Tavsiye Kitaplarınız

Bu konuyu okuyanlar

SmiLey

Müdavim
Emektar
Katılım
28 Ağustos 2009
Mesajlar
2,169
Reaksiyon puanı
55
Puanları
48
Evet arkadaşlar burda tavsiyelerinizi söyleyebilirsiniz. Format şu şekilde olursa iyi olur.

Kitabın Resmi:
Kitap Adı:
Yazar Adı:
Çıktığı Yayınevi:
Yorumunuz:

Örnek Anlatım:
Kitabın Resmi:
coleinennur_thb.jpg

Kitap Adı: Çöle İnen Nur
Yazar Adı: Necip Fazıl KISAKÜREK
Çıktığı Yayınevi:
Büyük Doğu Yayınları
Yorumunuz:
Yorumum: Başları biraz zorlasa da insanı sayfa 60'dan sonra herkesin okuyabileceği bir kitap niteliğini taşıyor. Şu ana kadar okuduğum ve Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) hayatını anlatan en iyi kitap.
 

stajer

Müdavim
Katılım
15 Mayıs 2009
Mesajlar
1,439
Reaksiyon puanı
20
Puanları
38
wwwibzy7.jpg


Kitap Adı: Gülün Adı
Yazar: Umberto Eco
Yayınevi: Can

Umberto Eco, ortaçağ Hristiyanlık dünyasını, bir roman kurgusu içinde anlattığı bu kitabında konu kısaca şöyledir; bir manastır da yaşanan bir cinayeti çözmek için, cinayet çözücü William ve genç çırağı Adso işe koyulurlar.. Ama daha ilk cinayetin gizemi çözülmeden başka cinayetlerde yaşanır ve hikaye gittikçe daha karmaşık bir hal alır..

Kitabın ortaçağ hristiyanlık mezheblerinin yoğun olarak işlendiği ilk 200 sayfaya kadar sıkılıp romanı bırakmazsanız, güzel bir kitap sizi bekliyor demektir

Ayrıca bunun benim okuduğum kitaplar içinde en beğendiğim olduğunu da söyleyeyim..
 

SmiLey

Müdavim
Emektar
Katılım
28 Ağustos 2009
Mesajlar
2,169
Reaksiyon puanı
55
Puanları
48
İtalyanca çeviri olmasa okurdum:D
 

mnyk46

Öğrenci
Katılım
6 Ağustos 2009
Mesajlar
82
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
437-109-3.jpg


GÜLSARI _ CENGİZ AYTMATOV

Gülsarı, cins ve ünlü bir yorga atın adıdır. Yazar, korkunç bir duygudaşlık yeteneğiyle bir yandan Gülsarı’nın doğumundan ölümüne kadar geçen fırtınalı hayat macerasını, diğer yandan onun biricik yetiştiricisi Tanabayın hayatını anlatıyor.

okuyupda pişman olmayacağınız bir kitap.hikaye orta asyada geçiyor.ve okuyunca mutlaka kendinizden bir parça bulacaksınız kitabın içinde.
(ben okuduğumda kitabın adı gülsarı idi şimdi elveda gülsarı yapmışlar)
 

braveheart.fb

Müdavim
Katılım
21 Mart 2009
Mesajlar
1,985
Reaksiyon puanı
92
Puanları
48
Evrim-teorsi-felsefe-tanri.jpg


Kitap Adı:Evrim Teorisi,Felsefe VeTanrı
Yazar Adı:
Caner Taslaman
Çıktığı Yayınevi:
İstanbul Yayınları

Yazar Bu kitapta kendini "teolojik agnostisizm" olarak tanımlıyor. Yani yazar teist olduğunu ama evrim teorisi konusunda "bilinmezci" bir tavır içinde olduğunu söylüyor özetle. Evrim Teorisini kitabın 3 bölümünde çok ciddi eleştiriler getirse de 5. bölümde "Tanrısal hikmet açısından türlerin bağımsız mı, birbirlerinden evrimle mi, bunların bir karışımıyla mı yaratıldıklarını söyleyebilecek pozisyonda değiliz. Tanrı’nın aklı ve bilimi kullanarak anlamamıza şu anda olanak vermediği bu konuda, Kutsal Metinler’e dayanarak bir çıkarımda bulunmamızın da mümkün olmadığı kanaatindeyim"diyor.Evrimi geçmişten günümüze adım adım "geçirdiği evrimi" tek tek analiz eden yazar bence oldukça "objektif" bir dil kullanmış. Evrim kuramı bu güne kadar hep "taraf" olanların gözünden okuduk, dinledik. Birde bu konuda "tarafsız" kaldığı söyleyen birinden bir şeyler duymak isteyenler için iyi bir kitap diye düşünüyorum.

