Tercihiniz FIFA 17 mi PES 2017 mi ?

FİFA 17 VS PES17

  • FİFA 17

    Kullanılan: 10 62.5%
  • PES 2017

    Kullanılan: 6 37.5%

  • Kullanılan toplam oy
    16

Bu konuyu okuyanlar

Uber

Müdavim
Katılım
19 Ocak 2016
Mesajlar
1,858
Reaksiyon puanı
798
Puanları
113
Her yılın bu dönemlerinde yeni oyunlarını piyasaya süren FIFA ve PES, futbol severler tarafından kıyasıya karşılaştırılıyor. Peki bu yıl dengeler ne durumda?

FIFA 17 tarafında en büyük yenilik oyunun Frostbite motoru ile geliyor olması. Bunun yanı sıra oyunun senaryo modu da birçok kişinin ilgisini çekecek gibi. PES 17 tarafında ise geçen sene gelen Fox Engine oyun motorunun geliştirilmesi, arayüz ve menülerdeki karışık yapının giderilmesi gibi yenilikler mevcut.

Peki bu yıl FIFA 17 mi almalı, yoksa PES 17 mi?


FIFA 17 İNCELEME
fifa-17-inceleme-1.jpg

FIFA 17 göze çarpan yenilikler
FIFA 98'de klavye, mouse ve gamepad olmak üzere üç kişi maç yaptığımız günlerin üzerinden tam 19 yıl geçtiğine inanmak çok güç. Chelsea alıp, orta sahadan attığım gollere sevinmem sanki daha dün gibi aklımda.

Futbol oyunlarında yenilik yapmak zordur. Her yıl çıkan bir oyunda devrimsel değişikler yapamazsınız. Daha doğru ifade etmek gerekirse: Her yıl çıkan bir oyunda devrimsel değişimler büyük risktir. Unutmamak gerekir, FIFA 17 oyna geç tarzda bir yapım da değil. İnsanları bunu en az bir yıl oynayacaklar. Önünüzdeki geliştirme süreci kısıtlı, zamanınız dardır. Bu yüzden yıllık serilerde yapılan değişimler ancak sonraki oyunlarda yerine oturur ve sağlamlaşır.

Journey adı verilen hikaye modu sadece FIFA değil, tüm spor oyunları için büyük bir devrim niteliği taşıyor. Evet, Be a Pro, Become a Legend gibi modlar uzunca bir süredir spor oyunlarında yer alıyor. Tek bir oyuncuyu kontrol ederek kariyer basamaklarını tırmandığımız bu oyun modları haliyle eğlenceli bir oyun deneyimi sunuyor.



PES 2017
pes-2017-inceleme-1474481314.jpg

PES 2017 incelemesiyle karşınızdayız. Konami'nin son iki yıldır resmen üzerine titrediği PES serisi, PES 2017 ile bir kez daha karşımızda. Peki, PES 2017 nasıl olmuş? İşte onun cevabıyla karşınızdayız.

PES veya artık unutulmaya yüz tutmuş adıyla Winning Eleven. PES’in son dönemleri hakkında neler düşünüyorsunuz bilmiyoruz ama, geçmişe dönüp baktığımda ihtişamlı bir oyun serisi görüyorum. PlayStation 1 zamanından beri oynadığımız, sevdiğimiz bu futbol oyunu, özellikle 2000’li yılların ortasında en iyi dönemini yaşamıştı. Yıllar geçti ve rakipler kendini geliştirdi. Peki, PES? Kimine göre hiç kendini bozmadı, kimine göreyse sağlam adımlarla gelen FIFA oyunlarının ardında kaldı. Yine de oturup konuşulması gereken bir sorun vardı. PES artık o müthiş zamanlarının çok gerisindeydi.

Oyun için son iki yıldır gerçekten önemli kararlar alınıyor ve Metal Gear Solid V’in grafik motorunun harika olması bu kararların olabildiğince rahat ve güzel bir şekilde uygulanmasını sağlıyor. Oyun her noktasında sağlam duruşunu kanıtlıyor. Paslar siz nereyi hedeflediyseniz, nasıl bir şiddetlegitmesini istiyorsanız öyle gidiyor. Top kontrolü zor ve inandırıcı, her şeyin ötesinde onu kaybettiğinizde geri kazanmak için ikna edici bir çaba içerisine giriyorsunuz. Top fiziklerinin de gelişmesi tüm bu mekanikleri destekliyor.

PES 2017’nin yapay zekası gerçekten iyi. Mesela, oyuncular belirlenmiş, önceden hazırlanmış basma kalıp rotalar üzerinden koşu yapmıyorlar. Yapay zeka tamamen topun hareketlerine göre karar veriyor ve her seferinde en doğru yolu bulmaya çalışıyor. Bu durum her noktada geçerli oluyor. Ceza sahası içinde anlamsız bir kalabalık oluşmuyor, atağa hazırlanırken belli taktikleri değil, o ana en uygun kararları almaya çalışıyorsunuz. Eh, hal böyle olunca da uygulayabildiğiniz oyun stilleri de hayli genişliyor. Organik bir biçimde maç sırasında uygulamak istediğiniz taktikleri kullanıyorsunuz. Hızlı, kısa paslar, kanatlardan ortalarla ilerlemek, aklınıza ne gelirse büyük bir esneklikle oyuna aktarabiliyorsunuz.


