25 şehit sonrası şoke eden görüntüler!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan spybot
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Vali, Genelkurmay Başkanı'na hediye verdi, fotoğrafları da siteden yayınladı!

774582_detay.jpg
favorilere_ekle_btn.png

Genelkurmay Başkanı Org. Necdet ÖzelAfyonkarahisar’da 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposunda incelemelerde bulunmak üzere Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’na geldi. Valiliği de ziyaret eden Org. Özel'e burada çeşitli hediyeler sunulması dikkat çekti.

25 askerin şehit olduğu patlamanın yaşandığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki incelemelerinin ardından Afyon Valiliği’ne geçen Org. Özel, gazetecilerin Valilik girişinde patlamayla ilgili sorularına ise “Konuşmak istemiyorum. Her şey ortada” şeklinde cevap verdi.

Genelkurmay Başkanı’nın, Valilik’te yaptığı temasların ayrıntısı ise Afyonkarahisar Valiliği’nin internet sitesinden yapılan açıklamayla öğrenildi.

Açıklamanın yanında, siteden yayınlanan fotoğraflarda ise Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun Org. Özel’e çeşitli hediyeler vermesi dikkat çekti.

Valiliğin sitesinde şu açıklama yer aldı:

"Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, mühimmat deposundaki patlamayla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Afyonkarahisar'a geldi.
Afyonkarahisar’a askeri uçakla inen Orgeneral Özel, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Jandarma Komutanı J.Kd.Albay Okçin Akşit ve Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli tarafından karşılandı.

05 Eylül 2012 tarihinde Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığına bağlı Afyonkarahisar Mühimmat Depo Komutanlığında meydana gelen patlama ve 25 askeri personelin Şehit olması olayının meydana geldiği olay yerinde incelemelerde bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda yaklaşık 2 saat incelemelerde bulundu.

Orgeneral Özel, incelemenin ardından Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Makam girişinde Valilik Şeref defterini imzalayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaretinin anısına Genel Kurmay Başkanlığının bir plaketini takdim etti.

Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanı Korgeneral Adem Huduti, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Mühimmat Depo Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Şafak Karakoç’un da hazır bulunduğu ziyarette, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, elim olay sonucu hayatını kaybeden Askeri Personellerin ailelerine, yakınlarına, silah arkadaşlarına ve tüm Türk Milletine başsağlığı ve sabırlar temennisinde bulundu. Olayda yaralanan askeri ve sivillerede acil şifalar dileyen Orgeneral Özel, Vali Balkanlıoğlu’ndan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Karşılıklı bilgi alış verişinin yapıldığı ziyarette Vali Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar hakkında bilgiler verdiği Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e ziyaretinin anısına Afyon mermerinden yapılmış bir satranç takımı, el dokuması Bayat kilimi ve üzerinde Kurtuluş Savaşının simgelerinden olan Utku Anıtı figürünün bulunduğu plaket takdim etti."

haberturk

Reaksiyon puanı
10,315
ben burada şok eden görüntüler göremedim sevgili [MENTION=47620]spybot[/MENTION]!
başlığı görünce zannettim ki, org. özel bi yerde halay çekmiş, sevinç gösterilerinde bulunmuş...

eni konu adama vali bir hediye takdim etmiş, burada anormal olan ne?!
haberi tekrar tekrar okudum, başlığa uygun bişeyler bulayım diye,
yok!

normal bir haber sadece...
bu durumda ya başlık anormal, ya da ben anormalim kardeşcağızım...
iyisi mi siz karar verin buna!

Aithusa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamam belki saçma olmuş ama şoke eden görüntü felan yok bunda . Yeterince acımız olduğundan bunun yapılması gereksizmiş onu kabul eder herkes .

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Şöyle yorumlanmıştır belki haber;25 asker öldü valinin umrunda degil :)

wolkhy1903

Profesör
Reaksiyon puanı
79
bence hedıyeler verılmesı abes kacmıs bu haberın uzerıne

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
41 pare top atışı da yapsalarmış...

GassipGirl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
arkadaş sadece paylaşmış bu başlıgı atan habertürk

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
ER vallahi oes doğrusu
Paşamızın görüntüsünden sanki vali bey tavşan çıkaracakmış gibi bekliyor anlamı çıkıyor.

