Haydi İlk Bilgisayar Anılarımızı Anlatıyoruz

uploader

Asistan
Reaksiyon puanı
6
"Google'ı Çalmaya Çalışmıştık" diye bir başlık açmıştım bilgisayarla ilk tanıştığım zamanlardaki bir anımı anlattım işte o başlıkta. Baktım da herkesin bir anısı var :) Haydi burada anlatın, itiraf edin peçeteyle virüs sandığınız imlecin üzerine bastırdığınızı, bir dolara temizlenen virüsleri... :D

TEGİN

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Bilgisayarı ilk eve aldığım zamanlarda pek anlamazdım (hala da anladığım söylenemez :) ) o zamanlar paso word de yazı yazardım;bir şeye tıklayacağım zamanlarda 50 kere düşünürdüm acaba bir şey olur mu falan diye :D o zamanlar internetim de yoktu...Sürekli midtown madness oynardım :)))

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Uzun zaman önce bir akrabanın evinde (Win95 kurulu o zamanlar) oyun oynuyordum. Hepsi de DOS oyunu :) Canım sıkıldı oyunların klasörlerine bakıyorum, dikkatimi simgeleri çekti. "Ya" dedim. "Hepsi aynı... fazlaları sileyim." DLL dosyalarınndan 1 tane, EXE dosyalarından 1 tane, MSDOS kısa yollarından 1 tane (genel olarak şekilleri aynı olurdu) bıraktım. Sonra Bundan da sıkıldım. "En iyisi biraz daha oynayım" dedim. Çalışmadılar :D Sonra ben mi gittim beni mi alıp götürdüler hatırlamıyorum. Tekrar gittiğimde oyunları baştan yüklediklerini söylemişlerdi :D

St. Benoit

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Benim ilk bilgisayarım IBM' ydi. Windows 98 ilk açılırken bana kullanıcı sözleşmesini kabul ediyor musunuz diye sormuştu bende kabul ediyim mi etmiyim mi diye bilgisayarı aldığım yeri aramıştım :D

Reaksiyon puanı
189
İlk kendi bilgisayarımı aldıktan 2 gün sonra Windows 98'i çökertmiştim. Hala merak ederim nasıl yaptım acaba diye :D

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
ilk bilgisayarım 6 ya da 7 yaşımda olmuştu :D paintte takılıyodum o sıralar karala temizle yapıyordum bir de mustafan sandalın albümü vardı cd de onu dinliyordum wolf diye sanırım bi oyun vardı off ne günlerdi ya nerdennn nereye :D

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Uzun zaman önce bir akrabanın evinde (Win95 kurulu o zamanlar) oyun oynuyordum. Hepsi de DOS oyunu :) Canım sıkıldı oyunların klasörlerine bakıyorum, dikkatimi simgeleri çekti. "Ya" dedim. "Hepsi aynı... fazlaları sileyim." DLL dosyalarınndan 1 tane, EXE dosyalarından 1 tane, MSDOS kısa yollarından 1 tane (genel olarak şekilleri aynı olurdu) bıraktım. Sonra Bundan da sıkıldım. "En iyisi biraz daha oynayım" dedim. Çalışmadılar :D Sonra ben mi gittim beni mi alıp götürdüler hatırlamıyorum. Tekrar gittiğimde oyunları baştan yüklediklerini söylemişlerdi :D

Hehe benzeri benim başıma gelmişti rahmetli win95 ile msdos kipinde supermario oynamıştım internet kafede oyundan sıkıldm kapatmak istedim kapanmadı sonra o meşhur msdos simgesini gözüme kestirdim ve sildim silmem ile bilgisayarın kapanması bir oldu tekrar açtığımda bilgisayar siyah ekranda kaldı :D kafeden hasabı ödememle çıkmam bir oldu :D

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Bir anı daha :D

O zamanlar internet kafelerde CS, FIFA2001-02, AOE2, WC3 popüler. İçeri herkesin bildiği küçük bir çocuk girdi. Kafe sahibiyle arasında geçen diyaloğu yazıyorum:

Kafe sahibi: Ne istiyorsun?
Çocuk: Oyun oynayacağım.
Kafe sahibi: Ne oynayacaksın?
Çocuk: Mayın tarlası.
Kafe sahibi: Mayın tarlası oynanır mı? Git başka bir şey oyna!
Çocuk: Ne oynayayım?
Kafe sahibi: CS falan oyna. Ne yapacaksın mayın tarlasını...
Çocuk: CS ne?
Kafe sahibi: Çık git oyun moyun oynama!

