User Tag List
Windows Developer Preview'da Masaüstündeki Yazıyı Kaldırma
Windows 8 forumunda Windows Developer Preview'da Masaüstündeki Yazıyı Kaldırma konusunu incelemektesiniz.
Masaüstünde ekranın sağ altında yazan sürüm notlarını kaldırmak mümkün mü? Bilen varsa bizlerle paylaşsın Çözümü: Yukarıdaki problemin çözümü için sizlere bir yazı hazırladım. Anlatmaya başlamadan önce yapılacak bu işlemlerin sorumluluğunu ...
-
17-09-2011 14:00 #1
Windows Developer Preview'da Masaüstündeki Yazıyı Kaldırma
Masaüstünde ekranın sağ altında yazan sürüm notlarını kaldırmak mümkün mü? Bilen varsa bizlerle paylaşsın

Çözümü:
Yukarıdaki problemin çözümü için sizlere bir yazı hazırladım. Anlatmaya başlamadan önce yapılacak bu işlemlerin sorumluluğunu üstlenmediğimi söyleyeyim. Yazıyı iki kısım halinde hazırladım: dileyen 1. kısımdaki adımları yapmadan direk 2. kısıma geçebilir. Fakat 2. kısımdaki uygulamada en azından alt kısmı siyah ağırlıklı bir duvar kağıdı kullanmanız şarttır.
1. Kısım
İlk önce ekteki zipli klasörü indirdikten sonra masaüstüne veya uygun bir yere çıkartın.
Sonra "InstallTakeOwnership" e tıklayın ve sırayla gelen ekranlara iki kere yes dedikten sonra ok'e basıp kapatın.
Daha sonra C:\Windows\System32\en-US konumuna gidin, burada "shell32.dll.mui" i bulup sağ tıklayın ve Take Ownership'e basın.
Bu noktadan sonra önlem amaçlı olarak ben bu dosyanın adını "shell32.dll.mui.old" olarak değiştirdim, sizde böyle yapabilirsiniz.
Sonrasında indirdiğimiz klasör içindeki shell32.dll.mui dosyasını C:\Windows\System32\en-US konumuna kopyalıyoruz.
Son adım Task Manager'ı açıyoruz (cltrl+shift+esc) > More details > File > New task(run...) > Create this task with administrative privileges yazan kutucuğa tik atıyoruz ve open bölümüne mcbuilder.exe yazıp ok'e basıyoruz.
Bu işlemler tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Yeniden başlattığınızda sağ altta sadece .b32615d501a711d0 yazısı kalacak fakat bunu kaldırmanın bir yolu yok.
2. Kısım
Bu bölüm hem 1.kısmı uygulayanlar hem de uygulamayanlar içindir. Windows'taki Watermark'ı ufak bir yöntemle gizleyebiliriz. Aslına bakarsanız yukarıdaki işlem yerine bu aşağıdaki işlemi de kullanabilirsiniz.
Masaüstünde sağ tıklayıp Personalize'ı seçiyoruz. Desktop Background'a girip alt kısmı siyah tonlu bir masaüstü arka plan resmi seçtikten sonra picture position'ı center ayarlayın ve hemen altındaki change background color'a girin. Renk olarak beyazı seçin ve save changes deyip çıkın.
Artık yazıdan bir eser kalmadı, geçmiş olsun
Windows Developer Preview ile gelen Watermark:

Yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra masaüstüm (sarı ile çevrelenmiş alana dikkat) :

Not: Yazı tamamen bana (erenberk'e) aittir, kaynak olarak shiftdelete.net belirtilmeden paylaşılması yasaktır.
İndirmek için:http://forum.shiftdelete.net/attachm...7&d=1321737974Konu AliA tarafından (20-11-2011 Saat 15:40 ) değiştirilmiştir.
-
17-09-2011 14:54 #2
Hiç bakmamıştım ama win7 de watermark diye aratırsan çıkıyordu win8 watermark olabilir
-
17-09-2011 19:05 #3
Bi' arayayım o zaman. Bulursam burada paylaşırım