Ayrıca Kitabı yazarın kendi web sitesinden ücretsiz okuyabilirisiniz.

braveheart.fb
 

SmiLey

Müdavim
Emektar
Katılım
28 Ağustos 2009
Mesajlar
2,169
Reaksiyon puanı
55
Puanları
48
Hazır bu kitap da verilmişken arkadaşlardan ricam lütfen tartışma yapmayınız.Herkezin fikirlerine saygılı davranınız.Bu yüzden bu bölümde sadece kitap tanıtımları ve kitap hakkında sorular olsun lütfen...
 

QaFeİN

Müdavim
Katılım
19 Nisan 2009
Mesajlar
3,297
Reaksiyon puanı
19
Puanları
38
Ekli dosyayı görüntüle 1646

Yazar:İlber Ortaylı
Syafa:189

Osmanlıyı Her Yönülye Anlatan Bir Kitap Kesinlikle Okumalısınız Ben 121. Sayfasındayım

Kitap Çok Akıcı İnsanın Okudukça Okuyası Geliyor
 

findukfaresi_

Müdavim
Katılım
31 Mart 2009
Mesajlar
2,000
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
reha çamuroğlunun kitapları güzel beğeniyorum ben.
özellikle Son Yeniçeri kitabını çok beğendim.
 

Erdem-FB

Müdavim
Katılım
25 Ağustos 2009
Mesajlar
5,746
Reaksiyon puanı
28
Puanları
38
Madam Bovary i okuyorum ama hala bitirmiş değilim :D
 

kayıp kuşak

Müdavim
Katılım
27 Kasım 2009
Mesajlar
3,275
Reaksiyon puanı
33
Puanları
0
zBK344946AA854_250.jpg


Adı:Ancak aptallar 8 saat uyur
Yazarı:erdal demirkıran
Konusu Tarihe geçmiş insanların asla 8 saatten fazla uyumadağını esprili bir dille anlatıyor tarihe geçmiş insanlar derken(edison, da vinci dostyevski vs vs)
 

tetrapanazomi

Asistan
Katılım
8 Nisan 2009
Mesajlar
417
Reaksiyon puanı
26
Puanları
0
99762.jpg


Mavi Sürgün
Halikarnas Balıkçısı
Bilgi Yayınevi

Halikarnas Balıkçısı, Mavi Sürgün için demişti ki: |Karakolda ona, İstiklal Mahkemesi’ne gideceksin denir. Niçin İstiklal Mahkemesi’ne gittiğini bilmez. İki jandarma ile, kelepçeli olarak İstiklal Mahkemesi’ne sürüklenir. Mahkemenin bulduğu bir suç vardır. Sonunda cezasının idam olacağı anlaşılır. Sabırlık ve tarlakuşu eller, göğüste kavuşturulmuş, idamı bekler. Sürgün edileceksin, denilir. Sürgün yeri Bodrum, bir muammadır, bir karanlıktır. Ama işte apansız karanlık kalmaz. Bu Mavi Sürgün yazısı, bu işin nasıl olduğunu anlatacaktır.

Cevat Şakir'in (Halikarnas Balıkçısı) dilini ve tarzını diğer kitaplarında da sevmiştim. Ama bu kitap bir roman olmaktan öte gerçek duyguların gerçek olayların içtenlikle anlatıldığı bir anı olması sebebiyle bana diğerlerinden çok daha sıcak geldi. Bitirmek üzereyim ve biteceği için üzülüyorum doğrusu.
Yazar öylesine samimi bir tarz kullanmış ki yolculuğu esnasında yol boyunda gördüğü tellerin ne teli olduğunu araştırıp okuyucusuna sunmaktansa kendi içinden geldiği gibi "telgraf mı, telefon mu ne..." diyebilecek kadar rahat yazmıştır.
 

