Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

PaRRaZit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nedendir bilmiyorum en az 5 defa sorunumu yazdığım halde SwateR dışında hiç kimse ilgilenmedi.Hatta gariptir hemen benim altımdaki sorundan başladılar cevaplamaya.Tabiki ilgilenmek zorunda değilsiniz :) yinede teşekkürler.Sadece sloganınıza istinaden cevap beklemiştim"biliyorsan paylaş,bilmiyorsan sor" :)

catli42

Asistan
Reaksiyon puanı
0
selam evet bende yeni gördüm özür diliyorum yazi kusura bakmayin benim sorum söyle vista kullandiysaniz sag asagida kener cubugunda aero glass sembolu vardi yani bende diyorumki windows 7 bu sembol olarak aero glass kenar cubuguna ekleyecegim soru bu ama aero sembolu yok bir yerdeki ekleyim yani sorun burda

444444.png

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Nedendir bilmiyorum en az 5 defa sorunumu yazdığım halde SwateR dışında hiç kimse ilgilenmedi.Hatta gariptir hemen benim altımdaki sorundan başladılar cevaplamaya.Tabiki ilgilenmek zorunda değilsiniz :) yinede teşekkürler.Sadece sloganınıza istinaden cevap beklemiştim"biliyorsan paylaş,bilmiyorsan sor" :)
Kardeş bilenler mutlaka paylaşırlar.Senin problemin büyük ihtimal kodeclerden kaynaklanmakta diye düşünüyorum, güncel ve 64 bite uyumlu bir kodec paketi yükleyip ,video renderer ayarlarıyla deneyerek en iyi görüntüyü bulabilirsin.Bu konu forumda tartışılmıştı ama hangi başlıkta şu an hatırlamıyorum aratırsan karşına çıkar umarım.kolay gelsin

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
selam evet bende yeni gördüm özür diliyorum yazi kusura bakmayin benim sorum söyle vista kullandiysaniz sag asagida kener cubugunda aero glass sembolu vardi yani bende diyorumki windows 7 bu sembol olarak aero glass kenar cubuguna ekleyecegim soru bu ama aero sembolu yok bir yerdeki ekleyim yani sorun burda

444444.png

Onu bilmiyorum ama şöyle bir çözüm yolu var.O simgenin kısayolu Win + Tab tuşudur.Win tuşuna bas ve elini çekmeden Tab tuşunada bas.Tab tuşuna her basıp çektiğinde sonraki pencereye kayacaktır.

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Söylediğiniz şey aero glass değil flip3d olarak adlandırılan pencereler arası geçiş zannederim ve masaüstünde veya görev çubuğunda kısayol oluşturmak istiyorsunuz..(Ben ben böyle anladım:))eğer isteğiniz buysa şu yolu takip edin;
Masaüstünüzde boş bir alanda sağ tuş yaparak Yeni>Kısayolseçeneğini işaretliyoruz .Açılan pencerede ki yol kısmına
" C:\Windows\system32\rundll32.exe DwmApi #105 " (tırnaklar hariç )yazıyoruz ve ileri butonuna basıyoruz.Oluşan kısa yola tıkladığımızda artık flip3d çalışacaktır,oluşturduğumuz bu kısa yola istediğimiz adı verdikten sonra sürükle bırak yöntemiyle görev çubuğuna taşıyabiliriz.Kolay gelsin...

crdsa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Duvarkağıdı ayarlarken Uzat, Ortala vs. ne seçersem seçeyim resmi uzatıyor. Windows 7'de böyle mi? Yoksa bende mi sorun var?

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Duvarkağıdı ayarlarken Uzat, Ortala vs. ne seçersem seçeyim resmi uzatıyor. Windows 7'de böyle mi? Yoksa bende mi sorun var?
Windows 7 de öyle değil tabii ki de ;ekran çözünürlüğü ve renk bitlerini kontrol edin,desteklenen en yüksek ekran çözünürlüğünü ve 32 bit renk derinliğini seçin,eğer sistem dosyalarını 3.parti bir yazılımla bozmamışsanız, değişiklikler gerçekleşecektir.Kolay gelsin.

crdsa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
En yüksek ekran çözünürlüğü en yüksekte (1366x768). Renk derinliği nerden ayarlanıyor bulamadım. Sistem dosyaları bozulmamıştır. Zaten bilgisayarı ilk aldığımda da hemen duvarkağıdı ayarlamak isterken de fark etmiştim bunu.

