Kadınların Yeni Gözdesi: Vajina Estetiği

Bu konuyu okuyanlar

japsec

Öğrenci
Katılım
14 Ekim 2010
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Son birkaç yıldır sık sık duymaya başladığımız vajina estetiği ameliyatı gün geçtikçe yaygınlaşmaya başladı. Cinsel organlarının şeklinden memnun olmayan kadınların gözdesi haline gelen vajina estetiği hakkındaki son gelişmeleri konusunda uzman olan Op. Dr. Nazmi Bayçın’a sorduk. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de cinsel organ estetiğinin yaygınlaştığını ifade eden Dr. Nazmi Bayçın, vajina estetik ameliyatlarının bu denli popüler hale gelmesinde yüksek memnuniyet oranıyla birlikte alınan yüz güldürücü başarılı sonuçların etkili olduğunu vurguladı.

Yapısal ya da genetik nedenlerle kadınların cinsel organlarının estetik görünümü rahatsız edici olabiliyor. Bilhassa vajina iç dudaklarının normalden büyük ve sarkık olması hijyenik problemleri de beraberinde getirerek mantar enfeksiyonlarına zemin hazırlıyor. Vücut salgılarının deri kıvrımları arasında birikimi kötü kokuya neden olurken cinsel hayatı da olumsuz yönde etkiliyor. Partnerine karşı kendini kötü hisseden kadının özgüveni zayıflıyor ve cinsellikten uzaklaşıyor. Psikolojik depresyona yol açmasıyla birlikte kadın erkek ilişkilerine de zarar verecek boyutlara ulaşan vajina estetiği, günümüz kadınının bilinçli hale gelmesiyle son yıllarda daha da önem kazandı. Dünya üzerinde her ırktan kadına cinsel organ estetiği yapmış olan ve sadece yurtdışında yaptığı estetik vajina ameliyatlarının sayısı 250’yi aşan Dr. Nazmi Bayçın, “Kadınların cinsel organının şekli her ırkta karakteristik farklılıklar gösterebiliyor. Uzakdoğu kadınında vajina dış dudakları daha dolgun, Kuzey Avrupa kadınlarının dış dudakları zayıf olduğu için iç dudakları nispeten büyük ve sarkık görünüyor. Afrika kökenli ve Güney Amerikalı kadınların cinsel organlarının estetik yapısı ise son derece orantılı, bütünü oluşturan anatomik yapılar birbiriyle oldukça uyumlu. Cinsel organ estetiği Uzakdoğu, Eskimo ve Afrika kökenli kadınlar arasında çok yaygın bir ameliyat olmamakla birlikte, Kuzey Avrupalı ve Amerikalı kadınlar arasında oldukça yaygın. Güney Amerikalı kadınların cinsel organ yapıları son derece estetik olmasına rağmen özellikle Brezilyalı kadınlar diğer tüm estetik ameliyatlarda olduğu gibi vajina estetiğine de oldukça önem veriyor.” dedi.

Neden Vajina Estetiği?


Yakın bir zamana kadar birçok kadının, aslında var olduğu halde çözüm arayışı gereği duymadığı, belki de çözümü olduğunu bilmediği için ihtiyaç duymadığı ya da kendi yapısal özelliği olarak kanıksadığı bu problemler, Dr. Bayçın tarafından kazandırılan modern tekniklerle sona eriyor. Son yıllarda Türkiye’de de yaygınlaşmaya başlayan vajina estetiği ameliyatları arasında en çok talep edilen ameliyatın iç dudak küçültme estetiği olduğunu söyleyen Bayçın, “Türk kadınlarının cinsel organlarında iç dudakların büyük olmasının yanı sıra, kenarlara doğru geldikçe renginin koyulaşması da sık rastlanmasına rağmen göz ardı edilen bir problem. İç dudak küçültme ameliyatı ile hem iç dudakların dışa taşan fazlalıkları alınıyor, hem de renk koyulaşmasından kaynaklanan renk uyumsuzluğu düzeliyor, estetik olarak çok daha kabul edilebilir bir görünüm kazandırılıyor. Bu ameliyat cinsel organ estetiğini düzeltmekle kalmıyor, aynı zamanda kadına özgüven kazandırarak psikolojik bir iyileşme de sağlıyor. Partnerinin karşısına daha güzel, daha temiz ve kendinden daha emin bir şekilde çıkan kadın, paylaşıma daha açık oluyor, cinselliği daha aktif yaşıyor ve ruhsal doyuma tam olarak ulaşıyor. Cinsel organ ameliyatları, bu gibi sebeplerden dolayı yıpranan kadın erkek ilişkilerini de onararak mutsuz ve umutsuz evlilikleri bile kurtarabiliyor.” diyerek sözlerini bitirdi.

