User Tag List

1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 28

Windows Developer Preview'da Masaüstündeki Yazıyı Kaldırma

Windows 8 forumunda Windows Developer Preview'da Masaüstündeki Yazıyı Kaldırma konusunu incelemektesiniz.

Masaüstünde ekranın sağ altında yazan sürüm notlarını kaldırmak mümkün mü? Bilen varsa bizlerle paylaşsın Çözümü: Yukarıdaki problemin çözümü için sizlere bir yazı hazırladım. Anlatmaya başlamadan önce yapılacak bu işlemlerin sorumluluğunu ...

erenberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Windows Developer Preview'da Masaüstündeki Yazıyı Kaldırma

Masaüstünde ekranın sağ altında yazan sürüm notlarını kaldırmak mümkün mü? Bilen varsa bizlerle paylaşsın

Çözümü:

Yukarıdaki problemin çözümü için sizlere bir yazı hazırladım. Anlatmaya başlamadan önce yapılacak bu işlemlerin sorumluluğunu üstlenmediğimi söyleyeyim. Yazıyı iki kısım halinde hazırladım: dileyen 1. kısımdaki adımları yapmadan direk 2. kısıma geçebilir. Fakat 2. kısımdaki uygulamada en azından alt kısmı siyah ağırlıklı bir duvar kağıdı kullanmanız şarttır.

1. Kısım

İlk önce ekteki zipli klasörü indirdikten sonra masaüstüne veya uygun bir yere çıkartın.

Sonra "InstallTakeOwnership" e tıklayın ve sırayla gelen ekranlara iki kere yes dedikten sonra ok'e basıp kapatın.

Daha sonra C:\Windows\System32\en-US konumuna gidin, burada "shell32.dll.mui" i bulup sağ tıklayın ve Take Ownership'e basın.

Bu noktadan sonra önlem amaçlı olarak ben bu dosyanın adını "shell32.dll.mui.old" olarak değiştirdim, sizde böyle yapabilirsiniz.

Sonrasında indirdiğimiz klasör içindeki shell32.dll.mui dosyasını C:\Windows\System32\en-US konumuna kopyalıyoruz.

Son adım Task Manager'ı açıyoruz (cltrl+shift+esc) > More details > File > New task(run...) > Create this task with administrative privileges yazan kutucuğa tik atıyoruz ve open bölümüne mcbuilder.exe yazıp ok'e basıyoruz.

Bu işlemler tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Yeniden başlattığınızda sağ altta sadece .b32615d501a711d0 yazısı kalacak fakat bunu kaldırmanın bir yolu yok.

2. Kısım

Bu bölüm hem 1.kısmı uygulayanlar hem de uygulamayanlar içindir. Windows'taki Watermark'ı ufak bir yöntemle gizleyebiliriz. Aslına bakarsanız yukarıdaki işlem yerine bu aşağıdaki işlemi de kullanabilirsiniz.

Masaüstünde sağ tıklayıp Personalize'ı seçiyoruz. Desktop Background'a girip alt kısmı siyah tonlu bir masaüstü arka plan resmi seçtikten sonra picture position'ı center ayarlayın ve hemen altındaki change background color'a girin. Renk olarak beyazı seçin ve save changes deyip çıkın.

Artık yazıdan bir eser kalmadı, geçmiş olsun

Windows Developer Preview ile gelen Watermark:

Yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra masaüstüm (sarı ile çevrelenmiş alana dikkat) :

Not: Yazı tamamen bana (erenberk'e) aittir, kaynak olarak shiftdelete.net belirtilmeden paylaşılması yasaktır.

İndirmek için:http://forum.shiftdelete.net/attachm...7&d=1321737974
    Konu AliA tarafından (20-11-2011 Saat 15:40 ) değiştirilmiştir.
    EnverYigit bunu beğendi.

Hiç bakmamıştım ama win7 de watermark diye aratırsan çıkıyordu win8 watermark olabilir

Bi' arayayım o zaman. Bulursam burada paylaşırım

---------- Post added at 19:05 ---------- Previous post was at 18:45 ----------

Baktım ama hep eski versiyonlar için hazırlanmış. Bir kaç program denedim işe yaramadı. Her yerde çoğunlukla aynı metottan bahsetmiş: 34 ü 35 yapma olayını da yabancı bir forumda bi kullanıcı denemiş ama hash silinmedi diyor, o yüzden denemedim.