SmiLey

Müdavim
Emektar
Katılım
28 Ağustos 2009
Mesajlar
2,169
Reaksiyon puanı
55
Puanları
48
Bundan sonrası için şu kriterlere uyunuz lütfen.

Kitap Adı: Çöle İnen Nur
Yazar Adı: Necip Fazıl KISAKÜREK
Çıktığı Yayınevi:
Büyük Doğu Yayınları
Yorumunuz:

Konu sabittir.
 

ds mosx

Müdavim
Katılım
24 Ocak 2009
Mesajlar
1,491
Reaksiyon puanı
14
Puanları
38
19535.jpg


Dostoyevski'nin bence en iyi kitaplarından birisidir ... Mükemmel betimlemeler ...

6749c6e6b3b258b.jpg


Buda okuduğun en iyi gerilim romanlarındandır . Ama önce cerrahı okumanız lazım :)

siyahkan.jpg



Gerilim deyince aklıma gelen 2 kitaptan biridir ... :)
 

ZorhaK

Müdavim
Katılım
24 Kasım 2008
Mesajlar
10,757
Reaksiyon puanı
259
Puanları
63
İsabetli bir konu teşekkürler..

Hemen bu konuya abone olalım..
 

tugbagaleri

Müdavim
Katılım
13 Mayıs 2006
Mesajlar
2,224
Reaksiyon puanı
46
Puanları
48
tdk.jpg


Doğru beslenmenin başucu kitabı…

Sağlıklı olmak için nasıl beslenmemiz gerektiğini unuttuk. Öğrenmek için gazete yazıları okuyoruz, televizyon seyrediyoruz. Kafamız iyice karışıyor. Bilgi kirliliği ile midelerimiz de kirleniyor. Sağlığımız bozuluyor.

30 yılı aşkın hekimlik tecrübesi ve engin bilgisiyle Prof. Dr. Ahmet Aydın doğru beslenme ile ilgili bütün merak ettiklerimizi cevaplıyor. Söyleşi formatındaki kitapta kafamızda hiçbir karışıklık bırakmadan “gerçekleri” anlatıyor. Çok merak edilen “hayvansal yağlar kolesterol yapar mı?”, “ev yoğurdu ve probiyotikler”, “soya ürünleri sağlıklı mı?” gibi konulardan başka tek tek hastalıkları da ele alıyor.

Prof. Dr. Ahmet Aydın’a otizmliler, osteoporozlular, aşırı kilolular, diyabetliler, depresyonlular, kanser hastaları, kalp hastaları, küçük çocuklar, yaşlılar, hamile kadınlar, sporcular gibi binlerce insan başvuruyor. Hepsi de eski sağlıklarına kavuşmak veya daha sağlıklı olmak için nasıl beslenmeleri gerektiğini soruyorlar.

Aslında dertler başka başka, ama hastalıkların sebebi aynı. Modern hayatın tanıştırdığı yiyecekler, alışkanlıklar, hareketsizlik, güneş yüzü görmeden sürdürülen yaşamlar... Prof. Aydın bütün hastalarına endüstriyel tuzaklara kapılmadan “hakiki” yiyecekler yiyin diyor. Hatta çoğuna, “Taş Devri Diyeti”ni tavsiye ediyor. “Doğru beslenin, hastalıklardan korunun ve kurtulun” diyor. Üstelik, modern şehir koşullarında bile bu diyeti uygulamak son derece kolay.