 

Bonney

Müdavim
Katılım
28 Mart 2010
Mesajlar
1,409
Reaksiyon puanı
14
Puanları
0
Bir bu eksikti, simdi tam oldu.:S
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Kaynak belirtmeden konu açmayınız...

Kaynak eklendi, konu yoruma açıldı...
 

spybot

Müdavim
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
113
Çok gerekliydi zaten..:D
 

asascenk

Öğrenci
Katılım
20 Ekim 2010
Mesajlar
28
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Artık neyin ne olduğu belirsiz. Estetikli mi, yoksa sonradan yapım mı, anlaşılmaz hale gelecek :)
 

Darknes$

Müdavim
Emektar
Katılım
13 Haziran 2008
Mesajlar
17,955
Reaksiyon puanı
351
Puanları
83
Cinsel cazibeyi artıran estetik
Estetiğin bir lüks değil ihtiyaç olarak algılandığı günümüzde, kadınlar yüzde 100 mutlu olmak için artık bu operasyonu da tercih ediyor.


Estetiği bir lüks değil ihtiyaç olarak gören günümüz kadını; sağlıklı olmak, formda kalmak ya da güzel, çekici görünmek için estetik operasyonlara sık sık başvurabiliyor. Burun, göğüs, karın derken “vajina estetiği” de gündeme gelen konulardan biri. “Plastik Rekonstrüktif Vajinal Cerrahi” olarak adlandırılan operasyonlarda; vajenin ve etrafındaki dokuların yeniden yapılandırılması ve yeniden düzenlenmesi yapılıyor.

Temel olarak bu operasyonlar iki grupta toplanıyor. İlki; geçirilmiş doğum travmaları, doğum yırtıkları, eski doğum dikişleri veya geçirilmiş travmalar sonucu doku bütünlüğünün bozulması ve vajenin özellikle cinsel ilişkiyi olumsuz etkilemesi nedeniyle vajenin tekrar onarılması ve orijinal haline getirilmesi. İkincisi ise; özellikle vajina ve vulva kanserlerinde, kanserli dokuların temizleme işleminde vulva ve vajen dokusunun da alınmasıyla o bölgeye yeniden cinsel işlev kazandırmak amacıyla vulva ve vajen oluşturma operasyonu oluyor.

Psikolojiyi nasıl etkiliyor?

Hasta vajina bölgesindeki problemleri nedeni ile günlük yaşamında ve psikolojilerinde de bazı problemler yaşayabiliyor. İç çamaşırı giymekte problem yaşayıp, cinsel ilişkiye girmekten kaçınabiliyor. Vulva ve vajina estetiği operasyonları; bazen işlevsel, bazen kozmetik, bazen de hem işlevsel hem de kozmetik amaçlarla yapılıyor. Yapısal hoşnutsuzlukların giderilmesi psikolojik olarak kişilerin kendilerini daha iyi hissetmelerini de sağlıyor.

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Atilla Alp, özellikle doğum sonrasında sıklıkla uygulanan yöntemler arasında vajina daraltma operasyonlarının olduğunu belirtiyor. Dr. Alp, konuyla ilgili şu açıklamada bulunuyor: “Normal doğum sırasında zorlamalar, özensiz ve gerekli olmadığı halde açılan epizyotomiler (normal doğum sırasında vajinayla anüsün arasının kesilmesi) ve sonrasında atılan dikkatsiz dikişler, doğum sayısının fazla olması, yaşın ilerlemesi veya iri bir bebek doğurmak, vajina kaslarının eski elastikiyetini kaybetmesine ve vajinanın genişlemesine neden olur. Bu sorunlardan kurtulmak da artık vajina daraltma estetiği ile mümkün.”

Menopoz dönemine giren kadınların bir kısmı bu dönemi yaşlanmanın başlaması ile eşdeğer görüyorlar. Ruhsal olarak da kadınları olumsuz etkileyen menopoz, cinsel yaşamın sonu olarak da algılanabiliyor. Ostrajen hormonunun azalması sebebiyle vajenin doğal kaygan ortamı yok oluyor ve sıkıntılı cinsel ilişkiye yol açabiliyor. Hem kadın hem de eşi / partneri problem yaşayarak, cinsel ilişkiden soğuyabiliyor.

Alp, menopoza giren kadınlar arasında vajina estetiğine başvurma oranının arttığını belirterek şu bilgiyi veriyor: “Operasyonla vajen duvarının altına yapılan yağ enjeksiyonuyla hem daralma hem de kayganlık sağlanarak cinsel yaşam normale çevrilmektedir.”