 

Uber

Müdavim
Katılım
19 Ocak 2016
Mesajlar
1,858
Reaksiyon puanı
798
Puanları
113
ilk oyu ben vermek isterim,

pes lisanslarda bu sene daha da sıkıntılı olmuş takım isimleri gerçekten saçma olmuş man red vs
oyanış olarak sürekli baskı üzerine kurulmuş bir oyun
grafik olarak biraz daha iyi gibi

fifa her zaman ki gibi lisansları toplamış
oynanış ve kamera açıları daha göze hitap ediyor.
oyun da taktik şekilde ilerlemek gerek ortasahadan ara pas ile direkt gol atılmıyor veya tek oyuncu ile o kadar rahat gidemiyorsunuz.

benim tercihim fifa 17 ya siz ?
 

Yusuf Haktan

Öğrenci
Katılım
3 Ekim 2016
Mesajlar
11
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Pc kötü ise pes iyi ise fifaOnu bunu geçte ben de fifa diyorum
 

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,116
Puanları
113
Yaş
40
PES var FIFA var; başka futbol oyunu yok şu koca dünyada. Bence PES'in sahibi KONAMI değil EA. :eek: Bilerek oyunu böyle yapıyorlar ki millet FIFA'ya yönelsin. İkisi de iyi olsa belki bu kadar satış rakamı olmayacak. :rolleyes:

Neyse fifa iyidir. :p
 

Mustafa Deliktaş

Müdavim
Emektar
Katılım
9 Ağustos 2015
Mesajlar
3,292
Reaksiyon puanı
2,239
Puanları
113
Keşke güçlü donanıma sahip olsam da pes 13ü bırakıp fifa 17ye geçebilsem :D
 

okinkurt

Müdavim
Katılım
30 Eylül 2013
Mesajlar
3,813
Reaksiyon puanı
1,233
Puanları
113
Yaş
31
Son oyunlarda açık ara fifa daha iyi bir oyun aksi sölenemez.
 

Yeşil Okçu

Müdavim
Katılım
9 Haziran 2016
Mesajlar
4,259
Reaksiyon puanı
1,810
Puanları
113
Fifa'nın üstüne tanımam . Ama kırıldığı için ve bilgisayarım fifa17 kaldırmadığı için pes oynuyorum .
 

81_Burak_81

Öğrenci
Katılım
29 Haziran 2017
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
20
Bana göre Pes...Ben 2 oyunu da oynadım,biliyorum.Neden pes derseniz? Çünkü pesin tek eksiği lisans.O da küçük bir yamayla hallediliyor.Ama fifa nın eksiklikleri çok.Mesela fifa da oyun hiç akıcı değil.Oyuncular çok mekanik yani çok robotsu.Ayrıca kale ağı hiç hareket etmiyor sanki tel gibi.Peste kale ağı gerçek gibi.Pes çok gerçekçi ve akıcı.Bir de fifa da avrupa lisansları yok yani şampiyonlar liginin adı değişik müziği değişik resmi değişik görüntüleri değişik.Pes te şampiyonlar ligi var avrupa ligi var süper kupa var.Son olarak fifa nın grafikleri pes e bin basar diyenlere hiç inanmayın.Ben onlara inandım fıfa 17 yi yükledim.Açıkçası iki oyunun da grafikleri aynı.Fifa nın grafikleri bin basar diyenlerin gözlerine gözlük parasını ben vereceğim.Bir de fifa nın arkasında Ea var FIFA var.Yani fıfa çok zengin bir şirket bu sayede lisansları topluyor.Pes ise maddi sıkıntılar içerisinde fıfa ile yarışmaya devam ediyor.PES E HELAL OLSUN!!!KRAL PESSS...
 

Özgür 1

Öğrenci
Katılım
12 Mart 2018
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
32
Fifa iyi diyenlerin aklından şüphe ederim çok bariz pes her konuda çok daha iyi sadece peste lisans eksikliği var
 

hastysquirrel

Asistan
Katılım
26 Nisan 2017
Mesajlar
490
Reaksiyon puanı
235
Puanları
43
Yaş
23
Fifa iyi diyenlerin aklından şüphe ederim çok bariz pes her konuda çok daha iyi sadece peste lisans eksikliği var
Lisans büyük bir eksiklik ama, şampiyonlar ligini de kaybettiler bu yıl. Oynanış da da aman aman bir fark yok fifayla. Kısaca kusura bakmayın pes'i nereden tutsan elinde kalıyor.
 
Üst