Soru En son hangi filmi izlediniz?

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
bnf4b.jpg

The Raid : Redemption (Baskın) 2012 Endonezya

Baskın basanındır felsefesi ile yola çıkan bir araç dolusu swat ekibi şuçlularla dolu bir binayı ele geçirmeye çalışır. Fakat işler hiçte bekledikleri gibi gelişmeyecektir. Çünkü karşılarında çok çetin bir savunma bulacaklardır.

Film insanı tam anlamı ile aksiyona doyuruyor. Film başlıyor bir aksiyon, film bitene kadar nefes almadan tekmeler yumruklar havada uçuşuyor. 1 aylık aksiyon ihtiyacımızı giderdik bu film vesilesiyle. :D Yalnız filmde esas oğlan bir sahnede tek başına abartısız 20 adamı bir güzel haklıyor fakat delikanlı bir kötü adamımız var buna gelince iki kişi bir adamı dövemiyorlar.

Yalnız bu delikanlı kötü adam hakikaten adamın dibi :) Birinde elinde silah olmasına rağmen silahı bıraktı teke tek dövüştü, diğerinde iki kişiye adam gibi meydan okudu. Hiç birinede öyle hile yapayım bıçak çekeyim falan ayaklarına yatmadı. Çıktı meydana adam gibi mücadelesini verdi. Şu zamanlarda böyle delikanlı adam kalmadı meydanda. :) Türünün son örneğinide bu filmde gördük. :) Kendisini buradan kutluyorum. :D

Film için notum 8/10 ( Mutlaka seyredin. Hatta 720p den aşağı bu filme ayıp olur. Erkek izleyiciler için söylüyorum testosteron hormonlarınız tavan yapacak :) Mutlaka seyredin pişman olmazsınız. )

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bnf4b.jpg

The Raid : Redemption (Baskın) 2012 Endonezya

Baskın basanındır felsefesi ile yola çıkan bir araç dolusu swat ekibi şuçlularla dolu bir binayı ele geçirmeye çalışır. Fakat işler hiçte bekledikleri gibi gelişmeyecektir. Çünkü karşılarında çok çetin bir savunma bulacaklardır.

Film insanı tam anlamı ile aksiyona doyuruyor. Film başlıyor bir aksiyon, film bitene kadar nefes almadan tekmeler yumruklar havada uçuşuyor. 1 aylık aksiyon ihtiyacımızı giderdik bu film vesilesiyle. :D Yalnız filmde esas oğlan bir sahnede tek başına abartısız 20 adamı bir güzel haklıyor fakat delikanlı bir kötü adamımız var buna gelince iki kişi bir adamı dövemiyorlar.

Yalnız bu delikanlı kötü adam hakikaten adamın dibi :) Birinde elinde silah olmasına rağmen silahı bıraktı teke tek dövüştü, diğerinde iki kişiye adam gibi meydan okudu. Hiç birinede öyle hile yapayım bıçak çekeyim falan ayaklarına yatmadı. Çıktı meydana adam gibi mücadelesini verdi. Şu zamanlarda böyle delikanlı adam kalmadı meydanda. :) Türünün son örneğinide bu filmde gördük. :) Kendisini buradan kutluyorum. :D

Film için notum 8/10 ( Mutlaka seyredin. Hatta 720p den aşağı bu filme ayıp olur. Erkek izleyiciler için söylüyorum testosteron hormonlarınız tavan yapacak :) Mutlaka seyredin pişman olmazsınız. )

Yorumunuz çok iyi :D +1

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
kiss kiss bang bang
çok iğrenç bir filmdi
ya da ben anlamadım

bence güzeldi robert kurtardı filmi

buda güzeldi
Sherlock Holmes ve Sherlock Holmes 2 Mükemmel Ötesi Şiddetle Tavsiye ederim :)
1.si daha iyiydi
Şimdi kaliteli bir versiyonun izledim.

predators2010.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1424381/

Cidden olmamış bu film.
Karizmasını çizmişler Predatorlerin.
Aldığı puan çok bile.

Serinin ilk iki filmine bak bir de.

1987

Bence 10 / 9

http://www.imdb.com/title/tt0093773/

1990

Bence bu fimde bu puanı hak etmemiş,Bence 10 / 7

http://www.imdb.com/title/tt0100403/

adrian yeter be

bm2r4.jpg

Ghost Rider: Spirit of Vengeance (Hayalet Sürücü: İntikam Ateşi) 2012 ABD

Hayalet sürücü serisinin bu ikinci filmi amerika yerine doğu avrupa ve Türkiye'de geçiyor. Şeytanla yaptığı anlaşma sonucu içinde şeytandan bir parça taşıyan gündüzleri insan geceleri ise bir şeytana dönen kahramanımız bu lanetten kaçmak için uzak diyarlara kaçar. Fakat hem tehlike hemde lanet peşini bırakmaz. Yalnız eline bir fırsat geçmiştir ve laneti kaldırabilmesi için tek yapması gereken küçük bir çocuğa yardım etmektir. Fakat bu çocuk sıradan biri değildir.

