Firefox'u Hızlandırıyoruz!

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Son dönemde birçok kullanıcısını Google Chrome'a kaptıran Firefox'u Chrome'dan daha hızlı yapmanın yolunu açıklıyoruz.

Firefox ile Chrome arasında hız olarak ciddi bir fark oluştuğu artık birçok kullanıcı ve uzman tarafından kabul ediliyor. Ne var ki hala daha birçok konuda Firefox'un Chrome'a karşı üstünlüğü devam etmekte. Bu sebeple birkaç küçük ayarla Firefox'u hızlandırmayı denedik ve sonuçta Chrome'dan az farkla da olsa hızlı olmasını sağladık. (Firefox 3.6.4'ten İyi Haber)
dopo-windows-xp-symantec-mette-a-repentaglio-la-stabilita-di-firefox-31275824531.jpg

1. [ *]Öncelikle Firefox'un adres satırına about:config yazarak ayarlar sayfasına ulaşıyoruz.
    [ *]Ayarlar sayfasında aşağıya doğru kayarak;*network.http.pipelining,*network.http.proxy.pipelining değerlerini çift tıklamayla true olarak değiştiriyoruz.
    [ *]Bir sonraki adımda network.http.pipelining.maxrequests değerini bularak 8 ile değiştiriyoruz.
    [ *]Dördüncü adımda ayarlar sayfasında boş bir yeri tıklayıp "New->Integer" yolunu izleyerek "nglayout.initialpaint.delay" adlı 0 değerinde bir değişken oluşturuyorsunuz.
    [ *]Yine bir önceki adımdaki yöntemle "content.notify.interval" adında bir integer değişken oluşturarak değerini 500000 olarak ayarlıyorsunuz.
    [ *]Tekrar aynı ekranda yukarıdakiler gibi "content.switch.threshold" adında bir integer değer oluşturup değerini 250000 olarak ayarlıyorsunuz. Merak etmeyin mutlu sona yaklaştık artık.
    [ *]Son iki adım olarak bu sefer oluşturduğumuz değişkenleri Integer olarak değilde Boolean olarak oluşturuyorsunuz ve değişkenlerin isimleri ve değerlerini aşağıdaki gibi ayarlamalısınız. "content.notify.ontimer - true" "content.interrupt.parsing - false"
Bu ince ayarlardan sonra Firefox'unuzda gözle görülür bir hızlanma yaşanacak. Tabi bunların yanında eklentilerin sayısını az tutmak veya kapatmak, flash içeriği bloklamak gibi ayarlarda önemli hızlanmalara sebep olacaktır.
:: Bu ayarları yapmakla uğraşır mısınız?
Yazan: Ömer Faruk AK
SDN - http://shiftdelete.net

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
uğraştım ve yaptım şimdi denemesi kaldı :)

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Bişeyin bağımlısıysanız her bi haltı yaparsınız :D

Uğraşırım tabi. Linux 'dakinde yaptım zaten. Windows 'dakinde de yapacam da üşeniyorum :)

TEGİN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
99
Arkadaşlar boş bir yere sağ tıklayıp yeni dediğimde ben de ''Katar-Sayı-Boolean''seçenekleri var..Bunlardan hangisi integer oluyor.?

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
1 sene önce yapmıştım bu ayarları , hızlandırıyor gerçekten.

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
teşekürler keyloger bu güzel bilgi için şimdi sıra geldi denemeye

PanxeR

Doçent
Reaksiyon puanı
5
biraz hızlandı ama firefox bir türlü chrome ve opera kadar olamıyor hatta safari bile daha hızlı =)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Yarısına kadar yapmış bırakmıştım, Şimdi tamamladım :)

vayt

Asistan
Reaksiyon puanı
5
kimse yanlış anlamasın bu kesinlikle benim düşüncem. şimdiye kadar firefox da bu tip ayarları denemiş, fasterfox eklentisi kurmuş biri olarak söylüyorum; çoğu görüntüleme hızını arttırıyor. hatta geçenlerde fasterfox yüklüydü ve hızda düşüş vardı. firefox u tamamen (reg değerleri dahil) kaldırıp yeniden kurdum ve hız ile alakalı eklentiler dışındaki eklentilerimi geri yükledim. sonuç mükemmeldi. bazen orjinali daha iyi olabiliyor...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bayağı olmuştu yapalı. Hızlanıyor gerçekten. Ama Linux dağıtımları altında Firefox Chromium'la eşit hızda. Chrome'u bilemem. Chromium'un Chrome'dan daha hızlı olduğunu düşünüyorum. :)

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
İyide benim Firefox um zaten çok hızlı... Hızla bi sorunum yok...

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662

Bu ayalarlar ile uğraşmaya hiç gerek yok.Kurun Google Chrome'u.Şipşak hazır :D

ByKaMiKaZe

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
20
70tane eklenti varken biraz zor hızlanır benim Firefox o yüzden uğraşmıyorum

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
sabah denedim ancak şimdi yazabiliyorum. :) gerçektende çok iyi oldu.

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
3 dk alıyor. Yaptım çok azda olsa iyi geldi gibi. Bu iyileşme piskolojik değilse.. .

Teşekkürler modum ve editörüm. ..

ByPsychooo

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Hiçbir ayar yapmamama rağmen değerler aynen böyle ? galiba bi eklenti yaptı?

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Teşekkür ederim. Gerçekten hızlandı. Firefoxun bu şekilde çalışması garibime gidiyor. Sayfalar çok hızlı açılıyor.

eddiebg

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bu ayarlar aylardir ortalikta geziyor. Firefox farkinsa degil mi ki bunu bize cin iskencesi gibi ugrastiriyorlar. Bence hizlanma falanda olmuyordur tamamen psikolojik olsa gerek.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Bu ayarlar aylardir ortalikta geziyor. Firefox farkinsa degil mi ki bunu bize cin iskencesi gibi ugrastiriyorlar. Bence hizlanma falanda olmuyordur tamamen psikolojik olsa gerek.
Bu işlemler sunuculara istek sayısını artırıp aşırı yük bindiriyor. Öntanımlı gelemez.

M.Uzun

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
vala işe yaradı :) teşekkür ediyorum.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
bildiğin resmen uçmaya başladı, bu ne saşmalık ya adamlar devamlı yeni sürüm çıkarıyorlar neden bu ayarlar default olarak gelmiyor.