iATKOS L2 Lion 10.7.2 ve Kurulum Rehberi

Bu konuyu okuyanlar

BEFEGA

Müdavim
Katılım
9 Kasım 2010
Mesajlar
1,441
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
iATKOS L2 Lion 10.7.2 + KURULUM REHBERİ [RESMİ ORİJİNAL]

bMpm.png


Duyuru:

Ben ve iATKOS takımı son zamanlarda bir sorun ile karşı kaşıyayız.
Sorunun adı Tony Barrio

Bu parazit, "iatkos", "uphuck", "netkas", "hackintosh" adı geçen domain'leri satın alarak bunları spyware ve çeşitli reklamlarla dolu olan kendi blog'una yönlendirmenin iyi bir fikir olduğunu düşünmüş ve de uygulamıştır. Blog içeriğinin bir kısmı "AMD için iATKOS L2" gibi tamamen ilgi çekmek ve reklam gelirini arttırmak için olan yalan dolandır, bazıları ise lifehacker, dinesh, netkas, tonymacx86, macrumors ve bizim forumumuzdan alınmış başlıklardır. Hayatında OSX86 kuramamış birisi olan bilgisayar özürlü şerefsiz arkadaş, tüm bunları iATKOS ismini kullanarak yayınlamaktadır. Ayrıca dikkatleri çekebilmek ve bu sayede insanları kendi sahte blog'una yönlendirebilmek için birçok sitede benim gerçek adımı ve nick'imi de kullanmaktadır. Bu pek hoş değil tabiki..

Bizim forumumuz, majör OSX86 siteleri (insanelymac, projectosx) ve feysbuk sayfamız haricinde hiçbir yerde bu proje ile ilgili yazı yazmıyorum.

Our sites:

Official iATKOS Forum • Index page
iATKOS Official
iATKOS | Facebook

Bunların dışında benimle ya da iATKOS ile ilgisi olduğunu iddia eden herhangi bir site ya da kişi ile benim ve de iATKOS projesinin hiçbir ilgisi yoktur.

>>>> iATKOS L2 <<<<
Torrent Linki
(GERÇEK RESMİ TORRENT BUDUR)

Torrent'de ki DMG dosyasının MD5 Değeri
iATKOS_L2.dmg md5 >>> c1f92e1e19bffa947871f082e1f231fd

- Disk Utility ya da uygun bir program kullanarak 4.7GB DVD (±R ,±RW)'ye yazdırabilirsiniz
ya da
- dmg dosyasını Disk Utility kullanarak USB depo birimine restore ediniz ve chameleon bootloader kurunuz (google) ve USB cıhazınız ile boot ediniz.

- Windowsçular, Transmac ile DVD'ye yazdırabilirsiniz
ya da
- x-flash veya benzeri bir program ile dmg dosyasını USB depo birimine restore ediniz, chameleon bootloader kurunuz (google) ve sonra cıhazla boot edebilirsiniz.

KAYNAK: uphuck Türkçe Forum (RESMİ)

*****

iATKOS L2 Kurulum Rehberi

L1'den L2'ye:

- 10.7.2 ana sistem > L2 sürümü ile OS X Lion, başka bir sisteme ihtiyaç duymadan kurulabilir ve tam olarak işlevsel hale gelmiştir. L1 ve 10.7.0 temel alınarak yapılan retail kurulumlarda ana sistemde bazı sıkıntılar olduğunu farkettik, bunu gerçek Mac'ler üzerinde deneyerek gördük. Snow Leopard'dan güncelleme ile hazırlanan retail kurulumlarda sorun yok ancak bunlar da olması gerektiğinden daha yavaş çalışıyor.
:arrow: iATKOS L2 ya da 10.7.2 full retail paketi ile hazırlanan retail kurulumlarını öneriyoruz.

- Önyükleyiciler > Chameleon 2.1 svn r1650, Chimera 1.6

- DVD boot > Chameleon 2.1 svn r1650'ye güncellendi, modifiye IOPCIFamily sürücüsü eklendi, Non-AHCI ICHX SATA/IDE sürücüsü eklendi, AHCI SATA sürücüsü yenilendi, npci=0x2000 flag eklendi

- Sürücüler ve paketler >
/Extra/Extensions seçeneği silindi
AHCI SATA sürücüsü yenilendi
Intel Non-AHCI ICHX SATA/IDE sürücüsü eklendi
SSD Trim desteği eklendi
USB 3.0 sürücüsü güncellendi
PS/2 sürücüsü güncellendi, laptop klavye sorunu çözüldü
Laptop Pil sürücüsü eklendi
GF100 ve ATI 48xx sürücüsü 10.7.2 sistem için güncellendi
Realtek RTL8111/8168 sürücüsü v0.0.90'a güncellendi
Ralink and Realtek kablosuz ethernet sürücüleri silindi
Atheros AR8121/AR8113/AR8114 ethernet sürücüsü eklendi
Atheros AR9285 and AR9287 kablosuz ethernet sürücüsü eklendi

- Ana sistem güncellemeleri > Birçok sürücü ve paket güncellemelerden etkilenmeyecektir. Klavuzda ilgili kısmı okuyunuz.


iATKOS L2 kurulumları için bazı öneriler ve ipuçları:

-iCloud ve FaceTime için kurulum sonrası Champlist kullanarak smbios.plist'inizi modifiye ediniz. Champlist'i /Applications/Utilities/Tools klasöründe bulabilirsiniz.

-AirDrop'u aktive etmek için terminal kullanarak bu komutu çalıştırın:
"defaults write com.apple.NetworkBrowser BrowseAllInterfaces 1"

-Apple güncellemeleri içerisinde siz SMBIOS Mac modelini değiştirdikten sonra karşınıza çıkabilecek Firmware güncellemelerini kurmayın
smile.png


***2. Bölüm***

Kasım 2011

iATKOS L2 Kurulum Rehberi

Tüm övgülerin sahibi Apple ve OSX86 camiasıdır..

Forum operatörlerimize teşekkür ederim..

Tüm GGRN sakinlerine teşekkür ederim..

Bu sistem, kendi ekibimiz olan OSX86.Türk, OSX86.ES, Project OS X, InsanelyMac, tonymacx86 ve bunlar gibi diğer OSX86 geliştirme platformları ve geliştiriciler sebebiyle hayat bulmaktadır.


Dikkat:

1- a) Bu bir OSX86 kurulum paketi olup Apple harici X86 mimariye sahip Intel işlemci kullanan bilgisayarlar için tasarlanmıştır.
b) Bu sürüm Apple'ın işletim sistemi Mac OS X Lion 10.7.2 (11C24), X86 paketleri ve bazı temel sürücüleri içermektedir.
c) Hedef bilgisayarınızda herhangi bir çalışan OS X sisteme ihtiyacınız yoktur, OS X Lion kurabilmek için DVD'ye basılmış ya da USB diske yazılmış iATKOS L2 yeterlidir.