Eğer benim gibi fantastik filmleri seviyorsanız ilk filmini de izlemişsinizdir. Fakat bu film ilkiyle kıyaslanınca hakikaten çok kötü olmuş. Gerek konu gerek işleniş berbat. İlk filmdeki aldığım zevkin beşte birini alamadım bu filmde.

Film için notum 4/10 (eğer ilk filmi seyretmediyseniz hiç yanaşmayın bu filme. Vaktinize yazık. İlla hayalet sürücü seyredeğim diyorsanız ilk filmi seyredin ötesine geçmeyin.

bm341.jpg

Hunger Games (Açlık Oyunları) 2012 ABD

Bastırılmış bir ayaklanma sonucunda varılan anlaşma sonucu her sene isyankarlar bir erkek ve bir kız dan oluşan haraçlar verecektir. Toplanılan bu kişiler Açlık oyunları adı altında ölümüne bir mücadeleye zorlanacakladır. Fakat bu yıl onların hesaplarında olmayan olaylar gelişir.

Açıkçası bu filmin esin kaynağı olan kitaplarını okumadım. Bu sebepten düz adam yorumu yapacağım.

Belki de ikinci ve diğer çekilecek devam bölümlerini düşündükleri için bu filmde bazı noktalar havada kalıyor. Yani tam bir giriş filmi olmuş. Açlık oyunlarındaki o hayatta kalma mücadelesi tam olarak yansıtılamamış. Belki amaçları insani değerlere atıfta bulunmak ve körelen zihniyetleri yansıtmaktı. Dediğim gibi kitabı okumadığımdan bu felsefi kısmından emin değilim. Ama düz baktığımda aksiyon sahneleri olmamış. Sonuçta temel mantık hayatta kalma mücadelesi ama hiçbir numaralarını göremedik. :)

Fakat tüm bunlara rağmen bir solukta sıkmadan izlettiriyor kendini. Buda benim bu tarz mücadele filmlerini sevmeminde elbet etkisi vardır.

Film için notum 7/10 ( Filmi devamının geleceğini düşünerek rahatlıkla seyredebilirsiniz. Umarım devamı gelir çünkü bu konuda herhangi bilgim yok. Fakat devamı gelmeyecekse film vasatı aşmıyor. )

@topalsolucan

Predators 2010'nu da ben sevmedim yav,resmen efsanenin içine etmişler :// Tabi bir çok filme göre üstün sayılabilir.

O değil de en son bunu izledim.

sweeney_todd.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0408236/

Müzikalimsi olmasını başlarda garipsememe rağmen film ilerledikçe alışıyor insan,
Çok farklı bir yapımdı,merakla izledim.
Beğendim.
hemen izlemeliyim

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
eLaS6.jpg

tt1582244

Biraz olsun 12 Kızgın Adam filmine benzettim güzel filmdi.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
War Horse

Farklı bir film. Benim için zaman geçirmelik.
6.5/10

The Raid: Redemption filminin altyazısı henüz yokmuş, izleyemedim.

hakan_25

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Fetih 1453. sinemada izledim ama nete düşünce DVDScr olarak dayanamadınm yine izledim :)

Fetih 1453. sinemada izledim ama nete düşünce DVDScr olarak dayanamadınm yine izledim :)

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
The-Hunger-Games.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1392170/

Kitap serisini okuyup hayran kalmıştım.. Genelde kitap filmlerini pek beğenmezdim , kitaplardaki ayrıntıdan çok yoksun oldukları için ama açlık oyunları tatmin etti beni.. Kitabını okumadan filmi beğenenlerin sayısı çok fazla olmayacak ama diğer 2 filmi heycanla bekliyorum

Bir çok kişi beğenmemiş sitede tahmin ettiğim gibi.. Bir ben çıktıysam kitabını okumak önemli bir faktör demekki

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
Bir çok kişi beğenmemiş sitede tahmin ettiğim gibi.. Bir ben çıktıysam kitabını okumak önemli bir faktör demekki

ben çok beğendim.. yazdım da... kitabını okuduktan sonra filmine pek gitmek istemedim.. çünkü kitaptan çok kesiyorlar.. fakat iyiki gitmişim.. çünkü çok az eksiklik vardı kitap ile film arasında...

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ben çok beğendim.. yazdım da... kitabını okuduktan sonra filmine pek gitmek istemedim.. çünkü kitaptan çok kesiyorlar.. fakat iyiki gitmişim.. çünkü çok az eksiklik vardı kitap ile film arasında...

kaçırmışım arada. aynen hocam ayrıntı dışında bir çok şeyi sığdırmışlardı.. Kitapda ateşli geçiş törenini allandıra ballandıra anlatırken filmdede çok kısada olsa bunu vurgulamışlardı mesela.. Kalan 2 filmide bekliyorum

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
kaçırmışım arada. aynen hocam ayrıntı dışında bir çok şeyi sığdırmışlardı.. Kitapda ateşli geçiş törenini allandıra ballandıra anlatırken filmdede çok kısada olsa bunu vurgulamışlardı mesela.. Kalan 2 filmide bekliyorum

töreni kısa tuttular ama elbiseler öyle bir vurgulandı ki kitabı aratmadı...
bende bekliyorum 2 filmi...

