Soru En son hangi filmi izlediniz?

eylül38

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende çok ısrar ettim izlememekte
Evet bak biliyorsun. Anlatım bozukluğu olmuyor ki, sen şunu diyorsun orda: ''Başkaları izlememekte ısrar etmiş, sen de ısrar etmişsin.

Her neyse, alındın mı kırıldın mı bilmiyorum; ama yine de ne dediysem özür diliyorum.
Uzatmayım.

vlkn1907

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Tamam mantık ve olay en azından paralel ilerlese olmaz mı sıfır mantıkta olmasın yani

vlkn1907

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Atı motor gibi kaydırıp geçmesin adam tırın altından falan :)
bunun gibi diyebiliriz :D

darkest hours bir film vardı film çok güzel görselleri var fena da değil ama bi sahnede gemi devriliyor sadece sevdiği kız 30km öteye düşüyor buyur burdan yak :)

Reaksiyon puanı
0
Viridiana (1961)

[video=youtube;x4hTSjfh7Y0]http://www.youtube.com/watch?v=x4hTSjfh7Y0[/video]

Luis Bunuel'in arkadaşı Leonardo da Vinci'nin Son Akşam Yemeği tablosunu Eve giren yoksulların canlandırdıkları sahne...

1024px-Leonardo_da_Vinci_%281452-1519%29_-_The_Last_Supper_%281495-1498%29.jpg

last-supper_large.jpg

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bilim kurgu filmlerinden neden mantık aranırki oda çok ayrı bir muamma aşk filmi çekiyor değilsin adı üstünde BİLİM KURGU.

Gerçek bilim-kurgu ile fantastik arasında da bir fark olmalı bence. Fantastik filmlerde mantık beklenmez fakat bilim-kurgu mantıktan çok uzak olmamalı.

-Beneficence-

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
31
Neden aranmasın ki?
Olur da, bu kadar ucuz olmaz bir senaryo.

Gerçek bilim-kurgu ile fantastik arasında da bir fark olmalı bence. Fantastik filmlerde mantık beklenmez fakat bilim-kurgu mantıktan çok uzak olmamalı.
Sevgili kardeşlerim sizin söylemlerinize dayanarak o zaman avatar filmide mantık sınırlarını oldukça zorlayan bir film bir çok sahnesi yok artık dedirtecek cinsten ama bugün dünyada kabul görmüş filmler arasında aldı yerini yanlış yönden yaklaşıyorsunuz olaya:)

muhendisbey

Asistan
Reaksiyon puanı
0
The Avengers
Fantastik film sevmem sırf görsel efekt için merak ederim ama bunda oda yok.
3-5 tane palyanço çıkıp dövüşüyor işte...

yapımcılar bu yorumu okusa o kadar emekten sonra işi bırakır, marvel şirketi kapatır, oyuncak dükkanı açardı heralde. aga zevkler ve renkler biliyoruz ki herkesin aynı olmaz ama filmi kötülemenin bile adabı var diye düşünüyorum ya neyse :)

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Sevgili kardeşlerim sizin söylemlerinize dayanarak o zaman avatar filmide mantık sınırlarını oldukça zorlayan bir film bir çok sahnesi yok artık dedirtecek cinsten ama bugün dünyada kabul görmüş filmler arasında aldı yerini yanlış yönden yaklaşıyorsunuz olaya:)

Avatar bilim kurgu değil, fantastik. Hatta tam olarak aksiyon-macera-fantastik olarak geçer. Benim tam olarak demek istediğim de buydu aslında. Bilim kurgu ile fantastik birebirine çok karıştırılıyor.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
gündüz indirdiğim filmi izleyeyim diyorum ama süresi 3.5 saat. sabah 7 de ancak biter :)

leroy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
önereceğiniz bir film varmı nasıl olsa sabaha kadar uyku yok

Reaksiyon puanı
0
[h=3]Nazarin (1959)[/h]
[video=youtube;_Vm2PFUa1bs]http://www.youtube.com/watch?v=_Vm2PFUa1bs[/video]
Buñuel'in en sevdiği filmlerinden Nazarin, Katolikliğin çöküşünü hümanist bir bakışla irdelerken, kilise kurumuna da karamsar ve ümitsiz bir açıyla bakıyor.

Film, 1900'lü yılların başında Meksika'da, kasabanın dış mahallelerinde fahişeler, hırsızlar ve dilencilerle iç içe yaşayan Nazario adında bir keşişin hayat hikâyesini İsa'nın yaşamıyla benzerlikler kurarak anlatıyor.