2-
Bu sistem için en önemli unsur donanım uyumudur.
Gerekenler:
- Uyumlu bir anakart
- Intel Core işlemci
- Uyumlu bir ekran kartı
- En az 1GB RAM
- Hedef disk bölümünde 15GB boş alan

Sonuç olarak bu sistemi kurmadan önce hedef donanımın uyumlu olup olmadığını bilmeniz gerekmektedir. Donanım ayrıntılarınızı öğrenmek için (Vendor_ID, Device_ID):
- Bir Linux CD'si ile boot edip teminalde "lspci -nn" komutunu çalıştırın ve sonucu not alın.
- Windowsçular Everest Ultimate Edition programını kullanabilirler.

Donanım bilginizi aldıktan sonra Wiki HCL sayfalarında ve OSX86 forumlarında arama yaparak donanımınızın uyumu hakkında bilgi sahibi olmanız gerekecektir.
Çoğunlukla uyumlu olan cıhazlar ile aynı ID'ye sahip olan cıhazlar benzer şekilde uyumlu olacaktır ancak bazen markalar arasında uyum açısından farklar olabilmektedir, örn: Palit GTS250 ile Zotac GTS250.
Tüm bunların ışığında "iATKOS L2 bu bilgisayarda çalışır mı?" şeklinde soru sormadan önce internette arama ve de makineniz üzerinde deneme yapınız..
Eğer bir donanım OSX86 Lion ile uyumlu değilse iATKOS L2 ile de uyumlu değildir.

3- iATKOS_L2.dmg dosyasının md5'i ile sitemizde yayınlanan md5'in aynı olduğundan emin olunuz. Aksi taktirde yanlış/hatalı bir dmg dosyası sahibi oldunuz, hayırlı olsun.

4- Kurulum sonrası sisteminiz çalışmazsa panik yapmayın korkacak bişey yok, bilgisayarı kırmayın, ağlamayın sızlamayın ve lütfen gri ekranda 10 dakikadan çok beklemeyin! Bu kadar bekliyorsa zaten bi yerde takılmıştır ve çözülmeyi bekleyen bir sorun vardır. Sabaha kadar bu ekranda beklediğini söyleyen arkadaşlar gördük, hayretle anıyoruz kendilerini. "Temel Sorunlar ve Çözümleri" kısmını okuyunuz, oradaki temel sorunlara yaklaşımı yerine getirmeden probleminizle ilgili forumlarda soru sormayınız, cevap alamayabilirsiniz.



Ön Bilgi:

- Bu sürüm ile temiz kurulum yapabilir, daha önceki OSX86 sisteminizi güncelleyebilir yada yenileyebilirsiniz. İlgili kısmı okuyunuz.

- Yazılımsal RAID desteği mevcuttur, tüm prosedürler otomatize edilmiştir. İlgili kısmı okuyunuz.

- OSX86 sisteminizi gerçek Mac bilgisayarlar gibi güncelleyebilmek birçok bilgisayar için mümkündür ancak Apple'ın bir sonraki güncellemede neler yapacağını bilemeyiz. Bu sebeple güncellemeler %100 başarıya ulaşır diyemeyiz. İlgili kısmı okuyunuz.

- Bu DVD, her donanım için özel sürücüleri barındırmaz, sadece genel ve önemli olan sürücüleri barındırır. Bunun tanımı ise OSX86'nın desteklediği yaygın olarak kullanılan donanımlardır. Kullanıcıların, yaygın olmayan ve OSX86 desteği olan donanımlarının sürücü ve/veya yamalarını araştırıp gerekli işlemleri uygulamaları gerekecektir.

- Ana sistem tamamen orjinaldir. @karmic Alice ve ben MacBook'larımızda L2 ana sistemini kullanıyoruz. L2 sürümü ile OS X Lion, başka bir sisteme ihtiyaç duymadan kurulabilir ve tam olarak işlevsel hale gelmiştir. L1 ve retail dahil diğer yöntemlerle Lion kurulumlarında ana sistemde bazı yanlışlıklar ve de eksiklikler olduğunu farkettik, bunu gerçek Mac'ler üzerinde deneyerek gördük..

- AppleHDA yamaları, bazı VoodooHDA sürücüleri ve de Chimera önyükleyicisi tonymacx86.com'dan alınmıştır.

- iATKOS L sanatsal işleri @denizckosar'a aittir.

- Tüm İspanyolca çeviriler @karmic Alice tarafından yapılmıştır.


Kurulum Öncesi:

-Öncelikle kişisel dosya ve klasörlerinizi yedekleyin

-BIOS ayarlarını gözden geçirin >>
Execute Disable bit: Enabled
XD: Enabled
Limit CPUID Max: Disabled
Virtualization: Disabled ya da Enabled, deneyin
Hyper-threading: Disabled ya da Enabled, deneyin
HPET: Enabled
SATA Mode: AHCI

-Kurulum için hedef bir disk bölümü (MBR için birincil disk bölümü) yada disk gerekecektir. Teknik bilgisi yeterli olmayan kullanıcıların temiz ve içinde kişisel bilgi/işletim sistemi olmayan bir harddisk'e kurulum yapmalarını ve güvenlik açısından anakartlarına bağlı olan diğer harddisk'leri sökmelerini öneririz.

-Hedef disk bölümü hazırlama işlemlerini OS X Disk Utility kullanarak yapabilirsiniz ancak kişisel bilgi ve/veya işletim sistemi olan bir diske kurulum yapacaksanız hedef disk bölümü hazırlamak için Parted Magic Live CD kullanmanızı öneririz.


Kurulumu başlatmak:

-Bilgisayarınızı iATKOS L2 ile başlatın (DVD ya da USB)

-Bilgisayarınız Intel Atom İşlemci içeren bi NetBook ise Boot ekranında F8'e basın, "mach_atom" yazıp enter'a basın

-Kullanmak istediğiniz dili seçin


Temiz Kurulum:


1- "İzlenceler" menüsünden Disk İzlencesi'ni çalıştırın ve hedef disk bölümünü biçimlendirin (Sil)

-- Bölüntüle > Seçenekler kısmından MBR (Master Boot Record) yada GPT (Guid Partition Table) seçebilirsiniz. Varolan disk bölümleme türünü (MBR yada GPT) değiştirdiğiniz taktirde diskteki bulunan bilgiler silinecektir. Yeterli teknik bilginiz yok ise lütfen disk bölümleme türünüzü değiştirmeyiniz.

2- Sistem kurulumu için hedef disk bölümünü seçin

3- Özelleştir* kısmından sisteminiz için gerekli paketleri seçin

4- Yükle'ye basın ve kurulumu başlatın




Yükseltme Kurulumu:

iATKOS L2 ile varolan OSX86 Leopard ya da Lion sisteminizi 10.7.2 Lion'a yükseltebilirsiniz ya da varlan 10.7.2 sisteminize yenileme kurulumu yapabilirsiniz. Kişisel ayarlarınız, kurulu programlarınız, bilgileriniz ve kullanıcı hesapları korunacaktır.

