Türkçe Telegram

Bu konuyu okuyanlar

Sensei.

Öğrenci
Katılım
4 Şubat 2016
Mesajlar
38
Reaksiyon puanı
11
Puanları
8
Telegram Messenger, (kullananlar daha iyi bilir) oldukça profesyonel mesajlaşma uygulamasıdır. İçerisinde kullanışlı bir çok ayar ve özellik barındırmaktadır.

Bildiğiniz üzere Telegram'ın henüz Türkçe dil desteği bulunmamaktadır. Bir çoğumuz da sırf bu yüzden uygulamayı ya tam manasıyla kullanamamakta ya da kullanmaktan vazgeçmektedir. Ben de Telegram'ın güzel nimetlerinden derinlemesine faydalanmanız için TAMAMEN GÖNÜLLÜ olarak Türkçe'ye çevirdim. Oldukça basit ingilizce terimler olduğunu ve Türkçe'ye çevirmeye gerek olmadığını düşünenler olabilir. Ben, güzel TÜRKÇE'mizi kullanmaktan yanayım. Kendiniz kullanıp kullanmamak konusunda tamamen özgürsünüz.

İnternet'te Türkçeleştirmek için çeşitli yöntemler mevcut (3. parti Türkçe'ye çevrilmiş apk yüklemek gibi) ancak sizlere en basit şekilde ve sürekli güncel olarak Türkçe kullanmanız için kolay bir yöntem sunmak istedim. Yapmanız gereken tek şey Telegram'da açmış olduğum kanala girip talimatlara uyarak sisteminize uygun dosyayı cihazınıza indirip uygulamaktır.

Telegram – a new era of messaging

Bağlantı, güvenlidir. Zaten görüldüğü üzere Telegram'a yönlendiren ve reklam içermeyen bir bağlantıdır. Telegram kullananlar daha iyi bilir, tıkladığınız zaman doğrudan kanal içerisine yönlendirilirsiniz. Bunu kanal üzerinden yapma sebebim ise hem uygulamanız için doğrudan Telegram Messenger kullandığınız cihazınıza indirebilmeniz, hem de benim daha kolay yükleyerek insanlarla paylaşabilmem içindir.

Kanal'a isterseniz katılabilirsiniz veya katılmadan direkt uygulayıp çıkabilirsiniz. Katılmanızın tek faydası, dil dosyasını güncellediğim zaman kanal'a yüklediğimde daha erken haberiniz olur, yani bildirim alırsınız. Katılıp katılmamanızın bana bir faydası ya da zararı yoktur.

*Dil dosyasının uygulanışı, resimli olarak kanal içerisinde anlatılmaktadır.

*Kanal'a, yöneticiler dışında kimse yazı yazamamaktadır ve ÜYE LİSTESİNİ yönetici dışında kimse görememektedir.

*ANDROİD, İOS ve WİNDOWS PC işletim sistemleri için dil dosyaları mevcuttur. Diğer sistemler için dil dosyası bulunmamaktadır.

*Çevirilerle ilgili hatalarım ya da gözden kaçırdığım kısımlar olabilir. "Geri Dönüşlerinizi" bu konu üzerinden ekran görüntüsü alarak yapabilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Saygılarımla
 
Son düzenleyen moderatör:

Mx0

Öğrenci
Katılım
1 Mart 2016
Mesajlar
20
Reaksiyon puanı
3
Puanları
3
Yaş
35
Eline sağlık kardeşim Telegram candır.Mesajlarin güvenliği konusunda bir haber çıkmıştı işid de telegramdan haberleşip militan topluyordu.tabii bu bilgiden sonra ne kadar güvenli olur tartışılır
 

Sensei.

Öğrenci
Katılım
4 Şubat 2016
Mesajlar
38
Reaksiyon puanı
11
Puanları
8
Allah razı olsun.
Işid'in Telegram kullanması, aslında uygulamanın güvenli olduğunu gösteriyor. Güvenli olmasa böyle bir örgüt, Telegram'ı seçmezdi bunun için. Tabi daha sonra ihbarlar üzerine hesapları kapatılsa da yenilerini açıyorlardır. Ancak bunun bize hiçbir zararı yok.
 

Bloother

Müdavim
Katılım
29 Ekim 2013
Mesajlar
10,949
Reaksiyon puanı
2,327
Puanları
113
Yaş
35
Gözünüze takılan, yanlış olduğunu düşündüğünüz çevirileri, ekran görüntüsüyle birlikte burada benimle paylaşırsanız, daha hızlı iyileştirmeler yapabilirim.
 

Bloother

Müdavim
Katılım
29 Ekim 2013
Mesajlar
10,949
Reaksiyon puanı
2,327
Puanları
113
Yaş
35
En hızlı tarayıcı.. Yanlış duymadınız, kendi içinde barındırdığı Chrome tabanlı tarayıcı desteğiyle Chrome'dan bile hızlı ve stabil.
Denemenizi tavsiye ederim.
Kullanmak için, Ayarlar'dan, Uygulama içi Tarayıcı özelliğini aktif edip, girmek istediğiniz internet adresini bir sohbete göndererek tıklamanız yeterli..
Bunun için kendinize özel favori siteler kanalı açabilir, linkleri kanalda paylaşarak, elinizin altında bulundurabilirsiniz..
 

Bloother

Müdavim
Katılım
29 Ekim 2013
Mesajlar
10,949
Reaksiyon puanı
2,327
Puanları
113
Yaş
35
Türkçe Dil Kanalım, ücretsiz ve güncel olarak hizmet vermeye devam etmektedir.. Sadece çeviri hizmeti değil, uygulamayla ilgili önemli ipuçları da paylaşmaktayım.. Takip edebilirsiniz..
Türkçe Telegram
Sadece Masaüstü/Dizüstü, Android ve iOS işletim sistemleri içindir..!

Lütfen kanalda yazılanları baştan sona dikkatlice inceleyiniz!

Kanalda, gereksiz bilgi kesinlikle paylaşılmamaktadır!
Türkçe Telegram
 

deletercan

Öğrenci
Katılım
31 Temmuz 2013
Mesajlar
20
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Bu uygulamayı çok fazla kullanan yok sanırım. Memnun musunuz?
 
Üst