Hıristiyan değerlerine kendini adayan Nazario, bir fahişeye yardım eder ve onu himayesi altına alır, ama bu hayırseverliği yüzünden çevresinde sadece şüphe ve nefret uyandırır. Dini idealleriyle toplumsal gerçeklerin zıt düştüğü bir hayatta inatla merhamet adına mücadele verir, ancak mükâfatı felaket, ölüm ve acı olur.Kaynak

[h=3]Panic Room (2002)[/h]
[video=youtube;gkII_JShveI]http://www.youtube.com/watch?v=gkII_JShveI[/video]
Meg Altman kocasından yeni boşanmış orta yaşlı bir kadındır. 11 yaşındaki kızı ile birlikte Manhattan'daki görkemli bir eve taşınırlar. İçinde asansörü de bulunan bu üç katlı muhteşem evin en önemli özelliklerinden biri, panik odası olarak nitelendirilen bir odaya sahip olmasıdır.Kaynak

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555

Mantığa oturtulmamış film olur mu hiç? Fantastik filmde de, bilim kurgu filmde de mantık aranır. Burada muallakta kalınan konu, mantığın neyi ölçü aldığıyla ilgili. Mantıkta, yaşadığımız dünya kurallarını baz alırsanız eğer, bırakın fantastik filmi, en sade, efekt dahi kullanılmadan çekilen bir biyografi filminde bile bir çok mantıksızlıkla karşılaşırsınız.

Bilim kurgu/fantastik bir filmi, yönetmenin bize sunduğu dünya kurallarıyla kabul ettikten sonra, o kurallar çerçevesindeki mantığı baz alarak takip ederiz. Bize filmin başında kabul ettirilen mantığın ilerleyen dakikalarda dışına çıkılırsa, ya da dünya kurallarına göre aşırı mantıksızlığı sağlam bir sonuca bağlayamazlar ise, işte o zaman fantastik filmin mantıksızlığı ortaya çıkar. Mesela bir filmde karakterlerin uçma olayını açıklamadan karakterleri uçurursan, seyirci de seni uçurur :)

Battleship filmininden bir örnek vermek istiyorum: Filmde Uzaylılar, kendilerine ateş edilmedikçe ateş etmiyorlar. İnsanoğlunun belki bin yıl sonra görebileceği teknolojik silahlar ile dünyayı istilaya gelmişler ama ateş edilmeden ateş etmedikleri için, 2. dünya savaşından kalma gemi ile vurulup, imha ediliyorlar. :)

Halbu ki genel kapsamda Battleship filminden daha uçuk senaryoya sahip Independence Day filmi, sebep ve sonuç ilişkilerini o kadar güzel işlemiş ve film kuralları çerçevesinde her şeyi o kadar güzel mantığa oturtmuş ki, uzaylıları film boyunca bir ülke askeriymiş gibi ele alıp, yaptıkları saçma hareketleri de "e uzaylılar abi" diyerek kabul ediyorsunuz :)

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Yaşa, [MENTION=101833]topalsolucan[/MENTION]. :)

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
@topalsolucan Katılıyorum, senaryonun konuyu işleyişindeki bütünlük, yani kurgu, filmin kalitesindeki en önemli belirleyici. İyi kurgulanmayan bir filmde istediği kadar görsel efekt olsun bir süre sonra kopukluklardan dolayı kafada soru işaretleri oluşuyor ve filmden alınan zevk düşüyor. Fantastik bir film hayali bir dünya ya da kahramanlara sahip olur. Bilim kurgu ise daha çok bilimsel gerçeklerden kurgulanarak oluşur ama filmin kategorisi ne olursa olsun konu bütünlüğü/kurgu olomadıktan sonra bir şeye benzemez. Benim mantıktan kastım gerçekçilik. O yüzden fantastik ile bilim-kurguya ayrı ayrı vurgu yaptım. Tabii ki her filmde %100 gerçekçilik diye bir şey olamaz. Öyle olsa film diye bir şey olmazdı. Belgesel izleyip dururduk :)

Battleship zaten bana göre görsel efektler ile süslenmiş bir amerikan propagandasından başka birşey değil. Amacı belli, o yüzden üzerine fazla kafa yormaya gerek yok.

-Beneficence-

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
31
Avatar bilim kurgu değil, fantastik. Hatta tam olarak aksiyon-macera-fantastik olarak geçer. Benim tam olarak demek istediğim de buydu aslında. Bilim kurgu ile fantastik birebirine çok karıştırılıyor.
İmdb ve sinemalar.com veya diğer film izleme sitelerine bakabilirsin durup dururken bilim kurgu demedim araştırarak yazdım.

Mantığa oturtulmamış film olur mu hiç? Fantastik filmde de, bilim kurgu filmde de mantık aranır. Burada muallakta kalınan konu, mantığın neyi ölçü aldığıyla ilgili. Mantıkta, yaşadığımız dünya kurallarını baz alırsanız eğer, bırakın fantastik filmi, en sade, efekt dahi kullanılmadan çekilen bir biyografi filminde bile bir çok mantıksızlıkla karşılaşırsınız.