Alp, vajina estetiği geçiren bir kişinin doğum yapmasında ya da cinsel ilişkiye girmesinde herhangi bir sakınca olmadığını söylüyor. Ancak, vajina estetiği geçirmiş olan hastaların doğum yaptıktan sonra vajina kanallarında yeniden bir miktar genişleme olacağına da dikkat çekiyor. Alp “Eğer hasta ameliyat olmadan önce bir kez daha doğum yapmayı düşünüyorsa doğumdan sonra bu ameliyatı öneriyoruz. Ancak sarkmış olan küçük dudakları ameliyat etmek için doğum sonrasını beklememize gerek yok.” diyor.

Hasta vajina estetiği sonrasında sık sık hamilelik dönemi geçirmeyecekse ya da sık alınıp verilen kilo problemi yaşamayacaksa küçük dudak ameliyatlarına bir daha gerek kalmıyor.

Ameliyat sonrasında hastanın genel ihtiyaçlarını gidermede bir sorun olmadığı gibi, hiçbir kısıtlama da getirilmiyor.
 

fatihcamli

Doçent
Katılım
2 Kasım 2010
Mesajlar
843
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
konu ya resim koyaydın daha anlaşılır olurdu... görmedigim 1 şeye yorum yapamam :)
 

Ay Parçası

Müdavim
Katılım
9 Şubat 2009
Mesajlar
3,821
Reaksiyon puanı
27
Puanları
0
konu tarihi 2010 yıl 2013 sdn konu hortlatmada 1 numara üstümüze yok herhalde:mrgreen:
 

Empatik

Müdavim
Katılım
5 Şubat 2013
Mesajlar
2,866
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
Ohoooo 2 yılda patlama olmuştur her 10 kadından 6 sı yaptırmıştır filan :D :p
 

ConfickerBelasi

Müdavim
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,870
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,121
Puanları
113
günaydın bu olay çoktandır vardı biz elemanı gıcık etmek için ameliyatın videosunu izletiyorduk miğem hassas derdi eleman ...
 

Theurer

Doçent
Katılım
1 Ocak 2013
Mesajlar
729
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
yakında yarışmasıda yapılır ozaman bunun :lol:
 

drjacob

Müdavim
Katılım
7 Mayıs 2013
Mesajlar
3,947
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
676
Puanları
113
Bir bu eksikti zaten
 

ConfickerBelasi

Müdavim
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,870
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,121
Puanları
113
her kadın yaptırmaz bazıları çok utangaç olabiliyor.
 

KaJMeR13

Müdavim
Katılım
1 Mayıs 2013
Mesajlar
2,779
Reaksiyon puanı
9
Puanları
38
bence bu tür saçma sapan konular forumun kalitesine yakışmıyor.
türkiye de ilk 80 e girmiş bir teknoloji sitesinde böyle saçma sapan paylaşımlar olmamalı bence. üstelik reklam amaçlı olduğu apaçık ortada.(konuyu açan adamın ilk paylaşımı bu...)

anlamadığım yorumların konudan da saçma olması...

diyorum ki:
where is your brain? >>> "down" or "up"?

(cennet kimlerin ayaklarının altında?-estetikli annelerin değil :))
 

ConfickerBelasi

Müdavim
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,870
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,121
Puanları
113
adam madam her neyse utancından yerin dibine girmiştir artık...
 

kafgore

Öğrenci
Katılım
30 Haziran 2013
Mesajlar
55
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
titreyin ve kendinize gelin.. suyunu çıkardınız artık. bu ne be!!!!
 

BLACKPOWERTURBO

Müdavim
Katılım
11 Ağustos 2013
Mesajlar
1,482
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
çok güzel gelişmeler var tip gelişiyor
laie_67.gif
 

IThelp

Müdavim
Katılım
11 Nisan 2011
Mesajlar
4,314
Reaksiyon puanı
19
Puanları
0
Çok gerekliydi zaten..:D


Dünya onun üzerinde dönüyor ne savaşlar cıktı ne kavgalar cıktı ne kanlar döküldü ne arkadaşlar satıldı ne Holdingler şirketler iflaz etti Nasıl Gerekli olmaz:D:4:
 

-Hewal-

Müdavim
Katılım
27 Haziran 2008
Mesajlar
5,206
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
Onun için güzellik yarışması falan mi yapiliyor millet ne yapacağını şaşırdı
 

mhmt00

Öğrenci
Katılım
17 Ağustos 2016
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
30
Eğer gerekiyorsa mutlaka yaptırılması gereken bir şey.. Kişiye mental olarak ciddi sıkıntılara yol açabiliyor.. Sadece vajina da değil burun, bacak ve göğüs estetiği gibi bütün operasyonlar hasta istiyor ve kendini rahat hissedecekse yaptırılabilir bence..
 
Üst