Yemek pişirirken en sık yapılan hatalar

Bu konuyu okuyanlar

Gökçe Asena

Müdavim
Katılım
10 Aralık 2017
Mesajlar
1,463
Reaksiyon puanı
2,127
Puanları
113
Yemek pişirirken en sık yapılan hatalar

Yemek yapmak püf noktalarına dikkat ettiğinizde kolay, bazı durumlarda da oldukça zor bir hal alabiliyor. İşte yemek yaparken en sık yapılan hatalar...

5b55b34b5379ff30204a680d


Yemek yapmak zevkli olduğu kadar dikkat isteyen bir iş. Yemek yaparken bazı hatalar yemeklerinizin lezzetinde bazı değişiklikler meydana getirebilir. Bunun önüne geçmek için mutfakta doğru bildiğiniz yanlışları ve dikkat edilmesi gereken noktaları derledik…

5b55b38f5379ff30204a6842


Pişireceğiniz malzemeleri içine koymadan önce tavanızın ya da tencerenizin ısınmış olduğundan emin olun. Tencere iyice ısınmadan yağı içine koymayın. Aksi halde yemeğiniz çok yağ çekebilir ve yapışabilir.

5b55b36c5379ff30204a6817


Yaptığınız yemeğe baharatını başta değil, yemek pişmeye yakın eklerseniz yemeğiniz daha lezzetli olacaktır.

5b55b3815379ff30204a6828


Patlıcan, patates, kereviz gibi sebzeler kesildiği zaman kısa sürede kararırlar. Bu sebepten bu gibi sebzeleri doğradığınızda bekletmeden yemeğinize ilave edin.

5b55b3975379ff30204a684f


Kızartma yaparken kapağı kesinlikle kapatmayın. Hava ile temas eden gıdaların dış yüzeyindeki çıtırlık daha kalıcı olur.

5b55b3b05379ff30204a6866


Etli bir yemek yapacaksanız eğer etinizi kesinlikle donmuş bir şekilde kullanmayın. Oda sıcaklığında bekletip yumuşamasını bekleyin. Çok bekletmeniz de etinizde bakteri üremesine sebep olabilir. Etiniz yumuşayınca hemen tencereye atabilirsiniz.

5b55b3bc5379ff30204a686b


Haşlama gibi yemeklerde et pişmeden tuz atmak etin sertleşmesine sebep olduğundan tuzu yemek piştikten sonra atmanız daha doğru olacaktır.

5b55b3de5379ff30204a6884


Kaynamış süte ihtiyacınız varsa, sütü tencereye doldurmadan önce tencerenin içini soğuk su ile ıslatın. Bu sayede sütünüz tencerenin dibine yapışmayacaktır.

5b55b35f5379ff30204a6814


Yemek yaparken her zaman soğanı önce kavurun. Sarımsak da kullanacaksanız soğandan sonra ilave edin. Aksi takdirde sarımsaklarınız yanabilir ve içeriğinde vitamin kaybı yaşanabilir.

5b55b3c85379ff30204a6877


Etle ilgili bir tüyo daha: Eti mühürleyecekseniz, bunu yüksek ateşte yapmalısınız. Kısık ateşte mühürlemeye kalkarsanız, et suyunu salar ve lezzeti azalır.
5b55b3f75379ff30204a6890


Salata yaparken sosunu üzerine hemen gezdirmeyin. Sosu salatayı servis etmeden hemen önce ilave etmeniz daha doğru olacaktır. Aksi halde salatanızdaki yeşillikler kısa sürede sönüp tazeliğini kaybedebilir.

5b55b4095379ff30204a6895


Pilav yapacaksanız eğer pirinci nişastalı suyu çıkana kadar soğuk su ile iyice yıkayın. Ayrıca pilavı pişirirken tencerenizin kapağını açmayın. Demlendikten sonra karıştırmanız daha doğru olacaktır.

5b55b4145379ff30204a6897


Makarnayı süzdükten sonra üzerine soğuk su kesinlikle dökmeyin. Aksi halde makarnanın lezzetini kaybedersiniz. Süzülen makarnanızı direkt olarak sosla buluşturabilirsiniz.

Kaynak: Hürriyet
 

Korona

Öğrenci
Katılım
16 Ocak 2019
Mesajlar
51
Reaksiyon puanı
2
Puanları
8
Yaş
29
herkesin yaptığı klasik hatalar işte.
 
Üst