Eski sisteminizde kullandığınız bazı programlar ve bazı cıhaz sürücüleriniz Lion'a uyumlu olmayabilir, bu durumda basit olarak uyumsuz olan programların çalışmamasından, kernel panik sebebi olabilecek durumlara kadar bazı sorunlar çıkabilecektir. Bu sebeple güncellemeden önce kullandığınız yazılım/sürücü'lerin Lion uyumu hakkında araştırma yapın.

Sizin yüklediğiniz yazılımlar ve kişisel dosyalarınız korunacaktır, tüm sistem dosyaları ve sistem sürücüleri değişecektir, bu yüzden kurulum seçeneklerini temiz kurulum yapar gibi düzenlemeniz gerekecektir.


1- Sistem kurulumu için hedef disk bölümünü seçin

2- Özelleştir* kısmından sisteminiz için gerekli paketleri seçin

3- Yükle'ye basın ve kurulumu başlatın




* Özelleştir:

:arrow: Bu bölüm kurulumun en önemli bölümüdür. Kurulum seçenekleri..
Temel olarak bazı paketler seçilmiştir. Eğer OSX86 dünyasında yeni iseniz bu paketlere sadece donanıminiza uyabilecek sürücüleri ekleyerek deneme kurulumlarına başlayınız, sonraki kurulumlarda en iyi kombinasyonu bulabilmek için başka paketleri denersiniz. Birkaç paket ekleyerek çoğu donanımda başarılı kurulum yapılabilir.
Açıklamaları dikkatli okuyunuz.


Temel Olarak Bilmeniz Gerekenler:

- Aynı donanımı ya da işlemi hedef alan birden çok paket seçmeyiniz. Mesela ekran kartı aktifleştirici yöntemlerden sadece biri, ses kartını çalıştırma yöntemlerinden sadece biri, sadece bir ön yükleyici..

- Önyükleyicinin "Grafik Kartı Etkinleştirici" özelliği ekran kartınızı çalıştırabilmek için ilk tercih olmalıdır, eğer çalışmıyorsa diğer etkinleştiricileri ve yöntemleri denemek gerekir.

- Hedef donanımınızı çalıştırabilmek için tabiki L2 deki sürücüleri ve yöntemleri deneyebilirsiniz ancak bundan önce internette arama yaparsanız çok daha kısa sürede başarıya ulaşabilirsiniz. Örneğin nVidia GTX 5xx için çözümü küçük bir arama ile bulabilirsiniz (L2 kurulumunda ATY_Init seçip kurulum sonrası kart id'sini ilgili Info.plist'e eklemek.. vs.).

- Birçok ATI Mobility ekran kartı bu sistem ile uyumlu değildir. Uyumlu olan ATI kartların bir çoğu ise özel paket ve yamalara ihtiyaç duyarlar. Bu DVD bu özel paket ve yamaları içermemektedir. Kullanıcıların uyumlu ATI ekran kartları için gereken yama/paket yada sürücüleri araştırıp bulduktan sonra gerekli işlemleri kendileri yapmaları gerekmektedir. Lütfen ATI ekran kartlarıyla ilgili sürücü desteğini forumda tekrar tekrar sormayınız.

- İlk seferlerde başarılı kurulum yapamayabilirsiniz, araştırın ve tekrar tekrar deneyin.. Eğer 3. denemenizde bundan şikayet ediyorsanız Windows XP kurun..



Yazılımsal RAID:

Önbilgi:

- Yazılımsal RAID, 2 yada daha çok disk yada disk bölümünü (RAID Slice) tek bir birim oluşturmak üzere kombine eder. Bunun temel 2 amacı bilgi güvenliği ve/veya performans artışıdır.

- iATKOS L2 ile RAID birimler oluşturup bu birimlere OS X Lion kurabilirsiniz.

- RAID çeşitleri:
Striped RAID (RAID-0): RAID-0 bilgiyi RAID bölümlerine dağıtır, bunu artık kısımlar için eşlik bilgisi içermeden yapar. Temel olarak yazma ve okuma performansını arttırmak için kullanılır, bilgi güvenliğinin önemli olmadığı ve hızlı çalışması istenen sistemler için kullanılır. Bu set küçük disk yada disk bölümlerinden büyük RAID birimler oluşturmak için de kullanılır. Kısacası bu set, bölümlerin Dual Channel RAM mantığı ile performans artışı sağlamak amacı ile kullanılmasını sağlar. Bu set, kişisel verilerinizin bulunduğu bölüm için çok doğru bi yöntem değildir ancak ana sistem diskiniz için performans istiyorsanız bunu kullanmalısınız.
Mirrored RAID (RAID-1): RAID-1 adından da anlaşılacağı gibi bilgiyi RAID bölümlerine ayrı ayrı kopyalar. Bu set bilgi güvenliği için kullanılır ve sadece okuma performansında artış beklenir. RAID birimi ancak bölümlerin en küçüğünün hacmi kadar olabilir. RAID-1 kişisel bilgilerinizi depoladığınız birimler için önerilir.
Concatenated Disk set: Gerçek olarak bir RAID set değildir. Bu sette bölümler arka arkaya eklenir ve büyük bir birim olarak görünür. Disk bölümlemesinin tersi gibi de tanımlanabilir, bölümleme ile disk birden çok mantıksal birimlere dönüştürülürken bu set ile birden çok bölüm yada diskler tek bir birim oluşturulabilir. Performans artışı ve bilgi güvenliğinde bir değişiklik mümkün değildir.

- Boot Helper Bölümleri: OS X RAID sistemler boot helper bölümü kullanarak boot ederler, sonuç olarak bootloader boot helper disk bölümüne kurulacaktır. Örnek olarak RAID biriminizin bölümlerinden birisi (RAID slice) disk0s2 ise ona ait gizli boot helper disk bölümü ise disk0s3'dür, diğer örnekleri ise buna göre hesaplayabilirsiniz.

- RAID birimleri oluşturmak: OS X Disk Utility kullanarak RAID birimleri oluşturabilirsiniz. Hedef disklerde gerekiyorsa disk bölümlemesi yapınız. Hedef disk'e tıklayıp sonra RAID'e tıklayınız. Bir RAID set seçerek "+"'ya basınız ve RAID biriminin parçalarını oluşturacak disk bölümü yada diskleri RAID penceresine sürükleyerek RAID birimi düzenleyiniz. RAID birimini oluşturmak için Create'e basınız.

