Gökçe Asena
Müdavim
- Katılım
- 10 Aralık 2017
- Mesajlar
- 1,463
- Reaksiyon puanı
- 2,127
- Puanları
- 113
Yemek pişirirken en sık yapılan hatalar
Yemek yapmak püf noktalarına dikkat ettiğinizde kolay, bazı durumlarda da oldukça zor bir hal alabiliyor. İşte yemek yaparken en sık yapılan hatalar...
Yemek yapmak zevkli olduğu kadar dikkat isteyen bir iş. Yemek yaparken bazı hatalar yemeklerinizin lezzetinde bazı değişiklikler meydana getirebilir. Bunun önüne geçmek için mutfakta doğru bildiğiniz yanlışları ve dikkat edilmesi gereken noktaları derledik…
Pişireceğiniz malzemeleri içine koymadan önce tavanızın ya da tencerenizin ısınmış olduğundan emin olun. Tencere iyice ısınmadan yağı içine koymayın. Aksi halde yemeğiniz çok yağ çekebilir ve yapışabilir.
Yaptığınız yemeğe baharatını başta değil, yemek pişmeye yakın eklerseniz yemeğiniz daha lezzetli olacaktır.
Patlıcan, patates, kereviz gibi sebzeler kesildiği zaman kısa sürede kararırlar. Bu sebepten bu gibi sebzeleri doğradığınızda bekletmeden yemeğinize ilave edin.
Kızartma yaparken kapağı kesinlikle kapatmayın. Hava ile temas eden gıdaların dış yüzeyindeki çıtırlık daha kalıcı olur.
Etli bir yemek yapacaksanız eğer etinizi kesinlikle donmuş bir şekilde kullanmayın. Oda sıcaklığında bekletip yumuşamasını bekleyin. Çok bekletmeniz de etinizde bakteri üremesine sebep olabilir. Etiniz yumuşayınca hemen tencereye atabilirsiniz.
Haşlama gibi yemeklerde et pişmeden tuz atmak etin sertleşmesine sebep olduğundan tuzu yemek piştikten sonra atmanız daha doğru olacaktır.
Kaynamış süte ihtiyacınız varsa, sütü tencereye doldurmadan önce tencerenin içini soğuk su ile ıslatın. Bu sayede sütünüz tencerenin dibine yapışmayacaktır.
Yemek yaparken her zaman soğanı önce kavurun. Sarımsak da kullanacaksanız soğandan sonra ilave edin. Aksi takdirde sarımsaklarınız yanabilir ve içeriğinde vitamin kaybı yaşanabilir.
Etle ilgili bir tüyo daha: Eti mühürleyecekseniz, bunu yüksek ateşte yapmalısınız. Kısık ateşte mühürlemeye kalkarsanız, et suyunu salar ve lezzeti azalır.
Salata yaparken sosunu üzerine hemen gezdirmeyin. Sosu salatayı servis etmeden hemen önce ilave etmeniz daha doğru olacaktır. Aksi halde salatanızdaki yeşillikler kısa sürede sönüp tazeliğini kaybedebilir.
Pilav yapacaksanız eğer pirinci nişastalı suyu çıkana kadar soğuk su ile iyice yıkayın. Ayrıca pilavı pişirirken tencerenizin kapağını açmayın. Demlendikten sonra karıştırmanız daha doğru olacaktır.
Makarnayı süzdükten sonra üzerine soğuk su kesinlikle dökmeyin. Aksi halde makarnanın lezzetini kaybedersiniz. Süzülen makarnanızı direkt olarak sosla buluşturabilirsiniz.
Kaynak: Hürriyet
Yemek yapmak püf noktalarına dikkat ettiğinizde kolay, bazı durumlarda da oldukça zor bir hal alabiliyor. İşte yemek yaparken en sık yapılan hatalar...
Yemek yapmak zevkli olduğu kadar dikkat isteyen bir iş. Yemek yaparken bazı hatalar yemeklerinizin lezzetinde bazı değişiklikler meydana getirebilir. Bunun önüne geçmek için mutfakta doğru bildiğiniz yanlışları ve dikkat edilmesi gereken noktaları derledik…
Pişireceğiniz malzemeleri içine koymadan önce tavanızın ya da tencerenizin ısınmış olduğundan emin olun. Tencere iyice ısınmadan yağı içine koymayın. Aksi halde yemeğiniz çok yağ çekebilir ve yapışabilir.
Yaptığınız yemeğe baharatını başta değil, yemek pişmeye yakın eklerseniz yemeğiniz daha lezzetli olacaktır.
Patlıcan, patates, kereviz gibi sebzeler kesildiği zaman kısa sürede kararırlar. Bu sebepten bu gibi sebzeleri doğradığınızda bekletmeden yemeğinize ilave edin.
Kızartma yaparken kapağı kesinlikle kapatmayın. Hava ile temas eden gıdaların dış yüzeyindeki çıtırlık daha kalıcı olur.
Etli bir yemek yapacaksanız eğer etinizi kesinlikle donmuş bir şekilde kullanmayın. Oda sıcaklığında bekletip yumuşamasını bekleyin. Çok bekletmeniz de etinizde bakteri üremesine sebep olabilir. Etiniz yumuşayınca hemen tencereye atabilirsiniz.
Haşlama gibi yemeklerde et pişmeden tuz atmak etin sertleşmesine sebep olduğundan tuzu yemek piştikten sonra atmanız daha doğru olacaktır.
Kaynamış süte ihtiyacınız varsa, sütü tencereye doldurmadan önce tencerenin içini soğuk su ile ıslatın. Bu sayede sütünüz tencerenin dibine yapışmayacaktır.
Yemek yaparken her zaman soğanı önce kavurun. Sarımsak da kullanacaksanız soğandan sonra ilave edin. Aksi takdirde sarımsaklarınız yanabilir ve içeriğinde vitamin kaybı yaşanabilir.
Etle ilgili bir tüyo daha: Eti mühürleyecekseniz, bunu yüksek ateşte yapmalısınız. Kısık ateşte mühürlemeye kalkarsanız, et suyunu salar ve lezzeti azalır.
Salata yaparken sosunu üzerine hemen gezdirmeyin. Sosu salatayı servis etmeden hemen önce ilave etmeniz daha doğru olacaktır. Aksi halde salatanızdaki yeşillikler kısa sürede sönüp tazeliğini kaybedebilir.
Pilav yapacaksanız eğer pirinci nişastalı suyu çıkana kadar soğuk su ile iyice yıkayın. Ayrıca pilavı pişirirken tencerenizin kapağını açmayın. Demlendikten sonra karıştırmanız daha doğru olacaktır.
Makarnayı süzdükten sonra üzerine soğuk su kesinlikle dökmeyin. Aksi halde makarnanın lezzetini kaybedersiniz. Süzülen makarnanızı direkt olarak sosla buluşturabilirsiniz.
Kaynak: Hürriyet