SDN Okuru yorumları

Katılıyor musunuz?

• Evet

Kullanılan: 48 72.7%
  • Hayır

Kullanılan: 18 27.3%

• Kullanılan toplam oy
    66

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
[MENTION=108700]kowalskii[/MENTION]
forum kısmından yapılan yorum ana sayfa haberinde gözüktüğü için okurun foruma girmesine gerek kalmıyor :) eğer sorduğun buysa

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Forum üyeleri açısından diyorum. Madem ana sayfadan okumadan forum içinde kalarak yorumları görmek istiyoruz.. Bu nasıl olacak ? Senin yorumunun altında "SDN Okuru" yorumu ardından benim yorumum v.s. (kowalskii bu SDN Okurunun yorumunu beğendi) gibi :P :D

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Forum üyeleri açısından diyorum. Madem ana sayfadan okumadan forum içinde kalarak yorumları görmek istiyoruz.. Bu nasıl olacak ? Senin yorumunun altında "SDN Okuru" yorumu ardından benim yorumum v.s. (kowalskii bu SDN Okurunun yorumunu beğendi) gibi :P :D

Evet öyle olacak, garip bi tarafı yok ki :)

celalim93

Doçent
Reaksiyon puanı
2
bak bu daha önce benim aklıma gelmişti :P güzel fikir destekliyorum arkasındayım

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Neden olmasın?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Yönetimden olumlu ya da olumsuz bi yanıt gelecek mi? :)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
hayır diyen 10 kişinin konuyu anladığını pek sanmıyorum :)

anlamamakta inat ediyorlar. 12 oldu :D

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57
Forum demek üye demek nick demek avatar demek.

O zaman ben hoşlanmadığım bir konu hakkında modeme reset atıp ip değişikliğinden sonra ana sayfadan yorum yaparım tekrar kullanıcı girişi yaparım olur biter. Multi üyeliğin değişik bir yöntemi olur. :) Çok yorum yapmak istiyorsa üye olmak 20 saniyesini alır. :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Forum demek üye demek nick demek avatar demek.

O zaman ben hoşlanmadığım bir konu hakkında modeme reset atıp ip değişikliğinden sonra ana sayfadan yorum yaparım tekrar kullanıcı girişi yaparım olur biter. Multi üyeliğin değişik bir yöntemi olur. :) Çok yorum yapmak istiyorsa üye olmak 20 saniyesini alır. :)

O zaman anasayfaya da yorum yapmasınlar üye olmadan. Sadece editör haberleri diyorum arkadaş tüm forum için mi diyorum sanki. Çok yorum yapmak istiyorsa diye bi açıklama olamaz, ben onlar için istemiyorum, hali hazırdaki üyeler için istiyorum.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
anasayfa altındaki okur yorumlarını sadece biz farkına varanlar okusun öyle mi? belki de yararına birşeyler bulabileceği o yorumları, sırf farkedemediği için kimse okuyamasın. (bazen işime yarayan o kadar yararlı bilgi yorumları görüyorumki, keşke bu kişi forum üyesi olsa diyorum)

kusura bakmayı ama bu bir site hatasıdır. ya o yorumlamalara hiç imkan verilmemeli, ya da mahsenden gün yüzüne çıkarılmalı. en azından orada öyle birşeyin olduğu, bir şekilde forum üyelerine gösterilmeli.

ayrıca bu isteğimiz keyfimizden değil, biz zaten biliyoruz. amaç foruma bir fayda sağlamak.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Ben karşıyım buna.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Sebep?

Makalelerin altına yazılan yorumları görmemizin ne gibi bir sakıncası olabilir?

Ya olayı anlamıyorsunuz ya da ben çok değişik düşünüyorum.

Oraya yorum yapanların bundan haberi bile olmayacak büyük ihtimalle siz neyi dert ediyorsunuz ben anlasam. Forumdan küfür edemeyen oradan mı edecek? Ee var orada mesaj kontrolü, kontrolden sonra yayınlanıyor mesajlar. Onunla mı uğraşıcaz mı diyorsunuz? Kusura bakmayın da uğraşın. Küçük bi ihtimal gerçi oradan küfür falan gelmesi de hani olursa diye söylüyorum.

Olmaz diyenlerden bi tane düzgün sebep duyayım tamam diyeceğim yapılmasın, ama yok arkadaş vallahi göremiyorum.

Bütün foruma dışardan yorum yapılacak sanıyorsunuz galiba. Bütün forum anasayfada mı?

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
yaptıkları yorumlar editör yazılarından ibaret olduğu için sıkıntı olmaz. ayrıca yazılmış bir üye yorumuna cevap verebilmeleri için, üye olmaları şartı önlerine konuldumu üye sayısı da artar.
Şu şartla birlikte sistem gelirse gayet güzel olur bence.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Bende eskiden haberleri okuduğumda altındaki yorum sayesinde çok sorun çözdüm, çok fazla püf nokta edindim. Belki 100 haberden üçünde - beşinde oluyo ama oluyo. Program sorunu, bir programın nasıl yüklenmesi gerektiğini anlatanlar, ürünler hakkında her yerde bulunmayacak haberler...

Ama sanırım asıl istenen ana sayfanın reytingi. Daha çok tık, daha çok para gibi :)

Ama şu da atlanmamalı bence; bir haberi okuduktan sonra en fazla iki defa daha o haberin altındaki yorumlara bakarım.. Sonra bakmam, bakamam, çok fazla takip sayfası olur belirli bir süre sonra. Ben baktıktan sonra yorum yapan, belkide çok güzel bir bilgi verecek ve benim haberim olmayacak.