Küçük boyuttaki resimleri ortala diyerek hemen kullanmak isterdim ama olmayacak artık napalım. Ben de paint'ten oradaki alan kadar bir sayfa açıp, ortasına resmi yapıştırırım artık. :D

cheleby

Profesör
Reaksiyon puanı
227
Arkadaşlar win 7 yükledim.Tanınmamış 2 drive vardı.biri Web Camdı.Kendisi güncellemelerde tanıdı.Otomatik yükledi.Kamerayı açtığımda siyah bi görüntü var.Hiçbirşekilde kamera göstermiyor.Netten vista driverini buldum indirdim gene aynı.Bu sorunu nasıl çözebilirim?

nebil dikay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar windows 7 64 bit için moonstar tarzı free sözluk programı arıyorum..ben uyumlu bulamadım...

attorney

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Toshiba a300 satelıte laptop kullanıyorum.

sistemimde windows 7 ultimate yüklü.

tüm aygıtlar yuklu. ve güncel

ama arada sırada bilgisayar acıldıgında ekran kartı driveri yuklemeden acılıyor.

bazen acıkken kendılıgınden toucpad calısmıyor .

bunu nasıl cozecegim.

attorney

Doçent
Reaksiyon puanı
18

ama arada sırada bilgisayar acıldıgında ekran kartı driveri yuklemeden acılıyor.

bunu nasıl cozecegim.
hala cevap için bekliyorum.koskoca sdn de yardım edebilecek biri yokmu?

dyurttas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar!
Toshiba laptobumda orjinal win7 home ing. yüklü.Dilini home de dil değiştirme seçeneği olmadığından illegal olarak Türkçe yaptım.5 aydır sorunsuz kullanıyorum.Son günlerde windowsunuz orjınal değil uyarısı alıyorum.
Dil değiştirdiğim için ya da
Eskiden beri güvenlik merkezinde virüsten kaynaklanan bir sorunum var ondandır diye düşünüyorum.
Bilgisi olanlardan ya da damdan düşenlerden yardım rica ediyorum....

ImpLosioN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

bunu nasıl cozecegim.

Merhaba, eğer sisteminizde uzaktan bağlantı türevleri programlar var ise ( dameware,logmein vs. ) bunların grafik sürücüleri bulunuyor aygıt yöneticisinde bu yüzden çoğunlukla yapıyor. Ben bu tür programları kaldırdıktan sonra ekran kartı sürücüsünü tekrardan kurarak bu sorunu aşıyorum. ( Sürücülerin önceliği yer değiştiriyor bir şekilde, maksimum çözünürlük 8 bit gibi saçma sapan şeyler oluyor )

Eğer bu tür bir program yok ise bilemeyeceğim :)

FSeR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hala cevap için bekliyorum.koskoca sdn de yardım edebilecek biri yokmu?

Ati ekran kartlarında bazen grafik çökmesi meydana geliyor ve w7 7600 sürümünde bu problem meydana geliyordu. Bu problemi ati son driverleri ile çözdü ve kullandığınız w7 nin final olmasına dikkat edin.... Touch pad için toshibadan uyumlu driver istemeni öneririm. Bazı laptoplar ve modelleri, işletim sistemi, services pack ve dil uyumuna kadar inceleme yaptığı için sorunlarla karşılaşabiliyoruz bu sorun driverin tanınmış olmasına rağmen çalışmaması yada çalışmayı durdurması.

çağlar522

Doçent
Reaksiyon puanı
5
merhabalar,bir sorunum var windows 7 hiçbir exe dosyası açılmıyor,galiba evdekiler pc yi biraz kurcalamış,nereye tıklasam windows media center açılıyodu,ben varsayılan programlardan explorer exe yi seçtim ama yine hiç biri açılmıyor ,dosyaların simgeleri falan herşey degişmiş,ekran alıntısı yapcam o da açılmıyor ,sistem geri yükle me de (firefox u açabildim,tek tek hepsini varsayılan olarak seçmem mi gerekir?)acilll yarrdımm!!!