Bu kitapla doğru bildiklerinizi tekrar gözden geçirecek ve yepyeni bir hayata başlayacaksınız. Daha diri, daha sağlıklı bir hayata…

Neden Prof. Dr. Ahmet Aydın?
Prof. Dr. Ahmet Aydın kendi alanında “tek” uzman. Hangi alan mı? Beslenme. Bir sürü doktor var diyeceksiniz. Evet var. Ama Ahmet Aydın onlardan farklı. Birincisi, sadece insan sağlığını düşünerek çalışıyor. İlaç firmasının esiri olarak değil.
Tarafsız. Doğru neredeyse o da onun yanında.
Cesur. Şunu yazmayayım, dava ederler. Bunu söylemeyeyim aforoz ederler diye hesap yapmıyor. Dava ediyorlar, aforoz ediyorlar ve o yolunda yürümeye, doğruları paylaşmaya devam ediyor.
www.beslenmebulteni.com sitesinden binlerce insana ulaşıyor. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Çocuk Beslenmesi ve Metabolizması Bölüm Başkanlığı görevini sürdürüyor. Osteoporozlusundan, depresyonlulara, astımlılara, diyabetlisine kadar birçok insan nasıl beslenmeleri gerektiğini ona soruyorlar. Gazeteler, televizyonlar onunla yapılan söyleşileri yayınlıyorlar.
Kanserden ve diğer hastalıklardan korunma, otizmli hastaların beslenmesi, sporcu beslenmesi ve genel olarak doğru beslenme konularında bir otorite.
Hastalarını tedavi ederken nadiren klasik ilaçları kullanıyor. Daha çok besinleri ve besin unsurlarını kullanıyor ilaç olarak; tıpkı modern tıbbın kurucusu Hipokrat gibi.


Kitaptan “İçindekiler” listesi:
Tarih içinde besinlerimizin değişimi ve kronik hastalıklar
Şeker, mısır şurubu ve tatlandırıcılar
Tam ekmek
Yağlar
Sıvı yağlar ve margarin
Kanola yağı
Balıkyağı
Süt, yoğurt, probiyotikler
Meyveli yoğurtlar
Soya
Vejetaryen beslenme, kırmızı et
Tavuk eti
Su
Şişmanlık, metabolik sendrom (insülin direnci)
Kolesterol, kalp-damar hastalıkları
Beslenme, yüz şekli, kronik hastalıklar
Osteoporoz (kemik erimesi)
Depresyon
Otizm
Kanserden korunma
Reflü (göğüs yanması)
Sivilceler
Astım
Menopoz
Kısırlık
Nefes almak
Isıtma kapları, pişirme şekilleri
Tarım ilaçları, Yeşil Devrim
Genleriyle oynanmış tohumlar
Mono sodyum glutamat (MSG)…
Beslenme faciası, reklamlar
Ne yapmalı?
Ek: Sağlıklı beslenmenin temel ilkeleri (güncel Taş Devri diyeti)

Prof. Dr. Ahmet Aydın
1953 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Hobyarlı Ahmet Paşa İlkokulu, Samsun Anadolu Lisesi ve Ankara Fen Lisesi mezunu.
1977 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdi. 1982 yılında aynı Fakülte’nin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nde uzmanlığını tamamladı. 1982-1986 yılları arasında Çorlu’da askerlik ve Eskişehir’de zorunlu hizmet görevini yerine getirdi. Tekrar döndüğü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde 1988 yılında doçent, 1993 yılında Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı başkanı ve 1994 yılında da profesör oldu.
Evli ve bir çocuk sahibi olan Aydın’ın çeşitli konularda yazdığı 6 kitabı ve yerli ve yabancı çok sayıda makalesi mevcut.

“Taş Devri Diyeti”
Teknik Özellikler:

Yazar: Prof. Dr. Ahmet Aydın
Yayınevi: Hayykitap - 93
Kategori: Hayat Güzeldir - 5
Sayfa sayısı: 200
Birinci baskı: Kasım 2009
Fiyatı: 13 TL
Türü: Sağlık - Beslenme
ISBN: 978-605-4325-01-6
Barkod: 9786054325016
 

ds mosx

Müdavim
Katılım
24 Ocak 2009
Mesajlar
1,491
Reaksiyon puanı
14
Puanları
38
8-Seytan-Yemini.jpg


