Toyota FT-4X Konsepti Tanıtıldı

Bu konuyu okuyanlar

Türk Gücü

Asistan
Katılım
22 Mart 2017
Mesajlar
302
Reaksiyon puanı
137
Puanları
43
Yaş
34
Toyota Da Dikkat Çekici Tasarıma Sahip Crossover Üretecek

Toyota'nın bu yıl New York Otomobil Fuarı'nda tanıtacağı FT-4X konsepti, FJ Cruiser'ın retro-modern tasarım anlayışını kullanışlı özelliklerle birleştirmeyi başarmış. Toyota'nın Calty tasarım merkezinde çalışan tasarımcılar klasik Land Cruiser modellerinin tasarım detaylarını bu yeni konsepte uyarlamayı başarmış.

toyota-ft-4x-concept.jpg



Konseptin alfanümerik ismi "Future Toyota Four-Wheel Drive Crossover" yani "Geleceğin Dört tekerlekten çekişli Toyota Crossover'ı" anlamına geliyor. Tasarımcılar, endüstride akla ilk olarak bu şekilde gelmiyor olsa da aracı hibrit olarak düşünmüşler. Otomobilin boyutları şehir trafiği için uygun olsa da arada araziye çıkmak isteyenler için de yeterince yer bulunuyor.

toyota-ft-4x-concept.jpg


Tasarım detaylarında, FJ40 Land Cruiser ve daha güncel modellerden FJ Cruiser'ın beyaz ön panjuru bulunan otomobilin görünümü, diğer modellerde kullanılan yuvarlak farların yerini alan köşeli üniteler nedeniyle daha modern duruyor. Profilden görünüm köşeli ve sürücü tarafında yer alan arka çamurluğun üzerine dikey yerleşime sahip bir cam eklenmiş. Bagaj kapağı da kullanıma göre iki farklı şekilde açılabiliyor.

toyota-ft-4x-concept.jpg


İç mekanda bir sürü kullanışlı detay bulunuyor. Örneğin yerinden çıkabilen ses sistemi müziği kamp alanına taşıyabilmenizi sağlıyor. Orta konsolda yer alan havalandırma ızgaraları aşağıya dönerek altta yer alan bölüme koyulan malzemeleri ısıtıp soğutabiliyor. Ön kapı kolları matara olarak kullanılabiliyor ve vites konsolunda bir uyku tulumu bulunuyor.

toyota-ft-4x-concept.jpg


Toyota, bu otomobilin şu anda sadece bir konspet olduğunun altını çiziyor. Firma, araçta küçük hacimli, dört silindirli bir içten yanmalı motor kullanılabileceğini ve arazi vitesiyle dört tekerlekten çekiş sistemi sayesinde arazi kabiliyeti bulunacağını belirtiyor.

toyota-ft-4x-concept.jpg


C-HR, Prius, Camry ve gelecek nesil Corolla gibi bu araç da Toyota'nın yeni nesil platformu üzerinde yükselebilir. Bu da, seri üretime geçilirse üretimin birçok yerle birlikte Türkiye'de de yapılabileceği anlamına geliyor.

kaynak: motor1

 
Üst