- iATKOS L2 RAID işlemleri ve özellikleri:
- iATKOS L2 seçtiğiniz bootloader'ı RAID set'inizin önce gelen harddisk'inin (BIOS sırası) ilk boot helper disk bölümüne kurar. Sistemi RAID disklerin tümüne bootloader kurulması şeklinde düzenleyebilirdim ancak yapmadım, çünkü bu düzenleme tüm disklere OSX86 bootloader kurarak diğer disklerdeki bulunabilecek sistemlerin bootloader'larını silecektir, bu tabiki hoş bir durum değil. Benim 3x RAID sistemimde 2. ve 3. disklerimde sırasıyla Linux Grub bootloader ve Windows7 bootloader kurulu ve hepsi birbirinden bağımsız olarak çalışıyor, rahatça tekrar kurulabiliyor.


RAID Kurulum Basamakları:

1- Yukarıda açıklandığı şekilde hedef RAID birimi oluşturun

2- Sistem kurulumu için hedef RAID birimini seçin

3- Özelleştir* kısmından sisteminiz için gerekli paketleri seçin

4- Yükle'ye basın ve kurulumu başlatın



Güncellenebilir Sistem Hazırlamak:

Apple'ın güncellemelerini kullanarak ana sistem güncellemesi yapmak birçok PC için mümkündür. Birçok sürücü ve seçtiğiniz kernel güncelleme sonrası korunacaktır ancak bazı sürücüler bu durumun dışındadır. Bu sürücülere ihtiyacı olan donanımlarda güncelleme sonrasında bu sürücülerin tekrar kurulması gerekecektir. Bu paketler tekrar yüklenmesi gereken sürücüler şunlardır:

- USB: IOUSBFamily.kext ve IOUSBMassStorageClass.kext
- GF100: GeForceGLDriver.bundle
- SSD Trim support: IOAHCIFamilyTrim.kext

Kurulum sırasında bu paketler seçildiği taktirde bu sürücüler aynı zamanda /Library/Temp klasörüne de kopyalanacaktır. Güncelleme sonrası bu sürücülere bu klasörden ulaşıp /Applications/Utilities/Tools klasöründeki Kext Utility.app programını kullanarak tekrar kurabilirsiniz.

- VoodooHDA: Herhangi bir VoodooHDA versiyonu ana sistem güncellemesi sonrası kernel panik sebebi olabilir. Çözümü ise /System/Library/Extensions klasöründeki AppleHDA.kext dosyasını silmektir.
- ATI 48xx: Bu sürücü güncelleme sonrası etkisiz kalacaktır. Sürücünün yeni versiyonu için Netkas'ın internet sayfasını takip edebilirsiniz.

Her yeni güncelleme PC'lerimizde çözümü mümkün olan bazı sorunlar doğurmuştur, bu çözümler çoğunlukla güncelleme çıktıktan bir süre sonra geliştirilmiştir, sonuç olarak OSX86 sistemlerimizi gerçek Mac gibi güncellemek her zaman güvenebileceğimiz bir özellik değildir çünkü bir sonraki güncelleme içeriğinde Apple'ın ne yapacağını bilemeyiz. Bugüne kadar güncellemeler OSX86 sistemlerimizde hayati ve çözümsüz sorunlar yaratmamıştır.



Çoklu boot:

iATKOS L2 multi-boot sistem hazırlamanızı direk olarak sağlamaz ancak GPT veya MBR üzerinde multi-boot sistem hazırlamak iATKOS L2 ile oldukça pratik ve kolaydır.

Aşağıda GPT ve MBR üzerinde Mac-Win-Linux üçlü boot örneğini açıkladım. Bu örnekte iATKOS L2, Debian GNU/Linux DVD ve Windows7 DVD kurulum DVD'leri kullanılmıştır.

- MBR (Master Boot Record) üçlü boot -

- PC disk bölümlerinin hemen hepsi MBR olarak yapılandırılmıştır, Disk İzlencesi kullanarak bundan emin olun ve eğer MBR ise değişiklik yapmayın. GPT ise MBR yapmanız için tekrar disk bölümlemesi (partitioning) yapmanız gerekir, bunu yaparken "bölüntüle > seçenekler" kısmından MBR seçiniz. Disk bölümlemesi sonucu tüm bilgileriniz silinecektir.

- Disk izlencesi yada Partyed Magic Live CD kullanarak 3 adet birincil disk bölümü oluşturun, OS X hedef disk bölümü için Mac OS Genişletilmiş Günlüklü(HFS+), diğerleri için MS-DOS (Fat32) format seçin. Sistem hedef bölümleri ilk 3 bölümden seçilecektir.

- Hedef Windows yada Linux disk bölümüne boot flag ekleyin ve dilediğiniz sıra ile bu işletim sistemlerini kurun.
Windows kurulumu için hedef disk'in BIOS sırasına göre ilk disk olması gerekmektedir. Kurulum için mümkünse diğer disklerin kablosunu sökün. Bu genel bir windows sorunudur.
Linux kurulumu sırasında Linux bootloader'ı MBR ye değil Linux root'una kurun.

- iATKOS L2 ile boot edin OS X'i hedef disk bölümüne kurun.

- Windows boot etmeyebilir, onarılması gerekebilir (çoğu sistemde yeni chameleon ile buna gerek kalmayacaktır) Windows disk bölümüne boot flag ekleyin, Windows DVD ile boot edin ve onarın (repair). OS X disk bölümüne boot flag ekleyin.

- Dilerseniz Linux disk bölümüne boot flag eklersiniz ve Linux bootloader ile multi-boot sisteminizi manipule edersiniz.

MBR üzerinde üçlü boot sisteminiz hazır.

Not: Boot flag eklemek nasıl yapılır? Parted Magic Live CD ile boot edersiniz, hedef disk bölümü üzerinde sağa tıklatırsınız, flags'e bir tık, boot'a bir tık, bu kadar.

- GPT (Guid Partition Table) üçlü boot -

- Disk bölümleme türünüzü iATKOS Disk İzlencesi ile kontrol edin, MBR ise GPT yapmanız için tekrar disk bölümlemesi (partitioning) yapmanız gerekir, bunu yaparken "bölüntüle > seçenekler" kısmından GPT seçiniz. Disk bölümlemesi sonucu tüm bilgileriniz silinecektir.

- iATKOS Disk İzlencesi ile 3 yada daha fazla adet disk bölümü oluşturun. OS X hedef disk bölümü için Mac OS Genişletilmiş Günlüklü(HFS+), diğerleri için MS-DOS (Fat32) format seçin. Linux ve Windows sistemleri ilk 3 disk bölümünde olmalıdır.

- Windows DVD ile boot edip hedef Windows disk bölümüne kurulum yapın.

- iATKOS L2 ile boot edip hazırladığınız hedefe kurulum yapın. Kurulum sonrası OS X ve Windows ikili boot sisteminiz hazır durumdadır.

