Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

utku8893

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
görev çubugundaki internet explorer işaretinin üstüne geldiğimde tüm sekmeleri saydam bir şekilde yan yana gösteriyor gel gelelim ki devamlı kullandığım tarayıcı google chorme.Chormen işareti üstüne geldiğimde sadece o an açık olan sekmenin saydam ve küçük penceresini gösteriyor.diğer sekmeleri göstermiyor.Bir bilen varsa ve yardımcı olabilirse çok makbule geçer.Resimide ekleyelim derdimiz tam anlaşılsın
**
2zqzkav.png

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Bu hepimiz de böyle. Sorun değil yani Chrome bu şekilde ayarlanmış. Ama belki değiştirebilen bir vardır...

utku8893

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu hepimiz de böyle. Sorun değil yani Chrome bu şekilde ayarlanmış. Ama belki değiştirebilen bir vardır...

Ultimate kullanmadan önce home premium kullanıyordum orda böyle bir sıkıntı yoktu.sekmeler gösteriliyordur vardır belki ince bi ayarı ama bulamadım daha

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
görev çubugundaki internet explorer işaretinin üstüne geldiğimde tüm sekmeleri saydam bir şekilde yan yana gösteriyor gel gelelim ki devamlı kullandığım tarayıcı google chorme.Chormen işareti üstüne geldiğimde sadece o an açık olan sekmenin saydam ve küçük penceresini gösteriyor.diğer sekmeleri göstermiyor.Bir bilen varsa ve yardımcı olabilirse çok makbule geçer.Resimide ekleyelim derdimiz tam anlaşılsın
**
2zqzkav.png

Chromium için çözümü var, uyumlu ise Chrome için de uygulayabilirsiniz.

-Masaüstündeki Chromium simgesine sağ tıklayıp özellikler komutu verin.
-Resimde gördüğünüz gibi Hedef: kutusunda en sondan bir boşluk bırakıp aşağıdaki satırı oraya ekleyin:

--enable-aero-peek-tabs

-Onaylayıp kapatın

utku8893

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Chromium için çözümü var, uyumlu ise Chrome için de uygulayabilirsiniz.

-Masaüstündeki Chromium simgesine sağ tıklayıp özellikler komutu verin.
-Resimde gördüğünüz gibi Hedef: kutusunda en sondan bir boşluk bırakıp aşağıdaki satırı oraya ekleyin:

--enable-aero-peek-tabs

-Onaylayıp kapatın

teşekkürler hocam chormeda da oldu verdiğiniz bilgiler.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Resimleri sağ tıklayınca iki tane Önizleme seçeneği çıkıyor, ikisi de aynı işi yapıyor, düzeltebilir miyiz?

20101027005344.jpg

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Kalın olarak yazılan en üstteki komut/işlem o anda Windows için varsayılan işlemdir.
Resimleri farklı bir yazılımla açmayı tercih ettiğinizde üstteki değişir, alttaki ikinci önizleme yine kalır.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Yani bu normal durumu mu? Daha önce hiç dikkat etmemiştim de bana garip geldi iki tane olması.
Herkeste böyleyse sorun yok :)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Herkeste böyle değil, Eğer Windows resim göstericisinden başka bir yazılım varsayılan olarak atanmışsa oraya gelir veya başka bir komut gelir

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Zaten windows resim göstericisine ayarlı, başka bir yazılım yok.
İki tane önizleme yazıyor biri koyu biri normal, ikisi de windows resim görüntüleyici ile açıyor. Birini kaldırmam lazım oradan. Sorun bu.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
O zaman şöyle açıklayalım;
Alttaki Önizleme komutu Windows varsayılanıdır ve Windows resim göstericiyi açar,
Üstteki Önizleme resim açmak için Windows Resim görüntüleyicinin tercih edildiğini ve atandığını gösterir.
Eğer başka program yüklemediyseniz varsayılan resim açma programı Windows Resim görüntüleyicidir.

Kısaca şu anda yanlış-eksik-fazla yoktur :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Herkeste böyle mi derken Windows Resim Görüntüleyici yi seçen herkeste mi böyle demek istemiştim, hayır diyince de kafam karıştı :D
Yani sen de Windows Resim Görüntüleyici yi varsayılan yapsan, sende de iki tane yazacak bundan değil mi? :)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Mesela Google Picasa 3.8.0 Build 117.16 yazılımını indirip kuruluma hiç dokunmadan yüklerseniz konu daha iyi anlaşılacaktır.

Bu durumda
Resimlere çift tıklarsanız veya yukarıdaki Aç/Önizleme ye tıklarsanız Picasa ile,
Alttaki Önizleme ye tıklarsanız da Windows Resim Görüntüleyici ile açacaktır.

Yani sorun yoktur.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Rise sağol kardeşim, aslında bunlar benim de bildiğim şeyler, ama benim kafamı karıştıran şu oldu, Windows Resim Görüntüleyici yi varsayılan olarak seçince bi tane önizleme olurdu o da kalın olurdu, başka bir program seçersem eğer o program üstte olur önizleme seçeneği aşağıya inerdi.

Mesela şimdi XP de denedim, bi internet explorer yaptım varsayılanı bi de windows resim görüntüleyiciyi.

