KPSS kopyacıları TRT'ye başvurdu

Bu konuyu okuyanlar

tarumoloji

Müdavim
Katılım
12 Mayıs 2009
Mesajlar
1,255
Reaksiyon puanı
44
Puanları
48
KPSS kopyacıları TRT'ye başvurdu

KPSS’nin iptal edilmesine neden olanlardan 7 kopyacının mülakatla eleman alacak olan TRT’ye başvurduğu ortaya çıktı. Başvurularda, Bayındırlık Bakanı Mustafa Demir, 119 net yapan Harun Aydın’ın referansı oldu.


KPSS’de 120 tam net yapan 7 kişi TRT’nin 18 Ekim ve 1 Kasım arasında çeşitli meslek gruplarından açtığı 185 kişilik personel alımına başvurdu.Ankara’dan Abdullah Sakallı, Harun Aydın, Halil İbrahim Baran, Tayfun Tayfur Tosun, İstanbul’dan Melike Sevinç Güngör, Kahramanmaraş’tan Burçin Güler ve İzmir’den Harun Bayat, KPSS’de Genel Kültür ve Genel Yetenek bölümlerinden aldıkları P3 puanıyla TRT’ye başvurdular.

Sınıf Öğretmenliği mezunu Tayfun Tayfur Tosun 95, Sınıf Öğretmeni Harun Bayat 88, Türkçe Öğretmeni Halil İbrahim Baran 91, Moda Tasarımı mezunu Melike Sevinç Güngör 80, Fizik mezunu Harun Aydın 92 ve Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunu Burçin Güler 83 puanla Yapım-Yayın Görevlisi kadrolarına başvururken, Türk Dili ve Edebiyatı mezunu Abdullah Sakallı 88 puanla Spikerliğe başvurdu.
Skandal başvurularda en çarpıcı nokta ise kopya çektiği iddia edilen Ankara’dan Harun Aydın adlı adayın referansında Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir’i göstermesi. Eşi Seval Aydın ile birlikte KPSS’de kopyacı çiftler oldukları iddia edilen Harun Aydın’ın, TRT’ye başvurusunda daha önce hangi kurumlarda çalıştığını da belirttiği ortaya çıktı. Buna göre Gazi Üniversitesi Fizik bölümü mezunu olan Aydın, 2000 ile 2003 yılları arasında Özel Maltepe Dershaneleri’nde çalıştı. 2003’ten beri de Ankara’daki Özel Samanyolu İbrahim Avcı İlköğretim Okulu’nda çalışıyor.
Vatan gazetesinde yer alan habere göre, öte yandan Türkçe Öğretmeni Halil İbrahim Baran’a da AKP Sivas Milletvekili Osman Kılıç’ın referans olduğu ortaya çıktı. Ulaşılan Abdullah Sakallı adlı aday, itirafta bulunarak Pazar günü gerçekleştirilen KPSS’nin Eğitim Bilimleri sınavına kendisi gibi 120 net yapan eşi Nur Sakallı ile birlikte girmediklerini söyledi. Sakallı, bunun nedeni olarak zorunlu olarak İstanbul’da girmeleri gerektiğini bu nedenle sınava girmekten vazgeçtiklerini söyledi.
TRT’ye neden başvurdunuz sorumuza ise imkanları daha iyi cevabını veren Sakallı şöyle konuştu: “Daha iyi bir yere geçmek için TRT’ye başvurdum. Şu anda özel bir bankada ayda 1600 TL’ye çalışıyorum. Ama TRT’ye geçersem 2 bin TL’den daha yüksek aylık alacağım.”


Kaynak.

Moderatör Notu: İlgili habere gelen cevap hakkını olduğu gibi yayınlıyoruz

CEVAP VE DÜZELTME
TALEBİNDE BULUNAN : HARUN AYDIN
VEKİLİ : Av. A.Fuat Babatan
Selanik Cd.No.41/20 Kızılay/Ankara
MUHATAP : forum.shiftdelete.net sitesinin Sorumlu
Müdürü
KONU : ‘ KPSS Kopyacıları TRT’ye başvurdu” başlıklı haberin düzeltilmesi talebi hakkındadır.