Birbirinin benzeri cinayetler işlenmektedir. Bu cinayetlerin ortak noktaları, katillerinin öldükten sonra hayata döndürülmüş ve uzun süre komada kalmış insanlar olmasıdır. Öldürülen kişiler de, onların komaya girmesine sebep olan kişilerdir. Bir tür intikam cinayetleridir bunlar. Ancak bu kişiler gerçekten katil midir? Yoksa sadece verilen emirleri uygulayan birer piyon mudurlar? Avrupa'nın birbirinden uzak kentlerinde işlenen bu cinayetler nasıl bu denli benzerlik içermektedir? Yoksa katil tek bir kişi midir? Kendini şeytanın yerine koyan, kendini şeytan sanan biri. Belki de şeytan gerçekten yeryüzüne inmiştir.

nefes%20nefese.jpg


Tarihi ve güncel gerçekleri kurguyla harmanlamaktaki ustalığı ile bilinen Ayşe Kulin, Nefes Nefese adlı bu romanında okurlarına bir kez daha dünyanın farklı bir yüzünü aktarıyor, İkinci Dünya Savaşı döneminde yaşanan bir öykü Nefes Nefese. Avrupa'yı kasıp kavuran ve tarihin en acımasız gerçeklerinden biri olan Nazizm'i, dönemin Türk diplomasisinin korumaya özen gösterdiği ince dengeyi ele alırken, bu tarihi planın ön yüzünde de Osmanlı vezirlerinden birinin kızıyla evlendiği Yahudi gencin aşkını ve kaçışını da dile getiriyor. Son dönemlerde yazılmış, bireylerin tarihi ile insanlığın tarihi arasındaki o kaçınılmaz kesişime ışık tutan en önemli romanlardan biri olan Nefes Nefese, usta bir yazarın başyapıtları arasında yer almaşım da haklı çıkartıyor böylece. Her zamanki sürükleyici anlatımı ve ustalıklı kurgusuyla Ayşe Kulin bir kez daha, okurlarının gösterdiği ilginin nedenini açıklamış oluyor.
 

kayıp kuşak

Müdavim
Katılım
27 Kasım 2009
Mesajlar
3,275
Reaksiyon puanı
33
Puanları
0
42092_2.jpg

Adı:O
Yazarı:Stephen King
Çıktığı Yayınevi:Altın kitaplar
yorumum:gerçekten okurken korktuğum bir kitap Stephen King'in en iyi kitabı bence korku gerilim severler okuyabilir sonra palyoçolara karşı bir antipati oluyor:laugh:
 

bohongtw

Doçent
Katılım
5 Haziran 2009
Mesajlar
829
Reaksiyon puanı
27
Puanları
0
ay_terapisi_ulusoy.jpg

Ay Terapisi
Mustafa Ulusoy

bizi gökyüzüne çeken şey, onun uçsuz bucaksız görünümüdür. Bizi ona çeken bir başka şey de, oradaki sükûnettir. Orada çatışma, kırılganlık, rekabet, haset, hırs, dedikodu, didişme, kavga gibi yeryüzüne ait yaşantılar yoktur. Tüm yıldızların, gezegenlerin ve ayın ruhu yumuşacıktır.
İnsan yukarıya-gökyüzüne bakmadıkça ayağını yeryüzüne güvenle basamaz. Kendiizi tanımanın yollarından biri de gökyüzüyle iletişim kurmaktır.
Dr. Mavi bir süredir bakışlarını, anlayışını, düşüncelerini, duygularını gökyüzüne çevirmişti. Aylarca ayı seyretmiş ve sonunda sorunlarının çözüldüğünü görmüştü. Kendi üzerinde etkili olduğunu görünce bu terapinin adını ‘Ay Terapisi’ koymuştu.”
Ay karmaşık sorunlar ve duygular içinde kalmış insanlar için bir yol gösterici olabilir. İnsan sorunlarının içinde boğulduğunu hissettiği anda bakışlarını gökyüzüne çevirebilir ve kendine şunu söyleyebilir:
“Her şeye rağmen gökte ay var.”
(160 Sayfa / Ay Terapisi / Mustafa Ulusoy / Timas Yayinlari / Psikoloji
125502_2.jpg

senai demirci
can kirigi
Can, paslı bir bıçak yarasıdır varlığın göğsünde. Tenin beyaz yüzünde bir kardelen hülyasıdır, en canlı yıldızı, yerin en kanlı çiçeğidir. Yarada kabuk bağlayan her neyse, buzda kristal kristal biçimlenen ne ise, gökten yukarıda, yerden aşağıda ne varsa kaynayan, hepsi can yüzünden, hep can gözünden, hep can özünden.