Windows Resim Görüntüleyici seçince;
windowsresimgoruntuleyi.png

İnternet Explorer (ya da başka bir program) seçince;
internetexplorerq.png

Windows 7 de de böyle olması gerekiyor diye düşünüyorum yanlış mı?

İçime sinmedi, bugün virtualbox a windows 7 kurdum ve iki tane önizleme yazısı çıkacak mı çıkmayacak mı ona baktım.
Yanılmamışım, benimkinde bir sorun var.

Olması gereken
20101027230534.jpg

Benimki ise böyle
20101027005344.jpg

Sorun yeniden gündemde..

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Çinliler güzel söylemiş aslında :D
Takmamak lazım çözülmüyorsa format falan atacak da değilim ama çözülebilecek bişeyse bilmek isterim :)

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
arkadaşlar orjinal windows 7 kullanıyorum. Format attığımda serialini otomatik kendisi giriyor bende serialini göremiyorum. bu seriali nasıl görebilirim?
*

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Bilgisayarım ->Özellikler Dedikten sonra.
8RvmzS

http://flic.kr/p/8RvmzS

sol alt köşede görürsün ürün kimliğini.

---iptal iptal : bu encodelanmış haliymiş :)) rise hocamın taktiği kullanın.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
arkadaşlar orjinal windows 7 kullanıyorum. Format attığımda serialini otomatik kendisi giriyor bende serialini göremiyorum. bu seriali nasıl görebilirim?
*
1-http://www.nirsoft.net/utils/product_cd_key_viewer.html
2-http://unlockforus.blogspot.com/2008/01/winguggle-get-your-windows-vista.html

Rıdv@n

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar acil yardım istemekteyim :S
Windows'u başlatırken "Uyumluluk sorunu nedeniyle sürücü engellendi" uyarısı alıyorum. Hatadaki yazan program Project ... bişeydi. Bununla bir ilgisi var mı bilmiyorum fakat, pc açıldığında yani masaüstüm geldiğinde birkaç saniye içinde bir donukluk başlıyor. Önce hiçbiryere tıklanmıyor, sonra mouse da hareket etmiyor. Reset attıktan sonra 1-2 kez düzeliyor fakat bunun sebebi ve çözümü nedir bir bilgim yok. Çözümünü bilen varsa bilgilendirirse sevinirim. Saygılar..

Immune

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Benim problemim, bilgisayar açıldığında henüz kendine gelmeden masaüstü simgelerinin beyaz görüntülenmesi ve çok yavaş düzelmesi. Başlangıç öğelerinde virüs programı haricinde bir şey yok ancak bu masaüstü simgeleri gerçekten çok yavaş düzeliyor. Bunun sebebi hakkında bilgi sahibi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

masast1d.jpg

masast2l.jpg

ratapan

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar win7 yüklü bir pc var elimde.Bu pcde müzik dosyası açmak istediğimde "Kitaplık Yüklenmemiş " diye hata alıyorum bi türlü düzelmedi acaba çözüm yolunu bilen birisi var mı?

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
Çok mavi ekran hatası veriyor iki saat oturayım diyorum 3 kere resetleniyor hadi herşey neyse ayarlarım kaydedilmiyor indirdiklerim boşa gitmiş oluyor.. Nedir bu mavi ekran bir türlü çözemedim?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Arkadaşlar win7 yüklü bir pc var elimde.Bu pcde müzik dosyası açmak istediğimde "Kitaplık Yüklenmemiş " diye hata alıyorum bi türlü düzelmedi acaba çözüm yolunu bilen birisi var mı?

Çok mavi ekran hatası veriyor iki saat oturayım diyorum 3 kere resetleniyor hadi herşey neyse ayarlarım kaydedilmiyor indirdiklerim boşa gitmiş oluyor.. Nedir bu mavi ekran bir türlü çözemedim?

Windows 7 sürümünüz ve sisteminiz hakkında kısaca bilgi verirseniz daha fazla yardımcı olabiliriz.

XabraL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
pc açıldığında bana hangi işletim sisteminin açılmasını sormasını istemiyorum, ne yapmalıyım?

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
arkadaşlar bilgisayarı her açtığımda

gibi bir uyarı alıyorum, tamam dediğimde ise,

şeklinde bişiler çıkıyor.

bu bir hatamı eğer hata ise nasıl düzeltebilirim.

soner23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
62
pc açıldığında bana hangi işletim sisteminin açılmasını sormasını istemiyorum, ne yapmalıyım?

Çalıştıra msconfig yazıp tamam deyin ardından resimdeki pencereye gelin önyükleme listesinden sormasını istemediginiz işletim sistemini silin veya internette EasyBCD programı araştırın işinizi görecektir.

sistemf.png

octavarium

Doçent
Reaksiyon puanı
24

Baslat / Arama kutusuna "Gelismis Sistem Ayarlari" yazin Gelismis sekmesinde altta Baslangic ve Kurtarma'nin yanindaki Ayarlara girin Sistem Baslatma bolumunde "İsletim sistemleri listesini gosterme suresi" nin yanindaki tiki kaldirin.Tamam'a tiklayarak ayarlarinizi kaydedin.Bilgisayari yeniden baslattiginizda size sormadan varsayilan isletim sisteminiz acilacaktir.Listeyi tekrar gormek isterseniz ayni yerden kolayca geri alabilirsiniz,boot ayarlarini tekrar yapmazsiniz.