Türkiye'de 3 katı fazla fiyata satılıyor!

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
333 dolara üretiliyor, Türkiye'de 3 katı fazla fiyata satılıyor!
Üstelik işçilik ücreti de 10 dolar

610866_detay.jpg

ABD’de geçen hafta 499 dolardan başlayan fiyatlarla piyasaya çıkan Apple’ın tablet bilgisayarının ikinci versiyonu iPad 2’nin üretim maliyetinin 259 dolar olduğu belirlendi. Teknolojik ürünler üzerine araştırma yapan iPad 2’nin tüm parçalarını analiz eden IHS iSuppli adlı araştırma firmasının açıkladığı verilere göre ABD’de 499 dolara satışa çıkan 32 GB’lık Wi-Fi’lı iPad modelinin üretim maliyeti 333 dolar.

FARK KATLANDI
Reklam, pazarlama, vergiler ve kâr marjları gibi kalemler hariç tutulduğunda 333 dolara mal olan iPad 2’nin, iPad 1 ile aynı fiyata satıldığı dikkate alındığında, henüz Türk tüketicisiyle buluşmasa da Türkiye fiyatı üretim maliyetinin yaklaşık 3 katını buldu. 259 dolara mal olan ve ABD’de 499 dolara satılan 16 GB’lik iPad’in Wi-Fi’lı modeli; Türkiye’de 1105 TL’ye (703 dolar) satılırken, 333 dolara mal olan 32 GB’lik iPad’in Türk tüketicisine maliyeti ise 1345 TL (857 dolar) ile 1587 TL’ye (1010 dolar) kadar çıkıyor. iSuppli şirketinin Motorola için yaptığı maliyet hesaplamalarına göre de Motorola’nın son tableti Xoom, 359 dolara mal edilirken, yurtdışı etiket fiyatının 800 doları bulması bekleniyor.

10 DOLARLIK İŞÇİLİK
Apple’ın yeni tabletini en pahalı parçası 127 dolara mal olan ve Koreli teknoloji firması LG tarafından üretilen dokunmatik ekranı. İkinci en pahalı parçası ise üreticileri arasında yine bir diğer Koreli teknoloji devi olan Samsung’un bulunduğu 65.7 dolarlık hafızası. 10 saatlik pil ömrü olan bataryası 25 dolara mal olan iPad 2’nin en ucuz parçası ise 4.3 dolarla yine Apple’ın iPad 2’teki en belirgin yeniliği olan kamerası oldu. Üretimi Çin’de yapılan ve ilk 3 gününde 600 binlik satış rakamına ulaşan iPad 2’nin bir diğer en ucuz maliyet kalemi de ürün başına 10 dolar olan işçilik maliyeti olarak belirlendi.

http://ekonomi.haberturk.com/teknol...liyor-turkiyede-3-kati-fazla-fiyata-satiliyor

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Burası Türkiye olacak o kadar.:D

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
gümrük kazanacak getiren kazanacak satıcı kazanacak bizlerde kazıklanacaz. ohbeee

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
ABD'de o fiyatları ödeyenlerden en az 3 kat fazla gelirimiz olduğu için bizde fiyatlar böyle fazla:D

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Valla ekonomimiz iyimiş her şey güzelmiş :D açın tv yi bakın öle diyorlar :D herkesin ortalama 4000 bin lira maaş aldığı ülkemizde 1500 lira çok mu Allah aşkına D

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
az bile ya ben 10 katı falan bekliyordum nede olsa durmak yok

Regionella

Profesör
Reaksiyon puanı
7
türkiye resmi dolandırıcılıkta uzmandır. olacak o kadar.

emre24

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Türklerde paradan bol ne var. Her yıl 1telefon değiştirenler oluyor.Yurt dışında 300$ olan ürünü ülkemizde 3katına aldıklarına göre. Birde kapış kapış gidiyor. (Migrosta kapışılan I-padler için dedim)

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
buna rağmen satışların bu seviyede olması şaşırtıcı

irfan-06

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Apple ürünlerinin çoğu bu şekilde ama satış rakamları buna rağmen çok yüksek. Bu da Apple başarısını gösteriyor. Prestij satıyor.

deephell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sadece apple olsa keşke.Bütün ithal ürünler amerika,avrupa ve uzakdoğu pazarından çok daha pahalıya satılır bu vergi cenneti ülkede.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Bu işte sadece devletin aldığı vergi olayını söylemek bence hoş değil.