Şimdi elmayla armudun toplanması kaş yaparken göz çıkarılması gibi konular yayınlanıyor.
Bu yazı biraz siyasi olacaktır çünki konunun çağrışımı siyasidir.
sizler genç en yaşlı ikinci kişi benim [en yaşlımız Hakkı 79 yaşında:4:]
Benim az çok siyasi kişiliğimi hassasiyetlerimi bilirsiniz ve akp hükümeti bunlarla oppusite durumda olduğunuda tahmin edersiniz
ama
bizlerin ak parti hükümerinden hoşlanmamamız desteklememiz yapılan yanlışları birbir ortaya koyuşumuz ayrı olaydır
ancak
bazı konular vardır ki bunlar nefsimizin üstündedir bunlar önce vatanımız sonra dinimizdir[çünki vatanına sahio çıkamayan dinine bayrağına sahip çıkamaz]
Bunlar teror ergenekon suriye ırak ve kaşınan bizim sotunu tanımadığımız kürt meselesi ve ordunun durumudur
uzun yıllardır ikinci defa demokrasiye bağlı eski yanlışları yıkıp yeni temeller atan bir ben kur bşk oldu pkk ile mücadele tam hız ilerliyor ama uzantısı mecliste ve hayli oya sahip olduğundan başarı tam olmuyor birde vatan hainleri tam ayıklanmadı şerefsizler nöbet listesini bırakın en ince detayları veriyorlar uzun yıllar yaşlı ninelerin başörtülerini concept !!!edinmiş yehlike görmüş devler kendi örgütlediği la'net örgüte karşı ilk defa tam manasıyla sahaya çıkıyor
ŞEHİTLERİMİZ OLACAKTIR GELECEK NESİLLERİMİZ İÇİM KUR'AN İÇİN BAYRAK İÇİN SON FERDİMİZE KADAR FEDA EDERİZ ÇANAKKALE BÖYLE KAZANILDI.
şimdi yapılan en küçül bir hataya sazanlık yapıp atlamak bazı kardeşlerimizin politikaları gereğidir ki onların kur'an bayrak dertleri yoktur bunlarıda kınamıyoruz ki kimse inanmaya mecbur değildir.
Bir partimiz ve saygıdeğer başkanı arap dünyasında ikinci baas seçilip esedin yardımcısı üncvanı verilmiş tabi partimiz bu reklam için ne ödeöiştir bilinmez
Mehmed[muhammedin kısaltılmışı mahsurlu olmayanıdır]Asekiri nabsure-i Muhammediyyeye şehid olmak için gider
analarımız bizi şehid anası olmak için doğurur ki hiç bir evlat yoktur ki anasına bu ünvandan daha hayırlı bir hizmet yapsın vallahi tüm ömrünü hizmere ayırsa bu iyilikten üstününü yapamaz
bunu inançsız kardeşlerimizin anlaması mümkün değil ama anaları onları bu amaç için doğurmuştur ki kulağına okunan ezanda bununla ilgilidir.
yayın drubumuzda büyük bir kitleye hükümetin hatalarını yanlışlarını ve dahi geri dönülmezlerini anlatırken şimdi savunur duruma düştük
hayır spy kardeşim bu gemi batarsa hepimiz batarız tüm milletimiz bunun bilincindedir kürt kardeşlerimiz ise daha fazla bilincindedir kendilerine oynanan oyunun farkındadır ben enişyeyim zawayım aralarındayım.
bir parti sadece örgütü temsil ediyor onların vatan haini çalışmaları tescillendi meclis açıldığındada onaylanacak diğer parti onun güdümünde ve yakında isim değişikliğine gidebilir TBP tÜRKİYE BAAR PARTİSİ bir yandanda onlar didikliyor şehid kanı üzerinden politika yapıyorlar
Dün Mai nai kardeşimiz kapattı baası öven bir konu açılmış konular bir yerlere çekiliyor
gelelim afyon şehidlerine
vallahi ben,im oğlumda aralarında olsaydı gam yemezdim
Biz müslüman-türküz [buradaki kasıt türk bayrağının altında gocunmadan yaşayan müslümanlar]
şehid olmak için doğarız şehadet bizim özlemimizdir hele ribat veya asker olarak şehid olunursa o en hayırlısıdır.
Öleceğiz öleceğiz oldükçe dirileceğiz
[video=youtube;SDwtgHY6ZmI]http://www.youtube.com/watch?v=SDwtgHY6ZmI[/video]
[video=youtube;xdB_tbUd2FY]http://www.youtube.com/watch?v=xdB_tbUd2FY[/video]
[video=youtube;GNBFloS4UBs]http://www.youtube.com/watch?v=GNBFloS4UBs[/video]