Yok galiba
    Konu 1907 tarafından (17-09-2011 Saat 20:27 ) değiştirilmiştir.

Neyse çok da önemli değil. Öyle takıntıları olan biri değilim, sadece olsa iyi olurdu

Standart Windows Developer Preview'da Watermark'ı Kaldırma

Yukarıdaki problemin çözümü için sizlere bir yazı hazırladım. Anlatmaya başlamadan önce yapılacak bu işlemlerin sorumluluğunu üstlenmediğimi söyleyeyim. Yazıyı iki kısım halinde hazırladım: dileyen 1. kısımdaki adımları yapmadan direk 2. kısıma geçebilir. Fakat 2. kısımdaki uygulamada en azından alt kısmı siyah ağırlıklı bir duvar kağıdı kullanmanız şarttır.

1. Kısım

İlk önce ekteki zipli klasörü indirdikten sonra masaüstüne veya uygun bir yere çıkartın.

Sonra "InstallTakeOwnership" e tıklayın ve sırayla gelen ekranlara iki kere yes dedikten sonra ok'e basıp kapatın.

Daha sonra C:\Windows\System32\en-US konumuna gidin, burada "shell32.dll.mui" i bulup sağ tıklayın ve Take Ownership'e basın.

Bu noktadan sonra önlem amaçlı olarak ben bu dosyanın adını "shell32.dll.mui.old" olarak değiştirdim, sizde böyle yapabilirsiniz.

Sonrasında indirdiğimiz klasör içindeki shell32.dll.mui dosyasını C:\Windows\System32\en-US konumuna kopyalıyoruz.

Son adım Task Manager'ı açıyoruz (cltrl+shift+esc) > More details > File > New task(run...) > Create this task with administrative privileges yazan kutucuğa tik atıyoruz ve open bölümüne mcbuilder.exe yazıp ok'e basıyoruz.

Bu işlemler tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Yeniden başlattığınızda sağ altta sadece .b32615d501a711d0 yazısı kalacak fakat bunu kaldırmanın bir yolu yok.

2. Kısım

Bu bölüm hem 1.kısmı uygulayanlar hem de uygulamayanlar içindir. Windows'taki Watermark'ı ufak bir yöntemle gizleyebiliriz. Aslına bakarsanız yukarıdaki işlem yerine bu aşağıdaki işlemi de kullanabilirsiniz.

Masaüstünde sağ tıklayıp Personalize'ı seçiyoruz. Desktop Background'a girip alt kısmı siyah tonlu bir masaüstü arka plan resmi seçtikten sonra picture position'ı center ayarlayın ve hemen altındaki change background color'a girin. Renk olarak beyazı seçin ve save changes deyip çıkın.

Artık yazıdan bir eser kalmadı, geçmiş olsun

Not: Yazı tamamen bana (erenberk'e) aittir, kaynak olarak shiftdelete.net belirtilmeden paylaşılması yasaktır.
    Eklenmiş Dosya
    Konu erenberk tarafından (20-11-2011 Saat 00:10 ) değiştirilmiştir.

Ekteki dosya geceden sabaha 7 kez indirilmiş, konu dünden bugüne 400'den fazla hit almış ama biri de çıkıp teşekkür etmemiş, neyse... Türk forumlarında ilk kez yayınlandı bu.

__kadıköyRAP__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kullanmasam bi teşekkürü hakediyorsun.

---------- Post added at 15:08 ---------- Previous post was at 14:37 ----------

Kullanmasam da diyecektim anlatım bozukluğu yapmışım
    erenberk bunu beğendi.

İlk mesaja da ekledim...

Teşekkürler @__kadıköyRAP__

Alıntı AliA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlk mesaja da ekledim...
    Çok iyi yapmışsın Ali abi sağol

Konu Bilgileri

Bu konuyu görüntüleyenler

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)