Bence burada sorgulanacak en büyük şey satanların kendilerine ayırdıkları kar payı.

% 50 ye varan indirimler yapıyorlar yeri geldiğinde , bu iyi bişey mi ? değil.. o öyle söyleyince nasıl kazıklandığımı görüyorum.

500 liralık ürün olmuş 250 lira.. Bu adam 250 liraya sattığında da kar etmiyor mu ? illaki ediyor kimse zararına iş yapmaz.Şimdi bu adam kaça alıyor bu malı ? 50 lira mı 60 liramı 100 mü 200 mü.. kaç ??

Giyim mağazalarında o 70-80 liraya satılan elbiseler mağazada kolilerin içinde atılıp duruyor , o elsibeyi gerçekte ne kadara alıyor bu adam ?Pazarda aynısı 15 lira diyen insanları çok duyduk..

Şimdi millete kazığı devlet mi atıyor yoksa satanlar mı ?

Herşeyi devlete mal etmemek lazım.Bizde alışkanlık haline gelmiş , suçlu mu arıyorsun , devlete at..

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Gurur duydum. Ben ülkemde ürünler ucuza satılıyor dedirtmem arkadaş :D

martymcfly

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Millet istediği şeye çok güzel para buluyor. 3 katına satılmasının hiç önemi yok 10 katına da satılsa alırlar.

unattended

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Üreten değilde Tüketen bir toplum olduğumuzu hepimiz biliyor olmalıyız. Bir araç 3/1 fiyatına fabrikadan çıkıp burada malum fiyatlara satılıyor. Niye şaşırıyorsunuz ki? Bu teknolojik ürünlerdede, Benzinde de, dışardan ithal edilen her şeyde böyledir. Tek çözüm üretmek. Herkes bir birine kızıyor. Kimse Bir iş yeri açacağı zaman üretim yapan bir yer açmıyor, herkes al-sat yapıyor.

asxes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teknoloji üretmeden teknoloji tüketirsen sonun budur! ne bekliyordunuz adam teknolojisini size neden ucuza versin

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
ABD tüketim kültürü özellikle son birkaç yıl içerisinde öyle bir benimsendi ki Türkiye'de, bu tür haberler normal geliyor artık. ABD'den getirtme ihtimalim varsa alırım ben, diğer türlü bu kadar fiyat farkı vermek çok mantıksız bana göre.

hkonline

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Herşeyi devlete bağlamamak lazım.
Örnek olarak Tofaş yerli üretim olduğu için ülkemizde ucuza satıldı, Almanya'da da BMW,Mercedes,Audi yerli bir araç olduğu için orada da ucuza satılıcak.
Gümrük vergileri her ülkede alınıyor, ama az ama çok.
Örnek olarak Almanyada üretilen BMW orada 20.000 $ Türkiye'de ise 30.000 $ civarında, bunun içinde vergisi var, taşıma ücreti, satıcının kârı var.
Misal o BMW,Mercedes,Audi Türkiyede üretilseydi burda da 20.000 $ olurdu, bu üretilen arabalarda yurt dışındaki ülkelere de 30.000 $' a satılmış olacaktı, vergisi, taşıması vs, satıcının kârı.
Herşeyi devlete bağlamak saçmalık bence, yorum yapmadan önce biraz düşünmenizi öneririm.

HARBİKIZ

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
135
bize dokunmaz.......................

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Valla öyle bir milletiz ki alışverişe bayılıyoruz. Bir telefon alalım 1 yıl geçmeden kardeşimize eşimize herhangi birine veriyoruz yenisi alıyoruz satmakta yok he. Eee bize müstahak. Sen eve ekmek götüremezken cebinde iphone ile gezersen adamlar 3 katınada satarlar 5 katınada...

cengaver51

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
169
appel ürünü almazsanız hiç bişey olmaz almayın gitsin alın diye yalvarmıyorlar niye amerikayı zengin ediyoz alma gittsin

TEGİN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
99
Yakışır..Üretemeyene tükettirirrrrler...

