Milli Eğitim'te büyük değişiklik

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Milli Eğitim'te büyük değişiklik

Andımız ve İstiklal Marşı zorunlu olmaktan çıkarılıyor

568563_detay.jpg

Milli Eğitim Şûrası’nın 4’üncü gününde, tartışılacak kararlar alındı. 8 yıllık kesintisiz eğitim 13 yıla uzatılırken, öğrencilerin sabahları okuduğu “Andımız” ve “İstiklal Marşı” zorunlu olmaktan çıkarıldı. 8. sınıfta yapılan SBS’nin de uzun vadede kaldırılması için çalışma başlatıldı.

Milli Eğitim Şûrası’ndan, 8 yıllık kesintisiz eğitimi delecek bir karar çıktı. Zorunlu eğitim; 1 yıl okul öncesi eğitim, 4 yıl temel eğitim, 4 yıl yönlendirme ve ortaöğretime hazırlık eğitimi, 4 yıl ortaöğretim olmak üzere 13 yıl olacak şekilde belirlendi. Bu süreçle, kapatılan imam hatip liselerinin ortaokul kısımlarının yeniden açılması sağlandı.

11 YAŞA İMAM HATİP YOLU
Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun eğitim sürelerine ilişkin “1 yıl okul öncesi eğitim, 4 yıl temel eğitim, 4 yıl yönlendirme ve ortaöğretime hazırlık eğitimi, 4 yıl ortaöğretim olmak üzere zorunlu eğitim 13 yıl olsun” önerisi alkışlar ile genel kuruldan geçti. Kabul gören öneriye göre aileler, ilköğretim 5. sınıftan mezun olan öğrenciyi ister meslek lisesine, ister genel liseye, ister imam hatip lisesine gönderebilecek.

DİN DERSİ 1. SINIFA İNDİ

Din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin çoğulcu bir anlayışla tüm öğretim kurumlarında daha etkin olarak okutulması önerisi de kurul gündemine getirildi. Alevilerin din dersinden muaf olma isteği, bu önerinin kabulü ile rafa kalkmış oldu. Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun “din dersinin ilk ve ortaöğretimin tüm sınıflarında daha etkin olarak okutulması” önerisi kabul gördü. Böylece ilköğretim 4. sınıfta okutulmaya başlanan din dersinin birinci sınıfa kadar indirilmesi gündemde. “Din dersi seçmeli olsun” önerisi de kabul edildi. Şûrada öğretmenler, törenlerin rutin ve zoraki katılımdan çıkarılmasını önerdi.

‘İSTİKLAL MARŞI KALKSIN’
Kabul gören maddenin oylanarak şûranın raporunda yer alması durumunda, öğrencilerin sabahları okuduğu Andımız ve İstiklal Marşı da zorunlu olmaktan çıkacak. Madde şöyle: “Törenler ve toplantılar; paylaşma, bütünleşme, denetim ve kontrol mekanizmaları olup okul yönetimi tarafından kültürü etkileme, değiştirme ve yeni değerlerin paylaşılması amacıyla rutin ve zoraki katılıma dayalı etkinlikler olmaktan çıkarılıp yoğun olarak ortak duygu ve değerlerin paylaşımını sağlayacak şekilde düzenlenmelidir.”

SBS KALKACAK

Öğretmenler, ortaöğretime geçişte sınav sistemi yerine okul başarısının geçerli olması gerektiği görüşünde birleşti. Öneri genel kurul tarafından benimsendiği için 8. sınıf sonunda yapılan “Seviye Belirleme Sınavı”nın uzun vadede kaldırılması için çalışma başlatılacak.

DİNE BRANŞ ÖĞRETMENİ
Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ile milli güvenlik derslerine branş öğretmenlerinin girilmesi önerisi kabul edildi. Bazı okullarda imamlar din derslerine giriyordu.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
şimdi cogu kişi karşı cıkıcak ama bence dogru karar..ufacik bebeleri her sabah asker gibi hazırola dikip marş söletmek ban dogru gelmiyo. her sabah rahat hazır ol, rahat hazrol....

TEGİN

Profesör
Reaksiyon puanı
99
En azından İSTİKLAL Marşı kalsaydı beya... :S

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
ankaranın aktepenin ayazında az mı sabahları yarım saat dikilerek andımız istklal marşı vs okudum ben o soğukta neler çektik yahu. sırf istiklal marşına yetişebilmek için soba sabaha söndüğü için buz gibi yataktan erkenden kalkmak zorunda kaldım :)

bence de iyi olmuş istiklal marşı ve andımızı kaldırdıkları.

din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin de birinci sınıfa kadar neden indiriyorlar ki seçmeli olmalı bence :)

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Andımız ve İstiklal Marşı'nı herkes zevkinden okumuyordu belki ama kalkmasaydı keşke.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Abi istiklal marşına yetişemediğim için ceza almak hoşuma gitmiyordu ev uzak, trafik var, yağmuru, kar' ı var bu işin. Sadece bunu söyleyebilirim lakin yinede kalsa idi iyi olurdu.

Hatta bir gün yetişemediğim için lisede okul müdüründen tokat yemiştim. Onu hiç unutmuyorum.