AÇIKLAMALAR :
Müvekkil aleyhine forum.shiftdelete.net isimli sitenizde, ‘ KPSS Kopyacıları TRT’ye başvurdu” başlıklı yazı ve içeriğinde yer alan “KPSS’de 120 tam net yapan 7 kişi TRT’nin 18 Ekim ve 1 Kasım arasında çeşitli meslek gruplarından açtığı 185 kişilik personel alımına başvurdu.” “Skandal başvurularda en çarpıcı nokta ise kopya çektiği iddia edilen Ankara’dan Harun Aydın adlı adayın referansında Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir’i göstermesi. Eşi Seval Aydın ile birlikte KPSS’de kopyacı çiftler oldukları iddia edilen Harun Aydın’ın, TRT’ye başvurusunda daha önce hangi kurumlarda çalıştığını da belirttiği ortaya çıktı. Buna göre Gazi Üniversitesi Fizik bölümü mezunu olan Aydın, 2000 ile 2003 yılları arasında Özel Maltepe Dershaneleri’nde çalıştı. 2003’ten beri de Ankara’daki Özel Samanyolu İbrahim Avcı İlköğretim Okulu’nda çalışıyor” denilmek suretiyle müvekkilin kişilik haklarına saldırılmıştır.
İnternet sitesinde müvekkilin kişisel verilerine yer vermek ve bunu tüm internet kullanıcılarıyla paylaşmak suretiyle suç işlenmiş olmakla birlikte müvekkili kopyacı, haksız menfaat temin eden, sahtekar olarak göstermek suretiyle de kişilik haklarına zarar verilmektedir.
2- Müvekkil hakkında açılmış herhangi bir soruşturma olmadığı gibi bu konuda ne ifadesi alınmış ne de bilgisine başvurulmuştur. Böylesi bir olayda müvekkilimin ismi açıkça belirtilerek kamuoyunda suçlu gibi gösterilmesi ile Anayasamızın 38. maddesinde belirtilen “Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar, kimse suçlu sayılamaz” ilkesi açıkça çiğnenerek müvekkilin kişilik hakları zedelenmiş ve aynı zamanda soruşturması devam eden davaya müdahil olunarak yargıyı etkileme teşebbüsünde bulunulmuştur.
3- Hakkında herhangi bir cezai işlem uygulanmayan ve sabıkası bulunmayan müvekkilimin yasal hakkı olan ve Anayasa’nın 70.maddesinde vurgulanan “ Her Türk, kamu hizmetlerine girme hakkına sahiptir. Hizmete alınmada, görevin gerektirdiği niteliklerden başka hiçbir ayırım gözetilemez “ ilkesi gereği kendisinden vatandaş olması nedeniyle esirgenemeyecek olan kamu memuriyetine başvurması sanki sakıncalı bir durum olduğu imajı verilerek müvekkilimin kişilik haklarına saldırıda bulunulmuştur
İsminin yer aldığı yazının sitenizde yayınlanması suretiyle kişilik haklarıma zarar verildiğinden , 5651 sayılı ‘internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkında kanun’un 9. maddesi gereğince; kişilik haklarımın ihlaline sebebiyet verildiğinden yazının derhal yayından çıkartılmasını ve cevap metninin sitede yayınlanmasını aksi takdirde yasal yollara başvurulacağını ihtaren bildiririm.
HARUN AYDIN
VEKİLİ
Av. A.Fuat Babatan
 

N3CAT1

Müdavim
Emektar
Katılım
20 Nisan 2008
Mesajlar
6,609
Reaksiyon puanı
144
Puanları
63
Ulaşılan Abdullah Sakallı adlı aday, itirafta bulunarak Pazar günü gerçekleştirilen KPSS’nin Eğitim Bilimleri sınavına kendisi gibi 120 net yapan eşi Nur Sakallı ile birlikte girmediklerini söyledi. Sakallı, bunun nedeni olarak zorunlu olarak İstanbul’da girmeleri gerektiğini bu nedenle sınava girmekten vazgeçtiklerini söyledi.

Yahu arkadaş utanmıyorlar da. Eğitim Bilimleri sınavına tekrar girmeyi bi yerlerim yemedi diyemiyorlar tabi.
 

eray045

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Nisan 2008
Mesajlar
12,600
Reaksiyon puanı
250
Puanları
63
ee bunlara bir ceza gelmedimi?
 
Üst