leroy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
herşeyin yeri zamanı var bu kadar şehit vermiş bir ordunun komutanı olarak bunu yapıyorsan bırak git başkası gelsin.millet acısının derdine düşmüş birileri neyin derdinde insanlıktan nasip almamışlar...

Naaa

Profesör
Reaksiyon puanı
3
herşeyin yeri zamanı var bu kadar şehit vermiş bir ordunun komutanı olarak bunu yapıyorsan bırak git başkası gelsin.millet acısının derdine düşmüş birileri neyin derdinde insanlıktan nasip almamışlar...

bu adama bırak git diyosun ya hani sen şimdi..! ''birkaç mehmetçik şehit oldu diye..'' diyen adama lafın nedir onu çok merak ettim !???

Reaksiyon puanı
10,315
teşekkür ederim [MENTION=51895]ashabulyemin[/MENTION], sizden böyle güzel sözler duymak sahiden mutlu etti beni! :)

ve diğer arkadaşlar,
kusura bakmayın, saçmalıyorsunuz.
bu bir devlet geleneğidir, teamüldür...
koca bir genelkurmay başkanı ziyaretine gelmiş adamın, bi kaç parça hediye takdim etmiş.
hadi diyelim o takdim etti, genelkurmay başkanı kabul etmeyecek miydi, kabalık olmaz mı bu?

geçtiğimiz yıllarda bir kuvvet komutanı 15 askerimizin şehid düştüğü bir günün akşamı gitmiş bir eğlence yerinde eğleniyordu.
ayıp olan budur, kınanması gereken davranış budur. (o komutan bugün silivride hesap verenlerden!)

inanın bana o genelkurmay başkanı bizlerden çok daha canı yanmış, üzülmüştür o şehid çocuklarımız için.

insaflı olun biraz!

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Bir şey soracağım o şahıs o makam da olmasa idi o hediyeleri alırmiidi asla o zaman o hediyeleri alıp ve millete teslim eder çünkü o verilen hediyeler o şahısa değil o şahıs ın bulunduğu makama verilmiştir ve o makama gelen bütün hediyeler millete aittir bitti.

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
herhalde sıkıntı farklı.25 şehidle ulusal yas ilan edilmesi lazımdı ve dahi 62 kaçak göçmende öüslüman klardeşlerimizdi ama olmadı tvlerde yayın akışı değişmedi.
bu görüntüden yola çıkmak istiyorsanız suratlar bir karış bu protokoldür bir yere üst düzey bir yetkili gittiğinde yapılacak bellidir ve valinin insiyatifinde değildir karşılıklı hediyeleşme teattisinde bulunulur.Beyler elinizdekinin kıymetini bilin

by_matrix

Doçent
Reaksiyon puanı
3
25 şehit verilmiş vali hediye derdinde.bari kamera önünde reklam yapmayın

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
ben burada şok eden görüntüler göremedim sevgili @spybot!
başlığı görünce zannettim ki, org. özel bi yerde halay çekmiş, sevinç gösterilerinde bulunmuş...

eni konu adama vali bir hediye takdim etmiş, burada anormal olan ne?!
haberi tekrar tekrar okudum, başlığa uygun bişeyler bulayım diye,
yok!

normal bir haber sadece...
bu durumda ya başlık anormal, ya da ben anormalim kardeşcağızım...
iyisi mi siz karar verin buna!
bencede dikkat çekmek için bu kadar aşırıya gidilmemeli:S

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Açıkçası konu adına bakınca sanki o ölen askerlerin görüntüleri yada çok kötü resimler var zannettim..