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
okutmamak için bahane arıyolar bence biz ilkokulda yağışlı olduğu ya da çok soğuk olduğu zamanlarda sınıflarda okurduk İstiklal Marşımızı hoparlörden çalardı sınıflar kapıları açar okurduk böyle yapılabilir ama bence okutmamak için bahane gibi geldi bu arada yazının hepsini okumadan yapıyorum yorumu :D

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Milli benliğimizi unutturma çabaları.

murat250

Doçent
Reaksiyon puanı
7
şimdi cogu kişi karşı cıkıcak ama bence dogru karar..ufacik bebeleri her sabah asker gibi hazırola dikip marş söletmek ban dogru gelmiyo. her sabah rahat hazır ol, rahat hazrol....
Ufakken söylemezse büyüyünce hiç söylemez zaten. Ayrıca veliler hep ben çektim evladım çekmesin diyor. Çeksin, kolay kazanılmadı bu vatan.

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Yıllarca ezbere okuduğu, ruhundan bi haber kıtalardan dolayı acaba kaç kişi milli benlik kazanmış merak ediyorum doğrusu

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
andımız okumamakla milli benlik kaybolucaksa vay halimize...

mcox

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bunu göremeyecek kadar kör insanlar var ne yazık ki. Üstelik de savunuyorlar. Yazıklar olsun...

Hem de sonuna kadar yazıklar olsun...savunanların ne oldukları da belli zaten fazla söze gerek yok..

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Milli eğitim şurası karar alma ve kararları uygulama organı değildir.O yüzden kararların alınması uygulancağı anlamına kesinlikle gelmiyor.Bu şura çoktan vardı.
Orda ülekenin eğitim durumları konuşulur tartışılır ve öneriler kabul edilir.Beyin fırtası durumu vardır.
İlginçtir bu seneki şuranın aldığı kararlar sanki kesinmiş gibi bir çok haber sitesinde geziyor.
Bİlgilerinize duyurulur :)

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
istiklal marşının kaldırılmasına karşı çıkanlar her sabah evde bağıra bağıra okusunlar o zaman bi gün aksatmadan.

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Yakında okulları da kapar medreseler de açarız.

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Bence Abartılmamalıdır Çünkü kendi okulumdanda iyi hatırladığım gibi bir çok kişi İstiklal marşından nefret ediyordu çünkü Hergün aynı şey olmuyor ve İstiklal marşı okurken terbiyesiz hareketler içerisinde olan çok kişi görüyordum, utanıyordum. Andımız güzel birşey ama Özel günler ve haftalarda okunması güzel olur Hergün okuyarak ufacık çocuklara bu andı nefret ettiyoruz.

İstiklal marşını 6. Sınıfta Ezberlemiştim 10 kıtasınıda severek okurum. Eğitimde Eğitici olmalıyız 60 70 yıllık aynı eğitim sistemini kullanmak saçma...

Cumhuriyet bayramı ve çeşitli bayramlarda 50 60 yıl önce yapılan etkinlikleri yapıyoruz ve kimse katılmıyor şiir okutturuluyor Bence çok saçma bu bayramı anlamamız için bir müdürün çıkıp konuşma yapması değil o anı bize yaşatmasıdır. Türkiyede Kaç okul her yıl Çanakkale'ye gezi düzenliyor? Ama Anzaklar her yıl binlercesi buraya geliyor Bayram sıradan bir şiir okuyarak yaşanmaz...

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
milli benlik ailede sonrada okulda verilir.... Sabah andımızı okumayınca milli benlik kayboluyorsa zaten milli benlik diye bisey yok gitmiş demektir...

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
İstiklal marşının vede andımızın kalkmasana sanki vatan elden gidiyormuş gibi karşı çıkan forumdaşlar istiklal marşını size okutmaya kalksak eminim çoğunuz çuvallar becremez. Bırakın bu milliyetçi ayaklarını :D

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Şahsen benim için kaldırılsın, kaldırılmasın dert değil. Aldığım cezalar aklıma geliyor o kadar.
Eğitim sisteminin de baştan aşağıya değişmesi lazım ki ? Bu konuda görüş ayrılığı olduğunu sanmıyorum. Şu anda uygulanan eğitim sisteminden yara almamış bir arkadaş var mı ?

mcox

Asistan
Reaksiyon puanı
2
İstiklal marşının vede andımızın kalkmasana sanki vatan elden gidiyormuş gibi karşı çıkan forumdaşlar istiklal marşını size okutmaya kalksak eminim çoğunuz çuvallar becremez. Bırakın bu milliyetçi ayaklarını :D

En azından İstiklal Marşımızın okutulmasına sizin gibi karşı çıkmıyoruz biz...

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
milli benlik ailede sonrada okulda verilir.... Sabah andımızı okumayınca milli benlik kayboluyorsa zaten milli benlik diye bisey yok gitmiş demektir...

Bir tek onunla olacak bir şey değil tabi ki, yavaş yavaş sindire sindire içimize işleniyor. Tıpkı "Türkler bir toplu iğne bile yapamaz" anlayışı zamanında beynimize kazındığı gibi.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
İstiklal Marşı demekki bi yerlerine batıyor ki işi oraya kadar getirmişler.

Siyah-Beyaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
doğru.. milli benlik her sabah andımızı okuyarak kaandırılmaz hatta kaybettirilir..

zaten toptan kaldırılsın demiyorlar.anlamlı olsun diye özel günlerde okunacak.

Vatan millet sakarya nidaları atanları çok iyi anlıyorum..onlar somut milliyetçi bizler manevi:)