Editörün haberinin altındaki yorumların forumda da görünmesi hiç bir ek sorun çıkartmayacaktır... Zaten biri kontrol ediyor, hani zaten biri zaman harcıyor bu yorumlar için... Onay alanlar foruma yönlendirilebilir... :)

Haciwhat

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Mesela birtane SDN OKURU şu yorumu yazmış ama hiç bir üyemiz farketmemiş ...

--Spoiler--
Soap öldü diye incelemenin başında yazılır mı hiç?! Oynamayanlara saygısızlık!!!
--spoiler--

Bence Bilgi alışverişi için mantıklı birşey ama ilk sayfalardada arkadaşın belirttiği gibi Dil bakımından ağır saygısız konuşma imkanları olcak sonra forumda o yazı onaylanmıycak bu sefer sıkılıp kimse yazmıycak gibime geliyor

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
hayır diyen 10 kişinin konuyu anladığını pek sanmıyorum :)

anlamamakta inat ediyorlar. 12 oldu :D

O 12 kişiden birisi olarak konuyu net bir şekilde anladım. ''Hayır'' şıkkı'nın çok koyu bir taraftarı olmamakla birlikte, düşüncelerim de değişmedi :D

Öncelikle ''SDN Okuru'' çok büyük bir kesim olabilir, ancak foruma etkisi, sadece anasayfa'da yayınlanacak haberleri kapsayacak olduğundan çok fazla olmayacağı da doğrudur.

Ancak SDN Okuru her zaman işe yarar önemli bilgiler vermiyor maalesef. Önemli bilgiler paylaşan SDN okuru sayısı çok çok az.

Uzun süredir takip ettiğim okur yorumları, Yuuuuhhhh, Ohhaaaaaa, Saçma, Bu ne böyle, Süpeeeeeer, Pahalı, Çok pahalı gibi, nedenini belirtmeden, kısa, anlamsız yazılardan ileri gitmiyor... Hoş forumda da mevcut bu tarz yorumlar :D

Yorum yazılan bölümün, hemen haberin altında olmasından ve daha önce yazılan mesajların üstünde olmasından dolayı, diğer SDN Okuru yorumlarını ve biz üyelerin yorumlarını okumadan yorum yaptıklarını düşünüyorum.

Mevcut yorumları okumaya tenezzül etmeyen SDN Okurlarının, birbirinin aynısı bir sürü yorumunu forumda okumasak da olur kanısındayım.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
[MENTION=30923]CiiixXx[/MENTION] evet bu mantıklı bi açıklamaydı, yorumların çoğunun saçma olduğunu aradaki bi kaç iyi yorumun da o kadar saçma yorumu görmeye değmeyecek olduğunu belirtmişsiniz. Teşekkürler.

1 tane mantıklı yorum göreyim tamam diyeceğim demiştim. Tamam. Benden bu kadar bu konuyla ilgili :)

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
@CiiixXx evet bu mantıklı bi açıklamaydı, yorumların çoğunun saçma olduğunu aradaki bi kaç iyi yorumun da o kadar saçma yorumu görmeye değmeyecek olduğunu belirtmişsiniz. Teşekkürler.

1 tane mantıklı yorum göreyim tamam diyeceğim demiştim. Tamam. Benden bu kadar bu konuyla ilgili :)

Bu sadece benim görüşlerim ve düşüncelerim. Sizin fikir ve düşüncelerinize de saygı duyuyorum. Mantık olarak güzel bir düşünce ancak uygulamada, seviye konusunda, forum kalitesi anlamında kesinlikle sıkıntı yaratacaktır.

Örneğin, forumda bir haber konusunun gidişatının şu şekilde olduğunu düşünün. Bu konuyu inceleyen yeni misafirlerin forum kalitesi hakkında yanlış düşüncelere kapılacağını düşünüyorum :D

http://shiftdelete.net/en-eglenceli-windows-hatalari-33132.html

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Doğru diyon hoş diyon da bu yorumlar foruma yakışmıyor ama anasayfada olmasında problem yok gibi düşünülüyor sanki o zaman, ya ikisinde de olsun ya hiç olmasın sonuçta bi onaydan geçiyorlar.

Not: Bu arada yorumlara katılıyorum editör kardeş kusura bakmasın da :D

Bi forum görevlisi (mod ya da süper mod değil) [MENTION=376]pesimist[/MENTION] [MENTION=25391]keyloger[/MENTION] ya da [MENTION=2]Troy[/MENTION] gelsin olacak ya da olmayacak desin konuyu kapatsın. Arka taraflara düşüp unutulmasın, net cevap olsun istiyorum. :)

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Siteye gelen misafir kullanıcılar SDN okuru adı altında yakışıksız yorumları SDN'ye mal etmez, forumun kalitesinin de bu şekilde olduğunu düşünmez sanırım.

Gerçekten de verdiğim örnekteki yorumları hak eden bir çalışma olmuş bu arada :D

Forum yetkilileri bu konuyu ve öneriyi muhakkak takip ediyorlardır, konuya müdahil olmalarını bekliyoruz :D

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Şimdi o örnek o yorumları hak ediyor.. Hatta o örnek, bu konuya "evet" diyenlerin tarafında bence. Çünkü gerçeği çok iyi açıklıyor :)

SDN OKURU dedi ki:
ne la bu söver gibi

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Dün bende denk geldim bu olaya. :D