Windows 7 Güncelleme Sorunu

Bu konuyu okuyanlar

cyhnrsy

Öğrenci
Katılım
19 Mart 2016
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
34
Merhaba

Windows 7 Ultimate x64 işletimli ikinci bir laptopum var. Güncellemeleri kapalıydı ve bir takım driver görmeme, fanın sürekli ve hızlı çalışması gibi sorunlardan dolayı güncellemek istedim. Ama güncellemeleri açtım bekle bekle olmadı. Kapattım ve güncelleştirmeleri denetle dedim ve uzun süre bekledim ama yine olmadı. Manuel olarak microsoft sitesinden windows 7 x64 için uygun KB3102810-x64 dosyasını indirip çalıştırdım ama öylece güncelleme aradı durdu. Ne, nasıl yapabilirim ? Olmayacaksa da fanı kapatma veya hızını düşüren programlardan en iyisi hangisidir ?

Teşekkürler
 

Ben Kenobi

Dekan
Katılım
6 Kasım 2011
Mesajlar
7,336
Reaksiyon puanı
3,155
Puanları
113
Microsoft Windows 7 kullanıcılarını Windows 10'a geçirmek için böyle bir taktik uygulamakta.
Sorun yenilenen Windows Update'nin algılanmamasından ötürü boş döngüler göndermesinden kaynaklanıyor.
https://support.microsoft.com/en-us/kb/3172605
Buradaki dosyayı indirin, windows tuşu+r'ye basın services.msc yazın, Windows Update'i durdurun, sonra buradaki güncellemeyi yükleyin, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve güncellemeleri tekrar kontrol edin.
 

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Katılım
29 Ekim 2013
Mesajlar
8,550
Reaksiyon puanı
741
Puanları
113
Düzelmezse Wise Care365 yazılımını indirip sistem hafifletme bölümünü çalıştırın işe yarayacaktır. Olmazsa Microsoft FixIt çare bulmaya çalışacak.
 

cyhnrsy

Öğrenci
Katılım
19 Mart 2016
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
34
Bios'tan bu fan hız ayarının yapılabildiğini biliyorum ama nasıl yapılacağı konusunda bir bilgim yok. Konuyla ilgili birkaç video izledim çok ta zor değil ama öncelik güncelleme. Fan temiz, bir anda böyle oldu. Driverlarda da görmeme, görüp çalıştırmama gibi sorunlar çıktı. Bunlar güncellemeleri denetle dediğimden beri oluştu. Yoksa tıkır tıkır çalışmaktaydı.
Sebebi ise microsoftun win7 kullanıcılarını win10'a kullanmaya yönlendirmesi, hatta zorunlu kılmasıdır. Güncellemeleri ne kadar denetlerseniz denetleyin alıp kurulum yapılamıyor. Manuel dosya indirip yaparım diye de düşünmeyin. Hepsi boş loop ve döngüler maalesef. Microsoft bu ayıbı ve açığı için kaybettiği mahkemede 10.000 dolar ceza ödedi. Windows 7 kullanıcısı olarak gayet memnunum ama bu şekilde devam ederse mecburen win10'a geçiş yapmak zorunda kalacağım. Sistemim buna uygun ama dediğim gibi kendi kullanıcılarını mağdur ettiği için microsoftu ezheple kınıyorum.

Ben Kenobi birazdan önerini yapacağım. Ben de seninle hemfikirim, denemekte fayda var. Sonucu bildiririm. Seyhoo önerin için teşekkürler...
 
Üst