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Basın ipini koparmış. Milliyet.com.tr ye bakıyorsunuz almış başını gitmiş.
HB-SB-HR hepsi kayıp. Tüm basın kuruluşları hepsi el ele halkın beynini yıkıyorlar.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Sanki her şey yolunda, adam valiyi ziyarete gitti. Hediyeler verilmek istenildiğinde Özel'in "ben buraya bunun için mi geldim, lütfen onları yerine koyunuz" demesi gerekirdi. Hadi demedin, aldın. Bari sitede yayınlatma be kardeşim. Yazık size.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Al bu kilimi... Sen de al bu plaketi...

BEN "Asabım bozuk" diyorum ama adamlara yetmiyor.
"Asap bozukluğu yetmez, delir" diyorlar.
Sonunda delireceğim.
Hatta hep beraber delireceğiz.
Bu kadar utanmazlık, bu kadar aymazlık, bu kadar vurdumduymazlık, bu kadar...
Tövbe tövbe...
25 evladımız ölmüş.
Öldürülmüş.
Hepsi adam.
Analarının, babalarının gözbebeği.
Gece yarısı kamyon farıyla cephane taşıtmışlar çocuklara.
Öldürmüşler besbelli.
Ve besbelli ki, henüz ölmemiş olanlar şansa yaşıyor.
Genelkurmay Başkanı, 25 evladımızı öldürdükleri yere gidiyor ziyarete.
Kendisini vali ağırlıyor.
Vali dediğimiz de, olayın olduğu gece televizyona çıkıp "Yok önemli bir şey. 9 yaralı var" diyen vali.
Genelkurmay Başkanı, valiye plaket veriyor.
Niyeyse.
Vali de Genelkurmay Başkanı'na kilim.
"Sayın Genelkurmay Başkanım, vallahi şahane patlattınız cephaneliği. Bir eğlendik, biı mutlu olduk" diyor sanki.
Genelkurmay Başkanı da "İlk gece şahaneydin valim. 9 yaralı diyerek bizi çok sevindirdin".
Onlara emanet 25 evlat boku bokuna ölmüş.
Onlar hediye alışverişinde.
"Al bu plaketi" diyor Genelkurmay Başkanı olan.
Vali de "Al bu kilimi" diyor.
Bir de Afyon kaymağı verseydi şahane olurdu. Hem de duble kaymaklı olurdu. Aklına gelmemiş valinin herhalde.
Ne yapacaklarını söylemek geçiyor içimden ama söylemeyeyim, siz anlayın.
Sonra bir bakan çıkıyor diyor ki: "Hindistan'da ve Pakistan'da da bunlar oldu."
Doğru oldu.
Suimisali mi emsal alacağız?
Oralarda öküze de tapıyorlar.
Öküze de tapalım mı mesela!
Bakan Bey'e hatırlatmak isterim, başka örnekler de var.
Kıbrıs Rum Kesimi mesela.
Beğenmediğimiz, küçümsediğimiz, "Kesim" diye kestirip attığımız Kıbrıs Rum Kesimi.
Pakistan'ı, Hindistan'ı bilmem ama birkaç sene önce orada da cephanelik patladı.
2009'da. 11 Temmuz günü.
Orada ne yapıldığını hatırlıyor mu gözümüze Hindistan'ı sokan bakan.
Hatırlamaz, çünkü işine gelmez.
Ben söyleyeyim ne yapıldığını.
Kıbrıs Rum Kesimi'nde cephanelik patlayıp 12 kişi ölünce, bizde Genelkurmay Başkanı yerine geçen Rum Milli Muhafız Ordusu Komutanı Petros Çalikidis ve Savunma Bakanı Kostas Papakostas hemen istifa ettiler.
Dışişleri Bakanı da bir süre sonra.
O örnek örnek değil de Pakistan ve Hindistan mı örnek!
Sonra soruyoruz kendimize, "Biz niye AB üyesi değiliz de Kıbrıs Rum Kesimi AB üyesi?" diye.
Anladınız mı neden? AB üyeliği için gelişmişlik kriteri var. Biz bu gelişmişliği yıllardır ekonomide, ihracatta, sanayide, duble yolda, köprüde aradık. Ama AB'nin gelişmişliği başka yerde. Cepte, cüzdanda değil. Omuzların üzerinde. Kafada.
Kilimde, plakette hiç değil.

