Linux Kardeşlik Çağrısı

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
harbi nerdeyse mac os kde kullanacak hala calim satiyor

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Bu kadar geyik lafından sonra karar aldım. Yazacağım işletim sisteminin maskotu geyik olacak. :devil: :w00t:
Bende yardımcı olayım sana. :D

deer-icon.png

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
ya merak ettim bu topicin amaci ne hala anlamis degilim ondan benden ses cikmiyor :)

jea olsa olsa geyik isletim sistemi yapar ilk sürümü noel baba olur sürümün adi

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
shakal ben şahsen macos'nin görünüşünü de hiç beğenmiyorum

arkadaşlar aklıma bir fikir geldi
bu grubun logosunu da geyik yapsak mı
oylayama sunayım mı :D

---------- saat 17:02 eklendi ---------- önceki mesaj saat 17:01 eklenmişti ----------

bu konunun asıl amacı burada toplanan insanların diğer linux dağıtımlarına hiçbir neden yokken laf atmalarını önlemek mesela ya abi bunu babam yazsa kullanmam bu ne rezil dağıtım gibi sözlerden kaçındırmak ancak teknik olarak kötü özelliklerini tabiki bahsedebilir.
yani önce kendi aramızda bir olup sonra windows'u devireceğiz :D
penguin capslar kurbağa olmuş :D

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
bunu babamin oglu yassa kullanamam ,dagtimi kötülemiyorki :) ben kullanmam
neden ler dahilinde

1 cok zor bir kullanimi vardir ayni open suse (kime zor bilmeyene )

2 paketleri ile yetinemez gereksiz bir cok paket ister ;)

3 kararsizdir sürekli cökmeler yasanir

4 hardwarelerde sorun yasaniyordur

5 adam giciktir takintisi vardir :)

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
sadece tekniksel yetersizlikleri açıklayarak dağıtımı karalamadan uzak durmak yapmaya çalıştığımız
amacımız fanatikliği önlemek, linux dağıtımları arasında savaştan uzak tutmak
seni de yazayım mı :D

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
ben bariscilimdir saten denemedigim cok dagitim var ama kendi capimda bircok dagitimi denemisimdir .ben bastada dedim savasi asil linux dagitimlari veriyor kullanici özellikle linux kullanicisi savasmasi mantik disidir ,saten bu suna benziyor ayni adamin 4 karisi var ve onlardan cocuklari var simdi bu cocuklardan hangisi adamin cocugu diye sorulmaz, ama iste bu savasi verenler cocuklar deyil kadinlar :)

jea bazen hak veriyorum su linux adina ne varsa hemen ubuntu icin destek veriliyor, neden bir suse icin yok veyahut mandriva icin yada fedora icin yada pardus icin ,bu cok sacmalik bu savasin ne boyutta oldugunu gösteriyor ,yani istenmis olsa ayni paket üzerinde birlesemezlermi ,ayni anda belki olmaz ,ama bir sonraki sürümlerde ona göre tasarlanabilinir

bu arada pardus aslinda yirticidir :)

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
ya o birşey değil de
şimdi yazayım mı yazmayım mı :D

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
macos saygı duymadığım bir dağıtımdır, kendisi açık kaynağın nimetlerini dibine kadar sömürüp ismini birkez ağzına bile almaz
acık kaynak nasıl oluyor diye sorsam ayıp olcak ama lafı gecti forum sitesinde ama ben anlamamıştım daha yeni oldugum için ozel mesajla bilgilendiren olursa memnun olurum bi de ben kardeşiz sanıyodum

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
sen ne diyorsun almi emin adımlarla ama çaktırmadan linux yolunda ilerliyor :D

QaFeİN

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Linux Kullanmıyorum Ama Linux Kullananların İçinde Yer Almak Benim İçin Bir Şereftir :D Tabii Kabul Ederseniz :D

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
tek kelimeyle QaFeİN
işte budur
merak etme sen de birgün kullanmasan bile illa ki birkaç dağıtımı, birkaç masaüstünü denersin :D

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
bsd kullanıyorum genelde ama beni de listeye ekleyebilirsin (bsd nin daha hızlı çalıştığını savunduğum için özür dilemem gerekiyor mu) :D

firefox4ever

Profesör
Reaksiyon puanı
41
ALMİ Windows'un yılmaz savunucularındandı vay be demek linuxcu oldu :D:D

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Hangi BSD ? Bir de merak ettim neden BSD, Linux değil ?

:) FreeBSD, linuxdan önce onunla başlamıştım 2001 de, 4.2 sürümü ile tanışınca, o yüzden biraz daha aşinayım, sanırım sn.hakkı öcal hocanın bir makalesinden sonra kurmuştum...

Alışkın olduğum için seviyorum. Artı ports yapısı bana çok kolay geliyor. Siz de biliyorsunuz ki çekirdeği modifiye etmek çok kolay... O yüzden de hızlı çalışıyor... Kullandığım makinadan zevk alıyorum :)

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
BSD sistemleri kardeş sistemdir sorun değil.
hatta istersen listeye alalım seni kosasker
BSD daha hızlı dersen özür dilemen gerekmez üyelerimizden tek istediğimiz diğer dağıtımlara hakaret edici, karalayıcı cümleler kullanmaları
teknik olarak açıklamalar neden olmasın

ancak şuradaki benchmarklara göz atmıştım, bsd olsun solaris olsun linux'ten yavaş kalıyor tabi hızlı olduğu alanlarda var ancak fazla farkla değil
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=freebsd8_ubuntu910&num=1