Çocuk bir el kol hareketi, bir trip göreceksiniz :D "Mayın tarlası bile oynatmıyorlar!" dedi ve gururlu gururlu çekti gitti :D

Reaksiyon puanı
189
Bir anı daha :D

O zamanlar internet kafelerde CS, FIFA2001-02, AOE2, WC3 popüler. İçeri herkesin bildiği küçük bir çocuk girdi. Kafe sahibiyle arasında geçen diyaloğu yazıyorum:

Kafe sahibi: Ne istiyorsun?
Çocuk: Oyun oynayacağım.
Kafe sahibi: Ne oynayacaksın?
Çocuk: Mayın tarlası.
Kafe sahibi: Mayın tarlası oynanır mı? Git başka bir şey oyna!
Çocuk: Ne oynayayım?
Kafe sahibi: CS falan oyna. Ne yapacaksın mayın tarlasını...
Çocuk: CS ne?
Kafe sahibi: Çık git oyun moyun oynama!

Çocuk bir el kol hareketi, bir trip göreceksiniz :D "Mayın tarlası bile oynatmıyorlar!" dedi ve gururlu gururlu çekti gitti :D

ahahaha :D çok güldüm ya :D

etoo09

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Cogunuz genc arkadaslarsınız ben daha nostaljık konusacagım :) ben 30 yasındayım ortaokuldayken abımler ozmanın en ıyı bılgısayarlarından :) commodere 64 almıslardı ..2 joistik vardı abımle futbol turnuvası yapardık..futbolcularda kare kafalı falan acayıp tıplerdı :) nostaljı olsun dıye hala duruyor o commordore evde :)

Reaksiyon puanı
189
Cogunuz genc arkadaslarsınız ben daha nostaljık konusacagım :) ben 30 yasındayım ortaokuldayken abımler ozmanın en ıyı bılgısayarlarından :) commodere 64 almıslardı ..2 joistik vardı abımle futbol turnuvası yapardık..futbolcularda kare kafalı falan acayıp tıplerdı :) nostaljı olsun dıye hala duruyor o commordore evde :)

Bende de bir Commodore 64 vardı :) Eski teyp kaseti ile çalışanlardan :) Bir oyun oynayabilmek için babam bir sürü ayar yapardı :) Ne günlerdi ya :)

JKB

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yıl : 2001 İlk Bilgisayarım Kurulduğu Gün O Zamanlar Toplama Pc Yapamıyordum Mükemmel Bi Kazık Yemiştim :D

Teknik Servis : Mausepad i Versene
Ben: ???
Teknik Servis : Orda Orda Bak Şu Üstünde Manzara Resim Var
Ben : Bumu Abi
Teknik Servis : Evet Evet
Ben: Haaaa , Resimde Güzelmiş

:D

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
çok komiksiniz yaa:D:D

Benim de var bir kaç tane.

İlk aldığım zaman diskin hafızası az idi. Ben de boşaltmak için gittim windows klasöründen dosya silmiştin ve bilgisayar bir daha açılmadı. :D:D:D

Başka başka... Oyun oynarken her tuşa basmazdık:D:D Gerekçemiz ise bilgisayar bozulur endişesi:D:D

Ne günlerdi.

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Bizim arkadaş almıştı bilgisayar oyun kuralım felan dedik, kurcaladık Mario kurduk oynuyoruz. Diğer oyunlarıda kuralım dedik ama kuracak yer yok başladık silmeye önümüze ne gelirse:D Sonuç bir daha açamadık:D

etoo09

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bende de bir Commodore 64 vardı :) Eski teyp kaseti ile çalışanlardan :) Bir oyun oynayabilmek için babam bir sürü ayar yapardı :) Ne günlerdi ya :)

tabı canım tornavıdayla ayar yapardık...sonra load komutuyla yukle :)) o bılgısayarı yurt dısından almıstık almanyadan tam 6 ay beklemıstık :) sımdı bakıyorumda 20 sene ıcınde bılgısayarlar ınanılmaz oldu :) sankı o bılgısayarların uzerınden 1000 yıl gecmıs kendımı o zaman tarıh oncesınde yasamıs gıbı hıssedıyorum :)

Reaksiyon puanı
189
tabı canım tornavıdayla ayar yapardık...sonra load komutuyla yukle :)) o bılgısayarı yurt dısından almıstık almanyadan tam 6 ay beklemıstık :) sımdı bakıyorumda 20 sene ıcınde bılgısayarlar ınanılmaz oldu :) sankı o bılgısayarların uzerınden 1000 yıl gecmıs kendımı o zaman tarıh oncesınde yasamıs gıbı hıssedıyorum :)