Bizde mi kral çok, İngiltere'de mi?

İNGİLTERE Kraliçesi'nin torunu Prens Harry, son dönemde çıplak fotoğrafıyla meşhur oldu.
Herkes zannetti ki, İngiliz prensleri böyle bir şey.
Çünkü Harry'nın şeyini tutarken çekilmiş çıplak fotoğrafı koca koca haber oldu her yerde.
Ama aynı Prens Harry, dün eğlendiği gibi bugün de vatanı için bir yerlere gitti.
Bara pavyona, sevgilisiyle yurtdışına değil.
Afganistan'a.
Gezmeye de değil.
Savaşmaya.
4 ay boyunca Afganistan'da görev yapacak.
Öyle yapacak, böyle yapacak.
Ama yapacak.
Koskoca İngiltere'nin prensi.
Birkaç yıl önce de Hollanda Genelkurmay Başkanı'nın oğlu, Afganistan'da savaşırken şehit düşmüştü.
23 yaşındaydı öldüğünde. "Babası Genelkurmay Başkanı, onu Afganistan'a değil, Amsterdam'da orduevine yollayalım" demek kimsenin aklına gelmemişti.
Şimdi size bir soru. Terör kaç yıldır sürüyor? 28.
Bölgede kaç asker görev yapıyor? Yaklaşık 200 bin.
Basit bir hesapla bölgede şimdiye kadar en azından kaç genç askerlik görevi yapmış?
5 milyon 600 bin. Ve şimdi esas soru?
Bunca yıldır burada askerlik yapan bir tane genelkurmay başkanı, kuvvet komutanı, ordu komutanı, siyasetçi çocuğu, bakan, başbakan çocuğu, hadi çocuktan vazgeçtim yakın akrabası duydunuz mu?
Bakın şehit olan, gazi olan falan da demiyorum.
Görev yapan diyorum.
6 ay, 1 yıl bölgede kalan, bölgeye giden diyorum.
Bir tane var mı?
İngiltere'nin prensi Afganistan'a gidiyor ama bizim prensler bir yere gitmiyor.
Acaba krallık olan İngiltere'de mi, yoksa Türkiye'de mi kral çok!

Demokrasi dozuna PKK karar vermemeli

BDP'li milletvekillerine ne kadar kızsak, ne kadar yanlış yaptıklarını düşünsek de onların dokunulmazlıklarını kaldırmak hiç de iyi bir fikir değil.
Bu tür bir hareket, Türkiye'nin terörle mücadelede geçirdiği 30 yıla yakın bir sürecin topyekûn çöpe atılmasından daha vahim bir anlam içerir.
Böylesi bir hareket, terör örgütü PKK'nın sahip olmadığı güce sahipmiş algısını yaratır.
Artan terör olaylarına sinirlenip acısını terörle arasına mesafe koymadığı için BDP'den çıkardığınız zaman, Türkiye'de demokrasinin dozuna terör örgütü karar veriyormuş gibi bir durum ortaya çıkar.
Türkiye'nin terörle mücadele ederken demokrasisini geliştirmesi, PKK'yı bitme noktasına getirmişti.
Dış politikada üst üste yapılan hatalar nedeniyle terör konjonktüre! olarak yeniden canlandı ama bu kalıcı bir durum olamaz.
Suriye'deki Esad rejiminin sona ermesi ve İran'la ilişkilerin normalleşmesiyle birlikte PKK yeniden gücünü kaybedecek ve bitmeye doğru ilerleyecektir.
Ama demokrasiden taviz vermeye başladığımız zaman, bunu yerine koymak oldukça güç olacaktır.
Öfkeyle kalkmak, zararla oturmamıza neden olur.
2 yıl içinde üç seçim yapılacak olması, kararlarımızı etkilememelidir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Ne diyeceğini değil, ne demeyeceğini bilene devlet adamı dendiğini anladığımız zaman.

haberturk

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
"Gece 21:15'te sayım.?"
"Cephanelikte 25 acemi er.?"
"Yere düşünce patlayan el bombası.?"
Açıklama yapan "Orman Bakanı"
Bakan bey diyor ki; ''ama Hindistan'da da bu tip patlamalar oluyor...''
Evet sayın bakanım, ayrıca orada öküze tapıyorlar, bizse ökü*ü ülkeye bakan yapıyoruz.... Tek farkımız bu....