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=os_threeway_2008&num=1

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
BSD sistemleri kardeş sistemdir sorun değil.
hatta istersen listeye alalım seni kosasker
BSD daha hızlı dersen özür dilemen gerekmez üyelerimizden tek istediğimiz diğer dağıtımlara hakaret edici, karalayıcı cümleler kullanmaları
teknik olarak açıklamalar neden olmasın

ancak şuradaki benchmarklara göz atmıştım, bsd olsun solaris olsun linux'ten yavaş kalıyor tabi hızlı olduğu alanlarda var ancak fazla farkla değil
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=freebsd8_ubuntu910&num=1

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=os_threeway_2008&num=1
:cool::mrgreen:

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bende yardımcı olayım sana. :D

deer-icon.png

Resimler kurbağa olmuuuuşş. :D

ya merak ettim bu topicin amaci ne hala anlamis degilim ondan benden ses cikmiyor :)

jea olsa olsa geyik isletim sistemi yapar ilk sürümü noel baba olur sürümün adi

Ayıp ettin. :) Benim yapacağım sistemin logosu hacın üstüne oturmuş geyik resminden ibaret olur. :) Biraz fazla dindarım da. :blush:

shakal ben şahsen macos'nin görünüşünü de hiç beğenmiyorum

arkadaşlar aklıma bir fikir geldi
bu grubun logosunu da geyik yapsak mı
oylayama sunayım mı :D

---------- saat 17:02 eklendi ---------- önceki mesaj saat 17:01 eklenmişti ----------

bu konunun asıl amacı burada toplanan insanların diğer linux dağıtımlarına hiçbir neden yokken laf atmalarını önlemek mesela ya abi bunu babam yazsa kullanmam bu ne rezil dağıtım gibi sözlerden kaçındırmak ancak teknik olarak kötü özelliklerini tabiki bahsedebilir.
yani önce kendi aramızda bir olup sonra windows'u devireceğiz :D
penguin capslar kurbağa olmuş :D

Valla iyi fikir. Yapalım bunu. :) Geyik olsun maskotumuz. Ren geyiği. :D

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
arkadaşlar gimp kullanmayı bilen birisi great outdoors yazısını değiştirip Linux Kardeşlik Derneği yapabilir mi? :D

GO_DEER_LOGO.115143143_std.JPG

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
:) FreeBSD, linuxdan önce onunla başlamıştım 2001 de, 4.2 sürümü ile tanışınca, o yüzden biraz daha aşinayım, sanırım sn.hakkı öcal hocanın bir makalesinden sonra kurmuştum...

Alışkın olduğum için seviyorum. Artı ports yapısı bana çok kolay geliyor. Siz de biliyorsunuz ki çekirdeği modifiye etmek çok kolay... O yüzden de hızlı çalışıyor... Kullandığım makinadan zevk alıyorum :)

freeBSD harikadır...
BSD ile ilgili paylaşımlarını forumda görmekten kıvanç duyarız...

Yeni başlayanlar için PCBSD daha uygun olacaktır..:)

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bu kadar linuxcuyu yardım başlıklarındada görmek isteriz :)

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
freeBSD harikadır...
BSD ile ilgili paylaşımlarını forumda görmekten kıvanç duyarız...

Yeni başlayanlar için PCBSD daha uygun olacaktır..:)

:) ilginizi çekmesine sevindim, bir çok yeni başlayan arkadaş win$ow$ da bulduğu rahatlığı linux da da sürdürmek istediğinden BSD yi görünce açıkcası başta korkuyor. Linux deneyimi olan arkadaşlarda dahi malesef başıma geldi :huh:

Pcbsd görselliğe önem verdiği için biraz yavaş kalıyor ama yine de yeni başlayanlara tavsiye ediyorum.

Senelerdir www.enderunix.org bu konuda dökümantasyon sağlamaktadır. Buradan rahatlıkla Kurulum ve bakıma dair türkçe kaynak bulabilirsiniz.

Şahsen ve kendi adıma konuşayım ki freeBSD en kolay, en mükemmel, en basit olan değildir lakin alışmayı düşünürseniz en hızlı ve stabil sistemdir diyebilirim. Uzun zaman redhat, slackware ve debian gibi dağıtımları onunla beraber kullandım... Zamanla (deneme amaçlı olarak da) linux sürümleri sürekli değişti lakin FreeBSD sabit diskimde olduğu yerde kalmaya devam etti. Bu yüzden rahatlıkla hızına dair vurgu yapabiliyorum.

İşim gereği sunucular ile ilgileniyorum. FreeBSD tabanlılar kadar hızlı sunucu görmedim diyeyim, siz de bana kızmayın :)
incelediklerim ise HP/Ux, solaris, nowell netware, slackware, debian, opensuse, pardus (evet onuda sunucu yaptık :D), redhat, ......., MSserver2000, 2003, 2008..

Blade sunucu sistemlerinde ise Vmware in kullandığı GNU/Linux çok hoşuma gidiyor, bunu da not düşmeden geçemeyeceğim... :thumbup1:

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
şu anda 12 tane pc var elimde yurda ait adam dedi zırt pırt çöküyo (xp var) flash takılıyor uçuyor yetti gari dedi deepfreeze de fayda etmiyor napcaz dedi bende çözüm linux abi kuralım en ubuntusundan bi tane 1 ay dene dedim bundan öncede ilköğretim okuluna aynı şeyi yapmıştım belki hatırlayanlar vardır 2 aydır tık yok :D durmak yok çoğalmaya devam :D