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
[MENTION=158637]angel75[/MENTION]

Bi sor niye olmamış :P

Ben de unutmuşum şunu eklemeyi ] :D

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
My Way (2011)
Güney Kore yapımı
Savaş, Drama, Tarih

3088764320120723195328084.jpg

Er Ryan'ı Kurtarmak filminden sonraki en iyi savaş filmi yorumunu okuyunca izlemeye karar verdim. Hakikaten de öyleymiş fakat halen eksik olan bir şey var. Film bittiğinde on bölümlük dizi seyretmiş gibi hissettim kendimi. Bir Amerikan filmi olsaydı bu hissi vermezdi. Doğu Asya yapımlarının daha gidecek yolları var.
Neyse müthiş savaş sahneleri var, güzel efektler var ama dediğim gibi biraz eksik. Bir filmde birkaç film var gibi.
7/10

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
The Raid : Redemption

Beklediğim gibi çıkmadı. Dövüş sahneleri iyi de vahşete filmlerde dahi karşıyım. Sanki alien öldürür gibi kafaya iki mermi sıkmalar falan. :P
5/10

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
The Raid : Redemption

Beklediğim gibi çıkmadı. Dövüş sahneleri iyi de vahşete filmlerde dahi karşıyım. Sanki alien öldürür gibi kafaya iki mermi sıkmalar falan. :P
5/10

Ayhan Işık'ın arkasından Turist Ömer diye bağırınca dönüp bakmıyor ya,adamın kafasına ateş edince de adam ölmüyor,sinema bu sinema :P

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Detachment-Affiche.jpg

Detachment (2011)

Harika bir dram filmi. Hatta filmden öte, bir "hayat dersi" dahi denilebilir. İçerisinde yer yer hemen her insanın kendisini bulabileceği, sorgulayabileceği kısımlar mevcut. Üzerine bir de Adrien Brody'nin doğuştan sahip olduğu dram yüzü ve oyunculuğu eklenince daha bir etkileyici olmuş. Kesinlikle tavsiye ederim. 7.8/10

Dikkat: Küfür ve müstehcen sahneler içerir.

Eğitim camiasının içerisindeyseniz ayrıca bir kesin izlemelisiniz. @Alnair Alsad :)

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Ayhan Işık'ın arkasından Turist Ömer diye bağırınca dönüp bakmıyor ya,adamın kafasına ateş edince de adam ölmüyor,sinema bu sinema :P

(mesela ben Truva, Matrix ve Yüzüklerin efendisi filmlerinden sonra, hiç bir savaş ve aksiyon filminin savaş ve aksiyonunun limitte olduğu sahneyi izlemiyorum, oraları hemen ilerletiyorum. halbuki filmde en çok parayı o sahnelere yatırıyorlar.)
[MENTION=101833]topalsolucan[/MENTION] tam bu filmde benim yaptığım şeyi anlatmış. Kavga, dövüş sahnelerinin çoğunu atladım, özellikle 2'ye 1 dövüştükleri kısım. On dakika da dövüş olmaz ki, tadında bırakın. Film genel anlamda zaten hep aynı. Kavga-dövüş. Kurgu-senaryo halt etmiş. Kurgu filmin 3-5 dakikasında var. İsterse 90 dakika soluksuz harika efektlerle dövüş sahnesi olsun iyi bir senaryo ve akıcılık olmadan ben seyredemem.

Requ3m

Doçent
Reaksiyon puanı
2
The Dark Knight Rises

Aranızda benim gibi sıkı batman hayranı varsa izlemesin, nolan çok iyi iş yapamamış bu sefer :/

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
bpuhn.jpg

The Dictator (Diktatör) 2012 ABD

Bu film için müslümanlarla yada araplarla dalga geçiyor diye karşı çıkan bir grup var. Direk söyleleyim dalga geçmediği yok. En çokta amerikalılarla ve onların sığ kalmış tek taraflı bakışlarıyla dalga geçiyor. Hatta bir sahnede bunu çok daha belirgin yaparak bir amerikalının "ben araplardan nefret ederim" demesine, diktatör "et, ben arap değilim" dediğinde "amerikalı olmayan herkes bizim için araptır" diye karşılık verdiği diyalogda daha net görebilirsiniz.

Yani demek istediğim filme nereden baktığınızla alakalı birazda olayları görmeniz. Tabi ki yönetmenin asıl amacını bilemeyiz.

Ön yargılarla ilgili düşüncemi belirtikten sonra film için (film olarak baktığımızda) şunları söyleyebilirim. Bizim kültürümüze, espri anlayışımıza uymuyor bu amerikalıların espri anlayışları. Bu sebepten hep gerisinde kalıyor filimleri bizim için rahmetli kemal sunalın filmlerinden. Evet filmde yer yer komik sahneler var ama öyle abartıldığı gibi komik değil.

Film için notum 6/10 (boş zamanınızda öylesine kafa dağıtmak için seyredebilirsiniz.)