Yüreğimizin yayında gerili oktur can, ki buralı değildir, şimdiye razı değildir; bizden önceleri ve bizden sonralarıdır.
Gölgemizin kuytusunda saklı hayaldir can, ki bizden ama bizden kalmayandır.

Alnımızda doğmuş şebnemdir can, ki bizden ama bize ait olmayandır, bizden ötelerde aşkları vardır.



son okudugum kitaplardan senai demirci ve mustafa ulusoy un butun kitaplarini tavsiye ederim , insanin sadrini sikmayan ,bitirmeden birakmak istemeyeceginiz usluplari var bu insanlarin her ikisinin de tefekkur boyutlari cok farkli insan hayati bu kadar iyi okuyan hep gordugumuz ama demek boyle de bakilabilirmis buna diyen yazarlar oldugu icin sukretmek istiyor okuyunca tabii,selametle
 

saygn

Öğrenci
Katılım
26 Ocak 2010
Mesajlar
5
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
KİTABIN ADI: Bir Türk,Bir İngiliz ve Üç Kuruşluk Dünya
YAZAR:Alim Erginoğlu
Ekli dosyayı görüntüle 1809

Kansere yakalanan gencecik bir delikanlının hastalığı alt edişinin umut dolu hikâyesi...
Henüz 28 yaşındayken amansız hastalığın pençesine düşen Alim Erginoğlu'nun önünde iki yol vardır:
- İçine kapanmak
- ya da dünyaya açılmak...
Alim ikinci yolu seçer. Ameliyat, radyoterapi ve çileyle dolu hastane günlerinin ardından, cesur bir kararla işinden istifa eder. Çiçeği burnunda İngiliz eşi Rachel'ı yanına, çantasını sırtına alır ve yollara düşer. Daracık bir bütçeyle Hong Kong'tan Vietnam'a; Malezya'dan Borneo Adası'na kadar dünya artık onlarındır. Her adımda biraz daha umut ve her durakta başka bir macera....
Dünya Alim'e iyi gelir.
Alim bugün eşi Rachel ve yolculuktan sonra dünyaya gelen kızı Keira Mavi ile sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürüyor.


.. kitaplığmda en çok beğendğim kitaplardan biri.. elinize alnca bırakablceğnizi sanmıyrum:rolleyes:
 

kayıp kuşak

Müdavim
Katılım
27 Kasım 2009
Mesajlar
3,275
Reaksiyon puanı
33
Puanları
0
519-Kavim.jpg


Yazar Adı:Ahmet Ümit

Kitap Adı:Kavim

Yayınevi: Doğan Kitap

Yorumum:Çok güzel bir kitap kitabın sonunda hiç beklemediğiniz biri katil çıkıyor Ahmet Ümit yine okuyucuları ters köşeye yatırıyor (Önerimdir)
 

serin

Asistan
Katılım
6 Kasım 2006
Mesajlar
121
Reaksiyon puanı
1
Puanları
16
Stephnenie Meyer serinin ilk 3 kitabını okudum 4. kitabı alacağım
1. kitap Alacakaranlık
2. kitap Yeniay
3. kitap Tutulma az kaldı devam ediyor
 

Fantoma

Müdavim
Katılım
9 Ağustos 2008
Mesajlar
2,506
Reaksiyon puanı
27
Puanları
48
Kitap Adı: Paradan Tatlı Ne var?
Yazar: James Hadley Chase
Yayınevi: 3 Maymunlar

1960'lı yıllardan bir roman.
Her an herkesin başına gelebilecek hayatın tam içinden bir tür polisiye roman.
Okumaya başlamanız ancak bitirmenizle sonuçlanabilir.
O denli sürükleyici.
Ben ilk kez gece 12 civarı başlamıştım, ancak 3.30 civarı bitti de uyuyabildim. Hem de ertesi gün işe gitmem lazımdı. :)
 

kayıp kuşak

Müdavim
Katılım
27 Kasım 2009
Mesajlar
3,275
Reaksiyon puanı
33
Puanları
0
stephen_king_cep.jpg


Kitabın Adı:Cep
Yazar:Stephen King
Yayınevi:Altın kitaplar
Görüşüm:Stephen King'in seviyesinin altında bir kitap olsada her sayfada soluk soluğa bir gerilim var.Kitap hızlı başlayıp hızlı bitiyor hiçbir sayfada sıkılmıyorsunuz.(Önerimdir)
 

Roland.