Commodore64'ü de bilgisayardan sayarsak benim bilgisayar ile tanışmam baya eskiye dayanıyor o zaman :) Gerçi ben bilmezdim o zamanlar :) Babam bana ayarlardı ben de saatlerce aynı oyunları oynardım :) Keşke bir tane olsa da sırf nostaji için kullanabilsem :)

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
orta okulda pcye oyun kurdum ama oyunu D ye kurmustum sonra begenmedm oyunu sılıyım dedım neyse sılerken bı secenek cıktı ' yes ' 'yes to all' bende safım acıklmayı okumadn yes to all dedım bı baktım normal dosyalarımıda sılmeye basladı 10 snye D tamamen bosaldı işin kötüsü amca oglunun butun dugun goruntulerı bende hepsi silindi napcam bılmyrm ozman bı abı vardı tanıdık sagolsn data recovery diye bi programla hepsnı geri getirmişti o gün bugündür hiçbişeyi okumadn onaylamıyrm :D:D:D

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
Benim de saçma bir anım var. Windows 98'in olduğu zamanlardı. Bilgisayarımı anlatacağım olay yaşanmadan kısa bir süre önce almıştım. O zamanlar harddisk kapasiteleri şimdiki gibi değildi. Benimki 4 GB idi. :D Resimler ve bazı oyunlar yüzünden bir bölümü dolmuştu. Ben de tesadüfen bulduğum Windows klasörünün içindeki dosyaların gereksiz olduğunu düşünerek büyük bir çoğunluğunu silmiştim. Sonucu söylememe gerek yok sanırım. :D Babam bunu nasıl başardığımı sorduğunda virüs ihtimali olabileceğini söylemiştim. :D Oysa bilgisayarın bir internet bağlantısı bile yoktu hatırladığım kadarıyla. :D Ne günlerdi ya. :)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Ben eve ilk Pc alındığında karşısında oturup sağa sola tıklardım, abim paint i açtı bari resim yapıp pc yi bozmayayım diye , kalemle bayağı bir karaladıktan sonra acaba bu boya hiç bitmiyormu, sonsuza kadar hiç birşey sürmez illa bi süreden sonra biter diye saatlerce hem karalayıp hem düşünmüştüm. :D

kkoray

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Ben eve ilk Pc alındığında karşısında oturup sağa sola tıklardım, abim paint i açtı bari resim yapıp pc yi bozmayayım diye , kalemle bayağı bir karaladıktan sonra acaba bu boya hiç bitmiyormu, sonsuza kadar hiç birşey sürmez illa bi süreden sonra biter diye saatlerce hem karalayıp hem düşünmüştüm. :D

hahaah süper :D

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
İlk oynadığım oyunlardan biri fifa98 di. Abim açardı ben de oynadığımı zannederek mouse u sallardım. Sonra azimle çalışıp tek başıma maça girdim.(o zamanlar daha okuma-yazmam yok).
Millete artistik yapardım 4mb ekran kartı var diye. Ah ah! ne günlerdi, yaşlanmışmıyız ne!!!

s.emir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
  • Bilgisayar aldığım günün ilk gecesinde "C"deki dosyaların çok olduğunu gördüm.Oysa
  • "D" tamamen boş idi.Dengelemek lazım geldiğini düşündüm.:clap:program files ve windows klasörlerini kısmen ve zor da olsa "D"ye taşımıştım o kadar beklemeye razı olarak.. Sonuç malum:çöktü!:lol:

• Bizim hanım azarlıyordu beni bi keresinde:"Şu çocuğun eline CDleri niye verip duruyorsun?Virüs mirüs var diyorlar,dikkat etsene!:lol:(vallahi gerçektir)
  • Biraz cimri :tt2:bir arkadaşım vardı.Sene 2002 olmalı.İlk defa bir bilgisayar almıştı.Birkaç gün sonra bana telefonda "Benim oğlan devamlı paintte resim çiziyor.Çok boya kullanıyor.Monitörün tüpü biter mi?::lol:
l:

MüktesebaT

Profesör
Reaksiyon puanı
41
hahah bombaymış son anılar:)))

---------- Post added at 01:45 ---------- Previous post was at 01:44 ----------

tüp b,ter mi..:DD

cd de virüs var çocuğa verme:DDDDD

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Benim ilk bilgisayar anılarımdan değil ama anlatayım:

Bilgisayar öğretmenliği kazanmışız gitmişiz üniversiteye ve 1. sınıf sonunda evdeyiz, yani tatilde. Üniversiteden sınıftan bi kız arkadaşımla netten konuşuyoruz. Diyo ki komşumun bilgisayarına format atcam. Formatı monitöre mi atcam kasaya mı atcam diye sormasın mı :D Ben koptum o esnada :D

