşüncen nedir..

CasperCrazy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Birde galaxy s3 mü yoksa xperia z denmi olurdu kararınız ?

Kutay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Film izlersin tabii rahat rahat sonuçta full hd 1080p ekrana sahip bir telefon ve şarj süresi iyi deniyor 4g desteği var cihazın her ne kadar şuan Türkiyede bi işe yaramasada seneye 4g devreye girecek artık telefon alırken 4g desteği varmı diye bakmak lazım yoksa telefonu en fazla 2 sene kullanırsınız sonra 4g'nin cazibesi size telefonu değiştirtir kablosuz şarj konusunda bilgim yok s3mü xperia z mi dersen tabiki xperia z derim ama bilmen gereken çok önemli bişey var bu telefonu almaktan vazgeçirebilir cihazın 2.2mp gibi gayet iyi bir ön kamerası var ama xperia z dahil hiçbir xperia prensip olarak 3g görüntülü konuşma desteklemez bu kamera sadece skype gibi yazılımlar içindir haberin olsun.

Edit:GPS'ten bahsetmemişim aslında bahsetmeye gerek yok bu çok temel bir özellik bütün akıllı telefonlarda var.

CasperCrazy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Film izlersin tabii rahat rahat sonuçta full hd 1080p ekrana sahip bir telefon ve şarj süresi iyi deniyor 4g desteği var cihazın her ne kadar şuan Türkiyede bi işe yaramasada seneye 4g devreye girecek artık telefon alırken 4g desteği varmı diye bakmak lazım yoksa telefonu en fazla 2 sene kullanırsınız sonra 4g'nin cazibesi size telefonu değiştirtir kablosuz şarj konusunda bilgim yok s3mü xperia z mi dersen tabiki xperia z derim ama bilmen gereken çok önemli bişey var bu telefonu almaktan vazgeçirebilir cihazın 2.2mp gibi gayet iyi bir ön kamerası var ama xperia z dahil hiçbir xperia prensip olarak 3g görüntülü konuşma desteklemez bu kamera sadece skype gibi yazılımlar içindir haberin olsun.

Edit:GPS'ten bahsetmemişim aslında bahsetmeye gerek yok bu çok temel bir özellik bütün akıllı telefonlarda var.

Peki hocam, özelden yazarım onuda bir 2 programla ilgili soracaktım..

Son olarak tekrardan sorayım S3mü Xperia Z mi.. ? :)

http://versusio.com/tr/sony-xperia-z-vs-samsung-galaxy-s3

Şimdide aklıma bi taraftan s3 girdi.. :) ne yapacaz düşünüyorum hocam xperia z cok hoş ama s3de yandan yandan geliyor.. kararım z den yana ama önümüzde marta kadar 1,5ay var..

Kutay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
S3 artık eskidi ve Türkiyedeki model 4G desteklemiyor ayrıca 1GB ram var eğer S3 alacaksanız biraz sabredip S4 alın yoksa pişman olursunuz.

CasperCrazy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
S3 artık eskidi ve Türkiyedeki model 4G desteklemiyor ayrıca 1GB ram var eğer S3 alacaksanız biraz sabredip S4 alın yoksa pişman olursunuz.

Hangi telefonun türkiye modeli 4g desteklemiyor xperia z mi hocam ? 3g baglantının avantajı nedir ?

telefonları mart ayında almayı planlıyorum şuanki taksitler bitsin son 1 2 taksit peşine saglam bir telefon..

S3 de bi taraftan aklıma girdi şimdi iyice kararsız kaldım.. ama xperia dan yanayım hala..

edit : xperia z den yanayım eyvallah hocam sorularımın cevabını aldım :)

patientia

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Hangi telefonun türkiye modeli 4g desteklemiyor xperia z mi hocam ? 3g baglantının avantajı nedir ?

telefonları mart ayında almayı planlıyorum şuanki taksitler bitsin son 1 2 taksit peşine saglam bir telefon..