- Linux DVD ile boot edip hedef Linux disk bölümüne kurulum yapın.
Linux bootloader'ı MBR'ye kurmayın, Linux root'una kurun.
Linux kurulum DVD ile boot flag'lere dokunmayın.
Linux kurulum DVD ile disk bölümlerini modifiye etmeyin, bazı distrolar için riskli olabilir. Sadece erase/format ve kurulumu yapın.
Grub2 kullanın.

- Şu anda OSX86 bootloader ile OS X ve Linux'u çalıştırabilirsiniz ancak Windows bu aşamada çalışmayacaktır çünkü Linux kurulumu Hybrid GPT'yi bozup normal GPT'ye dönüştürmüştür, şimdi bunu düzeltiyoruz.
iATKOS L2 boot edin, terminal'i açıp "gptsync /dev/diskX" komutunu girin. X diskinizin BSD no'sudur. Disk İzlencesi'ni çalıştırıp disk üzerine tıklayıp yukardaki kısımda Bilgi'ye basınız.

GPT üzerinde üçlü boot sisteminiz hazır. Bu işlemler sonucu OSX86 bootloader üçlü boot kontrolünü alacaktır, herhangi bir işlem yada modifiye yapmadan tüm sistemlerinizi OSX86 bootloader ile açabilirsiniz. Eğer kontrolü diğer sistemlerin almasını istiyorsanız okumaya devam edin.

Şu an tüm kurulu sistemleriniz birbirinden bağımsızdır, gerektiği yada istediğiniz an herhangibirini tekrar kurabilirsiniz, dikkat etmeniz gereken 2 unsur var:
- Linux kurulumundan sonra gptsync yapmanız gerekecektir
- Windows kurulumu sonrası (bu prosedür dışında tekrar windows kurmanız gerektiğinde) OSX86 bootloader'ı tekrar kurmanız gerekecektir. iATKOS L2 ile boot edip terminal'i kullanarak bootloader kurulumu yapabilirsiniz. Eğer çoklu boot kontrolü için Linux bootloader kullanıyorsanız bu basamak gereksizdir, windows kurulumu sonrası linux bölümünü aktif yaptığınız an hepsini çatır çatır çalıştıracaktır.

Çoklu boot sistemler hazırlamak için çok çeşitli kombinasyonlar mümkündür. Prosedürleri ve neyin nelere sebep olabileceğini biliyorsanız kurtarılamayacak ve çözülemeyecek boot sorunu diye birşey yoktur.
Mesela hybrid GPT'nin Linux ile ilgili durumlarda zarar görebileceğini akılda tutmak gerekir, hybrid GPT zarar görünce windows çalışmayacaktır vs vs. Hybrid GPT'de Parted Magic Live CD kullanmayın, o da Hybrid GPT'yi normal GPT'ye dönüştürür ve yine windows çalışmaz. Bu durumların hepsinde gptsync kullanmanız gerekecektir, GPT üzerinde yalancı bir MBR kodu oluşturarak windows'ların GPT üzerinde çalışmasına imkan verir. En son windows sürümü olan Windows7 bile GPT'den boot edemez, sadece GPT HDD leri okuyabilir ancak gptsync'in oluşturduğu bu yalancı MBR kodu sayesinde tüm windows serisini GPT'ye kurmak, daha doğrusu Hybrid GPT'ye kurmak mümkündür. Hybrid GPT bir şekilde bozulduğu zaman her seferinde gptsync kullanarak düzeltebilirsiniz.

gptsync kullandıktan sonra diğer işletim sistemlerinin boot kontrolünü ele almasını istiyorsanız OS X yada Linux terminalde fdisk kullanarak bölümlere boot flag ekleyebilirsiniz. örneğin Linux Grub bootloader ile boot edip tüm sistemleri onunla seçmek istiyorsanız L2 ile boot edersiniz yada kurulu OS X ile boot edersiniz ve terminalde şu komutları girersiniz:

fdisk -e /dev/diskX # X hedef diskinizin BSD no'su
p # p yalancı MBR disk bölümü listesi
f Y # f boot flag eklemek, Y ise boot etmesini istediğiniz disk bölümü (mesela Linux kurulu bölüm)
w # w değişiklikleri kaydet
q # q çıkış


Yukardaki çoklu boot örneğimde 4 disk bölümü oluşturdum, 3'ü işletim sistemleri için biri de depo. İşletim sistemleri ilk 3'ünde. Aşağıdaki fdisk ekranında hybrid GPT'nin yalancı MBR listesindeki ilk 4 bölümü görüyorsunuz. Data 2 isimli bölümü göremiyorsunuz (disk0s5) çünkü o aslında 5. bölüm. OS X disk utility ile hazırlanan GPT'nin ilk bölümü gizli efi bölümüdür (200MB) bu yüzden sistemler ilk 4 değil ilk 3 bölüme kurulmalıdır. Aslında Linux ve OS X sistemler sonraki bölümlere de kurulabilirler ancak daha rahat manipule edebilmek için ev kullanıcılarına tavsiye etmiyorum ve bu örnekte de yer vermiyorum.


Enter 'help' for information
fdisk: 1> p
Disk: /dev/disk0 geometry: 30401/255/63 [488395055 sectors]
Offset: 0 Signature: 0xAA55
#: id cyl hd sec - cyl hd sec [ start - size]
------------------------------------------------------------------------
1: EE 1023 254 63 - 1023 254 63 [ 1 - 409639] <Unknown ID>
2: AF 1023 254 63 - 1023 254 63 [ 409640 - 97656256] HFS+
3: 07 1023 254 63 - 1023 254 63 [ 98328576 - 97654784] HPFS/QNX/AUX
*4: 83 1023 254 63 - 1023 254 63 [ 195983360 - 97654784] Linux files*
fdisk: 1> _


--------------------------
disk utility:
250.06GB WDC WD250…
-OS X
-Windows
-disk0s4
-Data 2
--------------------------

Disk Utility ile görünen disk0s4 Linux bölümüdür (hd0,4). Bu örnekte ben OS X fdisk kullanarak Linux bölümüne boot flag ekledim ve Linux Grub2 bootloader konfigurasyon dosyasını (grub.cfg) düzenleyerek tüm sistemleri Grub2 kullanarak boot ettim.

### bu üçlü boot için grub.cfg konfigurasyon örneği
menuentry "Lion" {
insmod hfsplus
set root=(hd0,2)
multiboot /boot
}
menuentry "Windows 7" {
set root=(hd0,3)
chainloader +1
}
menuentry "Debian GNU/Linux……
###


Bilinen Sıkıntılar, Sorunlar ve Çözümleri:

Sistem kurulumundan sonra sistem açılmayabilir, sürekli restart olabilir, belli biyere gelince donup kalabilir ki siz bunu pratikte gri ekranda donma, "girilmez işareti" (çok farklı tanımlamalar da mevcuttur
smile.png
olarak görürsünüz. "Restart Your Computer" yazısını görürsünüz ve bu durum bir kernel paniktir, windows'daki mavi ekran diyebiliriz. Bunlar aslında gayet sık karşılaşılabilecek ve çözümleri çoğu kez mümkün olan durumlardır.