---------- Post added at 19:05 ---------- Previous post was at 18:45 ----------
Baktım ama hep eski versiyonlar için hazırlanmış. Bir kaç program denedim işe yaramadı. Her yerde çoğunlukla aynı metottan bahsetmiş: 34 ü 35 yapma olayını da yabancı bir forumda bi kullanıcı denemiş ama hash silinmedi diyor, o yüzden denemedim.
-
17-09-2011 20:12 #4
Yok galiba
Konu 1907 tarafından (17-09-2011 Saat 20:27 ) değiştirilmiştir.
-
17-09-2011 21:12 #5
Neyse çok da önemli değil. Öyle takıntıları olan biri değilim, sadece olsa iyi olurdu
-
20-11-2011 00:05 #6
Windows Developer Preview'da Watermark'ı Kaldırma
Yukarıdaki problemin çözümü için sizlere bir yazı hazırladım. Anlatmaya başlamadan önce yapılacak bu işlemlerin sorumluluğunu üstlenmediğimi söyleyeyim. Yazıyı iki kısım halinde hazırladım: dileyen 1. kısımdaki adımları yapmadan direk 2. kısıma geçebilir. Fakat 2. kısımdaki uygulamada en azından alt kısmı siyah ağırlıklı bir duvar kağıdı kullanmanız şarttır.
1. Kısım
İlk önce ekteki zipli klasörü indirdikten sonra masaüstüne veya uygun bir yere çıkartın.
Sonra "InstallTakeOwnership" e tıklayın ve sırayla gelen ekranlara iki kere yes dedikten sonra ok'e basıp kapatın.
Daha sonra C:\Windows\System32\en-US konumuna gidin, burada "shell32.dll.mui" i bulup sağ tıklayın ve Take Ownership'e basın.
Bu noktadan sonra önlem amaçlı olarak ben bu dosyanın adını "shell32.dll.mui.old" olarak değiştirdim, sizde böyle yapabilirsiniz.
Sonrasında indirdiğimiz klasör içindeki shell32.dll.mui dosyasını C:\Windows\System32\en-US konumuna kopyalıyoruz.
Son adım Task Manager'ı açıyoruz (cltrl+shift+esc) > More details > File > New task(run...) > Create this task with administrative privileges yazan kutucuğa tik atıyoruz ve open bölümüne mcbuilder.exe yazıp ok'e basıyoruz.
Bu işlemler tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Yeniden başlattığınızda sağ altta sadece .b32615d501a711d0 yazısı kalacak fakat bunu kaldırmanın bir yolu yok.
2. Kısım
Bu bölüm hem 1.kısmı uygulayanlar hem de uygulamayanlar içindir. Windows'taki Watermark'ı ufak bir yöntemle gizleyebiliriz. Aslına bakarsanız yukarıdaki işlem yerine bu aşağıdaki işlemi de kullanabilirsiniz.
Masaüstünde sağ tıklayıp Personalize'ı seçiyoruz. Desktop Background'a girip alt kısmı siyah tonlu bir masaüstü arka plan resmi seçtikten sonra picture position'ı center ayarlayın ve hemen altındaki change background color'a girin. Renk olarak beyazı seçin ve save changes deyip çıkın.
Artık yazıdan bir eser kalmadı, geçmiş olsun
Not: Yazı tamamen bana (erenberk'e) aittir, kaynak olarak shiftdelete.net belirtilmeden paylaşılması yasaktır.Konu erenberk tarafından (20-11-2011 Saat 00:10 ) değiştirilmiştir.
-
20-11-2011 13:38 #7
Ekteki dosya geceden sabaha 7 kez indirilmiş, konu dünden bugüne 400'den fazla hit almış ama biri de çıkıp teşekkür etmemiş, neyse...
Türk forumlarında ilk kez yayınlandı bu.
-
20-11-2011 15:08 #8
Kullanmasam bi teşekkürü hakediyorsun.
---------- Post added at 15:08 ---------- Previous post was at 14:37 ----------
Kullanmasam da diyecektim anlatım bozukluğu yapmışım
-
20-11-2011 15:11 #9
İlk mesaja da ekledim...
-
20-11-2011 15:14 #10
Teşekkürler @__kadıköyRAP__
Çok iyi yapmışsın Ali abi sağol
Konu Bilgileri
Bu konuyu görüntüleyenler
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)