---------- saat 10:31 eklendi ---------- önceki mesaj saat 10:26 eklenmişti ----------

merhabalar,bir sorunum var windows 7 hiçbir exe dosyası açılmıyor,galiba evdekiler pc yi biraz kurcalamış,nereye tıklasam windows media center açılıyodu,ben varsayılan programlardan explorer exe yi seçtim ama yine hiç biri açılmıyor ,dosyaların simgeleri falan herşey degişmiş,ekran alıntısı yapcam o da açılmıyor ,sistem geri yükle me de (firefox u açabildim,tek tek hepsini varsayılan olarak seçmem mi gerekir?)acilll yarrdımm!!!

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247

Bu araç ile düzeltme yapabilirsiniz :

Problemin çözümü için aşağıdaki aracı da kullanabilirsiniz..

İndirme bağlantısı :
FixWin Utility v 1.2

Detaylı bilgi için:
http://www.thewindowsclub.com/repair-fix-windows-7-vista-problems-with-fixwin-utility

Ekran görüntüleri :
http://www.thewindowsclub.com/fixwin-screen-shots-showing-list-of-windows-fixes

çağlar522

Doçent
Reaksiyon puanı
5
denicem işallah olur.

---------- saat 11:51 eklendi ---------- önceki mesaj saat 10:49 eklenmişti ----------

olmadı işaretledigin yeri de denedim diger seçenekleri de düzelmedi,hiçbircdeişiklik yok.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
denicem işallah olur.

---------- saat 11:51 eklendi ---------- önceki mesaj saat 10:49 eklenmişti ----------

olmadı işaretledigin yeri de denedim diger seçenekleri de düzelmedi,hiçbircdeişiklik yok.

Resim bir başka konudan alıntı ve işaretlenen konu başka bir hatanın çözümü içindi.
İşaretlediğim yer değil; sana gerekli olan maddeleri tıklamak gerek.

Daha çok bu sayfa :

68137Goruntu-3.png

çağlar522

Doçent
Reaksiyon puanı
5
o seçeneklerden de bazılarını denedim olmadı ,hepsini denesem sorun yaratır mi?

---------- saat 12:25 eklendi ---------- önceki mesaj saat 12:05 eklenmişti ----------

en iyisi windowsu onarmak.bide onu denim.

çağlar522

Doçent
Reaksiyon puanı
5
format attım eski gadgettleimi windoows.old dan nasıl alabilirim?,çok güzel radyo gadgetleri vardı

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
format attım eski gadgettleimi windoows.old dan nasıl alabilirim?,çok güzel radyo gadgetleri vardı

Gadget isimlerini hatırlıyorsan arama yaparak klasöre ulaşabilirsin.
Veya Windows.old klasörü içinde gadget yazarak arama yapabilirsin.
....
Radyo masaüstü araçlarına hiç gerek yok.
Exa Radyo gibi bir program işini görecektir.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
explorer.exe, shell32.dll, ExplorerFrame.dll gibi sistem dosyalarını değiştirerek tema yüklenmesi tavsiye edilmiyor.
Bunu yerine ;

resimdeki geri alınabilir işlemi (sisteminize uygun olanı) uyguladıktan sonra,

tema dosya ve klasörünü Windows\Resources klasörüne atarak kullanmak sistem açısından daha güvenlidir.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
Windows could not configure one or more system components. To install
Windows, restart the computer and then restart the installation

64bit kurulum sırasında tam son aşamaya gelmişken bu hatayı alıyoum başka pc de de farklı dvdlerlede denedim kafayı yicem raid felan da değil laptopta da denedim delirmek üzereyim :(var mı daha önceden böyle sorun yaşayan nete baktım düzgün bir kaynak yok :/ hatta bu satırları yazarken elimdeki orjinal cd de hataverdi :/

Choice

Asistan
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar bi kaç yere açtım ama cevap bulamadım bu başlıkta da aradım ama konu uzun olduğu için görmemiş olabilirim kusura bakmayın vista kullanıyodum ve daemon tools un en son sürümü kurulu idi win 7 ye geçerken pc den kaldırdım ve win 7 kurduktan sonra tekrar kurdum ama hata verdi acaba nasıl hallederim bu sorunu???

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Verdiği hatanın ne olduğunu söylersen daha iyi yardımcı olunabilir. Kurulum hatasıysa Daemon Tools'un win7 uyumlu sürümü olup olmadığına bi bakın.