S

SDN Okuru

SDN Okuru

Sonunda delireceğim.
Tövbe tövbe...
25 evladımız ölmüş.
Öldürülmüş.
Hepsi adam.
Öldürmüşler besbelli.
Vali dediğimiz de, olayın olduğu gece televizyona çıkıp "Yok önemli bir şey. 9 yaralı var" diyen vali.
Niyeyse.
"Sayın Genelkurmay Başkanım, vallahi şahane patlattınız cephaneliği. Bir eğlendik, biı mutlu olduk" diyor sanki.
Genelkurmay Başkanı da "İlk gece şahaneydin valim. 9 yaralı diyerek bizi çok sevindirdin".
Bir de Afyon kaymağı verseydi şahane olurdu. Hem de duble kaymaklı olurdu. Aklına gelmemiş valinin herhalde.
Doğru oldu.
Beğenmediğimiz, küçümsediğimiz, "Kesim" diye kestirip attığımız Kıbrıs Rum Kesimi.
Pakistan'ı, Hindistan'ı bilmem ama birkaç sene önce orada da cephanelik patladı.
2009'da. 11 Temmuz günü.
Kıbrıs Rum Kesimi'nde cephanelik patlayıp 12 kişi ölünce, bizde Genelkurmay Başkanı yerine geçen Rum Milli Muhafız Ordusu Komutanı Petros Çalikidis ve Savunma Bakanı Kostas Papakostas hemen istifa ettiler.
Sonra soruyoruz kendimize, "Biz niye AB üyesi değiliz de Kıbrıs Rum Kesimi AB üyesi?" diye.
Anladınız mı neden? AB üyeliği için gelişmişlik kriteri var. Biz bu gelişmişliği yıllardır ekonomide, ihracatta, sanayide, duble yolda, köprüde aradık. Ama AB'nin gelişmişliği başka yerde. Cepte, cüzdanda değil. Omuzların üzerinde. Kafada.

İNGİLTERE Kraliçesi'nin torunu Prens Harry, son dönemde çıplak fotoğrafıyla meşhur oldu.
Çünkü Harry'nın şeyini tutarken çekilmiş çıplak fotoğrafı koca koca haber oldu her yerde.
Ama aynı Prens Harry, dün eğlendiği gibi bugün de vatanı için bir yerlere gitti.
Afganistan'a.
Gezmeye de değil.
Savaşmaya.
Ama yapacak.
Birkaç yıl önce de Hollanda Genelkurmay Başkanı'nın oğlu, Afganistan'da savaşırken şehit düşmüştü.
23 yaşındaydı öldüğünde. "Babası Genelkurmay Başkanı, onu Afganistan'a değil, Amsterdam'da orduevine yollayalım" demek kimsenin aklına gelmemişti.
Basit bir hesapla bölgede şimdiye kadar en azından kaç genç askerlik görevi yapmış?
Bunca yıldır burada askerlik yapan bir tane genelkurmay başkanı, kuvvet komutanı, ordu komutanı, siyasetçi çocuğu, bakan, başbakan çocuğu, hadi çocuktan vazgeçtim yakın akrabası duydunuz mu?
Görev yapan diyorum.
Bir tane var mı?