Bu kızın bilgisayar öğretmenliği okuduğuna ben bile inanamadım :D

karakule_66

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Benimde ilk bilgisayarım win 95'in meşhur oldugu zamanlarda amcam almanyadan getirmişti.eve getirdik kurduk.babam kurdu bilgisayarı amcamla birlikte.sonra disk birleştiriciyi açtılar.sonra babamgil dedi bilgisayar yerine alışana kadar elleme dediler(artık pc yerine nasıl alışacaksa sanki yeni eve taşınan insan gibi:D).sonra sabah kalkmıştım.korka korka bilgisayarı açmıştım.başlatı felan açtım az mouseyi oynattım sonra kapattım kapanmıyor.Sonra telaşa kapıldım.Anneme söyledim anne kapanmıyor napcaz diye annemde çek fişini gitsin dedi bende olmaz anne pc patlar yanar demiştim.Hiç unutmuyom annem çekmişti benim arka yusuflamıştı tabi:D.ah ne günlerdi be.sonra ustası olduk tabi hayat çok çabuk geçiyor.Daha sonra çevirmeli internet vardı bi telefon numarası giriyorduk galiba öyle birşeydi tam hatırlamıyom.daha sonra 512 kbit lik interneti 1 daire kullandıgımızı bilirim:D

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Benim ilk bilgisayar anılarımdan değil ama anlatayım:

Bilgisayar öğretmenliği kazanmışız gitmişiz üniversiteye ve 1. sınıf sonunda evdeyiz, yani tatilde. Üniversiteden sınıftan bi kız arkadaşımla netten konuşuyoruz. Diyo ki komşumun bilgisayarına format atcam. Formatı monitöre mi atcam kasaya mı atcam diye sormasın mı :D Ben koptum o esnada :D

Bu kızın bilgisayar öğretmenliği okuduğuna ben bile inanamadım :D

herhalde formatı bir tuşa basılarak atılıyor sanıyor, ikisine de at deseydin :D

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Bilgisayarla ilk tanışmam bir şirkette olmuştu. Emlak komisyonculuğu yapan bu şirkette, gazetelerdeki emlak ilanlarını bilgisayara girip, 10 bilgide bir (yani 10 ilanda bir) diskete çekip siliyorduk.
Orada Dos altında Mummy diye bir oyun vardı. Hastası olmuştum.
1999 yılında Nete girebilecek bir PC toplattığımda bana bilgisel olarak destek olan arkadaşım bir Pinball oyunu yüklemişti. Bir de Descent adlı oyunu.
O Pinball oyununu çok aradım ama bulamadım. Çok güzeldi.
Ben PC'yi dosya silerek hiç çökertmedim.
Her ay düzenli 3 dergi alıp, okuyordum.
Ama deliler gibi Net'e girişim sadece 3 ay sürdü.
Geceli, gündüzlü gezintilerin sonunda 4. ay aslında hep aynı şeylerin içinde dönüp durduğumu anladım.
O zaman ben de web sitesi yapmayı öğrenmeye başladım.
Öylece de günümüze dek geldim.

Naaa

Profesör
Reaksiyon puanı
3
öncelikle şunu belirteyim. anılarınızı baya bi gülerek okudum :)))
bende katılayım dedim.. fifa 98 zamanı tanıştım bilgisayarla. o zamanlar doom 2 miydi neydi öyle bir oyun vardı. halamlardayım :D pc yi açmak için izin istedim ve korka korka açtım.. doom 2 oynuyorum brz da korktum oyundan :D neyse çıkmak için quit e geliyorum yazı çıkıyor anammmm kan beynime sıçradı bilgisayarı bozdum galiba dedim içeri gittim tamam elleme abin gelince yapar dediler ben fösür fösür..neyse düzeldi pc. quit e gelince çıkan o yazı da şuymuş... YES / NO .. y harfine basmam yeterliydi yani :)

-bide eve ilk pc aldığımda baya pahalı pc almıştık dell den ama hoparlörü yoktu:D sessiz sessiz oynamıştım 1 hafta falan :)

birde ateride goal3 diye bir oyun vardı. üzerinde 1p yazan adam çok kötü oynuyor diyorduk ilk zamanlar,bir zaman sonra anladıkki tek yönlendirdiğimiz adam o imiş :)
saygılar :)

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Komşulardan biri bilgisayarından birkaç MP3 çalıyor. O zamanlar o kadar acemiyim ki müzik çalabileceğından bile haberim yok :D Kardeşim birkaç müzik atmak için disket götürmüş. Eve geldi "müzik getirdim" dedi, taktık disketi falan sonra tıkladık çalışmadı :D Dayım eve gelince ona sorduk, "bunlar kısa yol" dedi :D