WD Elements 3.5" 2 TB HDD

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Geçen sene HDD önerisi için aşağıdaki konuyu açmıştım.

http://forum.shiftdelete.net/donanim-tavsiyesi/154925-hdd-aliyorum-sorularim-var.html

Daha sonra bazı sorunlardan dolayı alamamıştım. Kararımı değiştirip harici almaya karar verdim. Yaklaşık bir hafta kadar önce WD Elements 3.5" 2 TB aldım. Yanılmıyorsam World Card'a %8 indirimle 180 TL civarı bi maliyeti oldu. (Az önce sitesinden baktım da 218 TL'ye yükselmiş)

Almayı düşünen çok arkadaş olduğunu görmüştüm, birilerinin deneyimlerini öğrenmek karar vermekte yardımcı oluyor. İlk gün yaklaşık 5-6 saat aralıksız veri aktardım herhangi bir ısınma problemi olmadı. Veri aktarım hızı 70-80 mb/s ile başlayıp süratli bir aktarımdan sonra yavaş yavaş düşerek 30-35 mb/s'de sabitleniyor. Veri ufaksa çok hızlı bir şekilde kopyalamasını sağlıyor bu da.

Açma/kapama düğmesi yok ama pek eksikliğini hissetmedim açıkçası. Ufak detaylara fazla takılmamak lazım. Ufak boyutu ve sade bir görünümü var. Samsung Story 1 TB'ı üzerine koyunca kabus gibi çöktü resmen üzerine o nasıl bir boyuttur :D Ayrıca Samsung Story'nin ön tarafında yanıp sönen ışığın gece gözlerimi mahvetmesi de cabasıydı, bu ürünün ışığı arkasında ve çok ufak olduğu için rahatsızlık vermiyor.

Özet olarak alacak arkadaşlara kesinlikle önerebileceğim bir ürün. Emsallerine göre hız farkı yok, boyutu ufak, kullanışlı, ısınma problemi yok. Tek eksisi açma/kapama düğmesi. Tabi ki bunlar 1 haftalık deneyim, ileride sorun çıkartır mı bilemeyiz :)

http://www.vatanbilgisayar.com/wd-w....0-harici-disk/productdetails.aspx?I_ID=47251

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Aynısı ben de var 5 6 ay oldu sanırım sorun çıkarmadı,sessiz çalışır ısınmaz.
Açma kapam düğmesi olsa iyi olurdu.

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
WD taşınabilir disklerde en iyi die duyuyorum herkezden.

de-

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Kardeş bu yazıyı sanki kendim yazmışım gibi oldum biranda,bende de samsung story 1TB var yetmeyince bende geçen hafta gittim vatan dan WD 2TB aldım(178 TL) ve çok memnunum.ve bende İzmirliyim.:D

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
2 tb Wd green dahili aldım memnunum

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Ben almaya hevesleniyorum her zaman bir harici disk ama sonra vazgeciyorum.1000e yakın film arşivim oldu bugün itibariyle bunların hepsi dvd de 180 adette dvd'm var şimdi bunların bozulma riski yok ama bu harici disk yanar bozulur biçimlendirmek gerekir gider güzelim arşiv ondan korkuyorum :)

Yalnız 2.5 '' haricidiskler yanımızda tasımak içn ideal bazen 1080p filmleri bir yere götürmek için laptopu götürmem gerekiyor :D

Birde bu aralar bu kadar parayı sadece ATLANTA-HD-BOX-T-TUSLU sadece bu cihaza veririm malûm lig baslayacak Lig Tv lazım :D :D

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Kardeş bu yazıyı sanki kendim yazmışım gibi oldum biranda,bende de samsung story 1TB var yetmeyince bende geçen hafta gittim vatan dan WD 2TB aldım(178 TL) ve çok memnunum.ve bende İzmirliyim.:D

Kader ağlarını mı örüyor yoksa :D

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
ürünün fiyatı 306 tl olmuş 200 tl den 306 tl ye nasıl yükseldi bu ürün...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaslar meraba bende 2 ay önce western digital aldım 2 tb. lık. usb 3 kablosu var hd kablosunun kalıtesını verıyo oyuzden yuzlerce bluray filmlerle doldurdum arşiv yaptım super bi makine :D herkese tavsıye edıyorum ama pahalanmıs 310 tl ye geldi...