BDP'li milletvekillerine ne kadar kızsak, ne kadar yanlış yaptıklarını düşünsek de onların dokunulmazlıklarını kaldırmak hiç de iyi bir fikir değil.
Bu tür bir hareket, Türkiye'nin terörle mücadelede geçirdiği 30 yıla yakın bir sürecin topyekûn çöpe atılmasından daha vahim bir anlam içerir.
Böylesi bir hareket, terör örgütü PKK'nın sahip olmadığı güce sahipmiş algısını yaratır.
Artan terör olaylarına sinirlenip acısını terörle arasına mesafe koymadığı için BDP'den çıkardığınız zaman, Türkiye'de demokrasinin dozuna terör örgütü karar veriyormuş gibi bir durum ortaya çıkar.
Türkiye'nin terörle mücadele ederken demokrasisini geliştirmesi, PKK'yı bitme noktasına getirmişti.
Dış politikada üst üste yapılan hatalar nedeniyle terör konjonktüre! olarak yeniden canlandı ama bu kalıcı bir durum olamaz.
Suriye'deki Esad rejiminin sona ermesi ve İran'la ilişkilerin normalleşmesiyle birlikte PKK yeniden gücünü kaybedecek ve bitmeye doğru ilerleyecektir.
Ama demokrasiden taviz vermeye başladığımız zaman, bunu yerine koymak oldukça güç olacaktır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Ne diyeceğini değil, ne demeyeceğini bilene devlet adamı dendiğini anladığımız zaman.

haberturk

Nokta

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Tamamen rezil bir olay bu. Sen 25 şehit vermişsin kalkıp bir de hediyeyi düşünürsün.

Diğeride çıkar der ki "Hindistanda falan bu tip patlamalar oluyor". Böyle saçma sapan bir açıklama olamaz.

kaptancek123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
vatan saolsun tamamda ölen insanların aileleri ne düşünyo bakalım.

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27

Sonunda delireceğim.
Tövbe tövbe...
25 evladımız ölmüş.
Öldürülmüş.
Hepsi adam.
Öldürmüşler besbelli.
Niyeyse.
Doğru oldu.
2009'da. 11 Temmuz günü.

Afganistan'a.
Gezmeye de değil.
Savaşmaya.
Ama yapacak.
Görev yapan diyorum.
Bir tane var mı?

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

haberturk

Yazı, temelde güzel de, konudan sapmalar, yanlış bilgiler var gibi.

Hollanda Genelkurmay başkanının oğlu Afganistan'da şehit olmuş diyor yazıda.

Vali ve Genelkurmay Başkanının bu gün yaptığı açıklamalar bu haberden de beter.

Genelkurmay Başkanı ''popüler'' olduğu için, şehrin tanıtımı amacı ile hediye vermiş Vali bey. Zannedersin ünlü bir pop yıldızı filan geldi şehre.

Şehirde mühimmat deposu havaya uçmuş, bütün dünya son dakika olarak vermiş, günlerdir konuşuluyor. Reklamsa derdin al sana reklam işte....

Bütün Türkiye, Resmi, ''adam gibi'' sebepleri, nedenleri ortaya koyacak açıklama beklerken böyle saçma sapan işler yapılıyor.

Vali Bey'in umursamaz tavırları, ''Bir kaç Mehmet şehit...'' açıklaması yapan zihniyetle aynı.

Bunlar önemli değil tabi canım. Ama ben hediyeler içinde Afyon Sucuğunu göremeyince şok oldum asıl...

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Evet gen kur bşk suçlu eğer darbe başarılsaydı belki eşşehid erdelhun paşa gibi saat dörtte evinden alınıp döve döve öldürülürdü.Tarih Eşşehid erdelhun paşayı Osmanlı beyefendisi Özkök paşayı ve ülkesini bunalımdan kurtaran onursuzların peşinden gitmeyerek vayanı sahipsiz bırakmayan ortduyla halkı tekrar bütünleştiren ninelerin kafasındaki tülbenti parçalamayan Özel paşayı takdirle minnetle anacaktır.Silivriye uşaklık etmemiş analar böyle paşalarda döğuruyor dedirtmiştir.Vali yönetmelik gereğini yapmıştır.Sizler protokolde bulunmadığınız için devlet ricalinden bihaber olabilirsiniz tepkilerinizi buna bağlıyorum neyse
Beyler ben utanarak yerin dibine geçerek bu torumları yazıyorum benim meclisimin bir partisi eli kanlı terör örgütüyle el ele kucak kucağa hele hatunların bir gururla bakışları varki inşaallah o bakan gözleri önlerine aksın Diğeri ellerini uzatmışlar suriyede şehitlerin kanlarıyla ellerni yıkamaya uğraşıyorlar lübnanın en önemli gazetesi Türkiyenin baası esedin yardımcısıdır dedi ki küfür bundan evla dır.
Siz neyin kavgasını yapıyorsunuz şehidler verilmiştir ama başlar diktir her yiğit devlet-i aliyeye kurbandır bizler müslüman türkleriz önce vatan sonra millet gelir vatansız millet olmaz vatansız din olmaz vatan sevgisi imandandır
bu konuyu bu minvalde uzatmaya devam ederseniz sizlerin şehidlik şehadet hükmü faziletleri konusunda ilminizin olmadığına karar verip üzerime düşeni sizlere bu konuda planladığın şu anlık 10 saat video sohbetini vereceğim videolar müyapla sorunu olmaz yayın grubumuzun izinli sohbetleridir.ilk sohbeti veriyorum inşaallah dinleyelim ve sevdiklerimizle paylaşalım
[video=vimeo;44156204]http://vimeo.com/44156204[/video]
Eşşehid Bayramali Öztürk [Rha]
Ehl-i sünnet alimi kürsi şehidi son sohbeti
Doğumu 1952
ölümü............şehitler ölmez vatan bölünmez