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
O üretim olayı geçti artık, Sanayi Devrimi'ne geç kalan ülkeler şu an hemen her konuda gerideler buna teknoloji de dahil. Savaş uçaklarının bile eski teknolojilerinin patentini alıyoruz gelişmiş ülkelerden bir ton para vererek. Bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar firmada AR-GE faaliyeti varken onbinlerce mühendis mezunu veriyoruz her yıl. Ama bunların %90ı Prof'dan ders bile gormeden saçma sapan üniversitelerden mezun oluyor. Yine bunlardan iş bulabileni 1000TL'ye işe başayıp tekniker işi yapıp bunalıma giriyor. Meslek okullarına ek puan şimdi yine kalktı hatta sanırım, orta eleman açığımız çok büyük. Üniversite açarak eğitim kalitesini yüksellttiğini sanan bir yönetici kadrosu var bu ülkenin.

Tamam bizim de suçumuz var ama devletin yanlış politikaları yüzünden herşey kötüye gidiyor. Devlet kesinlikle suçsuz değil şu ortamda.

execute

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sen tıptan mezun ol hop hadi hemen kalp ameliyatına gir. Yav bu kadar saçma düşünce olabilirmi ? Mühendis tekniker işi yapıyormuş. Yapıcak tabi okul bitiren mühendislik okuyupda bitiriyor okulu mühendislik yaparak değil. Bugün garsonluk bile yapıcak olsan önce masadan boşları toplatırlar.

Daha önce üniversite açmadan eğitim kalitesinin yükseldiğini durmadan çoğalan üni öğrencileri için üniversite binalarının kendi aralarında çoğalarak yeni öğrencilere yer açıldığını zanneden bir yönetici kadrosu vardı bu ülkede.

xyunusx

Doçent
Reaksiyon puanı
41
Valla öyle bir milletiz ki alışverişe bayılıyoruz. Bir telefon alalım 1 yıl geçmeden kardeşimize eşimize herhangi birine veriyoruz yenisi alıyoruz satmakta yok he. Eee bize müstahak. Sen eve ekmek götüremezken cebinde iphone ile gezersen adamlar 3 katınada satarlar 5 katınada...

hocam sonuna kadar haklısınız neredeyse 8 ay oldu telefon alım satım işi yapalı elimde yüksek özellikli 150-300 tl civarındaki telefonlar 1 ayda zor satılıyor fakat 500-1000 tl arasındaki telefonlar peynir ekmek gibi en fazla 4 günde satılıyor

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
Eheh kalp ameliyatına tıp öğrencileri 4. sınıftan itibaren girmeye başlıyorlar zaten, görüyorlar, inceliyorlar, soru soruyorlar. Uzmanlıklarına devam ederlerse de bilfiil ameliyatlarda bulunup verilen görevleri yapıyorlar, cerrah olurlarsa başlıyorlar hemen ameliyatlara. Tamamen hazır oluyorlar yani, önlerinde 1. sınıftan itibaren düzenli ve programlı bir sistem var.

Muhendislik fakultesine giden insanların çok büyük bir çoğunluğu doğru dürüst bir eğitim almadan, ortalama 7 senede, ezberci bir eğitim sistemi ile geçmiş yıllarda çıkan soruları ezberleyerek, kopya çekerek mezun oluyorlar. Zaten bu tip kişiler ya direk işsiz kadrolarına katılıyor ya da ayda 1000TL alıp websitesi ya da debugging yapıyor. Ya da network de çalışıyor. Bir iki sene sonra güzel bir işe geçerim diyor, hayatı boyunca çakılı kalıyor ama oraya. Sen buna mühendislik diyorsan hiç okuma da önemli bir mühendislik pozisyonuna gelme bu ülkede.

İçerisinde en büyük akademik ünvanın Yrd. Doç. olduğu bir üniversiteden hiç bir şey beklenmez. Türkiye'nin eğitim sorunu ara eleman açığıdır, meslek okullarının yükselmesidir. Üniversiteden atılmayı kaldırdılar bir de. Bu kadar üniversite mezununun (sadece teoride üniversite mezunu dikkatinizi çekerim) istihdamını sağlayamıyorsan mezun etmek neden? Bir de üniversite açarak eğitim kalitesinin nasıl yükseldiğini bana açıklarsan çok sevinirim.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
kaydırmaa olmuş sanki mesleki eğitim ile ilgili mesajlar buraya gelmiş gibi