Xiaomi Alacaklar Dikkat!

Xiaomi Kullanıyor musun?


  • Kullanılan toplam oy
    22

Bu konuyu okuyanlar

macerce

Öğrenci
Katılım
3 Temmuz 2013
Mesajlar
36
Reaksiyon puanı
5
Puanları
8
Yaş
33
Bilindiği üzere Xiaomi ürünleri Fiyat&Performans ürünleri olarak Çin piyasasını kasıp kavuruyor.
Bununla beraber üretici firma olan Xiaomi, yeni cihazlarda bazı güvenlik sistemlerinde güncellemeler yapıyor.

Amatör olarak Xiaomi ürünlerinden elimden geçen belli başlı modeller var. Bunlardan bazıları Mi3, Mi4, Redmi Note 2, Redmi Note ve Mi4c gibi.

Hobi olarak Mi3, Mi4 ve Redmi Note 2 modellerinde yazılımsal bazı değişiklikler yapıyorum. ( Mesela Cyanogenmod Rom'lar kurarak özelleştiriyorum ). Miui Developer sürümlerini yüklerim. Dışarıdan gelen (Aliexpress ve ya diğer satıcılar.) cihazların yazılımları deyim yerindeyse "Dandik" geliyor bana. Bende bunların yazılımlarını deneyerek en stabillerini bulup kullanan kişilere yüklerim.( Tabi ki yüklediklerim Stock Yazılımlar'dır. )

Mi4c modelinde ise bahsettiğim güvenlik ayarlarına başlamışlar. Nedir bu güvenlik diye sorarsanız. HTC modellerinden hatırlayacağınız üzere Bootloader Kilidi!!!

Benzer bir kilit Mi4C'de de bulunuyor ve herhangi bir Recovery ve ya Rom flashlayamıyorsunuz. Bu kilit ( Bootloader Kilidi ) açılmıyor mu, diye sorarsanız eğer Evet açılıyor bunun ile ilgili bir uygulama ve web sayfası yapılmış. Yalnız yapabilen ne duydum ne de yapabildim. Yapılamayacak demiyorum ama araştırdığım yabancı uyruklu sitelerde bile bir açıklama yok. Kendi sitesinde dahi... :)

Xiaomi kullanıcılarına bilgileri olması amacıyla yazdım. Bende Mi3W kullanıcısıyım. Çok memnunum... Tavsiye Ederim.

Dip Not:
Aman dikkat bir Akıllı Telefon alıyorsanız mutlaka Şebeke Ayarlarını inceleyin. Türkiye Standartları'na uygunluğunu kontrol edin. Sonra bu niye çekmiyor falan bozuk telefon demeyin. ( Yurt Dışı Cihazlar için bunları yazdım. )
 
Üst