- Eğer az önce bahsettiğim donma, girilmez işareti, şu büyük yuvarlak çubuk vs ile karşılaştıysanız ilk yapmanız gereken ilk açılan önyükleme ekranında sistem boot etmeden önce "-v" komutunu girmeniz ve enter'a basarak sistemi bu komutla başlatmaya çalışmanızdır. Bu size ekranda ayrıntılı bir çıktı verecek ve sorunun ne olduğuna yönelik güzel bir ipucu olacaktır.

- "Waiting for root device" - Bu OS X'in boot etmeye çalıştığı cıhazın bağlı olduğu port'u görmediği anlamına gelir. Bu mesajla DVD ile boot ettiğinizde yada sistem kurulumu sonrası HDD boot sırasında karşılaşabilirsiniz.
BIOS ayarlarınızdan SATA modunu IDE ya da RAID'den AHCI'ye alınız. Diğer BIOS seçenekleri de bu soruna yolaçabilir. Bunlar genellikle sorunu çözer. Çözmediği taktirde USB aygıtlar kullanarak kurulum yapmayı deneyebilirsiniz. Tüm bunlara rağmen sonuç olumsuz ise donanımınız bu sisteme uyumlu değildir.
Bu hata ile sistem kurulumundan sonra hdd boot sırasında karşılaşıyorsanız uygun olan SATA/IDE sürücülerini seçerek iATKOS L2 kurulumunu tekrarlayın.

- White yada siyah ekranda takılı kalmak - Grafik kartı yada monitörün doğru şekilde algılanamadığı anlamına gelir. Öncelikli olarak yine "-x -v" ile boot etmeyi deneyin. Grafik ara birime ulaşabilirseniz sorununuz ile ilgili internette arama yapabilirsiniz. İkinci olarak herhangibir ekran kartı sürücüsü seçmeden temiz kurulum yapın ve bu şekilde grafik ara birime ulaşmaya çalışın. DVD deki farklı ekran kartı sürücülerini de deneyebilirsiniz.

- Bazı sürücüler/yamalar, uyumlu bilgisayarlarla benzer donanıma sahip olsanız bile sizin bilgisayarınızda çalışmayabilir, küçük bi versiyon farkı bile bunun sebebi olabilir. Sonuç olarak yine kernel panik ile karşılaşabilirsiniz, fantastik paketler seçmeden yalın bir kurulum yapmak sorununuzu çözebilir.

******************************************
iATKOS L2 kurulum ve kullanımındaki tüm sorumluluklar size aittir.
******************************************
web: iATKOS Official

IRC: irc.ggrn.org #iATKOS #uphuck .DVD

******************************************

İyi şanslar. Mac OS X Lion sisteminizi beğendiyseniz gerçek bir Macintosh almanızı öneririz. OS X'i lisans olmadan kullanmak yasalara aykırıdır. Gözlerinizden öperiz.

uphuck

KAYNAK: uphuck Türkçe Forum (RESMİ)

Şuanda torrentte bulunan aktif seeder sayısı 270.

Gün içerisinde değişiklik gösterebilir.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
mrb paylaşımın için teşekkürler bi sorum olacak ben daha önce 10.6 sürümü kurup denedim başarılı olmuştu tek bir sıkıntı yaşadım çözüldü mü bilmiyorum yardımcı olursan sevinirim intel3945abg driver var mı ben araştırdım beceremedim galiba tanıttığımda göçüyordu işletim sistemi hala devam ediyormu bu sorun sadece kablosuz u yükleyemiyorum şimdiden teşekkürler
 

BEFEGA

Müdavim
Katılım
9 Kasım 2010
Mesajlar
1,441
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
mrb paylaşımın için teşekkürler bi sorum olacak ben daha önce 10.6 sürümü kurup denedim başarılı olmuştu tek bir sıkıntı yaşadım çözüldü mü bilmiyorum yardımcı olursan sevinirim intel3945abg driver var mı ben araştırdım beceremedim galiba tanıttığımda göçüyordu işletim sistemi hala devam ediyormu bu sorun sadece kablosuz u yükleyemiyorum şimdiden teşekkürler

Çoğu makinenin wireless kext i zaten Hackintosh tarafından desteklenmiyor nadir cihazların hariç. Araştırayım. Bulursam yeni konu açarım ;)

Kolay gelsin.
 

craftingMaterial

Müdavim
Katılım
31 Aralık 2007
Mesajlar
17,485
Reaksiyon puanı
188
Puanları
63
mrb paylaşımın için teşekkürler bi sorum olacak ben daha önce 10.6 sürümü kurup denedim başarılı olmuştu tek bir sıkıntı yaşadım çözüldü mü bilmiyorum yardımcı olursan sevinirim intel3945abg driver var mı ben araştırdım beceremedim galiba tanıttığımda göçüyordu işletim sistemi hala devam ediyormu bu sorun sadece kablosuz u yükleyemiyorum şimdiden teşekkürler

Intel 3945abg'nin snow leopard uyumlu sürücüsünü bulabilirsin ama diğer versiyonlar için maalesef yok. Hatta benim notebook'um bu kartı kullanıyordu ve snow leopard'da çalıştırmayı başardım. Ama diğer versiyonlarda sorunlu maalesef...
 

oynicam

Öğrenci
Katılım
7 Eylül 2012
Mesajlar
10
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Merhaba yardımcı olur musunuz..


Ben torrentten indirdim transmac ile flashdiske attım ? [ CD bulamıyorum, bulunduğum ülke ilgiç biryer]
Başlangıçta hardiski AHCI yaptım , USByi başlangıçta çalıştır yaptım fakat siyah ekranda kalıyor.. ve - (tire işareti) yanıp sönüyor ? Ne yapmam gerekiyor atladığım biryer mi var saygılar.
 

BEFEGA

Müdavim
Katılım
9 Kasım 2010
Mesajlar
1,441
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
Merhaba yardımcı olur musunuz..


Ben torrentten indirdim transmac ile flashdiske attım ? [ CD bulamıyorum, bulunduğum ülke ilgiç biryer]
Başlangıçta hardiski AHCI yaptım , USByi başlangıçta çalıştır yaptım fakat siyah ekranda kalıyor.. ve - (tire işareti) yanıp sönüyor ? Ne yapmam gerekiyor atladığım biryer mi var saygılar.