Öğrenci
Katılım
31 Aralık 2009
Mesajlar
67
Reaksiyon puanı
2
Puanları
8


Kitabın Adı:
Puslu Kıtalar Atlası
Yazar:İhsan Oktay Anar
Yayınevi:İletişim
Görüşüm:Açıkçası bu kitabı tarif etmek pek kolay değil.Son derece farklı bir anlatım tarzı ile yazılmış şaheser bir kitap.Kesinlikle okunması gerekir.
 

kayıp kuşak

Müdavim
Katılım
27 Kasım 2009
Mesajlar
3,275
Reaksiyon puanı
33
Puanları
0
28345_2.jpg


Yazar:Gabriel Garcia Marquez
Kitap Adı: Yüzyıllık Yalnızlık
Yayınevi:Can Yayınları
Sayfa Sayısı:334
Dili:Türkçe
Özgün Dili:İspanyolca
Türü:Roman
 

cheleby

Müdavim
Katılım
8 Mayıs 2009
Mesajlar
2,718
Reaksiyon puanı
227
Puanları
63
Jean-Christophe Grangé

1-Leyleklerin Uçuşu
2-Kurtlar İmparatorluğu
3-Siyah Kan

3 romanını okuyabildim.Okurken sonunun gelmesini asla istemiyeceksiniz.3 romanda ayrı bir keyif,serüven,macera var.

Anlatılmaz yaşanır deriz ya o hesap :)
 

asms

Öğrenci
Katılım
2 Mart 2010
Mesajlar
68
Reaksiyon puanı
4
Puanları
0
Herkesin İçinde Hiç Olmak - Tunç Kurt kitap tanıtımı - kitap özeti



Kitabın künyesi
Herkesin İçinde Hiç Olmak

Tunç Kurt
· Hayal Yayınları
· Basım Tarihi : 03 - 2010
· Sayfa Sayısı : 104
· Etiket Fiyatı : 10.00 TL
Öykü


Kitap hakkında

“Otogara geldiğimde içimde bir burukluk vardı. Bir kaybedişin, bir vedanın, bir özlemin acısını içimde hissettim. Ne yaptığını yıllardır bilmediğim bir kadının hayaletine el salladım. Otobüsü gözden
kaybolana kadar izledim. El sallayan insanların arasında kalakaldım. Onlar ‘Herkes'ti, ben ise
‘Herkes'in içinde bir ‘Hiç'tim.”

Kitap kapağı

69148.jpg


---------- saat 13:03 eklendi ---------- önceki mesaj saat 12:22 eklenmişti ----------

Mektup Arası Aşklar - Solmaz Akça kitap tanıtımı - kitap özeti

Kitabın künyesi
Mektup Arası Aşklar

Solmaz Akça
· Liman Yayınları
· Basım Tarihi : 03 - 2010
· Sayfa Sayısı : 120
· Etiket Fiyatı : 10.00 TL


Kitap hakkında

Kadın: Her aşk sahibini ayrılıkla sınar. Ben bu aşktan sınıfta kaldım. Ben artık aşksız yaşamayı öğrendim. Hasta bir aşkı kurtaramadığımı, kurtaramayacağımı geç de olsa anladım. Senin de dediğin gibi aşk için, aşktan vazgeçtim.

Adam: Her aşk sahibini ayrılıkla sınarmış doğru, ben senden ayrı kaldığımda o sınavı geçtim. Ve o zamanlar aklımın yüreğine itiraf edemediğini şimdi haykırabiliyorum seni seviyorum.

Kitap kapağı

69499.jpg
 
Üst