Şeffaf plak mı diş teli mi?

Bu konuyu okuyanlar

Gökçe Asena

Müdavim
Katılım
10 Aralık 2017
Mesajlar
1,463
Reaksiyon puanı
2,127
Puanları
113
Şeffaf plak mı diş teli mi?

dis-teli-plak-shutter_16_9_1541063061.jpg


Son yıllarda diş çarpışıklığı tedavisinde estetik kaygıyla daha çok tercih edilen şeffaf plak, istenilen sonuca ulaşmada yeterli bir yöntem mi? Diş Hekimi Göker Taşkınsu cevapladı...

Diş çapraşıklığının insanlarda estetik kaygı yarattığını dile getiren Diş Hekimi Göker Taşkınsu, çapraşık diş tedavisi hakkında bilgiler verdi. Dişlerin orijinal boyutlarında değişikliğe gidilmeden çapraşıklıklarını gidermenin ortodonti tedavisi ile mümkün olacağını söyleyen Taşkınsu, “Şeffaf plak tedavisi diş çapraşıklığını gidermede yeterli olmuyor” diyor.

seffaf-plak-shutter.jpg


Şeffaf plak, tedavide yeterli bir sonuç veriyor mu?
Tedavi için gelen hastaların en çok çapraşık dişlerden nasıl kurtulabileceklerini sorduğunu söyleyen Dentakademi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Diş Hekimi Göker Taşkınsu, “Günümüz diş hekimliği tedavi yaklaşımlarında daha çok kendi orijinal dişimizi koruyarak çapraşıklığı düzeltme metodu benimsenmiştir. Bununla birlikte sosyal hayatımızdaki estetik beklentilerin bireysel anlamda artmasıyla daha kısa sürede cevap alabileceğimiz zirkonyum, laminate veneer (yaprak porselen) gibi tedavi metotları da benimsenmektedir. Bu tip kısa sürede cevap alabileceğimiz tedavi metotlarının dezavantajı maalesef dişlerin orijinal boyutlarında kalıcı değişikliğe sebep olmalarıdır” diye konuştu.

“ESTETİK İHTİYAÇ ŞEFFAF PLAK TEDAVİSİNİ YAYGINLAŞTIRDI”

Ortodonti tedavisinin klasik metotlarında braket de denilen metal görünümlü apareylere ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Taşkınsu, “Estetik ihtiyaçlar göz önüne alındığında şeffaf plak ile ortodonti tedavisi de denilen metotlar günümüzde yaygınlaşmaktadır. Her ne kadar metal görünümlü tellerin ve braketlerin şeffaf görünümlü olanları kullanılmaya başlansa bile estetik açıdan ihtiyaçlara yeterli cevap verilememektedir” dedi.

goker-taskinsu.jpg

Diş Hekimi Göker Taşkınsu

Şeffaf plaklar ile estetik görünüm fazlasıyla karşılandığını söyleyen Taşkınsu, “Dijital ortamda dişlerimizin hangi zaman aralığında ve nasıl bir görünüme kavuşacağı görülebilmektedir. Şeffaf plak ile tedavi metodunun en büyük avantajı görünüm ve tedavinin sürprizlere yer bırakmadan takip edilebilmesidir. Bununla birlikte şeffaf plak ile tedavi metodu maalesef her türlü çapraşıklığı gidermede yeterli olmamaktadır. Bu yüzden çapraşıklık ile ilgili tedavi metodunu seçerken diş hekiminin önerisi önem kazanmaktadır. Sonuç olarak çapraşıklık tedavisi artık korkulan bir tedavi olmaktan çıkıp estetik ve hayat konforunu artırıcı bir tedavi yöntemi olmuştur” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü
 

Artreverans

Asistan
Katılım
2 Ocak 2018
Mesajlar
484
Reaksiyon puanı
181
Puanları
43
Hangisi uygun ve daha etkiliyse onu tercih ederdim.
 
Üst