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Evet gen kur bşk suçlu eğer darbe başarılsaydı belki eşşehid erdelhun paşa gibi saat dörtte evinden alınıp döve döve öldürülürdü.Tarih Eşşehid erdelhun paşayı Osmanlı beyefendisi Özkök paşayı ve ülkesini bunalımdan kurtaran onursuzların peşinden gitmeyerek vayanı sahipsiz bırakmayan ortduyla halkı tekrar bütünleştiren ninelerin kafasındaki tülbenti parçalamayan Özel paşayı takdirle minnetle anacaktır.Silivriye uşaklık etmemiş analar böyle paşalarda döğuruyor dedirtmiştir.Vali yönetmelik gereğini yapmıştır.Sizler protokolde bulunmadığınız için devlet ricalinden bihaber olabilirsiniz tepkilerinizi buna bağlıyorum neyse
Beyler ben utanarak yerin dibine geçerek bu torumları yazıyorum benim meclisimin bir partisi eli kanlı terör örgütüyle el ele kucak kucağa hele hatunların bir gururla bakışları varki inşaallah o bakan gözleri önlerine aksın Diğeri ellerini uzatmışlar suriyede şehitlerin kanlarıyla ellerni yıkamaya uğraşıyorlar lübnanın en önemli gazetesi Türkiyenin baası esedin yardımcısıdır dedi ki küfür bundan evla dır.
Siz neyin kavgasını yapıyorsunuz şehidler verilmiştir ama başlar diktir her yiğit devlet-i aliyeye kurbandır bizler müslüman türkleriz önce vatan sonra millet gelir vatansız millet olmaz vatansız din olmaz vatan sevgisi imandandır
bu konuyu bu minvalde uzatmaya devam ederseniz sizlerin şehidlik şehadet hükmü faziletleri konusunda ilminizin olmadığına karar verip üzerime düşeni sizlere bu konuda planladığın şu anlık 10 saat video sohbetini vereceğim videolar müyapla sorunu olmaz yayın grubumuzun izinli sohbetleridir.ilk sohbeti veriyorum inşaallah dinleyelim ve sevdiklerimizle paylaşalım
[video=vimeo;44156204]http://vimeo.com/44156204[/video]
Eşşehid Bayramali Öztürk [Rha]
Ehl-i sünnet alimi kürsi şehidi son sohbeti
Doğumu 1952
ölümü............şehitler ölmez vatan bölünmez

Nereden nereye getirmişsiniz konuyu. Darbeden girmiş meclisteki teröristlerden çıkmışsınız.

Orada valilik yönetmeliği, protokol zaten insanların canını sıkan şey. Protokol, yönetmelik kimin umurunda?

Bir sürü insan açıklama beklerken, valilik sitesinde bilgi vardır belki umuduyla siteye girdiğinde karşılaştığı manzaraya bak!!!

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Burada şok eden görüntü göremedim ben.
Ama bu Hediyeleşme işi zamansız ve etik değil.
Bizim Basınada böyle Haberler lazım olduğundan lapin gibi atlamışlar üzerine.