BIOS'dan Suspended Mode seçeneğinden S3 Mode seç öyle dene bi :)
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Hemen deniyorum efendim. Olurda yazılımsal bir desteğe ihtiyacınız olursa, siteniz için vs lütfen çekinmeden isteyin yardımcı olurum. ben bir deneyip reset atayım.
 

oynicam

Öğrenci
Katılım
7 Eylül 2012
Mesajlar
10
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
BIOS'dan Suspended Mode seçeneğinden S3 Mode seç öyle dene bi :)
Benim bios internette aradığımdakilerle çok farklı. Sadece 5 menü var
"" ve çoğunun içinde yer alan özellikler kapalı..

Bilgisayarıımın markası casper nirvana.
Windows 7 kurulu.
Flashdiske transmac ile Format with IMAGE 'a tıkladım USBnin olduğu aygıtı seçip. Bir işlemi bekledim 10 dakikalık ve işlem bittiğinde flashdiske tıklayınca biçimlendir diyor ? Bu kısıma kadar bir hata söz konusu mudur acaba ?
 

yavuzgokhan

Öğrenci
Katılım
25 Eylül 2012
Mesajlar
11
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Merhaba arkadaşlar,
Krulumu tamamladıktan sonra bilgisayarı yeniden açıyorum Gri renkli Apple logosu geldikten sonra tam sistem başlarken ekran eski tüplü tv'lerdeki gibi kararmaya başlıyor. Problem ekran kartımdan kaynaklanıyor sanırım,kurulumu özelleştir kısmında varsayılan seçeneklere ek olarak ati unity seçeneğinide seçtim. özelleştir kısmında yüklemesi için kendi bulduğum kext'leri nasıl ekleyebileceğimi bulamadım forumda. Bu problemi nasıl çözeceğim konusunda yardımcı olurmusunuz?
 

craftingMaterial

Müdavim
Katılım
31 Aralık 2007
Mesajlar
17,485
Reaksiyon puanı
188
Puanları
63
Merhaba arkadaşlar,
Krulumu tamamladıktan sonra bilgisayarı yeniden açıyorum Gri renkli Apple logosu geldikten sonra tam sistem başlarken ekran eski tüplü tv'lerdeki gibi kararmaya başlıyor. Problem ekran kartımdan kaynaklanıyor sanırım,kurulumu özelleştir kısmında varsayılan seçeneklere ek olarak ati unity seçeneğinide seçtim. özelleştir kısmında yüklemesi için kendi bulduğum kext'leri nasıl ekleyebileceğimi bulamadım forumda. Bu problemi nasıl çözeceğim konusunda yardımcı olurmusunuz?

Öncelikle doğru sürücüleri seçtiğinizden emin misiniz?

Verbose boot (boot seçeneklerinde var) yaparak sorunun nereden kaynaklandığını da görebilirsiniz.
 

yavuzgokhan

Öğrenci
Katılım
25 Eylül 2012
Mesajlar
11
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Hocam ilginiz için çok teşekkür ederim. Ekran kartım Ati Mobility HD5470
birkaç kext dosyası buldum ama sistemim açılmadığı için deneyemiyorum. Ben kurulum sırasında doğru driverları seçtiğimi düşünüyorum. Fakat Ati'ler problem çıkardığı için sistemim açıldığı halde ekran kararıyor. Tam apple logosu geçiyo,ekrana sanki 6ya bölünmüş gibi 6 ekran görüntüsü geliyo çizgi çizgi,sonra donup kararmaya balıyo. öyle tahmin ediyorumki o sırada sistam çalışıyo. Verbose boot'u nasıl yapacağım? genelde bilgiler çok dağınık olduğu için her yerde,aradığım bilgileri bulamıyorum. 2gündür bunu çözmeye çalışıyorum ama olmuyor. -v komutunu falan denedim bi problem yok,yazılar geçtikten sonra sistem tam açılırken görüntü gelmiyor.
edit:çok özür dilerim alıntı yapmayı unuttum.
 

craftingMaterial

Müdavim
Katılım
31 Aralık 2007
Mesajlar
17,485
Reaksiyon puanı
188
Puanları
63
-v zaten verbose mode :) Ekran kartı ile ilgili kurulumu yapmayıp sistemi kurduktan sonra uyumlu olduğundan emin olduğunuz bir kext'i kurmayı deneyin. Birkaç defa kurulum yapmanız gerekebilir, o yüzden hemen vazgeçmeyin. OS X'i normal sistemlerde çalıştırmak biraz sıkıntılıdır ama yapılmayacak iş değil.
 

yavuzgokhan

Öğrenci
Katılım
25 Eylül 2012
Mesajlar
11
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
-v zaten verbose mode :) Ekran kartı ile ilgili kurulumu yapmayıp sistemi kurduktan sonra uyumlu olduğundan emin olduğunuz bir kext'i kurmayı deneyin. Birkaç defa kurulum yapmanız gerekebilir, o yüzden hemen vazgeçmeyin. OS X'i normal sistemlerde çalıştırmak biraz sıkıntılıdır ama yapılmayacak iş değil.
Kesinlikle vazgeçmeyeceğim öyle yada böyle sonuna kadar uğraşacağım. ilk kurulumumu "özelleştir" bölümünden ekstradan hicbir seçenek seçmeden kurmustum ve yine aynı problemi yaşadım. Ben kendi kurulum dvdmi oluşturmak istiyorum,içerisinede özelleştir kısmında yüklerken seçmek üzere istediğim kext dosyalarını atmak istiyorum. transmac'i kurcaladığımda sanki bunu yapacağıma dair birşeyler gördüm ama tam olarak nereye neyi atacağımı bilmiyorum. bu konuda yardımcı olurmusunuz? ben kurulum yaparken kendi sistemime uygun kext'lerimi seçmek istiyorum.
 

craftingMaterial

Müdavim
Katılım
31 Aralık 2007
Mesajlar
17,485
Reaksiyon puanı
188
Puanları
63
Açıkçası bu bilgisayarın donanımına göre yapılan bir şey. Donanımınız uyumsuz da olabilr. İlk önce donanımınızdaki parçaların uyumluluğunu internetten araştırın. Zaten daha sonra uygun kurulum yapıp yapamayacağınız belli olacaktır. Bir de kurulum yapmaya çalıştığınız cihaz laptop ise uyumlu donanım bulmanız çok daha sıkıntılı...
 

sebastiantr

Müdavim
Katılım
28 Ağustos 2012
Mesajlar
2,617
Reaksiyon puanı
13
Puanları
0
Hiç kafaya takmaya hırs yapmaya gerek yok.
söylendiği gibi ilk önde donanımınızı araştırın. Çünkü bazı donanımlar MAC uyumlu değildir çalıştırmanız imkansıza yakındır.
 