S3 de bi taraftan aklıma girdi şimdi iyice kararsız kaldım.. ama xperia dan yanayım hala..

edit : xperia z den yanayım eyvallah hocam sorularımın cevabını aldım :)

Hocam Xperia Z 2000 tl nin üzerinde olmaz böyle şeylere kanmayın + Şu an S4 daha cıkmadı cıksa bile Xperia Z ile kafa kafaya olur cünkü Exynos 5 kullanırsa samsung 8 cekirdek işlemci sadece gösteriş 8 cekirdek olup calısmamaktansa 4 cekirdek olup tam verim almak daha iyidir zaten Samsungun işlemcisi telefonu yoruyor bana göre . Cahil demek istemiyorum ancak bilgisi pek bulunmayan insanlara inanmayın yoksa yanılırsınız Xperialarda degil tüm android telefonlar görüntülü görüşmeyi desteklemiyor. Ancak Skype vb. programlarla görüntülü görüşme mümkün

Aksunguuur

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Xperia Z'in Türkiye pazarında 2000 tl gibi bir rakamın üstüne çıkması çok satmak ve piyasada sağlam bir yere oturmak istiyorsa çok saçma bir karar olur. Ama İngiltere fiyatının 1600 tl'ye yakın olacağı yönündeki haberler gerçeği yansıtıyorsa Türkiye'de 2300-2400 gibi olağanüstü rakamlar görmemiz mümkün.

CasperCrazy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Xperia Z'in Türkiye pazarında 2000 tl gibi bir rakamın üstüne çıkması çok satmak ve piyasada sağlam bir yere oturmak istiyorsa çok saçma bir karar olur. Ama İngiltere fiyatının 1600 tl'ye yakın olacağı yönündeki haberler gerçeği yansıtıyorsa Türkiye'de 2300-2400 gibi olağanüstü rakamlar görmemiz mümkün.

2300 2400 gibi yapmazlarda o konuda sıkıntı olmaz hocam hele diğer rakiplerinden dolayı.. benim görüşüm bu 1600 1700 civarı olur diyorum heralde veya sony artık trye özel bir kıyak geçsinde 1500e salsın :)

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
2300 2400 gibi yapmazlarda o konuda sıkıntı olmaz hocam hele diğer rakiplerinden dolayı.. benim görüşüm bu 1600 1700 civarı olur diyorum heralde veya sony artık trye özel bir kıyak geçsinde 1500e salsın :)

Şuan İonun' bile 1650 civarı satıldığı dönemde bu telefonun 2.500 tl'den aşağı olacağını sanmıyorum.:)

Aksunguuur

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Öyle bir rakamı yakalaması pek mümkün değil bence. Zira rakiplerinden o fiyatla piyasaya gireni hatırlamıyorum ben. 2000 rakamının hafif üstünde
olur diye tahmin ediyorum. Ama o rakam olsa bile alınabilecek çok şık ve uzun süreli kullanılabilecek bir telefon bence.

Premium1234

Asistan
Reaksiyon puanı
0
başka bi yerde okumuştum Türkiye sony centerda çalışan arkadaşına sormuş biri 1900 TL'den satışa çıkıcakmış xperia z ama ne kadar doğru bilemiyorum.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
2000 ₺ üstünde olacak fiyatlar gereksiz pahalı fiyatlar olacaktır. 1800 1900 civarlarında olmasını bekliyorum.

Kutay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben 1800-1900 olacağını düşünmüyorum ürünün ingiltere fiyatı 1700TL civarı buna kdv ötv ve diğer ıvır zıvır vergileri eklediğinizde 2000TL civarı bir fiyatı rahat görüyor ya sony özel fiyat uygulayıp dediğiniz fiyattan satacak yada 2000TL'yi gözden çıkarın bu cihazın insaflı fiyatı 2000TL'dir S3 ilk çıktığında ne kadardı onu göz önünde bulundurun ona göre düşünün sony bu cihazı ucuz yapıp çok satarım diye bi derdi yok bunu ingiltere fiyatı gözler önüne seriyor kaliteli yaparım çok satarım tarzı bir yaklaşımı var.

