Bu konuyu okuyanlar

KNMX

Müdavim
Katılım
2 Temmuz 2017
Mesajlar
6,936
Reaksiyon puanı
3,747
Puanları
113
Windows 7'de arama bölümünde bir şey ararken, Programlar, Dosyalar vb. şeyler çıkıyordu ve onları açınca da açılamadı uyarısı veriyordu.
Ben de internette araştırma yaptım (yabancı-Türk kaynaklar, bir sürü siteler, youtube vs.) çoğu kişi çözümünü bulmuştu ancak ben çözüm yollarını denediğimde hiçbiri çalışmadı. Sonra bu arkadaşın videosunu buldum ve sorunum çözüldü. Katkım olması amacı ile şuraya koyuyorum.

NOT: Videonun sonunda explorer.exe 'yi görev yöneticisinden durdurmamız isteniyor, bunda sakınca yok (aman aman o sırada görev yöneticisini simge durumuna küçültmeyin/alta almayın). Durdurduktan sonra yaklaşık bir saniye boyunca ekranımız beyaz oluyor ve çoğu şey gidiyor (araç çubuğu, masaüstü simgeleri dahil) burada korkmamalısınız. Zaten açık durumda olan görev yöneticisinden "Uygulamalar" bölümüne gidip "Yeni görev" butonuna basıyoruz. Burada karşımıza çıkan "Aç" bölümüne ise "explorer.exe" yazıp "Tamam" butonuna tıklıyoruz. Bu işlemden sonra bilgisayar biraz donacaktır ve CPU kullanımı duruma göre %97'ye bile çıkabilir, ancak endişelenmemeli ve beklemeliyiz. Ardından araç çubuğu, masaüstü simgeleri yani explorer.exe'yi durdurduğumuzda giden her şey geri geliyor. Ve Windows arama bölümü, tekrar çalışır hale geliyor.
 

554950

Müdavim
Katılım
10 Temmuz 2018
Mesajlar
9,506
Reaksiyon puanı
5,892
Puanları
113
Yaş
19
Windows 10 arama çözümü mü?
 

Son mesajlar

Üst