yavuzgokhan

Öğrenci
Katılım
25 Eylül 2012
Mesajlar
11
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Açıkçası bu bilgisayarın donanımına göre yapılan bir şey. Donanımınız uyumsuz da olabilr. İlk önce donanımınızdaki parçaların uyumluluğunu internetten araştırın. Zaten daha sonra uygun kurulum yapıp yapamayacağınız belli olacaktır. Bir de kurulum yapmaya çalıştığınız cihaz laptop ise uyumlu donanım bulmanız çok daha sıkıntılı...
evet laptop. Gerekli tüm araştırmayı yaptım,wireless kartım hariç kullandığım her donanımın çalısan kesxtlerini buldum. Hatta tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorum ama laptopuma uygun dsdt de buldum. Ama kurulum sırasında bunları yükleyemiyorum,yada suan sistemim açılmadığı içinde yükleyemiyorum. Bununla ilgili bir çözüme ihtiyacım var.. sonrasında yine denemelere devam edeceğim
sistem:
Dell Studio 1558
i7-740QM
Ati Mobility HD5470
4Gb 1333Mhz Ram
 

craftingMaterial

Müdavim
Katılım
31 Aralık 2007
Mesajlar
17,485
Reaksiyon puanı
188
Puanları
63
evet laptop. Gerekli tüm araştırmayı yaptım,wireless kartım hariç kullandığım her donanımın çalısan kesxtlerini buldum. Hatta tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorum ama laptopuma uygun dsdt de buldum. Ama kurulum sırasında bunları yükleyemiyorum,yada suan sistemim açılmadığı içinde yükleyemiyorum. Bununla ilgili bir çözüme ihtiyacım var.. sonrasında yine denemelere devam edeceğim
sistem:
Dell Studio 1558
i7-740QM
Ati Mobility HD5470
4Gb 1333Mhz Ram

WiFi'ı kuramayınca zaten kullanmak istemeyeceksin :) DSDT anakartın yönergeleri için lazım. Kurulumdan sonta MultiBeast ile kurulur o. MultiBeast içerisinde de bir sürü hazır sürücü var onu da inceleyebilirsiniz...
 

yavuzgokhan

Öğrenci
Katılım
25 Eylül 2012
Mesajlar
11
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
WiFi'ı kuramayınca zaten kullanmak istemeyeceksin :) DSDT anakartın yönergeleri için lazım. Kurulumdan sonta MultiBeast ile kurulur o. MultiBeast içerisinde de bir sürü hazır sürücü var onu da inceleyebilirsiniz...
wifiyi usb adaptör ile halledeceğimi düşünüyorum :) birkaç örneğini gördüm.. Multibeast'i incelemeye başladım fakat onu kullanmak için mac os x'in açılıyor olması lazım sanırım? dvd'den falan boot edip kullabileceğim bir program değil mi?
 

craftingMaterial

Müdavim
Katılım
31 Aralık 2007
Mesajlar
17,485
Reaksiyon puanı
188
Puanları
63
Hayır, MultiBeast için kurulup açılmalı sistem. Biraz deneme yanılma ile doğru kurulumu yapabilirsiniz...
 

yavuzgokhan

Öğrenci
Katılım
25 Eylül 2012
Mesajlar
11
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Hayır, MultiBeast için kurulup açılmalı sistem. Biraz deneme yanılma ile doğru kurulumu yapabilirsiniz...
Anladım,şuan birkaç yazı okudum multibeast ile ilgili,anladığım kadarıyla iATKOS gibi bir kurulum yapıyoruz onunla da ama daha çok kext seçeneği sunuyor bize kurulumda. bunu deneyeceğim. Peki onun dışında iATKOS dvd'sine kendime göre nasıl özelleştirebilceğimli ilgili bir bilginiz varmı acaba? içerisine kendi istediğim kext dosyalarını nasıl atabilirim? Hangi klasöre atmalıyım vs?
 

craftingMaterial

Müdavim
Katılım
31 Aralık 2007
Mesajlar
17,485
Reaksiyon puanı
188
Puanları
63
O konu ile ilgilenmedim pek kaldı ki artık hackintosh işi ile de ilgilenmiyorum ama yanlış hatırlamıyorsam extensions diye bir klasörün içine atılıyordu. Yanlış da hatırlıyor olabilirim tabi...
 

yavuzgokhan

Öğrenci
Katılım
25 Eylül 2012
Mesajlar
11
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
O konu ile ilgilenmedim pek kaldı ki artık hackintosh işi ile de ilgilenmiyorum ama yanlış hatırlamıyorsam extensions diye bir klasörün içine atılıyordu. Yanlış da hatırlıyor olabilirim tabi...
Peki,yardımlarınız için çok teşekkür ederim :)
 

sebastiantr

Müdavim
Katılım
28 Ağustos 2012
Mesajlar
2,617
Reaksiyon puanı
13
Puanları
0
İllaki iatkos kullanacaksın diye bir şey yok. 1-2 eski versiyonda olsa diğer sürümleri dene.
Eskiden ideneb vardı bir çok kişi onu kullanırdı eskiden.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Sonunda iATKOS L2 ile sistemi sorunsuz bir şekilde çalıştırmayı başardım ve gayet stabil. Yalın dual boot yapmayı bir türlü beceremedim. Mac'de Chamelon yüklü ama nasıl ayarlayacağımı bilmiyorum.. her seferinde bilgisayarı iatkos cd'si ila açmak zorundayım suan,bunu nasıl düzeltebilirim?
 

craftingMaterial

Müdavim
Katılım
31 Aralık 2007
Mesajlar
17,485
Reaksiyon puanı
188
Puanları
63
Sonunda iATKOS L2 ile sistemi sorunsuz bir şekilde çalıştırmayı başardım ve gayet stabil. Yalın dual boot yapmayı bir türlü beceremedim. Mac'de Chamelon yüklü ama nasıl ayarlayacağımı bilmiyorum.. her seferinde bilgisayarı iatkos cd'si ila açmak zorundayım suan,bunu nasıl düzeltebilirim?

Chemeleon ekrana geldiğinde klavyeden herhangi bir tuşa vasarak bilgisayarın hangi sürücüyü boot edeceğini seçebilirsiniz. Oradan Windows partition'unu seçerseniz windows açılır...
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Eğer iATKOS CD'si takılıysa pc'de bu şekilde açılıyor zaten. Ama iATKOS CD'sini çıkarırsam boot0:Error hatası alıyorum. Chameleon'u nasıl kurabilirim sisteme? mac os'da sistem tercihleri kısmında chameleon görünüyo ama hangi ayarlarını yapacağımı bulamadım
 

craftingMaterial

Müdavim
Katılım
31 Aralık 2007
Mesajlar
17,485
Reaksiyon puanı
188
Puanları
63
Eğer iATKOS CD'si takılıysa pc'de bu şekilde açılıyor zaten. Ama iATKOS CD'sini çıkarırsam boot0:Error hatası alıyorum. Chameleon'u nasıl kurabilirim sisteme? mac os'da sistem tercihleri kısmında chameleon görünüyo ama hangi ayarlarını yapacağımı bulamadım

Şurada detaylı anlatılmış inceleyin...
 

Son mesajlar

Üst