CasperCrazy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben 1800-1900 olacağını düşünmüyorum ürünün ingiltere fiyatı 1700TL civarı buna kdv ötv ve diğer ıvır zıvır vergileri eklediğinizde 2000TL civarı bir fiyatı rahat görüyor ya sony özel fiyat uygulayıp dediğiniz fiyattan satacak yada 2000TL'yi gözden çıkarın bu cihazın insaflı fiyatı 2000TL'dir S3 ilk çıktığında ne kadardı onu göz önünde bulundurun ona göre düşünün sony bu cihazı ucuz yapıp çok satarım diye bi derdi yok bunu ingiltere fiyatı gözler önüne seriyor kaliteli yaparım çok satarım tarzı bir yaklaşımı var.
Hocam o civarda olursa 2milyarı geçerse fiyatı mart ayına kadar boşu boşuna beklemiş telefonsuz kalmış olacam.. şimdi gidip eğer s3 alırsam 1300 1400e busefer paraya yazık olacak , xperia z yi bekliyorum onu alıyım diye oda 2milyarı geçerse onu alamam ama s3 üde alasım yok boşuna para gidicek ve 2ay beklemiş olacaz.. :)

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Hocam o civarda olursa 2milyarı geçerse fiyatı mart ayına kadar boşu boşuna beklemiş telefonsuz kalmış olacam.. şimdi gidip eğer s3 alırsam 1300 1400e busefer paraya yazık olacak , xperia z yi bekliyorum onu alıyım diye oda 2milyarı geçerse onu alamam ama s3 üde alasım yok boşuna para gidicek ve 2ay beklemiş olacaz.. :)

Note 2 al.

srdrgkc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Xperia Z ile ilgili ne konuşulduysa kulak asmamanınızı tavsiye ederim. Çünkü telefon piyasaya çıkmış değil. Bu telefonu birçok kişi gibi bende sabırsızlıkla bekliyorum. Fiyat konusunda 2000 tl üzerine çıkacağını sanmıyorum. Görüntülü konuşma için ise yorum yapmak saçma olur çünkü ne getireceğini bilmiyoruz bu telefonun. Sadece özellikleri hakkında bilgimiz var. Önceki Xperia modellerine göre kıyaslayamıyacağımız bir model olacağı malum. Görüntülü konuşma ek bir yazılım olmadanda kullanılabilir olabilir belki ancak olmasada ne farkeder wifi ve operatörlerin sağladığı internetler bunları aşmamızı sağlar. Xperia S telefonumu sırf bu model alacağım diye sattım hadi hayırlısı.

Kutay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Görüntülü konuşmanın ek bir yazılım olmadan olmasının mümkün olmadığı kesinleşti fiyat olarakta şubat ayını bekleyin derim şubatta öğrenilebilir fiyatı ayrıca telefonun ne olduğu belli çıkınca extra olarak ne öğrenilecek bilemiyorum internette benchmark testlerini bile bulabilirsiniz öğrenmemiz gerekenlerin %80'ini öğrendik almak veya almamak için karar verilebilecek kadar bilgi var bence elimizde

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
müjdemi isterem an itibari ile isvecte 1610 tl ön siparis

burada üst duzey telefonlar ortalama 1500 civari oluyor piyasaya cikytiktan 1 ay sonra

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben olsam 3-4 ay beklerdim sonra fiyatlar düşüyoya o zaman iyi bir telefon alrdım hem hepsinin adam akılı incelemesi yapılır gold - teknosa -vatan gibi yerler den de sigortalatırdım zaten böyle yapacam goldun vip-protect i kafama yattı bu sene haziran gibi yen çıkan telefonlardan alıp her sene bunu tekrarlarlıcam :D herkez 2000 2500 3000 gibi fiyatlar öderken ben en fazla telefona 1000 lira yatırmış olcam 2014 de çıkanlara :D

CasperCrazy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
müjdemi isterem an itibari ile isvecte 1610 tl ön siparis

burada üst duzey telefonlar ortalama 1500 civari oluyor piyasaya cikytiktan 1 ay sonra
Valla hocam evdekilerlerde görüştüm 2milyara kadarsa cıktıgı gün direk gidip magazadan alımını yapıcam.. bunuda görüştüm beklemedeyiz.. geldiği gün elimde olacak inşallah..

