VESTEL 4K Ultra HD televizyonunu satışa sundu!

Bu konuyu okuyanlar

Karargaht

Müdavim
Katılım
14 Kasım 2007
Mesajlar
9,235
Reaksiyon puanı
112
Puanları
63
Vestel-4K-Ultra-HDTV.jpg

4K yani Full HD’ye göre 4 kat daha iyi görüntü anlamına gelen bu terim, televizyon üreticilerinin göz bebeği durumunda. LG, Samsung gibi dünya devlerinin ardından yerli televizyon üreticimiz olan Vestel’de ilk 4K televizyonunu piyasaya sundu. Bakalım bizleri neler bekliyor?

Vestel, beyaz eşya sektöründe Türkiye’de ki ilk 5 firmadan biri olabilir, ancak televizyon sektöründe çok da iyi bir konumunda bulunmuyor. Elbette bunu ülkemiz için söylüyorum çünkü Avrupa’da en çok satan televizyonlardan biri Vestel. Yurt dışında ki adı ile “Finlux” ve “Luxor”.

Ülkemizde çok fazla satılmamasını aslında nedenleri çok açık. Dünya devi LG, Samsung gibi firmalardam teknoloji olarak aşağı kalmasa da, ülkemizde üretilmesine rağmen fiyat olarak da onlaradan aşağı kalmıyor. Bu durumda tüketici, aynı fiyata havası daha çok alan ünlü bir markayı tercih ediyor.

Konuya dönecek olursak, Vestel 4K televizyonunu piyasaya sürdü. Öyle bi sürdü ki, pek lanse edilmedi çünkü fiyatı buna müsait değil. Düşünsenize bi televizyon yapıyosunuz, fiyatını eski parayla 29 Milyar 999 Lira olarak belirliyorsunuz. Bunu millete söylerken, alım gücü ortalaması çok da yüksek olmayan vatandaşlarımıza kendinizi küfretmiş gibi hissedebilirsiniz.

Neyse ürünün başlıca özelliklerine bir bakalım;

-84 Inç yani 213 cm büyüklüğünde 3840×2160 çözünürlüğünde bir ekran
-600 Hz’lik bir yenileme hızı
-Ultra Dinamik Kontrast
-A sınıfı enerji tüketimi
-2 x 15′lik ses çıkış gücü
-3D görüntü, 4 adet gözlük televizyonun yanında
-Dahili HD uydu alıcı
-Slim Smart TV
-Youtube, Skype, İnternet Taraycısı gibi uygulamalar mevcut
-Diğer özellikleri de bütün giriş çıkışlar mevcut: karasal yayın, anten, uydu, scart, usb, HDMI, kulaklık v.s.

Tabi buraya kadar saydığımız özellikler ile bu ürünün fiyatının 30 BİN TL olması imkansız. Ona bu fiyat koyma hakkını veren özellik tabi ki 4K Ultra HD olması.

Bu fiyata bu televizyon alınır mı?

Ülkemizde Full olmayan HD yayın sayısı bile 20 civarında iken, Full HD’nin 4 katı çözünürlüğü tatmak için: youtube’dan videoları bulmak, 4K filmleri izlemek (ki sayısı çok çok az) gibi şeyler yapmalısınız. Yani bu fiyata bu televizyonu durumu müsait olan herkes tabi ki alabilir. Ancak ürüne bu fiyat etiketini veren 4K teknolojisini çok nadir kullanacağını belirtmek gerekir. Bu durum bütün televizyon üreticileri için geçerli.
Bu arada bu televizyonun tasarımı Slim yani ince ve çerçevesi her açı için oldukça değişik. Vestel 4K Ultra HD televizyonu ile evinizde muhteşem bir sinema deneyimi yaşayabilir, evinize gelen misafirlere keyidli anlar yaşatabilir, muhabbetini bol bol yapabilir ve internette gezinebilirsiniz. Tabi önce bi araba parasını Vestel’e ödemeniz gerekiyor :)

4K teknolojisinin yaygınlaşmasıyla fiyatlar elbet düşecektir, bu birkaç yılıda bulabilir, 5-10 yılı da. Bekleyip göreceğiz.

http://www.yaslicocuk.com/vestel-4k-ultra-hd-84-inclik-televizyonunu-satisa-sundu.html
 

Karargaht

Müdavim
Katılım
14 Kasım 2007
Mesajlar
9,235
Reaksiyon puanı
112
Puanları
63
Fiyatı çok yüksek muadillerine göre
 
Üst