Bilim kurgu/fantastik bir filmi, yönetmenin bize sunduğu dünya kurallarıyla kabul ettikten sonra, o kurallar çerçevesindeki mantığı baz alarak takip ederiz. Bize filmin başında kabul ettirilen mantığın ilerleyen dakikalarda dışına çıkılırsa, ya da dünya kurallarına göre aşırı mantıksızlığı sağlam bir sonuca bağlayamazlar ise, işte o zaman fantastik filmin mantıksızlığı ortaya çıkar. Mesela bir filmde karakterlerin uçma olayını açıklamadan karakterleri uçurursan, seyirci de seni uçurur :)

Battleship filmininden bir örnek vermek istiyorum: Filmde Uzaylılar, kendilerine ateş edilmedikçe ateş etmiyorlar. İnsanoğlunun belki bin yıl sonra görebileceği teknolojik silahlar ile dünyayı istilaya gelmişler ama ateş edilmeden ateş etmedikleri için, 2. dünya savaşından kalma gemi ile vurulup, imha ediliyorlar. :)

Halbu ki genel kapsamda Battleship filminden daha uçuk senaryoya sahip Independence Day filmi, sebep ve sonuç ilişkilerini o kadar güzel işlemiş ve film kuralları çerçevesinde her şeyi o kadar güzel mantığa oturtmuş ki, uzaylıları film boyunca bir ülke askeriymiş gibi ele alıp, yaptıkları saçma hareketleri de "e uzaylılar abi" diyerek kabul ediyorsunuz :)
Sevgili emre sen bunları söylüyorsan eğer film zevkinden şüphe ederim ne demek mantığa oturtulmamış film olurmu bilim kurgu filmlerinin hepsi saçma o zaman biri görünmez diğeri uçuyor bunun mantık neresinde olaya böylede yaklaşılır göreceli bir kavramdır.Bana görede yenilmezler cargo tinanların öfkesi ölümsüzler vs. bunlar hep saçma battaleship filminden örnek vermişin o zaman bende yenilmezlerden örnek vereyim bizi göre zeus diye biri varmı hayır bu olayın neresinde mantık var ama film güzeldi kabül görmüştü tezin çürüdüğüne göre söylenecek başka bir şeyde yok.

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
İmdb ve sinemalar.com veya diğer film izleme sitelerine bakabilirsin durup dururken bilim kurgu demedim araştırarak yazdım.

Bende imdb'de ki kendi sayfasına bakarak yazmıştım. Gerçi avatara tam olarak bilim kurgu ya da fantastik demek yanlış olur. İkisinden de biraz var ama bana göre fantastik yönü daha ağır basıyor.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Filmlerin türlerini kendiniz anlamıyor musunuz arkadaşlar? sitelerdeki türlendirmelere aldanmayın. Mesela Johnny Depp'in oynadığı Sleep Hollow filmi imdb'de "korku" olarak görünüyor ama aslında "komedi" filmi. Film ürkütücü bir atmosferde ilerlediği için korku yazılmış :P

Sevgili emre sen bunları söylüyorsan eğer film zevkinden şüphe ederim ne demek mantığa oturtulmamış film olurmu bilim kurgu filmlerinin hepsi saçma o zaman biri görünmez diğeri uçuyor bunun mantık neresinde olaya böylede yaklaşılır göreceli bir kavramdır.Bana görede yenilmezler cargo tinanların öfkesi ölümsüzler vs. bunlar hep saçma battaleship filminden örnek vermişin o zaman bende yenilmezlerden örnek vereyim bizi göre zeus diye biri varmı hayır bu olayın neresinde mantık var ama film güzeldi kabül görmüştü tezin çürüdüğüne göre söylenecek başka bir şeyde yok.

yazdıklarımı düzgün okumadığından olsa gerek, anlamamışsın:)

Bak ben orada demişim ki yaşadığımız dünya kuralları çerçevesinde ele alırsak eğer, en sade biyografi filmleri bile mantıksız kalır. Yönetmenin, yapımcının, senaristin, artık her ne ise onun yarattığı dünyayı o şekilde kabul ettikten sonra, mantığı o kurallar üzerinden kabul etmeliyiz ve izlemeliyiz. Sen Avatar'da "mavi kuyruklu adam olurmu la hiç" dersen eğer, en baştan kaldır çöpe at o filmi gitsin.

Mantığa oturtmadaki kastım buydu.

Türkçe dublaj film izlemekten sıyrıl artık :D

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Sadece kadroya 6 verilir be üstad :P film aksiyon filmi değil, amacını aşırı derece de aşan bi aksiyon film.
Kadro 6 da alır 7 de ama ben sadece filmi değerlendirdim. Bu filmde işlenen konunun tıpkısının aynısından abartısız 20 tane film sayarım sana. Tavsiyelerimi dikkate alıp film izleyen bir kitlem, bir itibarım var benim. insanları yanıltmayalım :D

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Film eleştirmeni felan ol bari, ticarete dök işi :P

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
İşini severek yapıyorsan onuda hobiye dönüştür o zaman :P