Görüntülü konuşmanın ek bir yazılım olmadan olmasının mümkün olmadığı kesinleşti fiyat olarakta şubat ayını bekleyin derim şubatta öğrenilebilir fiyatı ayrıca telefonun ne olduğu belli çıkınca extra olarak ne öğrenilecek bilemiyorum internette benchmark testlerini bile bulabilirsiniz öğrenmemiz gerekenlerin %80'ini öğrendik almak veya almamak için karar verilebilecek kadar bilgi var bence elimizde

Hocam bana gerekli olan şeyleri pmden attıydım sana zaten :)

Xperia Z ile ilgili ne konuşulduysa kulak asmamanınızı tavsiye ederim. Çünkü telefon piyasaya çıkmış değil. Bu telefonu birçok kişi gibi bende sabırsızlıkla bekliyorum. Fiyat konusunda 2000 tl üzerine çıkacağını sanmıyorum. Görüntülü konuşma için ise yorum yapmak saçma olur çünkü ne getireceğini bilmiyoruz bu telefonun. Sadece özellikleri hakkında bilgimiz var. Önceki Xperia modellerine göre kıyaslayamıyacağımız bir model olacağı malum. Görüntülü konuşma ek bir yazılım olmadanda kullanılabilir olabilir belki ancak olmasada ne farkeder wifi ve operatörlerin sağladığı internetler bunları aşmamızı sağlar. Xperia S telefonumu sırf bu model alacağım diye sattım hadi hayırlısı.
Ortak bir yönümüz olmuş oldu ozaman..:biggrin:

Yaşadın hocam kap 1 tane

Onu bilmemde ben kapıcam trye gelmesini bekliyoruz hala:w00t:

Hocam o cok abes kaçmazmı :blink:

CasperCrazy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Konudaki Hocalarıma Bir Sorum Daha Var..

Mart Ayında Gelicek deniliyor 1900 TL fiyat demişler bir cok sitede sony de calısan bir arkadaşın dediğine göre..

Peki mart ayında gelicek direk 1 martta gidip alabilecezmi ?

Hatta TRYE Girdiği Anda Gidip Alma İmkanım Varmı ?

İstanbul/Bayrampaşadayım bu arada :clover:

CasperCrazy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
daha bizim s3 un kontrati bitmedi hazirana kadar telefon falan alamam=)
Valla hocam bende s3 almak vardı kafamda gidip alıyodum nerdeyse bu xperia z yi gördüm nerden gördüysem bu sdn ces 2013 incelemesi felan beklemeye karar verdik :) 5 yıl dan sonra telefon değiştirmek :)

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Konudaki Hocalarıma Bir Sorum Daha Var..

Mart Ayında Gelicek deniliyor 1900 TL fiyat demişler bir cok sitede sony de calısan bir arkadaşın dediğine göre..

Peki mart ayında gelicek direk 1 martta gidip alabilecezmi ?

Hatta TRYE Girdiği Anda Gidip Alma İmkanım Varmı ?

İstanbul/Bayrampaşadayım bu arada :clover:

amma sabirsizsiniz yahu sizde=) isvece bile 6 martta giriyor en erken 15 marti bulur trye girmesi. oda insallh 2000 liranin altinda olur. ama zor gibi belki mayis ay gibi 2000 liranin atina iner.insallah uygun olur martta gelirde cihaza kavusursunuz tabi

Valla hocam bende s3 almak vardı kafamda gidip alıyodum nerdeyse bu xperia z yi gördüm nerden gördüysem bu sdn ces 2013 incelemesi felan beklemeye karar verdik :) 5 yıl dan sonra telefon değiştirmek :)

hocam s3 su anda pesin 1000 civari lira burada. ilk ciktiginda 1600lira civariydi acayip dustu

CasperCrazy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
amma sabirsizsiniz yahu sizde=) isvece bile 6 martta giriyor en erken 15 marti bulur trye girmesi. oda insallh 2000 liranin altinda olur. ama zor gibi belki mayis ay gibi 2000 liranin atina iner.insallah uygun olur martta gelirde cihaza kavusursunuz tabi
Bekliyecez hocam bu sefer sony reyizin kaçışı yok :)

Cogu haberde 1 mart diyor :)

2000 liraya kadar alıcam 2milyarıda geçse alıcam :)

Z yi alacam :) Xleride biz ekleriz :)

Hocam kolay gene telefon beğenmem ama bu cok hoşuma gitti ne hikmetse görür görmez bana göre dedim tüm planlarımı attım ona göre ayarladım :)

hocam s3 su anda pesin 1000 civari lira burada. ilk ciktiginda 1600lira civariydi acayip dustu

Hocamm gaz verme :biggrin: zaten s3 den vazgeçeçem diye öldüm öldüm bittim :turned: xperia z yi görmeseydim coktan aldıydım :turned: